Ibrahimovič si nesedl s Guardiolou a blíží se odchodu

26.08.2010, 09:55
Aktuality
Odchod Zlatana Ibrahimoviče, nejdražší posily v historii Barcelony, z katalánského velkoklubu po pouhém roce je stále reálnější. Švédský útočník přiznal, že nevychází dobře s trenérem Pepem Guardiolou. Italská média mezitím informují o přestupu do AC Milán, který má být na spadnutí.

"Guardiola se mnou šest měsíců nepromluvil. Udělal to dvakrát za celou dobu, co jsem v Barceloně, vůbec netuším proč," postěžoval si Ibrahimovič televizi Sky Italia. "Potřebuji být šťastný. V Barceloně se cítím dobře, jenže mám problémy s trenérem."

Ibrahimovič přišel do Barcelony z Interu při výměně za Samuela Eto'a, jeho cena se vyšplhala k astronomickým sedmdesáti milionům eur. Jenže po nadějném začátku seděl 28letý útočník stále častěji na lavičce. "Klubové vedení mi sdělilo, že nechce, abych odcházel. Jenže jak tady mám pokračovat, když se se mnou trenér nebaví?" ptá se švédská hvězda.

Italská média už považují Ibrahimovičův odchod z Barcelony za hotovou věc, jeho novým působištěm se má stát AC Milán. Kluby se zatím nedohodly na odstupném. Milán preferuje hostování s opcí na trvalý přestup, Barcelona údajně žádá třicet milionů eur a Marka Borriella k tomu. Rossoneri navíc nedokáží pokrýt útočníkův plat, a tak by se na něm měla Barcelona podílet.

"Milán? Nevím, v jaké fázi jsou jednání, ale chtěl bych si zahrát s Ronaldinhem," doplnil Ibrahimovič. Podle zpráv z Itálie by jeho změna dresu mohla být hotová už do konce týdne.

Autor: Radim Šantrůček / soccerway.com

Komentáře (534)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele