JAPONCI SE HNĚVAJÍ NA FEYENOORD

20.03.2005, 22:03
Aktuality
Šéf Japonské fotbalové asociace oznámil, že holandský prvoligový klub Feyenoord Rotterdam nechce uvolnit středopolaře Šindžiho Ona na kvalifikační zápas o postup na MS 2006. Ono tvoří hru v národním týmu a ve středu hřiště je pro Japonce nepostradatelný.

Jako důvod klub uvedl, že se Šindži Ono zotavuje z vážného zranění. Přitom ale v posledních zápasech Feyenoordu velmi pomáhal. Nastoupil v zápase s Rodou Kerkrade, odehrál 85 minut a dokonce se mu podařilo dát gól. Toto je také hlavní argument Japonského fotbalového svazu.

"Doufáme, že holandský Feyenoord bude na dále postupovat podle pravidel asociace FIFA," řekl šéf fotbalu v zemi vycházejícího slunce Saburo Kawabuči. Japonsko chce minimálně zopakovat svůj výkon z posledního MS, které hostilo spolu s Koreou, ale nejprve se musí na šampionát probojovat. A bez Šindžiho Ona bude kvalifikace mnohem těžší.

Případ trochu připomíná bývalého českého reprezentačního kapitána Pavla Nedvěda. Ten také kvůli zranění nenastupoval za národní tým, přestože v klubu hrál. V jeho případě to ovšem nebyla vůle klubu...

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele