Jardim by po záchraně rád pokračoval jako trenér AS Monaco

25.05.2019, 15:32
Aktuality
AS Monaco v uplynulých letech prohánělo PSG a šlapalo na paty evropské klubové špičce, letošní sezona ovšem znamenala velký ústup ze slávy. Knížecí celek se trápil a až do posledního kola bojoval o záchranu ve francouzské nejvyšší soutěži. Cíl nakonec splnil kouč Leonardo Jardim, který má zájem o prodloužení spolupráce...

Portugalský kouč stál za vzestupem Monaka a po špatném úvodu ligového ročníku na podzim tým opustil, aby se k němu v lednu znovu vrátil. Tou dobou nahradil neúspěšného Thierryho Henryho a podepsal kontrakt platný do června 2021.

Monaku se dařilo v únoru a březnu, závěrečná fáze sezony přinesla další trápení a boj o záchranu. Tým nakonec obsadil sedmnáctou příčku tabulky.

"Mám smlouvu ještě na další dva roky. Riskoval jsem, když jsem takto dlouhý kontrakt podepsal, ale teď jsme konečně zachráněni. Myslím si, že zůstanu, ačkoli to nebude záviset jenom na mně," naznačil Jardim, že bude čekat na vyjádření vedení.

V Monaku pravidelně sázejí na mladé fotbalisty a letos v zimě přivedli hned několik zkušených hráčů. V létě se dají očekávat další změny v kádru. "Před nákupy musíme rozhodnout o řadě věcí, jelikož máme pod smlouvou více než sedmdesát fotbalistů," prozradil.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi by byl nejlepší řešení pro nás, po něm Blanc a Setien.

Reagovat
CHONG

Vy máte Ernesta

Reagovat
9augi9

Treba dokonať zlatý hetrik v LM, budú viesť vo finále po polčase 4:0 a súper to v druhom otočí piatimi gólmi.

Reagovat
Jordi Alba

A já, že Klopp sbírá ty 2. místa.

Reagovat
9augi9

Áno ale nie takým hanebným spôsobom ako zbiera Barca vypadnutia z LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofálna sezóna, jedno z najväčších sklamaní sezóny, snáď sa ďalšiu sezónu budú biť o ligu majstrov

Reagovat
Elliasson

Taky doufám Oddychl jsem si...

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že oni měli tu marodku letos fakt šílenou a není to výmluva, ale fakt, že polovinu sezóny hráli s 18 letyma klukama.

Reagovat
Langi

Druha vec je, ze i s tema 18letyma klukama nemeli rozhodne hrat do posledni kola o zachranu...vsechna ta luza ze spodku tabulky ma v kadru prakticky druholigove hrace a treba takove Nimes zvladlo i tak skoncit 9....problem v Monacu je, ze nemaji ujasnenou koncepci a jejich prestupova politika nedava zadny smysl...u nich clovek ani ted nevi, jesi maji prachy a chteji byt velkoklub, nebo jsou uplne v prdeli

Reagovat
Kixi Syhimour

však ten klub 2 roky zpátky vyhrál ligu, byl daleko v semifinále LM a pravidelně hraje o top 3. Tahle sezóna byla pro ně sice katastrofa, ale však normálně ten klub funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten klub by mal v lepšom prípade ohrozovať PSG, v horšom hrať minimálne o LM...

Reagovat
Kixi Syhimour

Však to dělá , jen letošek je výjimka. A ohrožovat PSG asi těžko, na to Monaco nemá jméno a finance

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dýchať na chrbát.

No ale pred 2 rokmi boli majstri. Meno nemajú menšie ako PSG, financie tie áno. Ale nie sú zas takí chudobní.

Reagovat
Recoba Inter

děláš jak kdyby PSG mělo jméno a nebyl to uměle napumpovaný, předražený paskvil

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale to jméno díky tomu získali, Mónaco takové nemá

Reagovat
Recoba Inter

a Monaco na to být velkoklubem nemá, nemělo a nikdy mít nebude, tečka.

Reagovat
Recoba Inter

reakce na Abnera

Reagovat
Recoba Inter

*na tebe

Reagovat
Langi

Snad ne

Reagovat
Agent z Melmacu

vyhodiť a návrat Henryho

Reagovat
FC Porto FC

70 hráčů pod smlouvou, to chceš

Reagovat
Langi

Tam ho je skoda...dokud si vedeni neujasni koncepci a cestu jakou se chce vydat, tak to stejne nebude vypadat jinak nez letos

Reagovat
Pyroman

On se letos taky moc nepředvedl, s tím kádrem, co měl pro jaro k dispozici, měli mít záchranu jistou někdy ve 30. kole. Sice je pořád jeden z nejlepších manažerů v L1 imo, ale na tom letošním průseru Monaka má velkej podíl. Jemu i klubu by prospělo, kdyby teď odešel do úplně novýho prostředí (psalo se o Marseille).

Reagovat
Elliasson

Bohužel, ale stále lepší než přešlap Thierry.

Reagovat
Pospovič

Nechápu proč po něm nešel United, ti by to s touto volbou vyhráli. To jsem si jistý

Reagovat
Recoba Inter

Měl by odejít do AC Milán, nastartovat nový projekt a ukázat svou třídu. V Monacu bude jen přešlapovat na místě. Ačkoliv je letos kosila zranění a hráli de-facto s juniorkou, tak to na nějaké zásadní změny a rozšíření kádru fakt nevypadá. Příští rok budou rádi, pokud uhrají Evropskou ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele