Izraelské kluby budou hrát v Srbsku

16.11.2023, 13:52
Aktuality

Izraelské fotbalové kluby Maccabi Haifa a Maccabi Tel Aviv odehrají následující domácí zápasy v evropských pohárech v Srbsku a navíc bez diváků. Rozhodla o tom Unie evropských fotbalových asociací (UEFA). Izrael bojuje v palestinském Pásmu Gazy s radikálním islamistickým hnutím Hamás, které 7. října zaútočilo na židovský stát.

Haifa se 30. listopadu utká s Rennes ve skupině Evropské ligy na stadionu Crvene Zvezdy. Tel Aviv se představí na stadionu Bačky Topola, kde v hlavní fázi Evropské konferenční ligy vyzve 25. listopadu Zorju Luhansk a 14. prosince Gent.

UEFA ihned po překvapivém útoku Hamásu na Izrael odložila v zemi všechny plánované zápasy na dva týdny. Poté rozhodla, že se až do odvolání nebudou hrát v Izraeli žádné zápasy pořádané pod její hlavičkou.

Tamní reprezentace měla v říjnu hrát doma proti Švýcarsku v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2024. Duel se uskutečnil ve středu v Maďarsku (1:1). Tři dny předtím Izrael prohrál v odloženém zápase v Kosovu 0:1, v říjnu totiž nemohl vycestovat ze země.

Říjnový verdikt UEFA se dotkl i týmu pražské Sparty do 19 let, jelikož její soupeř z úvodního kola Youth League Maccabi Haifa ze soutěže odstoupil.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele