Japonský talent Kubo bude z Realu Madrid hostovat ve Villarrealu

11.08.2020, 09:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (127)

Přidat komentář
misinho7

paradne miesto prenho, tak este rok mozno dva a tak spat.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
king23

Jestli se prosadí i v týmu, který hraje evropské poháry, tak má fakt velkou šanci. Prece jen Malorca, která sestoupila nebyla úplně měřítko. Už by to zase po delší chvíli chtělo zapracovat někoho mladého do kádru. Viniciovi a Rodrygovi při vší úctě nevěřím, že udělají nějakou díru do světa.

Reagovat
misinho7

podla posledmych sprav vraj stiahneme Martina spat to by bola najlepsia sprava leta po tej minulej sezone jasne dokazal ze na Real uz ma a take spojenie jeho s Valverdem v zalohe moze byt velmi dobre

Reagovat
king23

Kéž by, já zatím teda slyšel jen ty zprávy, že před skončením toho dvouletého hostování se k nam nechystá. U něj nemám pochyb, že se do kádru dřív nebo později úspěšně zapracuje. Náš problém jsou spíš ty odchody.

Reagovat
misinho7

No dnes vysli vsade spravy ze ho berieme spat. No a toto leto sa budu primarne riesit tie odchody. A dalsi rok uz snad ten Mbappe a potom podla potreby nejaky dalsi hrac. Hlavne zapracovat Martina, pripadne potom Kuba a podobne.

Reagovat
LAM

Máte Balea a Hazarda tak jakýpak copak

Martin byl po Koroně úplně mimo a Kubo dle mě bude ještě dlouho na hostování.

Reagovat
misinho7

Co s tym ma akoze Bale s Hazardom? to ti nejak nevyslo Eden bol zraneny a proste katastrofalna sezona, nic to nemeni na tom ze je to top hrac, a ked sa dostane do formy bude rozdielovy... Martin bol ale pred koronou mozno najlepsi zaloznik v lige, potom mal problemy aj s tym kolenom co ho zbrzdilo..nanho sa brutalne tesim, radost pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

On závidí, nedivím se, taky bych byl nevrlej, kdybych viděl u Barcy takový talenty jako máme my. Máme to skvělé do budoucna poskládaný. O ofenzivu nemám strach, bojím se náhrady za Sergia, že toho bude těžký nahradit..

Reagovat
Bucky

Sergio je jednoduše nenahraditelný. Když vezmu souhrn posledních pěti, deseti let, Ramos je jednoznačně nejlepší stoper na světě. A ve svém věku je pořád na špici a maká na sobě podobně jako třeba Ronaldo. K tomu ještě obrovský srdcař a bojovník. To jsou hráči, které prostě nahradit nejde, protože nikdo takový se tu zase nemusí celou generaci objevit.

Reagovat
Rock

Jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja pamatuji F. Hierro, kdyz odchazel, tak Real mel problem za nej najit nahradu. A v podstate po roce 2003 obrana RM bylo takove nic moc. Museli koupit Canavaro v roce 2006.( pak 2x tituly v lize).

Presne to bude i s Ramosem. A Varane uz tolikkrat ukazal, ze to je partak do obranu a nebude nikdy ten hlavni tahounem v obrane ...

Reagovat
Bucky

Souhlasím se vším co píšeš. S Varanem je vyřešená pozice "toho druhého" v obraně na hodně dlouho, ale lídr z něj asi nebude. Horší je, že mě ani nenapadá hráč, který by ho nahradit mohl, bez ohledu na peníze. VVD beru jako nedostupný, Koulibali je fantastická zeď, ale taky si nejsem vůbec jistý, jestli by dokázal dirigovat obranu. Moc nemám nastudované ty mladé top obránce, na kolik by zvládli výhledově řídit obranu takového týmu - Upamecano, Koundé, Zagadou. De Ligta Juventus nepustí - sice neměl úplně přesvědčivý start do nového angažmá, ale pořád je mu 20 a pokud to ustojí psychicky, může být špička v budoucnu špička. Takový Soyuncu letos fantasticky vystřelil, ale má toho za sebou málo, aby se dalo mluvit o takovém přestupu. Je super, že máme hráče jako Militao, ale to je asi zase spíš náhrada za tu "dvojku" v obraně, než její budoucí lídr.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude neskutecny problem pro Real.

To vidis i treba v M.United po odchodu Rio a Vidice.

Tam neni nikdo v te obrane, kdo by to lidroval.

A je to uplne fuk kdo tam hral nebo hraje.

Reagovat
valloire

aby to fungovalo, měl by to být Španěl

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale kde takovy Spanel vzit ?

Reagovat
Bucky

Ze Španělska dává smysl asi jedině Alvarez, ale za Ramosem dost zaostává v rozehrávce. Nebo ze City ukrást Garcíu a vychovat si ho k obrazu Ramosovu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevim ...

Stale je to rizikovy fail u obou.

Zvlast u hracu od Pepka

Reagovat
LAM

Kostra Realu Ramos,Modrič,Benzema hodně rychle stárne a není tam nikdo kdo by je zastoupil.

Jaký talenty máte v týmu?Jednoho rychlýho brazilce,kterej se vždy před bránou pose.e a možná toho Martina,ale hrát za socky a Real je úplně jinej vesmír.

Hakimiho jste nechali jít k šípku,což já osobně vůbec nechápu.

Reagovat
Reggie

Tak Hakimi prostě není obránce. Určitě je využitelnější v 3-5-2 nebo 3-4-3 atd., asi ne úplně do čtyřčlenný obrany. A jak vidno, tak Zidane je težkej pragmatik a hlavně by stejně nechal hrát Carvajala, takže ani pro Real a ani pro Hakimiho nemělo smysl, aby dál zůstával. Takhle to aspoň vidím já.

Reagovat
Bucky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nikdo vám nebere to, že Barca je kvůli Bartomeuovi ve velmi těžký situaci, ale na talenty si fakt nemůžeme stěžovat. Závidět vám můžeme leda Odegaarda, který je supertalentem. Reguilón je v nemilosti Zidana a jsem přesvědčený, že si u vás ani v budoucnu nekopne, podobně jako Hakimi. Dovolím si i říct, že je Valverde je podobný hype jako Asensio, na dlouhodobý základ v Realu imho nemá. Vinicius nevím, má úžasný driblink i pár dalších předpokladů, může vyletět ke hvězdám, ale... Rodrygo je produktivní, ale herně celkem nevýrazný. Věřil bych Kubovi, ale prosadit se na těch nejofenzivnějších pozicích je v takovým klubu mimořádně těžký, protože tam vždy přichází největší světový hvězdy.

Reagovat
valloire

s Valverdem jsi vedle jak ta jedle

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak mi napiš tvůj názor a za pár let to porovnáme a s chutí se tomu zasmějeme. Fyzicky je na tom super, ale nemá žádnou přidanou hodnotu a hodí se zejména v Lize mistrů jako extra záložník navíc. Odegaard pracuje na podobným prostoru a fotbalově je úplně jinde.

Reagovat
el Principito

názor od Valloira? ten se zasekl na tom, že Pelé je nejlepší a na paty mu šlape Vasconcelos

Reagovat
valloire

klídek...

Reagovat
valloire

Takhle pohyblivýho a chytrýho hráče potřebuje každý mužstvo. Nemůžeš mít v týmu přece jenom Odegaardy. A jakto že nemá přidanou hodnotu? On je všude. Základ hrát bude.

Reagovat
Kokesh

No právě v posledních letech se právě nemáme vůbec o čem bavit, protože akademie RM chrlí jeden talent za druhým, viz: https://twitter.com/Ultra_Suristic/status/1262023466661875712?s=19

Spousta z nich se v A týmu samozřejmě neprosadí, nicméně za ně vidíme solidní peněžní záplaty. O tom se Barce může jen zdát..

Souhlasil bych klidně i Válkem, protože tvůj příspěvek vyznívá, jak kdyby se museli prosadit jen techničtí hráči typu Martina a Kuba, přitom právě ta bojovnost a srdcařství Sergia a Cristiana potřebujeme nahradit právě typy jako je Reguilon nebo Valverde, ne dalším Iscem...

Reagovat
Reggie

To jste měli do budoucna poskládaný už pár let zpátky (Asensio, Ceballos nebo Odriozola) a jedno velký nic. Ono nestačí talent, když ten borec nedostane čuchnout a nebo je v tom prostě i třeba něco jinýho.

Reagovat
Majk91

Barca síce na tom nie je momentálne najlepšie, ale na málo talentov sa určite nemôže sťažovať. Tých je tam viac než dosť (dokonca si myslím že viac ako v Reale), akurát potrebujú niekoho, kto s nimi bude vedieť pracovať a nebude sa báť im dať šancu aj na úkor tej protežovanej prestarnutej kostre tímu.

Reagovat
Bucky

Jeho si vůbec nevšímej. Jeho klub je v rozkladu a pokaždé, když se jim zraní stárnoucí Messi jsou sotva poloviční. Aby se z toho necítil úplně mizerně, musí hledat důvody proč jsou na tom ostatní kluby taky špatně. To, že náš "nechtěný" Bale bez zájmu o fotbal hraje pořád lépe než všechny jejich ofenzivní posily posledních let, takovým lidem nevysvětlíš. To už by byl moc tvrdý střet s realitou a otřáslo by to jejich přesvědčením o tom, že jejich klub je ten nejlepší.

Reagovat
misinho7

ako vsimol som si ze LAM je tu najvacsi nezvladac a vsetko co sa dosere u nich musi byt zle aj u nas samozrejme...

Reagovat
Bucky

Víš jak, když sem nic nenapsal technecium, tak někdo místního Barca dementa dělat musí.

Reagovat
janinho

chybaju mi casy stareho dobreho jirka, kedy clovek maximalne 2 krat prevratil ocami a slo sa dalej. toto je novy level

Reagovat
LAM

Co přesně nezvládám?

Mě se ohromě líbí,že po minulý vaší hrůzostrašný sezoně jste nakoupili hráče asi za 300milionů,kteří nic neukázali a kvůli tomu,že jsme měli letos naší klasickou ligovou kocovinu po dvouch titulech jste uhráli ligu s výkonem,kterej by v minulých letech nikdy nestačil.

Pořád se mluví o tom jak u nás musíme obnovit kostru týmu Pique,Sergio,Suarez ale vás čeká úplně stejná věc jelikož hráči co to táhli jsou buď pryč nebo brzy budou Ronaldo,Marcelo,Benzema,Modrič,Ramos(i ten Bale dokázal bejt rozdílovej).

Reagovat
king23

U tebe je krásné vidět, že o tom nemáš vůbec přehled. Na Marcelovo místo máme skvělé hrajiciho Reguilona v Seville a Mendyho v kádru, tam absolutně nemám strach, zr by měl jeho odchod být jakýkoliv problém. Ve středu zálohy se skvěle rozehrál Valverde, kterému je teprve 22 a ukazuje, že s klidem může hrát pravidelně základ. Krom něho tam hraje pravidelně Casemiro, kterému je 28, tak fakt nevím kde by měl být ve středu zálohy problém. Ano, Ronalda jsme nenahradili a to ani nejde, Benzema stárne a Ronaldovy kvality nemá. Takže útok je jediné téma nyní. Ale jestli za rok dojde Mbappe, který prohlašuje že do Realu chce, tak je toto taky vyřešeno. Tak nevím proč se o nás strachujes

Reagovat
smazaný uživatel

Marcela nahradil Mendy, Benzemu nahradí mbappe, Modřice nahradil Valverde (který mimochodem může hrát na více místech, než na Modřicovím+ tam bude odegaard, Vinicius bude jednou jeden z nejlepších, což uvidíš sám + Kubo oba víme, jakej to je talent a Rodrygo je taky v pohodě, myslím, že v budoucnu máme lepší vyhlídky než Barca, ale samozřejmě všechno se může změnit.

Reagovat
LAM

Tak v tom případě to máte parádně naplánovaný

Reagovat
Bucky

No, rozhodně lépe než Barca. Real do mládeže investuje už několik let (v podstatě od prvního příchodu Zidana), zatímco Barca si chválí svojí akademii a mladé hráče, aby je o rok později potichu prodávala. Snažíte se kupovat hotové hráče jak na běžícím páse, kde je to fail vedle failu a když už koupíte někoho mladého, tak to dopadne jak s Arthurem. Takže jo, máme to jak naplánované, tak realizované mnohem lépe.

Reagovat
king23

Ty seš fakt ztracenej případ

Z nějakých 4500 možných minut, odehrál Marcelo 1800 a Modrič 2500 a ty o nich budeš mlet jako o současných klíčových hráčích, které máme problém nahradit a ještě se vlastní hlouposti směješ

Reagovat
valloire

Reagovat
Hristo Stoichkov

Modrić je stále klíčový hráč, bylo to vidět zejména v závěru ligový sezóny po koroně, kdy patřil k největším tahounům.

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, mame to naplanovany. Mame nejakou kostru tymu, ktera teda starne, ale zatim nikam neodchazi. Nahrady uz jsou identifikovany a zacinaj se integrovat do tymu (Mendy, Fede), rozehravaji se na hostovani (Odegaard, mozna Kubo) nebo se o nich mluvi v ramci prestupu (Mbappe, Haaland). Jedinej velkej problem vidim v nahrazeni Ramose. Misto nejakejch pitomejch posmesku bych od tebe rad slysel co jinyho bysme meli jako delat?

Reagovat
misinho7

ten Ramos ma ale sere..vobec ani neviem koho zanho ako nahradu, nenapada ma ziaden stoper momentalne

Reagovat
smazaný uživatel

Militao byl do defenzivy proti City velice solidni. Vubec nezklamal a ja bych ho nezatracoval.

Reagovat
misinho7

ja ho vobec nezatracujem mne sa praveze paci, ale aj tak nam treba tretieho stopera ked odide Ramos, a nebal by som sa kupit niekoho top nech sa tam poperou skor sa bojim toho ze Varane mi pride, ze nie je taka vodca v tej zadnej linii bez ramosa, aj ked u frantikov to zvlada skvele

Reagovat
Kenneth

Já bych se vůbec nedivil kdyby Florentino do 3 let poslal do Turína balík za Ligta.

Reagovat
misinho7

a ako vlastne hraje v Juve? cital som nanho aj dost hejtu ze to neni ono

Reagovat
Bucky

Začal angažmá dost mizerně, před koncem podzimu se pak zvedl a už hraje docela slušně. Hodně se veze s výkonem celého týmu, zatím to určitě není hráč, který by to odbránil sám, když někdo jiný udělá chybu nebo se týmu nedaří. Ale je mu pořád 20, má nakročeno pořád na fantastickou kariéru.

Reagovat
Kenneth

Ramose bude nejtěžší nahradit ve vůdčích schopnostech a vítězné mentalitě. V kádru nikoho takového momentálně nevidím, max. možná tak Casemira.

Reagovat
teenz

Reagovat
Cizinkx

Vinicius s jeho ultratragikomickou koncovkou bude určitě jeden z nejlepších. Dokud bude v tomhle jak manták z přeboru, tak bude nejlepší tak leda tak ve Fifě . Takových brazilských dětiček už bylo :). Jediný co se mi na něm libí je jeho pohyb a klička. Jinak fotbalové myšlení jak labil, a koncovku ultratragickou :) Já vím že tímhle jsem si vyvolal Misinha ale což.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys rekl i do Salaha, nez se uklidnil a rozstrilel se v LFC.

Obcas cisi uplne to netrpelivost nekteri lidi a jsou zamereny na uspechy a na hotoveho hrace.

Tak si koupime Mbappe, Pogbu, Sane, KdB, VvD a bude to.

Kdyz nahodou se jde cestou mlady hraci, tak je z tymu okresni prebor.

Mlady hrac je nadavan do drevaku a nekopa...

Reagovat
Leo Rekordman

Bale není už top hráč?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz dobry dva roky fakt neni.

Reagovat
janinho

martin vraj po korone mal nejake zdravotne problemy

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Snad máš pravdu! Martina bych strašně chtěl zpátky u nás

Reagovat
Largo

Reagovat
Ed_Hazard

Uprimne...ja som bol zhrozeny z Odegaardovych vykonov po corona pauze Snad to bolo iba tym nedoliecenim zranenim. Sialeny rozdiel oproti obdobiu pred koronou.

Reagovat
teenz

Jako sorry, ale Rodrygo hraje velice dobře na jeho věk.

Reagovat
JM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Reagovat
Bucky

Rodrygo možná není takový "přirozený talent" jako Vinicius, ale zato působí mnohem zraleji a klidněji. To by mu mohlo do budoucna dost pomoc.

Reagovat
Kenneth

Nevím no, ani jeden Brazilec mě zatím nepřesvědčil a nevěřím že Vinicus nebo on budou mít v budoucnu nějakou roli v Realu.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
teenz

Já určitě jednomu z dua Rodry Vinci věřím a navíc tu máme další talenty, které potřebujem zapracovat nebo zpeněžit. Jdeme dobrým směrem. Jen to chce nějakýho blázna, ten nám bez Crise a absence Ramose chybí.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bakary3

Ten Parejo a Coquelin do Villarrealu…

Odešel Torres..

S čím chce Valencia hrát?

Reagovat
LAM

Ještě bych bral Gayu jako dvojku k Albovi,když už teda prodávají

Reagovat
blaugrana

jedine, ak by siel Firpo

Reagovat
Rudnevs

Mendes im tam podsunie nejakych svojich klientov...

Reagovat
Bakary3

Přijde mi, že jsou nějaký rozebraný...

Reagovat
Mass

Otamendi, Diogo Leite

Reagovat
Hristo Stoichkov

S tímhle stylem budou zanedlouho dělat farmu Wolves .

Reagovat
Gazdo

Coz ale vobec nemusi byt hlupa teoria ani vtip ale realne to tak moze byt kedze Wolves maju peniaze a Mendes tam ma styky plus si myslim ze Lima by tiez potesilo keby mu Vale zarabala take lahke money

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Coquelin za 8 mega a Parejo zadarmo Vetsi silenost jsem dlouho nevidel. Lim a Murthy jsou fakt krysy

Reagovat
Bakary3

To není možný

Reagovat
smazaný uživatel

Je to idiocie, jeste jak se vsude ohaneji tim, ze bez evropskych soutezi musi usetrit na platech. Ci je to asi chyba? Navic verejne deklarovat, ze 12 hracu je na prodej, to uz je bizar na n-tou.

Reagovat
Phillipinho

To hodne snizi jejich cenu. Popravde moc nechapu proc po Parejovi nesla treba Barca misto Rakitice, Atletico nebo Sevilla....

Reagovat
Jordi Alba

No nevim, Parejo dokáže bejt nejlepší ale i nejhorší hráč na hřišti. Jako jasně, oproti Rakitičovi by to asi byl posun, ale ne kdo ví jakej.

Reagovat
PH8

Conquelin mi v Arsenalu přišel strašnej. Ve Vale hrál dobře?

Reagovat
Phillipinho

Coquelin s Cazorlou byl jeden z nejlepsich stredu Arsenal za posledni leta. Ve Vale patril k oporam a spolecne s Parejem byli klicovymi postavami minuly sezony kdyz vyhrali Copu.

Reagovat
Phillipinho

Taky mam Coquelina zafixovanyho jako jednoho z hracu, ktery umel branit Messiho. Specialne na tenhle moment z finale fanousci Vale hodne vzpominaji.

https://m.youtube.com/watch?v=vU2YOGb4lvg

Reagovat
PH8

Tak to opravdu ne, z hlavy Ozil, Rosický, Jack, Rambo, Cazorla, Xhaka byly v Arsenalu lepší ve středu než on. Měl tak jednu dobrou sezónu. Není náhoda že v nejlepších letech odešel za 13M.

Reagovat
masly008

Rock ten Xhaka tam

Reagovat
Pride

Reagovat
icemike

Jednu nebo dvě sezóny v ars byl výborný, pak se zhoršil a hazard ho vyhnal

Reagovat
Kongo

S tím, že tito hráči odešli bych se vzhledem k výkonnosti dokázal ještě smířit,ale proč odchází za takovou cenu, to už vážně nechápu. Vypadá to, že se bude sázet na juniory a předražený klienty od Mendeza a toto je cesta do pekla. Odešla kostra týmu a nic z toho.

Reagovat
Mass

Asi tak

Reagovat
Mass

Vzhledem k tomu, že sem si přečetl rozhovor s Anilem Murthym o tom, proč vyhodili Marcelina, kde uvedl, že koncepcí majitele je stavět na hráčích jako Guedes, Cancelo a André Gomés (jaký překvapení, všichni od Mendese) a na hráčích z akademie.

Reagovat
Mass

Zapomněl si napsat, že ještě s Garayem neprodloužili smlouvu. Příští sezonu Valencie spadne a doufám že ji pak koupí někdo slušnej.

Reagovat
Bakary3

Nojo... to bude asi spatny...

Reagovat
Alf14

správná volba pro něj takovej Brahim by se měl ispirovat

Reagovat
smazaný uživatel

Těm Japoncům se to snad i povede... když před x lety vyhlásili cíl vyhrát MS ve fotbale tak to znělo jako sci-fi, dneska už to začíná znít jako teoretická šance pokud vše půjde dobře.

Reagovat
veikko

Budou výborní v ofenzivě, pořád jim ale chybí spolehliví stopeři a hlavně brankáři. Potřebovali by někoho, kdo nemá v sobě takovou tu japonskou agresivitu až splašenost. Doteď tam chytá "šílenec" Kawašima, který je schopný chytit tři tutovky na čáře a pak dostane úplně laciný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomínám na tu jejich splašenost na poslední MS v Rusku proti Belgii... tak to holt musí zvládnout "na Brazilce" no. Nejlepší obrana je útok.

Reagovat
kilobyte

Zatím ne. Belgie má/měla podle mě lepší tým, ale stejně ji vždy něco na MS chybělo. Ale jsou na tom určitě lépe než Čína a jejich prohlášení o vítězství do 2050.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ne, máš pravdu ale těch talentů se tam objevuje čím dál tím víc a pokud vím, tak Japonci nepolevují, ba naopak přitápí pod fotbalovým kotlem... bude to hodně zajímavý. Vždy se mluvilo o tom, že kdyby mohl vyhrát MS někdo jiný než Evropa/Latinská Amerika mohla by to být Afrika o Asii se nikdy moc neuvažovalo.

Já Japoncům vážně fandím

Reagovat
doshcz

jim a jihokorejcům fandím na každým MS, ten jejich "splašenej" a bojovnej styl je strašne zábavnej

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
PH8

Tak tomu fakt nevěřím. Výborných týmů bylo desítky, viz naposledy Belgie ale stále je za 90 let pouze 8 vítězů MS a nemyslím si, že by se to dalších 20 let měnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

20 let mas tak 2 generace a to se fakt moc nezmeni.

Zvlast kdyz kouknes na Asie a jejich prumernou vysku obyvatele.

Tady kazdy mele o tom, ze fotbal je spravedlivy i pro mensi vzrustu lidi, ale na reprezentacni/profesionalni urovne je to strasne videt ty rozdily.

Koukni na hraci co prosadili v Evrope, tak vesmes to jsou 175 cm a vyssi. Kagawa 175, Nakata 176, Honda 182, J.S.Park 176, Minamino 174, Son 183cm.

To mas 1-3 postu v tymu, ktery muzes mit nizsi, ale nemuzes mit celou muzstvo kolem 172cm a hrat treba proti prumerne 183 cm vysoky nemci nebo svedove meli dokonce prumer 186cm.

To je jako kdyz hrajou deti z dorostu proti muzi

Navic se ti povede na turnaj jeden zapas takhle, ale cely turnaj asi tezko.

Do Messiho take napichalo spoustu litru rustove hormony, aby vyrostl aspon na 171cm.

Tohle je uplne prvni predpoklad, aby asijci meli vyssi obrana, vyssi brankare, vyssi stredni utocnici. A tam pak se odviji reprezentace.

Na klubove scene muzes kupovat hrace, ale na te reprezentacni vubec ne.

Navic tam se nabiraji talentovane deti uplne jinym stylem, nez v Evrope. Jedou cestou fotbalove akademie a internaty. Pak jsou deti vicemene v uzavrene arealu a trenuji a dostavaji i nejake zakladni vyuku.

Treba to ted vidis tady v CR propagovany RFA(regionalni fotbalove akademie) od FACR. Tam je to podobne, ale mnohem intenzivnejsi.

Nazenou talentovane kluci z cele zemich nebo kraje/provincie do akademie a trenuji s nimi od U13 do U21.

Tam tihle kluci zijou jenom fotbalem, ale ve drtivem pripade kolem U16,U17 z nich konci hlavne kvuli vysce. Pak hrajou mistni ligu nebo konci uplne s fotbalem.

Nebyt vladni programy v obou zemich pro zdrave rustu deti, tak jsou porad kolem 160cm. A korejci i japonci to delaji uz nejake 30 let.

Na dalsi zemich teprve zacinaji s tim programem.

Takze je to beh na dalsi 50 let pro asijsky fotbal.

Reagovat
PH8

To je zase blábol Afričtí reprezentanti jsou zase moc velcí? A co je špatně s Ruskem a USA? Není to třeba i tím, že pro Japonce byl dlouhodobě sport číslo 1 baseball, fotbal nemá pořádné základy a jejich liga stojí za prd?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro lidi co zajimaji jenom koukani na fotbal to muze byt klidne blabol.

Z pohledu cloveka/tatu, ktery chce dat dite na fotbalu to blabol byt nemusi.

Pokud mas rodice male vzrustu a soupne trener kluka do brane, tak v 15ti se ti osype kluk, ze je maly na brankare. A zacne hrat v poli a dohanet ostatni. Takovy pripadu se stava i v CR.

Vyber spravny somatotyp je jeden ze zakladni prvek ve sportu. Kdyz vemes napr. u Messiho bez rustoveho hormony by hral se svoji 140cm s kym a kde? Bez nakladne lecbu a vcasne lecbu ho tu mame jako zijci legendu, ale co by delal bez techto investice do lecbu ???

Pokud mluvime o asijske somatotypy, tak jsou maly a nemaji vetsi fyzicke dispozice nez oproti ostatnim typu ras. A pochopitelne se to resi i ve fotbale u nich.

To, ze ty takove informace nevis, jeste to nemusi byt blabol.

Jsou spoustu videa, ktere asijsky fans posklada narodni muztsvo s vyskou pod 170cm nebo nejvyssi mozne reprezentacni vybery.

Kdyz kouknes na jejich ligu, tak v nektere zemich se da najit vzdy cizince na post stredniho utocnika, ktery je vzdy vysoky. V nektere zemich jsou doslova az 90% techto postu hraji vysoky cizinci.

A ze i jejich fotbalovy svazy primo volaji, aby kluby tohle prestali na tehle postu stavet vysoky cizinci.

Vem si, ze takovy Koller by mel 100% vyhru v jakekoliv vzdusne souboje. A nemluvim ani o hlavickovani pri rohu atd.

Da se i najit a precist diplomove prace CR studentu, kteri se vyskou hracu na jednotlivy post u desitky velkoklubu a cesky klubu zabyvaji v jejich praci. Da se najit spoustu grafu urcene pro MS14,18.

Dokonce na MS18 se tohle byl tematou pri primem prenosu zapase Japonsko nebo Koreu. Ze jsou maly a nektere tymy vylozene sazi na vyssi hrace. Mam dojem, ze Belgicane nasadili Felani a ten dal gol hlavou. Uz si to matne pamatuji, uz asi starnu

To, ze se mas geneticky fond s preklady vyssi vzrustu a nemusis to resit, jeste neznamena, ze malicky asiat tohle resi v Asie

O.T. pamatuji si na Jan Zelezne v jedno poradu a mluvil, ze kdyz prijde mu na trenink kluk, holka a on si vymeruje delku paze a tim kratsi je paze, tim ma lepsi prepoklady na hazeni ostepu.

Souvisi to s technikou hazeni, silu paku v pazich atd.

Ty zminujes, ze fotbal neni cislo 1. v japonsku, ale zazemi tam maji slusnou. A narody si vybiraji vhodne sporty pro sebe jako ping pong, badminton, baseball atd. Protoze tam tolik nezalezi na urcity somatotyp sportovce jako je v fotbalu.

Vemu to oklikem, proc treba Indove zase jsou dobri v hokejbalu, ale v ledni hokej by dostaly naloz...

Nebo nemas Japonskeho sprintera na 100metru, ale mas japonske maratonce ?

No nic, asi milujeme a vychutnavame fotbal z jineho pohledu jenom

Reagovat
Mass

Podle tvý teorie by Slávie musela v naší lize dostavát hrozně na prdel, ani jeden z defenzivy Holeš- Coufal-Kúdela-Hovorka- Bořil není vyšší než 181cm, přitom v naší lize ty vysoký kopyta přes 190 typu Kozák, Beauguel, Doležal jsou dost v oblibě. Teď to Slavie naštěstí vylepšila Karafiátem s 182cm, takže sem v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze se bavime o asijci a tam je to o ty vysce uplne znat ve fotbale.

Evropsky hraci jsou uplne jinde, proto treba Canavaro 175 cm hral s Materazzi 194 cm ve finale MS2006.

Proto v evrope tohle neresime tolik a da se to doplnit jednoduseji, nez v asijsky tymech.

A navic se bavime o reprezentacnich tymech, kdy nemuzes jednoduse nakupovat hrace, ale cekas na generace dobry hracu, kteri muzou neco uhrat.

Reagovat
El-Pistolero-68

No, ten Cannavaro se svou vyskou docela boril stereotypy o uspesnem stoperovi.

Reagovat
Mass

Btw teď sem se podíval na trénery japonskýho nároďáku a místa narození mají Hirošima, Nagasaki a 2x Fukuoka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
insane

To je teda dost přestřelený tvrzení. Ano, mají pár zajímavých hráčů, ale to ve srovnání se stejně silnejma státama, jinak se ta jejich základna furt ani ze čtvrtiny nemůže rovnat zemím jako Francie, Německo, Španělsko, Brazílie... I pro tu extrémně silnou belgickou generaci je titul z MS trošku velký sousto. Pokud to Japonsku fakt vyjde, obří úspěch pro ně bude semifinále, realisticky ale i čtvrtfinále.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Reggie

To jsem nějak nepostřehl... Kdy to vyhlásili? Tak tomu mají na míle daleko. Toho se určitě nedožiju

Reagovat
Modroočko

Nippon je jedna z mojich najobľúbenejších reprezentácií a dosť bude záležať už od ich výkonov na ďalších MS. Doteraz mali vždy kolísavú formu a dobré turnaje striedali s veľmi nevýraznými, takže ak sa dokážu z tejto sínusoidy vymaniť v Katare, bude to dobrý signál. Najbližších 20 rokov sa im ale hlbší prienik (semifinále a vyššie) asi nepodarí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste tam zdaleka nejsou. Protoze jsou strasne malicky.

Davali cil za zlepseni prumerne vysku japoncum.

Ale zatim je na to kratka doba, aby dosahli plosne vyssi vysku.

Koukni na statisku vysku hracu na MS14,18.

Navic Korejci maji zase pomerne vyssi hraci, ale zase mensi zakladnu hracu i pocet obyvatelstvo.

Ja bych rekl, ze do 30let budou tyhle zemich mozna povazovane za cerne kone na MS.

Do te doby budou do pocty a mozna s nahodou pujdou do prvni kolo playoff.

MS 2002 se uz opakovat nebude. A, ze plac tech Italu jeste slysim dodnes

Reagovat
El Cid z City

Italové byli zaříznutí jako podsvinče. Dávám ti za pravdu,jenom dodám,že Asiati mohou mít top generaci,ale narazí např. na top generaci Brazílie a zase to nevyhrají, chce to mít i dost šteští.

Reagovat
smazaný uživatel

Za me, zatim maji tu generaci jenom Japonci.

Jizni Korea neverim zatim.

Ale i tak pro Japonce to bude maximalne stacit do playoff.

Jakmile narazi na evropsky tymy, tak tam cesta konci.

Reagovat
El Cid z City

Myslel jsem to obecně, že ikdyby měli top generaci, tak mohou narazit na na generaci fotb. velmoci a mají smůlu. Ještě bych tě doplnil k těm somatotypům, velkou výhodu mají národy,které mohou vybírat mezi bílejma a černejma.Kolik by toho vyhrál třeba Zidan bez Thurama,Dessaillyho, Vieiry, Makeleleho,Henryho?

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasim kazdopadne s tou francii. Jenom dodam jeste jako O.T. :

Vyhodou je vyberovost a krizene genovy fond jednotlive ras mezi sebou. Samozrejme pokud se sejdou dobre geny k sobe.

Proto brazilci v tomhle maji obrovskou vyhody driveji nez francouzi.

Vsak slychame casto, ze fotbal maji brazilci v genech

Dalsi priklad bohate vyberovost je holandsko i treba belgii, protoze tam je nejvic videt, kdyz maji relativne mene obyvatelstvo, ale lepsi vyberovost spickovy hracu.

Rekl bych dalsi vyhodou je vyrovnanost jednotlivce v celku.

To je u nemcu drive typicke, bohuzel uz to v posledni neni pravidlem.

U nemcu bych rekl, ze plati pravidlo sila muzstvo se ukazuje na nejslabsi hrace v muzstvo. A v minulosti by se dalo brat i Ceskoslovensko co se tyce vyrovnanost naroda a vyberovost jednotlivce.

Bohuzel vyrovnanost se vytraci s pomerem investici do mladeze, tam je to strasne videt, ze pokud chybi finance, tak vyrovnanost nelze dosahnout plosne.

A kdyz pridas jeste pocet obyvatel, tak se vyrovnanost uplne ztraci.

Proto u chudsich zemich se sazi na vyberovosti hracu a ne na vyrovnanost. Vyber je dostatecne pestre, tak prijdou i vyrovnanost.

Proto posledni 22let dominovali evropske reprezentaci. Pokud nepocitame jednu vyjimku v roce 2002.

V evrope lze dosahnout oboji prepoklady a to vyberovost i vyrovnanost hracu. A cim dal ten rozdil budou vetsi.

O.T. povsimni si, ze Brazilci zacali dodavat do evropy typove hraci vhodne do evropske fotbalu posledni 20let a trpi jejich brazilskou hru.

Najednou hrali evropsky fotbal a to urcite nelze aplikovat na evropske tymy.

Dalsi mensi faktor je podle me i izolovanost a jednotvarnost, ktere se plne ukazuje na anglickou reprezentaci. A jednotvarnost zase na africky tymy. Posledni dobe to padlo i na italie.

Jak rikam, neni to nijak vedecky podlezeny. Je to ciste moji teorie nebo spise nazory

Vicemene kdyz jsem prestal fandit klubove fotbal a reprezentacni fotbal, tak tyhle veci, nazory, teorie prichazeji samo sebou.

Divam na ten fotbal uplne jinak, nez jenom koukani na super kruto husty zapasy s mega hvezdy

Hlavne posledni dobu zacinam mimo Brazilii, okukovat i asijske tymy.

Takze Kubo mam trochu vicero nasledovaneho.

Hlavne oni to tam zijou pres medii, video, komunitu, takze fotbal si rozebiraji do podrobna. Pak clovek obcas ocitne, ze kouka na zapasy U13 a s komentarem mistni nadsence, ktery to filmuje. A vubec ani nevis co ten komentator rika

Skoda, ze fyzicky budou na tom asijci pozadu vzdycky.

Reagovat
santini

Villarreal ten káder skladá fakt dobre pre budúcu sezónu... vidím to v kľude na top 4

Reagovat
Phillipinho

Tak Sevilla bude pod Lopem druhou sezonu podle me jeste silnejsi. Uvidime jak budou vypadat po konci prestupaku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lope dokázal skvěle vyřešit obrannou fázi, která je až neuvěřitelně stabilní. Ale počkejme si, co se bude dít na trhu, taky je dost možný, že zmizí Diego Carlos a Reguilón a budou skládat znova. Villarreal má prakticky hotový tým, což je brutální výhoda zejména při letošní minipřípravě.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele