ITÁLIE: TRESTY ZMÍRNĚNY

25.07.2006, 21:19, aktualizováno 25.07.2006, 21:58
Aktuality
Spekulace italského tisku se potvrdily - odvolací soud výrazně zmírnil tresty pro týmy namočené v aféře s nasazováním rozhodčích. Do Serie B padá pouze Juventus, Fiorentina a Lazio se "vrací" zpět do první ligy. AC Milán si letos přece jen zahraje Ligu mistrů.

Juventus měl podle původního verdiktu začínat novou sezónu s třicetibodovým mankem, to však po odvolání kleslo na 17 bodů. Šance Staré dámy na rychlý návrat mezi elitu tak naopak výrazně stouply. Odebrání titulů z posledních dvou sezón zůstalo v platnosti, ovšem to, zda budou tituly dodatečně někomu uděleny, stále není známo.

Ještě rychleji se do Serie A vrací Fiorentina a Lazio. Ty měly původně hrát druhou ligu s odečty 12, respektive 7 bodů, po odvolání zůstávají v Serii A s většími ztrátami - Fiorentině bude před prvním kolem chybět 19 bodů, Laziu 11. Oběma klubům bylo z tabulky minulé sezóny odečteno po 30 bodech, spadly tedy z pozic zajišťujících účast v evropských pohárech.

Vzhledem k původnímu přeřazení tří týmů se měly zachránit všechny tři sestupující týmy, Messina, Lecce i Treviso, po odvolání v první lize zůstává jen Messina, na poslední dva už místo nezbylo.

Čtvrtý potrestaný, AC Milán, se také dočkal zmírnění trestu - místo původních 15 bodů mu bude odečteno pouze osm. Navíc mu odvolací komise snížila odpočet bodů za minulou sezónu ze 44 na 30, což znamená, že rosonerri budou hrát spolu s Chevem třetí předkolo Ligy mistrů. Inter Milán a AS Řím jdou přímo do základní fáze, na Palermo, které se původně také mohlo těšit na Ligu mistrů, zbyl jen Pohár UEFA. Ten spolu s ním budou hrát ještě Livorno a Parma.

Mimo to ještě tribunál potrestal kluby zavřením stadiónů - Juventus a Fiorentina budou na neutrální půdě hrát tři zápasy, Lazio dva a AC Milán jeden.

Zmírnění trestů se dočkali i rozhodčí Massimo De Sanctis, nezapíská si čtyři roky, a prezident Fiorentiny Diego Della Valle, který nesmí ve fotbale působit tři roky a devět měsíců. Všechny ostatní individuální tresty zůstaly.

Ani toto možná ještě není konečný verdikt - podle právního zástupce Juventusu Cesare Zacconeho je rozhodnutí stále "neuvěřitelné" a klub se podle potřeby bude hájit u sportovního, případně civilního soudu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda že odvolací soud nenechal úplně vyhnít Juventus,jinak sem rád že Fiorentina zůstává v 1. lize.Toni snad zůstává.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je bordel

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

kua tak to je bordel...jak se maji citit tymy ze stredu tabulky, ktere byli ochcany o body v minule sezone pri zapasech s touto 4 a ted sou ochcany o body i nadchazejici sezone pridanim bodu ctyrce ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je sviňárna... jediný, co bych k tomu mohl říct je pár hlášek z Ivánku, kamaráde... Ale naštěstí poháry zůstávají ve spravných rukou... FORZA GIALLOROSSI !!!

Reagovat
ronaldinho_10

To dali teda dobrý příklad, jak bojovat s korupcí!!! Za to bych je být UEFou vyloučil z pohárů kompletně a bylo by...

Reagovat
HOST*Barny

nesnasim italii i jejich ligu prvne je potrestaji a pak zas tohle co to je za bordel!!!!juve do 3 a ty tri dalsi do 2!!!!!!neda se nak odvolat proti odvolani?

Reagovat
HOST*FdL

kup si nějaké pořádné hadry na design ať ji přijdeš na chuť FORZA ITALIA!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci si mysleli, že sestupem Juventusu, Fiorentiny a relativně velkému odečtu bodů AC se konečně tuším od roku 89 potěžkají scudetto. Mám však tušení, že ani ted to nevýjde.

Reagovat
HOST*

to si pis ze jim to nevyjde! FORZA AC!!!

Reagovat
HOST*Soulik

chacha, inter pěkně skalpl, zase titul mít nebude...FORZA MILAN

Reagovat
ronaldinho_10

A teď se odvoláme ještě proti zmírnění trestů a zmírníme je podruhý a nic se vlastně nestalo!!!

Třeba AC bych potrestal i bez důkazů. Nevím, s kým to hráli (bylo to letos v lize), ale byla to totální fraška. Za stavu 1:1 rozhodčí nastavil 5 minut a přitom nebyl důvod tolik nastavit! (teda kromě jediného, že AC nevedlo). Nakonec musel nastavit 7 minut a na jejich konci dalo AC gól na 2:1 z neodpískaného ofsajdu! Na to nepotřebuju důkazy, abych si domyslel, že to bylo cinknutý!!! Já jsem moh tomu rozhodčímu jen děkovat, protože jsem to měl na tiketu... Ale i tak mi z toho bylo dost smutno...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

a pak se dá jenom smám tomu, že nějací trampové vyhlásí Serii A jako nejlepší ligu světa.

Pamatuji si, jak jsem se jednou nudil, tak jsem si z nouze pustil přenos SERIE A, dívám se dvacet minut a co vidím - naprosto znuděného Adriana kterého snad ten fotbal vůbec nezajímal, vyklusával tam, div ze si prst nezabořil do nosu.... Ostatně ani hráči Interu nevěděli, co mají hrát a trápili se s nějkým průměrným týmem.... Žádné goly, žádné šance. Ještě že mi pak zpravil chut večerní přenos Primera Division.

Reagovat
smazaný uživatel

My si máme vzít z Italů příklad? A v čem?

Tohle bylo evidentně zrežírovaný od samého začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás z toho lidem bylo na blití hned, v Itálii až po dvou týdnech...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pak to stálo za to, já mám chuť hodit tyčku ještě několikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z českýho fotbalu se dá házet šavle v podstatě pořád, hlavně když člověk čte, co Košťál vyvádí ( na druhou stranu trochu potěší, že na obchodech prodělal těžký prachy http://www.deniksport.cz/Clanek467305.htm )...

Reagovat
HOST*sasnsiro

Rossoneri se můžou vrátit do Champions League. Půjdou do předkol. Je to díky redukci odpočtu bodů za min. sezónu z 44b na 30b. Tím se dostali v tabulce na třetí místo za Inter a Řím!!!!!

Reagovat
HOST*sansiro

jinač sorač, nečetl jsem článek....

Reagovat
HOST*sansiro
Reagovat
HOST*1860

co dodat?

Reagovat
HOST*megalodon

Forza Milan!!! Jdeme do champions league!!!! Milan champione!!! Grande Milan!!!! Fantastico Milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně vypadnete v předkole tak se moc nesměj.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*BOGY

Schoří jak papír...

Reagovat
HOST*

Adriano Galliani, někdejší předseda ligové soutěže a AC Milán, nesmí ve fotbale pracovat jen devět měsíců !!!! Podle agentur provázel čekání na vynesení verdiktu před římským hotelem Parco dei Principi značný chaos a protesty fanoušků potrestaných klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se mi to nebo s toho v ACM vyšli víceméně bez trestu....

Reagovat
HOST*

Ještě bude scudetto!!!

Reagovat
HOST*Mari

Celé je to velká fraška jako cela italská liga. Na oko delaji hrdiny, jak zatočí s korupcí a nakonec to postupne zmirní a v Serii B nebude ani Juve a AC jeste nejake body na zacatek sezony snad pridaji....... je mi z toho zle trapne, jako cely italsky fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ackoliv jsme fanouskem Juve, tak si myslim, ze Serii B si zaslouzi. Ale 30 bodu bylo moc vzhledem k potrestani ostatnich tymu a zejmena AC. Taky mi vadi, ze maji byt Juventusus odebrany tituly z poslednich dvou let. Vzdyt pro prave uplynulou sezonu nejsou zadne dukazy o korupci. Veskere vysetrovani Juve se tykalo predminuleho rocniku. A to, ze Milan vyvazl prakticky bez trestu a zahraje si s nejvetsi pravdepodobnosti i Ligu mistru je pro me neuveritelne a svedci to o tom, ze Berlusconi ma prsty vsude.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Tom

Nechají je hrát Ligu Mistrů aby si mohli znovu vydělat nad podplácení!! Mělo to zůstat tak jak to bylo prvně.

Reagovat
HOST*sansiro

Příjmy z LM pro tým jako je AC nic neznamenají....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto je teda komédia, fraška, bordel a svinstvo všetko na jednej kope. Taliani zo seba urobili pred svetom idiotov.

Aspoň sa nemusíme až tak zle cítiť - jak vy Češi za tú frašku v minulom roku, tak mi Slováci za tú frašku, ktorá nás ešte len čaká. Totižto náš totálne neschopný a skorumpovaný zväz chce riešiť situáciu v kluboch a s fanúšikmi.

Reagovat
smazaný uživatel

V miulym roce? Jsi moc měkký, my ji předvádíme posledních 5 let...

Reagovat
smazaný uživatel

A to sem ještě hodně mírnej, on tu už jeden skandál byl, taky se to zametlo pod stůl...

Reagovat
HOST*smrt ac, FORZA INTER

SI DĚLAJ PR*EL NEBO CO....

kUA....

zAS*ANEJ ac..... bERLUSCONI SI TO ZASE ZAŘÍDIL...

I přes to všem natrhne čistý inter p*del!!!!!!!

_____________

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak jestli to berlusconi zaridil tak i laziu a fiorentine

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hustý, ještě jsme se tady ze srandy bavili o tom, že AC přičtou nějaké body a budou hrát LM a ty italský komedianti to fakt udělali.. Po týhle frašce tipuji AC na titul..

Reagovat
HOST*xx

to je pekne nespravodlive Juventus postihol taky osud a AC, ktore bolo tiez do toho zapletene ma hrat Ligu Majstrov? vsetko bolo dopredu naplanovane pre AC Milan aby malo AC z toho najvacsiu vyhodu a Juventus potopili

Reagovat
smazaný uživatel

Buffona, Odda, Suaza a Diarru.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tipujem správne , keď hovorím, že Kaká nebude?

Reagovat
HOST*antimadrista

Nechtěl bych být italským fanouškem

Reagovat
smazaný uživatel

alespoň že nechali ASR na druhém místě, tu LM si zasloužeji!!!

FORZA ROMA!

Reagovat
HOST*Carlos

Reagovat
HOST*

Debilní ac zase z toho vyšli nejlépe ty to mají uplacený uplně všude kdyby neměli Berlusconiho tak tak mírnej trest nedostanou

Reagovat
HOST*o

jak já to ac nesnáším

Reagovat
HOST*

To je díky tomu jak jsou úspěšní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele