Já jsem zákon, hlásí "demokratický diktátor" Rehhagel

20.02.2012, 12:49
Aktuality
Největší comeback od Elvise 1968, tak i takhle komentují německá média návrat Otta Rehhagela na bundesligovou scénu. Velezkušený stratég přijal výzvu a hodlá zachránit berlínskou Herthu mezi elitou, upozorňuje však, že hlavní úlohu mají hráči a ti ho budou poslouchat na slovo...

Třiasedmdesátiletý kouč kývl na volání "Staré dámy" a upsal se jí do konce sezóny, ví ovšem, že zachránit jí v nejvyšší německé soutěži nebude nic snadného. "Mužstvo je ve velmi složité situaci. Důležitý je nyní jen kolektiv a cíl zachránit se, kterému se musí každý podřídit. Každý pro něj musí udělat vše a upřednostnit ho před svým egem. Hráči musí myslet na fotbal každý den, každou noc," prohlásil Rehhagel při včerejší tiskové konferenci a v rozhovoru pro deník Bild.

"Loď ještě není potopena, má ale velké díry. Od pondělí jsem já zákon a všichni mě poslouchají. Mám vždy poslední slovo, jsem tu pro Herthu celý den a celou noc. Já jsem vůdce a očekávám pořádek a disciplínu. Jsem Prus, nebo také demokratický diktátor," uvedl charismatický lodivod, který byl bez angažmá od léta 2010, kdy odešel od řecké reprezentace, s níž se v roce 2004 postaral o jedno z největších překvapení fotbalové historie.

Někdejší obránce podle svých slov od té doby nabídky měl, ale žádná ho neoslovila. "Bylo jich dokonce poměrně hodně. Já jsem ale asi jediný v tomto prostředí, kdo dokáže držet jazyk za zuby. Dokážu si sám vybrat, kde chci pracovat," uvedl Rehhagel. "Jsem zdravý, fit a mám ohromnou chuť do práce. V ní spočívá smysl života, jak řekl Immanuel Kant. Já své privátní věci můžu odložit na léto, oproti tomu Hertha žádný čas nemá," dodal.

Rehhagel se do Herthy vrací takřka po půlstoletí, za berlínský celek totiž hrával v letech 1963 až 1966. Byl tedy u jejích prvních krůčků v bundeslize a v sobotu v Augsburgu usedne na lavičku při 1001. utkání klubu v německé lize. "Mám ke klubu vztah, a když potřebuje pomoct, nemůžu odmítnout. Za Herthu jsem 24. srpna roku 1963 proti Norimberku odehrál svůj první bundesligový zápas. Utkání skončilo remízou 1:1 a pamatuji si z něj vše, mám paměť jako slon. Nyní jsem zpátky, Hertha prostě musí zůstat v nejvyšší soutěži," nechal se slyšet bývalý trenér Werderu Brémy, Bayernu či Kaiserslauternu.

Autor: Petr Vaněček / bild.de

Komentáře (43)

Přidat komentář
madridcan

Najvacsi lucker zpomedzi trenerov. Kazdopadne Herthe zachranu prajem!

Reagovat
prevadec spojitosti

proc lucker?

Reagovat
smazaný uživatel

euro 2004

Reagovat
Arne

Ano, kvůli jednomu turnaji je to lucker...

Reagovat
smazaný uživatel

Štestí přeje připraveným. A pro Řeky to platilo stoprocentně. Euro 2004 si zasloužili vyhrát.

Reagovat
Kenneth

To urcite ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Soupeři nedokázali prorazit pevnou obranu a nedokázali eliminovat ojedinělé, ale smrtící výpady Řeků. Vítězství bylo 100% zasloužené. Nikde není psáno, že soupeře musíš zničit jenom útočnou hrou, která se líbí široké veřejnosti. Ta překvapivá účelovost a úporná defenziva byla svým způsobem pozoruhodná. Třeba jsem byl udiven, jak Seitaridis zničil Baroše. Nebo jak s jakým přehledem hrál Zagorakis. A třeba proti ve vzájemném zápase člověk musel uznat šikovnost Tsartase a Giannopoulose.

Reagovat
Arne

"Kdo vyhrává, ten hraje moderně," jak říká Otto. Podle mě byli asi nejlepší v play-off, ale když vezmu i ty dvě utkání ve skupině, tak ne, víc jsme si to zasluhovali my.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Portugalsku hráli výborně. Oba zápasy. Náš tým hrál určitě líbivější fotbal. Ale já atraktivitu herního projevu nepovažuji za jediné oprávnění k výhře, nebo zisku titulu. Protože pak bychom mohli znevažovat i náš úspěch na Euru 1996, kde jsme sice nehráli totéž, co Řekové, ale ofenzivní orgie plné hitparádových kliček (až na Poborskýho ) to také nebyly.

Reagovat
Arne

Ale proti Španělům hovno a proti Rusům ještě větší... Tam chybělo pár decimetrů, bylo by to 1:3, konec ve skupině a nikdo by si dneska jména jako Zagorakis vůbec nevybavil.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme také hráli tužku proti Němcům a proti Rusům jsme měli z pekla štěstí . A pokud si dobře pamatuju, tak na MS v Německu se Francouzům ve skupině také moc nedařilo a jak se potom zvedli. A podobných příkladů by se určitě našlo víc.

Reagovat
Arne

Taky jsme to v tom 96 nevyhráli, po zásluze...

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale dosáhli velkého, až historického úspěchu. A bylo by rouháním jej zpochybňovat, nebo znevažovat naším herním projevem.

Reagovat
Arne

Já to neznevažuju... Jen říkám, že jak Řekové, tak my v 96 jsme si to nezasloužili vyhrát, protože tam byly lepší týmy. To je vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nemyslel přímo na tebe. Nicméně, mé vnímání fotbalu je takové, že nemůžu říct, že bychom si to my, nebo Řekové nezasloužili.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Když jsem ho včera na tiskovce viděl, jak hovoří a co z něj vyzařuje, měl jsem z toho husinu... Myslím, že tyhle tři měsíce budou zajímavý jako málokdy předtím, a nedovedu si představit, že s tímhle velmistrem bychom mohli spadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

A příští rok vyhraje Hertha titul "řeckým" stylem, což způsobí nejvyšší míru nasranosti z titulu mistra v historii Bundesligy .

Reagovat
Arne

Bral bych všema deseti... Ale v létě končí takřka jistě, pak by to mohl převzít Rangnick (za předpokladu, že se zachráníme).

Reagovat
smazaný uživatel

Heleď, nevíš jestli ještě funguje kapela Hertha Boys? Byl v ní Preetz, Veit a snad i další hráči.

Reagovat
Arne

To asi ne, hele... Já mám doma celkem starý CD s hymnou a dalšíma songama a od nich tam taky něco je, LaOla Hertha nebo tak. Ale poslouchat se to nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

A co hráli? Nějaký popík?

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

Bože, v životě mi nic neznechutilo Herthu, jako tohle video. Jak to mohli Preetz a Sixten Veit (krutý jméno ) udělat .

Reagovat
Arne

Ono v devadesátých letech takových hrůz vzniklo víc... Ale taky vznikla naše Torhymne, která je s jednoletou přestávkou furt pouštěná a je to kotel, když to slavící davy začnou řvát.

http://www.youtube.com/watch?v=heCx_QqO2ng

Reagovat
jv

Achjo, když tak vidím Panteho...škoda, měl tenkrát zůstat a všechno mohlo být jinak. Možná, že už i on sám toho odchodu lituje...

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jak, už jsem říkal, všechno to do sebe až překvapivě zapadá...

Reagovat
smazaný uživatel

je dakde na nete ta " tiskovka" ?

Reagovat
Arne
Reagovat
Arne

* ten první rozhovor samozřejmě tiskovka

Reagovat
smazaný uživatel

Je to stratég a právom ho radiť medzi najlepších trénerov na svete. Konig Otto

Reagovat
asenagio

Z těch jeho prohlášení je vidět, že hodně čte.

Reagovat
smazaný uživatel

uplně to z toho sálá

Reagovat
smazaný uživatel

02.04.1981 - 30.06.1995, 655 zápasov za Werder, 11. najdlhšie slúžiaci tréner v jednom týme (14 rokov, 3 mesiace) a hneď za ním jeho niekdajší zverenec Thomas Schaaf ktorý ho isto predbehne stačí mu nato rok a pol. ktorý je momentálne na 12. priečke. Prvý je a podľa mňa aj navždy ostane Guy Roux 39 ROKOV!!! od 1961 do 2000

Reagovat
Ferguson6

toho ešte SAF predbehne

Reagovat
smazaný uživatel

Sir!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To "poslouchat na slovo" mi přijde dost srandovní: Jako že hráči se nebudou na hřišti hýbat, dokud jim trenér nezařve zpoza čáry kam mají běžet? To bude dost namáhavý.

Vůbec mi ta jeho prohlášení přijdou velkohubá. Jako hráč bych se na něj fakt moc "těšil".

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

vždy som rozmyšlal prečo mate skoro všetci taký negatívny postoj k tomu greckemu uspechu 2004 a potom som si uvedomil s kým hrali semi

myslim že sa zachrania , herta aj 1FC K maju šťastie že su v lige take 2 slabe tímy ako freiburg a FC A. lebo inak by vypadli oba a nevyše herta je lepšia ako 1FC K a kolin na tom tiež nie je dobre takže su až 4tí až 5ti najväčší favorit na zostup a hoci im nefandim tak hlavne mesto by asi malo mať v lige aspon jeden tím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele