Inzaghi zpochybnil své setrvání ve funkci trenéra římského Lazia

16.05.2019, 12:57
Aktuality
Lazio už přišlo o možnost zahrát si v příští sezoně Ligu mistrů, jeho fanoušci i tak mají jeden velký důvod k radosti. Římský celek včera večer zvládl finále poháru proti Atalantě a svůj poslední velký zápas na jeho lavičce možná odkoučoval Simone Inzaghi, někdejší útočník nepotvrdil své pokračování v hlavním městě...

Inzaghi od roku 2010 pracoval jako trenér mládeže Lazia, v závěru sezony 2015/2016 se stal dočasným koučem prvního týmu a získal si důvěru vedení, které ho odměnilo trvalým kontraktem. Ten je platný do června 2020 a není jisté, zda dojde k jeho dodržení.

"Do téhle rodiny patřím od roku 1999, nejprve jsem za něj hrál a nyní ho trénuji. Byly chvíle, kdy jsem si myslel, že budu chráněn o něco více, ale na druhou stranu vím, kdo se snaží jen bezdůvodně kritizovat a kdo se snaží být konstruktivní. Tohle bylo moje čtvrté finále Coppa Italia v roli trenéra, nezapomínám na ta dvě, do nichž jsem se dostal s mládežnickým týmem. Mám velkou radost a trofej věnuji svým hráčům. Rovněž oni byli v průběhu sezony kritizováni možná více, než by bylo záhodno," prohlásil Inzaghi.

"Dnes večer bude jen a jen správné si všechno užít, pak nadejde čas sednout si se (sportovním ředitelem Iglim) Tarem a prezidentem a vše prodiskutovat. Máme dobré vztahy, ale některé věci by neměly být považovány za zaručené, jak lidé říkají," dodal.

Lazio před rokem sahalo po postupu do Ligy mistrů a o milionářskou soutěž přišlo až v posledním kole Serie A v přímém souboji s Interem Milán. Mezi klubovou elitu starého kontinentu nenakoukne ani za několik měsíců, z osmého místa tabulky ztrácí na čtvrtou Atalantu dvě kola před koncem již sedm bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Nemel by odchazet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ukradnul bych ho do AS

Reagovat
Pipo123

Dosť sa písalo o tom že Inzaghi dostal ultimátum, buď LM alebo Coppa, možno to ho štve že tam bol tlak od Lotita, ten teraz vraví ako je Inzaghi jeho syn a ako si skvele rozumejú, čo bude asi blbosť, keď mali už viac krát problémy ohľadom aktivita Lazia na prestupovom trhu.

Inzaghi pre team dýcha, on má vyššie ambície než sa motať okolo 6 miesta, v tomto mi pripomína trošku Simeoneho, no na druhej strane ho brzdí Lotito a jeho šetrenie a skromné vedenie klubu. Na druhej strane Inzaghi robí občas hrozné rozhodnutia, ako napr nasadenie Wallace do zápasu proti Atalanta, alebo tie kolapsy v záveroch zápasov ktoré za 3 roky nedokázal odstrániť.

U mňa je to tak 50na50, nie som úplne presvedčený žeby mal zostať, on sám chce viac od klubu, no kopec fans chce aj viac od Inzaghiho. Najviac by ma nasralo keby skončí v AC...

Reagovat
rossoneri89

preco nas tak nenavidis?

Reagovat
Pipo123

Štvalo ma ked ste boli TOP klub, hlavne kvoli tomu ze vam vtedy kazdy fandil :D

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Ale tak ked sa pozries aktualne na tabulku a timy ktore su pred Laziom (mozno az na Turin co dost golovo taha Belloti a Atalanta co ma skvelu sezonu) tak tie timy su s financiami na inej urovni. Pises ze "ma vyssie ambicie" co je predsa lepsie ako trener ktory to bude mat u prdele a bude sa trebars s radostou tocit okolo 6. miesta. No dobre ma svoje chyby ale koho ineho a dost schopneho aj s ambiciami by tam Lazio realne dotiahlo?

Reagovat
Pipo123

Atalanta aj Torino tiez narazia na svoj strop, to je to iste ako u Lazia. Inzaghi chcel ine posily, dost sa pise o tom ze chcem mat svoje slovo pri prestupovej politike Lazia.

Ono je super ze ma vyssie ambície, preto mi pripomina Simeoneho, len rozdiel je v tom ze v Atleticu to vnímalo rovnako aj vedenie klubu a napredovali, v Laziu je politika stale rovnaka, Inzagji tam je 3 roky a uz nahrádzal Candrevu, Bigliu, De Vrija, Keitu, vsetko dôležitých hracov, jasne Lazio ich nahradilo na vybornu, ale on je trener co bude na Lotita tlacit, problémov mali viac nez dost.

Ak by do toho Lotito trochu viac investoval tak verim ze tu LM by uhrali castejsie, fungovanie klubu je vyborne, si myslim ze v ramci SA po Juve druhe najlepsie, je tam ako taka koncepcia, ludia vo vedení sa moc nemenia a klub je v pluse, aj odchody hracov vedia zvladnut vyborne.

Neviem koho ineho, mozno Semplici (Spal) alebo teda ten Mihajlovic. Kazdopadne cakam v lete nejaku zmenu, aj zostave, Tare ma co robit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na tom vůbec Lazio finančně? Dluhy, kolik by se mohlo utratit v mercatu? Ti dva jsou sice spořínci a škrti, ale podle mě jste teď v dost dobré pozici bez velkých zátěží.

Reagovat
Pipo123

Financne su na tom dobre, on Lotito investuje do klubu, aj do Formela, netvrdim ze ma nahanat rozpočtovo vas ci AC alebo Inter. No skvalitnenie par pozicii a lavičky by pomohlo, Lotito aj Tare robia super robotu, ale chlpov by to chcelo viac investicii, Uvidime co v lete.

Reagovat
smazaný uživatel

Při těch dnešních cenách jsou jen dvě cesty, ultra levné nákupy nebo utrácení dard, nic mezi tím už není - což je přesně průser pro kluby pod vrcholem, které chtějí růst a hrát Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele