Iličić o své parádní trefě: Měl jsem štěstí, ale to ve fotbale potřebujete

26.01.2020, 13:47
Aktuality
Atalanta v pondělí senzačně nezvládla domácí duel se SPALem, jinak ale má na přelomu roku velmi dobrou formu a o síle osmifinalisty Ligy mistrů se po AC Milán a Parmě přesvědčil také Turín. Ten doma v sobotu večer inkasoval sedm branek, tři z nich dal Josip Iličić a do paměti fanoušků se zapíše především ta druhá...

Iličić otevíral skóre v 17. minutě a po změně stran slepenými góly zkompletoval hattrick. V 53. minutě využil špatné komunikace obránců soupeře, ti nedokázali dostat pod kontrolu odkopnutý míč a po zahrání rukou následovala standardní situace z poloviny hřiště. Iličić na nic nečekal, okamžitě napálil míč na bránu a kulatý nesmysl skončil v síti.

"Viděl jsem, že obránci a především brankář nejsou přesně tam, kde by měli být. Hned mě napadlo vystřelit a míč zapadl do branky. Měl jsem štěstí, ale to ve fotbale potřebujete," okomentoval svou parádní trefu fotbalista, který si mohl užít i zajímavou oslavu - Alejandro Gómez si levou nohu Slovince dal na své pravé koleno a kopačku svému spoluhráči následně "vyleštil".

"Taková gesta jenom ukazují, kam až jsme společně došli jako hráči, fanoušci a trenér, ale chceme se posunout ještě dále. Nerad se dívám na statistiky, chci jen dokázat s klubem spoustu skvělých věcí," prohlásil dále.

Atalanta vyhrála 7:0 a zaznamenala svou nejvyšší výhru v rámci Serie A. Sám Iličić dal čtvrtý ligový hattrick od začátku roku 2018. Pouze Lionel Messi (7) a Sergio Agüero (6) mají za poslední dva roky v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig na kontě více třígólových utkání.

"Musíme se naučit rozhodovat zápasy a zároveň si uvědomit, že někdy je třeba vyhrát jenom 1:0, ne vždycky můžete vyhrát tak jako my dneska večer. Stejně jsme se připravili na utkání proti SPALu, ačkoli by někdo mohl namítnout, že jsme neměli nejlepší den," nechal se dále slyšet Iličić.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
shitcool

Video?

Reagovat
Pipo123
Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
Ferguson6
Reagovat
Elliasson

Úžasný hráč. Píšu to pokaždé, ale to jak překonal nemoc, která ho málem stála kariéru a hlavně zdraví... To je neskutečné. Ne moc často píšu o tom, že ten a ten fotbalista je můj oblíbený, protože fotbal je kolektivní sport. Ale Iličić jednoznačně patří mezi mé velké oblíbence a ta trefa... 5 klobouků dolů je málo.

Reagovat
FORZAMILAN

Co mu bylo, co měl za nemoc?

Reagovat
Elliasson

Nikdy to nebylo úplně specifikováno, nicméně v roce 2017 či 2018 měl nemoc, která mu zabrzdila přípravu. Byla vzácná, záhadná. Posílám odkaz https://www.football-italia.net/129839/ilicic-illness-changed-me . A bylo to v období, kdy umřel Astori.

Reagovat
FORZAMILAN

Jo, díky....nějaká infekce lymfatických uzlin, to není dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

to ano, ale je paradoxně "lepší" tahle nemoc nebo co to bylo, která ho stála pár týdnů než aby si rozjebal koleno

Reagovat
Elliasson

Nakonec ano. Ale mohl taky dopadnout jako Astori.

Nicméně, trefná připomínka.

Reagovat
Zark
Reagovat
Elliasson

Děkuji za toto video. No škoda, že není u nás v Atlétiku, jako!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Basty

Včera parádní jízda , nejtrapnější bylo jak se hráči turina nakonci vysypali a jenom hnusně faulovali. Po takovém výsledku mě serou ty prohry se Spalem a s Bolognou a klepu si na hlavu jak mohli v září prohrát doma stimhle tragikomickým Turínem

Reagovat
smazaný uživatel

Že utrpí v polovici tabuľky Serie A sa nachádzajúci Turín od Atalanty doma debakel 0:7 nečakal asi nikto, na druhej strane treba uznať, že tú ofenzívu má BC momentálne fakt luxusnú

Reagovat
smazaný uživatel

Borec nejvetsi, jeho reseni nekterych situacich zavani az genialitou. Krasne se na nej diva, z jeho hry mam podobny pocity jak kdyz se koukam na de Bruyna nebo Messiho...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele