Je jedno, kdo s kým hraje, my chceme postoupit, vzkazoval Hašek

08.02., 21:32
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Reprezentační trenér Ivan Hašek o čtvrtečním losu čtvrtého ročníku Ligy národů řekl, že národní tým musí mít za cíl postup a návrat do elitní Ligy A. Češi se ve skupině B1 kromě Gruzie utkají s Ukrajinou a Albánií, s nimiž mají z posledních zápasů negativní bilanci.

Hašek stejně jako kapitán Tomáš Souček proto berou souboje s oběma zeměmi jako motivaci navíc a příležitost k úspěšné odvetě. Uvedli to ve videonahrávce pro média od FAČR.

"Nechci kalkulovat, náš úkol je jasný, chceme postoupit. Je úplně jedno, kdo s kým hraje, všechny skupiny jsou vyrovnané. Někteří soupeři možná na první pohled nevypadají, že jsou silní, ale každý zápas bude boj," řekl Hašek, který převzal mužstvo na začátku ledna poté, co se v listopadu navzdory postupu na Euro v Německu rozhodl skončit Jaroslav Šilhavý.

Přímý postup do Ligy A si zajistí vítěz skupiny. Druhý tým čeká play off s jedním ze třetích týmů divize A. Češi hráli mezi elitou pouze v minulém ročníku, ve skupině ale skončili poslední a letos je opět čeká Liga B.

Nejčerstvější zkušenost ze soupeřů ve skupině B1 má reprezentace s Albánií, se kterou získala v nedávné kvalifikaci o Euro pouze bod za remízu 1:1. V Tiraně prohrála 0:3. "Pro všechny bude motivací ukázat, že jsme lepší než Albánie, i když ta svou sílu předvedla. Především v domácím utkání hráli výborně. Chceme jim to vrátit," ujistil Hašek.

"S losem jsem spokojený, všechny tři týmy jsou vyrovnané. S Ukrajinou a Albánií jsme nedávno hráli, o to větší bude motivace si to s nimi znovu rozdat," připomněl Souček dva a půl roku starý přípravný zápas s Ukrajinou (1:1) i obě porážky se stejným soupeřem v Lize národů v roce 2018 (1:2, 0:1). "Ukrajina má skvělé hráče a o Albánii dobře víme, jak je to nepříjemný soupeř. I Gruzie má v kádru výborné individuality. Čekají nás těžké a kvalitní zápasy," řekl záložník Václav Černý.

Skupinová fáze Ligy národů se odehraje v září, říjnu a listopadu. Ještě předtím čekají reprezentaci přípravná utkání proti Norsku, Arménii a Severní Makedonii a následně 18. června úvodní duel na evropském šampionátu proti Portugalsku.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
fabec1222

Úspora nadpisů

Reagovat
Grupma

Malý ten, kdo malý dá si cíl Tak ať to Haškovi vydrží.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Lemond Laws

Ženský fotbal není sport, to je prostě styl

Jak se radovali po tom losu ty krávy

Reagovat
kilobyte

Tak ta radost se dá ještě pochopit. Ale když pak odmítli hrát, tak to mi přijde trapný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele