Já sním o... Realu Madrid!

01.03.2008, 14:17
Fejetony
V jedné klasické písničce všichni sní o Vánocích a ještě k tomu bílých. Sen fotbalistů ovšem není vánoční, jen ta bílá barva zůstává. Všichni sní o Realu. A je úplně jedno zda se ten sen vyplní o Vánocích, tedy v prosinci, nebo třeba na den výročí upálení Mistra Jana, pro změnu v červenci.

Jedním z těch snících je Carlos Andrés Villanueva Roland (5. února 1986, ofenzivní středopolař), hráč Audax Italiano z Chile. Přiznává, že existuje jistý zájem ze strany španělských ligových klubů, ale zároveň říká, že sní o Realu Madrid. Je prý jeho velkým fanouškem již od časů Ivana Zamorana. "Nabídky, tedy ty oficiální, jsem zatím nedostal, ale kontakty byly navázány, můj agent se s řadou zástupců klubů setkal. Bylo by moc pěkné zahrát si za kohokoliv španělskou ligu, ale fandím Realu Madrid a tak tajně věřím, že právě v jeho dresu se jednou objevím na hřišti."

Snad vás také bude zajímat, jak vidí Carlos Villanueva některé z těch slavných fotbalistů. "Zinedine Zidane byl pro mne vždy idolem, jeho kariéru jsem sledoval do posledního zápasu na MS 2006. Líbil se mi jeho styl hry, ovládání míče, perfektní techniku. Dnes je asi nejlepším fotbalistou světa Cristiano Ronaldo. Jeho tah na branku, střelba, kličky, vyniká nad ostatní. Za Villarreal hraje můj krajan, Matías Fernández, vynikající fotbalista. Hrál sice jen pár minut, ale jeho čas přijde. Je to také tím, že Villarreal hraje o pohárové příčky a buduje nový a silný tým. Všichni tady v Chile, a zejména já, který jsem jeho kamarád, věříme, že brzy dosáhne stejné úrovně jakou měl doma a bude patřit v La Lize k nejlepším.”

Ale Chile má po světě řadu dalších fotbalistů, současných i bývalých. Mark Dennis González Hoffman, kterého většina zná jako "Speedy González", hraje za Betis Sevilla, ale v Evropě je již téměř 4 roky. Albacete, Real Sociedad, Liverpool, tam od roku 2004 působil. Manuel Luis Pellegrini Ripamonti, jeho přezdívka je "El Ingeniero", sice jako hráč z Chile nevytáhl paty a hrál pouze za tamní Universidad, ale jako trenér po 17 letech působení v různých klubech Jižní Ameriky odešel do Villarrealu a dotáhl ho až do semifinále Poháru UEFA (2004) a Ligy mistrů (2006). A musím se rovněž zmínit o Jorgem Valdiviovi (Mágo), hráč a kapitán Palmeiras, který byl v minulém roce jmenován druhým nejlepším fotbalistou brazilského fotbalového mistrovství.

A tak má tedy Carlos Villanueva zářné příklady. Real Madrid pro něj, zatím, zůstává snem.

Ale je zde ještě jeden, který začal snít v posledních dnech. A do toho snu se dostal docela nevinně. Roman Pavljučenko, hráč Spartaku Moskva reprezentace Ruska, se o zájmu Realu Madrid dozvěděl v Turecku a z doslechu. Je to jak ze známé žižkovské pavlačové agentury JPP (Jedna Paní Povídala). Prostě Románek zvednul telefon a na druhém konci se s touto zprávou přihlásil jeden novinář a tomu to zase říkal jiný novinář a ten to prý četl v jednom španělském sportovním deníku.

A co na to říká hlavní hrdina? "Real Madrid!? Jasně, je-li to pravda, tak samozřejmě půjdu!" Pokračoval vyznáním a přiznáním: "Real je mou fotbalovou láskou, mám ho ze všech klubů nejraději. Já tu španělskou ligu sleduji hlavně kvůli tomuto klubu.” Další jeho slova však vypovídají jasnou řečí. Roman Pavljučenko trochu vystřízlivěl a začal uvažovat logicky: "Víte, ono to všechno připadá takové to dětské žvatlání. Já tomu nevěřím, nerozumím."

Ale on když se jeden zamyslí, tak případný zájem Realu logiku má. Síla útoku mu pomalu stárne. Van Nistelrooy (31), Raúl (30). On tedy Pavljučenko není žádný mladý zajíc ale zase na druhou stranu Real konečně přestal kupovat "zajíce v pytli". Predrag Mijatovič, sportovní ředitel Realu, již informace od skautů a vyhledavačů talentů dostal. Ví také, že cena za tohoto Rusa se pohybuje okolo 10 milionů eur.

Kdo je vlastně Roman Pavljučenko? Narodil se 15. prosince 1981 ve Stavropolu. Ve věku 18 let debutoval v dresu Rotoru Volgograd a po třech sezonách přestoupil do moskevského Spartaku, kde hraje dodnes. V jeho dresu vyhrál ruský Pohár (2003) a dvakrát získal stříbrné medaile za druhé místo v lize (2005 a 2006). Měří 188 cm, váží 78 kg. V roce 2006 se stal králem střelců, dal 16 branek, v minulém roce si ono kralování zopakoval, do sítě soupeřů se trefil 14x. Za reprezentaci Ruska nastoupil ve 12 zápasech a vsítil čtyři branky. Reprezentační trenér Guus Hiddink s ním počítá a považuje ho za klíč k případnému úspěchu na EURO 2008.

Snít je krásné. Probuzení do všední reality bývá někdy kruté. Ale jak se zdá, tito dva fotbalisté vědí, jak dlouhá cesta vede od snu k jeho vyplnění. Ale kdo ví, třeba je opravdu v dresu Realu Madrid jednou uvidíme.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkné

Reagovat
alegre

Díky, ale pokusím se ti udělat v brzké době, s jednim článkem, ještě mnohem větší radost, Alfredo Di Stéfano...

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre.....

Reagovat
alegre

Jsi rád?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by stačilo bejt na San Bernabeu aspon jako divák

Reagovat
One-Real

Nevíte někdo odkaz na nějakou stránku na sledování Španělské ligy hlavně Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

www.antikrist.com

Reagovat
One-Real

To sou mi vtípky

Reagovat
smazaný uživatel

Každý má svou úchylku...

Reagovat
smazaný uživatel

myslis jako fandeni a prani hrat za nejaky tym? jako treba barca nebo real?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to druhé.

Reagovat
alegre

Doktore, doktore, ty si s tím Realem nedáš pokoj! Ale já, po 16 letech v Hondurasu, sním také o Vánocích bílých. I když zrovna v Madridu a na Santiago Bernabéu... To snad jedině v případě, že by tam zase "někdo" vyhrál!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatří to sem, ale snad alegre odpustí.

http://static.zooomr.com/images/994214_99bc19e30a_o.jpg

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kily

každý sní o svém, někdo o Barceloně, někdo o Realu, někdo o Arsenalu, někdo o Manchesteru United. Já třeba na posezení sním celé grilované kuře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

Sem s nim, kily! Já ho sním taky! Sním o tom od rána!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele