Japonci uvažují o angažování Argentinců Bielsy či Pekermana

02.07.2010, 11:35
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bielsa je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa

Jinak, i pár českejch trenérů by mohlo opustit fotbal a věnovat se farmaření a poezii...

Reagovat
soukup

Uličný se věnuje vinárně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě lepší, otázka je zda se věnuje vinárně nebo pouze konzumaci vína Ale ten by zrovna mohl zůstat i v tom fotbale...

Reagovat
božský John

Škoda,že teĎ v lize nikoho netrénuje...toho opravdu postrádám ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

????

Reagovat
fantomas

Co je? Bielsa je ideální trenér pro reprezentaci Chile, Pekerman je přeceňovaný kouč bez úspěchů a Okada ideální kouč pro Japonce, zná jejich mentalitu, je takticky výborný, z nenápadného týmu udělal konkurenceschopného protivníka, schopného měřit se se světovou elitou... to, že vypadl, byl prostě bad luck, ne Okadova chyba. Stejně jako není jeho chyba, že fyziognomie Japonců je prostě předurčuje tahat za kratší konec v zápasech s týmama, který jsou fyzicky vyspělejší.

Bielsa s Pekermanem ať si cepujou ten svuj jižanskej plevel.

Reagovat
j_mrazik

Taky ty kouče nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš asi znalec. Pekerman je kouč bez úspěchu na seniorské úrovni, ale to proto, že na seniorské úrovni prakticky až do svých 56 let netrénoval. Celej svůj život zasvětil mladíkům, se kterými získal velké úspěchy (Argentinos Juniors, ARG U20). To se samozřejmě nevyrovná úspěchům na seniorské úrovni, ale říkat že je to přeceňovaný kouč?? Pro argentinský fotbal toho udělal mnoho a je to vážená persona.

Reagovat
fantomas

Samozřejmě, že vím, že na úrovni mládeže měl velké úspěchy. Bavíme se snad o mládežnickém výběru Japonska?

S těmito výběry měl úspěchy i Domenech. Mícháš jabka a hrušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bavím se o tom, na základě čeho o něm říkáš, že je přeceňovaný.

Reagovat
fantomas

Na základě toho, že úspěchy s mládežnickými výběry z něj automaticky nedělají dobrého kouče pro seniorský národní tým, nota bene takhle specifický a ambiciózní. S Argentinou díru do světa rozhodně neudělal a kromě ní vedl na seniorské úrovni už jenom mexické kluby, to prostě není dostačující důkaz schopností na této úrovni (kór když v ani jednom z nich zrovna dlouho nevydržel). Přesto se na něj nahlíží jako na trenéra, který by byl schopen pozvednout Japonsko tam, kam to nedokázal Okada, což je na základě všech možných vstupních dat jednoduše blbost, a proto ho v tomto případě považuji za přeceněného, mládež stranou.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na základě toho, že úspěchy s mládežnickými výběry z něj automaticky nedělají dobrého kouče pro seniorský národní tým, nota bene takhle specifický a ambiciózní." To samozřejmě automaticky nedělají, ale fakta jsou taková. Umí pracovat s hráči, především mladými talentovanými, vyznává pohlednou hru a technické hráče, s Argentinou hrál dobrej fotbal, rozhodl jeden nepovedenej zápas. Většina fanoušků i prezident svazu chtěli, aby zůstal. To o mexických klubech sis asi přečetl na wikipedii. Taky by sis ale mohl přečíst důvody, proč skončil v Toluce a taky že tam rozhodně nezklamal. Ale máš pravdu, taky nechci aby trénoval Japonsko. Nehodí se tam, to ale neznamená, že je to nějakej přeceňovanej ňouma.

Reagovat
domingo

Ano, přečetl jsem si to na wiki, nemůžu znát všechny trenéry na světě ppokud tam byly nějaký zákulisní tlaky, tak to samozřejmě sorry, ale na druhou stranu - když neumí vyjít s generalitou, jak se mu asi povede v Japonsku, kde je právě tohle leitmotivem tamní mentality?

Já neřekl, že je to ňouma, jenom, že je přeceňovaný, což jsem vyvodil z toho, že se o něm uvažuje jako o trenérovi, který je lepší než Okada. To podle mě rozhodně není pravda. Toť vše. Možná je místo "přeceňovaný" lepší použít slovo "přeceněný".

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, Okada to mohl s Japonskem dotáhnou až proti Španělsku, třeba by tam překvapili Nezapomínejte, že proti Paraguayi prohráli až na penalty, což je velká loterie, měli hold smůlu.

Jinak bych tam rád viděl Bielsu. Je to sympatický "blázen". A Japonsko mi taky příjde jako sympatický tým

Reagovat
terry

OT: Liverpool a Chelsea se podle anglických médií definitivně dohodly na přestupu Yossiho Benayouna. Blues údajně zaplatí za izraelského záložníka 5,5 milionu liber.

Reagovat
smazaný uživatel

Z lavičky na lavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Takovej sympaťák do tak nesympatickýho klubu

Reagovat
raduinho

Benayoun a sympatak?

Reagovat
Arbiter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele