HŘEBÍK VE SPARTĚ SKONČIL

03.10.2005, 22:08
Aktuality
Fotbalová Sparta je bez trenéra, k radosti většiny příznivců byl dnes odvolán kouč Jaroslav Hřebík. Kdo jej nahradí? Největším favoritem je nejspíš bývalý kouč Slovanu Liberec Stanislav Griga!

Hřebík přišel do Sparty před deseti měsíci za odvolaného kouče Františka Straku. Hřebík sice měl podíl na titulu Sparty. V této sezoně však Sparta figuruje až na devátém místě a prohrála čtyři utkání po sobě.

Za neúspěchy nenese vinu jenom Hřebík, diváci se chovají jako dvanáctý hráč soupeře a ani samotní hráči nestojí za svým trenérem, což dal nejvíce najevo Poborský se Zelenkou. První jmenovaný byl z týmu vyhozen, ten druhý dostal vysokou pokutu.

Poslední kapkou pro vedení Sparty byla včerejší prohra s Teplicemi, dnes byla svolána mimořádná tisková konference, kde se rozhodlo o odvolání Hřebíka. "Od počátku jsme deklarovali, že naší vizí je dlouhodobá spolupráce s panem Hřebíkem ve funkci hlavního trenéra. Současně jsme ale stanovili jasné sportovní cíle pro tuto sezonu, jejichž plnění začalo být sérií našich neúspěchů vážně ohroženo," zdůvodnil odvolání Hřebíka Daniel Křestinský.

Jaroslav Hřebík reagoval takto: "Mrzí mě, že i mé druhé působení ve Spartě končí neúspěchem. Ale jsem přesvědčen, že nastolená cesta je správná. Věřím, že vzniklé ztráty se Spartě podaří dohnat."

Nový trenér Sparty by měl být znám do konce týdne. "Nejčastěji padají tři čtyři jména. Pokud nebudeme brát, že Slovensko je cizina, tak mezi nimi není zahraniční trenér."

Autor: David Kubáň

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď teprve nastane ten správnej fičák...... pohřebík

Reagovat
HOST*jampadampa

No jestli si někdo myslí, že se tím vše vy řeší tak je na velkém omylu. Poboráka podle mě stejnak nechají v budějkách protože by se tím Křéťa znemožnil. Aby se vyčistily vztahy tak měli propustit i celý realizační tým a alespoň polovinu mužstva, které už své morální "hodnoty" dostatečně prokázalo.

Reagovat
smazaný uživatel

A čakal niekto niečo iné?

Reagovat
HOST*Gianakopoulos

Já jsem čekal, že se Křeťa zachová jako chlap a zapíchne to taky. Ale je to asi stejný "suchar" jako ten Jakub Kahoun.

Reagovat
HOST*Liberopoulos

Podle mě to není zrovna šťastný krok. Hřebík budoval koncepčně i když zatím neúspěšně nový tým. Teď příjde nový trenér a začne nanovo. Ty co tam Hřebajs natahal povyhazuje a přitáhne si nové hráče. Kdo ale může zaručit, že to bude fungovat?

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

Strašně miluji řecký fotbal. Už když hráči nabíhají na hřiště v těch krásných (podle mě vůbec nejhezčích) dresech na hřiště je to nezapomenutelná podívaná. A pak začne ta pravá podívaná (jako příklad si vezměmě zápas Řecko - Espe na Euru). Španělé nastupují v pozici jasných favoritů - v roli do které se sami pasovali a už tolikrát jí nepotvrdili a s pocitem křivdy za zápas s Řeckem z předešlé kvalifikace. (jak charakteristické pro Espe fotbal za jejich porážky může vždycky někdo jiný - rozhodčí, trenér, zažívací problémy, hádka s manželkou, zdražení elektřiny nebo třeba výluka autobusu č. 56). Španělé se odhodlávají ke svému "rádoby" tlaku, ale nějak jim to nejde. Potom přichází první krásný moment utkání - dlouhý centr na Raula. Fysas si počká až k němu ten balon doletí a "prásk" - skluz jak vystřižený z fotbalové učebnice. Balon končí kdesi v horních patrech hlediště stadionu. Raul padá jak podťatý (to by složilo i vola). V zápětí vstává a rozčiluje se jako papírový čertík. (já mám záchvaty a popadám se za břicho smíchy - protože mi Raul v tu chvíli strašně připomíná jednu "romskou" ženskou která před týdnem "sjela" u nás v Přívoze svého chlapa za to že jí propil/prohrál celé soc. dávky). Těchto zákroků je ale plný celý zápas a tak je opravdu na co se dívat.

Espe primadony s hrůzou čekají odkud přiletí další řecká "kamikadze". Rehagel je v extázi - protože přesně tak si to představoval. A potom to přichází protiútok a Goool. ve španelské síti. Španělé dostvají lekci z moderního fotbalu. Všichni už víme kdo ten zápas a celé Euro po zásluze vyhrál . Doufám, že se Řekům podaří postoupit i na MS a budou tak moci svým nádherným fotbalem bavit i fanoušky na tomto velkém turnaji.

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

PS. miluji NHL a tak mi mojí milovaní fotbalisté alespoň připomínají tento sport svým stylem hry. Akorát škoda, že se nemůže ve fotbale narážet na mantinel nebo hákovat. Vidět Raula rozpláclého na mantinelu, nebo Morientese jak dostává bodyček ala Lindros - to by bylo k nezaplacení

Reagovat
HOST*Karagounis

Díky, super článek. Mohl jsi to napsat i jako normální článek. Škoda, že si to nepřečetl třeba yarda. Určitě by to ohodnotil. Ještě jednou díky

Reagovat
HOST*

Taky se mi to líbí. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

No výborne.Takže vieme, že náš schizofrenik má rád Grécko.

Reagovat
HOST*

A já mám tiež rád Griécko. Vazquez.

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

Vazquez neser mi. Ja taky nemám rád třeba vás "čoboly" a netroubím to do světa jak hlasná trouba. Troubo.

Reagovat
HOST*olda

A co je vlastně špatného na Řecku Vazquezi?

Reagovat
smazaný uživatel

Jááááááj trošku dôvtipu-tu nejde o Grécko, ale o toho schizofrenika A mimochodom, tie tri reakcie nepísal náhodou ten istý schizofrenik ako tie príspevky pred tým? Ty sa asi nemáš doma s kým rozprávať, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď tým posledným som si neni istý.HOST Olda sem tuším chodí, takže ak náhodou, tak sorry.

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

Ale, že se ti taky líbí řecký fotbal. To jak někoho sestřelí a nedostanou za to ani kartu, protože je to čisté to se mi strašně líbí. Je to tak trochu směsice ragby-hokej-fotbal. Tenhle "staro-nový" agresívní styl má podle mě budoucnost. Výsledky (mimo tuto kvalifikaci řeků na MS) hovoří za vše. Jinak můj odkaz je jenom ten s tím podpisem tak neosočuj!!!

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

PS. myslím z těch tří tebou napadených dotazů. Nejsem ani olda ani ten anonym

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm...rád bych se zeptal, když si tvrdil, že výsledky (všimni si množného čísla) to dokazují, které že to krom jednoho ME byly...

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

Řekové byly ehm... narozdíl od nás třeba na MS v USA myslím. I když tam docela vybouchli tak tam ale byli (navíc s tím herním stylem se nemusíme bát nikoho). Tahle kvalifikace je zatěžkávací zkouška, ale už se zvedáme. Půjde to.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to ty bereš jako za úspěch? Srovnávat to s českou republikou ej dost málo, o nás nikdo enříká, že jsmě teĎ měli velké úspěchy.

JEstli si myslíš, že výsledky: Aregentina-Řecko 4:0, Nigerie-Řecko 2:0 a Bulharsko-řecko 4:0, tak ti stačí teda opravdu dost málo, co považuejš za úspěch.

Reagovat
HOST*Ianakopoulos

Takticky jsi pomlčel o výsledcích v kvalifikaci, které předcházely postupu na to tebou zmiňované MS. Jinak těmi výsledky jsi jenom znovu napsal to co já v příspěvku na který jsi reagoval. Já nemluvím o Řecku alias Brazílii, ale o Řecku, které jako outsider všem "velkohubým" nakopalo prd*l. Ke všemu na tom tebou zmiňovaném MS praktikovali Řekové ještě docela neúčinný styl. Teď je to ale jiné a můžeme mít vysoké ambice. Kvalifikace sice nezačala dobře, ale já přesto věřím v druhé místo a postup Řeků z baráže. Jinak doufám, že to bude na úkor Španělů, protože ti mi na MS rozhodně chybět nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo, tobě stačí jako velký úspěch dost málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný schizofrenik

Reagovat
HOST*

Neplácej nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přečetl, přečetl. Jen k tomu můžu říct, že pokud se Řekové na MS dostanou, tak se může stát, že vyfásnou Brazilce - a to se podívám a měli by se dívat všichni, protože uvidí modelový příklad, jak se rozmázne hovno (Řecko) - viz Pohár FIFA

P.S. Příspěvek je velmi odlehčený, proč ne?

P.P.S. Nemám nic proti Řekům a už vůbec ne proti Řecku, je tam skvěle...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, Ianakopoulosi, ty jsi Řek?

Reagovat
HOST*jampadampa

Reagovat
smazaný uživatel

HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, konečně. Ten plešatej notorickej looser je pryč. Sparta zase může volněji dýchat. Ať nastoupí Griga nebo Hašek. Překousl bych i Ščasného, Bílka nebo Komňackého. Ale proč proboha tréňa Csaplár? To je stejně neúspěšnej teoretik jako Hřebík . To bysme byli ve skoro stejný prd.eli

Teď se hlavně musí Sparta zkonsolidovat. Nečekám, že přijdou dobré výsledky jako mávnutím proutku, ale od jara už by mohla Sparta zase šlapat. Na poháry by to mohlo letos ještě být. Hold ta Hřebíkova práce se asi projevit musí. . Jednu hnusnou etapu sparťanské historie máme za sebou, přežili jsme, doufejme, že nás to posílí. A doujejme, že toto už nikdy více.

Oceňuju Křéťu, že chce dát nějakému kouči čas na práci, ale Hřebík opravdu nebyl ten správnej pro naši věc .

Ať si kdo chce, co chce říká, Sparta je nejlepší a taky to každýmu ukáže

Spartáááááááááááááááááááááá

Reagovat
HOST*Papapoulos

Sparta to projede. Doufam, že vyhraje Libe, nebo Teplice

Reagovat
HOST*Papadopoulos

Kdo bude tu bandu trénovat? Doufám, že jím ta krize ještě vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

ta banda se trenuje sama, akorat potrebujou nejakyho manika do cela, co je necha na pokoji delat si co chtej...

Reagovat
HOST*...

Ta vaše liga stojí za hovno i bez Hrebika, tak se furt nemasirujte tema blbyma kopackama a delejte neco užitečného voli

Reagovat
HOST*Jankapoulos

Co to má jako být?

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme lichtenštejnskému přispivateli za plodné zhodnocení

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady má jako znamenat? Všechno nasvědčuje tomu, že se po červnové vichřici jménem rominho na ef objevuje další potenciální hvězda nebo spíš hvězdička. Bohužel si povídá sám se sebou, dokonce si dovolím tvrdit, že trpí roztrojenou osobností. Prober se, chlape! Ianak a poulos? Kdo to jako je?

Reagovat
HOST*Řecko

Nevím proč bych nemohl napsat pokaždé jiné jméno řeckého fotbalisty. Já je mám prostě rád všechny jako tým tak nechcu nikomu stranit. Prosímtě nesrovnávej mě s nějakým "robinem hoodem" uráží mě to ke všemu ho ani neznám tak vlastně ani nevím jestli to měla být pochvala nebo co...Nechápu proč mi někdo nadává do schizofreniků. Já veřejně přiznávám, že úmyslně používám jména více hráčů řecké repre. (ten Karagounis a host bez podpisu jsem, ale já nebyl). Používat libovolný nick je snad zakázané?

Tak ať tě to neudáží tak teď použiji obecnější nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Do schizofrenikov ti nadávame preto, lebo tu jeden/?/ tebe podobný/ak si to nebol ty sám/ už úradoval a používal podobné metódy. Inak mne si tiež nadával, tak sa tu zbytočne nehraj na citľavku a urazeného. A ešte mi vysvetli výraz"čoboly"-to bude asi tiež nadávka, čo?

Reagovat
HOST*Charisteas

Jaké metody? To zní jako z nějakého psychologického filmu . Urazený se vůbec necítím, ale bráním se označení schizofrenik, protože tím bych byl pokud bych tvrdil, že jsem třeba Napoleon nebo Eto večer a Ronaldo zase ráno. To jsem já o sobě ale nikdy netvrdil jenom jsem používal jako nick různé řecké fotbalisty což jsem taky nikde nepopíral. Jinak kdybychom to vzali do detajlu tak jsou tady schizofrenici téměř všichni protože většina používá nějaký nick (ty se jako slovák taky asi nemenuješ Vazquez ). Dost už ale psycholog. úvah. Spíše by mě zajímalo čím jsem ti nadával resp. co ti tak pocuchalo nervy.

PS. Poláci jsou - Pšonci a Slováci zase Čobolové. Mi to jako nadávka nepříjde. Jinak jak se tobě líbí řecký fotbal? - ať je ta diskuze taky trochu k věci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nadával si mi tak, že si mi povedal trouba.

No a k tomu gréckemu futbalu:ja si myslím, že na ME nehrali antifutbal.To rozhodne nie.Hrali disciplinovane, bojovne, technicky-pretože dokázali veľmi dlho držať loptu, akurát že to nebol taký ten futbal "pre oko".Takže u mňa grécky futbal-neutrálny postoj.

Reagovat
HOST*Řecko

Ten trouba to si snad nemohl brát jako urážku. No a jestli jo tak se teda omlouvám Když já jsem prostě takový řekofil (grieckofil). Od té doby co jsem tam byl na dovolené mi prostě přirostli k srdci (hlavně lidi - povahově) no a když pak hráli na Euru a nakonec jsem jim to povedlo i vyhrát tak jsem jim samozřejmě fandil. Jinak netvrdím, že hrajou jako Brazílie, ale taky umí předvézt pěkné akce. Třeba ten gol proti Francii ten snad musel potěšit každého. Jak poslal napřed toho francouzského obránce "na párek" potom milimetrový centr a hlavička do šibenice a navíc proti pohybu brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa ani neurazil, takže v pohode.Inak ja patrím skôr k tým, ktorí síce netvrdia, že Gréci hrajú superfutbal, ale takisto im nenadávajú, že hrajú antifutbal, pretože antifutbal nehrajú, to je jasné.Inak si myslím, že v Dánsku to skončí 1:1.

Reagovat
HOST*Řecko

Ideální výsledek pro turky.

Reagovat
smazaný uživatel

To je nezávislý tip vcelku úspešného/zatiaľ/ tipéra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele