Irové jdou i bez Roye Keana do osmifinále

11.06.2002, 19:22
Aktuality
Reprezentace Irska dnes porazila Saúdskou Arábii 3:0 a bez ohledu na výsledek zápasu Kamerun - Německo si zajistila postup do vyřazovacích bojů. Dokázala tak, že má i bez Roye Keana šanci na úspěch. Kapitán a největší hvězda Irska Roy Keane se před šampionátem pohádal s trenérem Mickem McCarthym a ten ho potrestal tím, že ho poslal domů. Kapitánskou pásku po něm převzal Steve Staunton a dovedl tým z druhého místa ve skupině do osmifinále, kde se Irové střetnou s vítězem skupiny B, jímž bude pravděpodobně Španělsko.

Irsko je na závěrečném turnaji MS potřetí a zatím pokaždé postoupila mezi nejlepších 16. V roce 1990 prošli až do čtvrtfinále, kde prohráli s domácí Itálií. O čtyři roky později, v USA, se opět probojovali do osmifinále, kde prohráli s Nizozemím. Na reprezentaci Irska se v souvislosti se závěrečným turnajem MS váže také jedna negativní statistika. V dosavadních 11 zápasech totiž Irové dali pouhých 7 gólů a v žádném zápase se nedokázali trefit více než jednou. Až dnes, ve svém 12. zápase, rozvlnili soupeřovu síť hned třikrát.

Saúdská Arábie byla už před tímto utkáním mimo hru o postup, chtěla se ale poprat o čest a dát alespoň jeden gól. To se jí ale nepovedlo a šampionát opouští s nelichotivým skóre 0:12. Pro Saudy bylo letošní mistrovství také třetí a dopadlo ze všech nejhůř. Před osmi lety v USA překvapivě prošli na úkor Belgie a Tuniska do osmifinále, v roce 1998 ve Francii sice také skončili ve skupině poslední, měli ale jeden bod a dva vstřelené góly.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele