INZAGHI POSLAL AC DO SEMIFINÁLE

24.04.2003, 12:57
Aktuality
Včerejší odveta čtvrtfinále Ligy mistrů mezi AC Milán a Ajaxem měla jasného favorita. Byl jím domácí tým, který si z Amsterdamu přivezl bezgólovou remízu a k postupu mu stačila jakákoli výhra. Utkání však bylo nečekaně dramatické až do posledních minut...

Oba týmy měly před utkáním velké problémy se sestavou. Domácím se kompletně rozpadla záloha, chyběli Gattuso, Seedorf a Pirlo, až na poslední chvíli se uzdravil Rui Costa. Ajaxu chyběl především mladý Rafael van der Vaart, výraznou ztrátou byla i absence Tomáše Galáska a Maxwella...

Podrobný komentář zápasu najdete zde.

V dramatickém utkání měl tak více štěstí domácí tým, jemuž při dvou prvních gólech pomohly nešťastné teče zadáků Ajaxu. Ústřední postavou milánského týmu byl Filippo Inzaghi, který se postaral o všechny tři góly, i když se sám mezi střelce zapsal jen jednou.

Ajax Amsterdam byl velmi příjemným překvapením letošního ročníku Ligy mistrů. Před jejím začátkem asi jen málokdo čekal, že se mladý a nezkušený tým dostane až do čtvrtfinále a i tam se bude do posledních minut prát o postup. Tým trenéra Ronalda Koemana je velice perspektivní a pokud vydrží pohromadě, mohl by v příštích letech dosáhnout ještě většího úspěchu. Ovšem udržet rodící se hvězdy v týmu, který nepatří do té absolutní špičky, a hlavně v lize, která svou kvalitou za nejlepšími výrazně pokulhává, je velmi těžké. Už teď je téměř jisté, že po sezóně odejde Zlatan Ibrahimovič, o kterého se vážně zajímá AS Řím, na odchodu je zřejmě také velitel obranné řady Christian Chivu, který uvízl v lasu z Barcelony.

V semifinále se AC utká se svým městským rivalem Interem, který postoupil přes Valencii. První duel je na programu 7.5., odveta o necelý týden později.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Jan

Hurá na Inter musíme jim dát co proto....FORZA MILAN!

Reagovat
PJ

Forza INTER :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele