HRDINA: Michael Ballack

26.06.2002, 10:24
Aktuality
Celé čtyři minuty jsou pro Michaela Ballacka rozdílem mezi smutkem s štestím. 25-letý hráč poslal svým gólem v 75. minutě Německo do finále MS, ale právě toto finále zažije jen z lavičky náhradníků.

„Sen zahrát si finále světového šampionátu se mi nesplní. Je to to nejvíce deprimující, co se může fotbalistovi přihodit,“ komentoval svoji druhou žlutou kartu. Trenér Rudi Völler: „Všichni hráči a celé Německo musí Michaelovi poděkovat, že se musel dopustit taktického faulu, i když věděl, že může taky chybět ve finále.“ „Obětoval se pro tým, jako to ostatně dělal celý turnaj a ne mnoho hráčů by dokázalo, to co on,“ zdůraznil Völler a žádá svůj tým: „Pokusíme se pro něj vyhrát mistrovství, zasloužil by si držet pohár ve svých rukou.“

Ballack dal v rozhodujícím barážovém zápasu s Ukrajinou o postup na MS tři góly a postaral se o postup. Rozhodl svoo hlavičkou zápas čtvrtfinále s USA (1:0). A Ballack byl také rozhodujícím hráčem semifinále s Jižní Koreou. „Ve fotbale si nemůžete vybírat. Musel jsem prostě faulovat,“ přiznal nový hráč Bayernu Mnichov.

Na hřišti se mohl ještě radovat se spoluhráči, ale přesto jen těžko zakrýval zklamání z neúčasti ve finále. V kabině ho přemohli emoce a nebylo daleko od slz. Ale hodinu po zápase, kdy odpovídal novinářům na otázky, byl již psychicky v pořádku a diskutoval o možném finále s Brazílií, jako by se nic nestalo. „První favorit se do finále už kvalifikoval,“ řekl.

Ballack zachránil faulem chybu Torstena Fringse, ale nic svému spoluhráči nevyčítal. „Mrzí mě to. Ani nevíte jak. Vlastní chybou jsem o míč přišel, a nedokázal jsem ho vybojovat zpátky. Nyní jen doufám, že výhrou ve finále odčiním svou chybu,“ dodal Torsten Frings. Spoluhráč Christopher Metzelder zažil něco podobného, když nemohl nastoupit ve finále poháru UEFA. „Budeme hrát o pár procent navíc jen kvůli němu,“ řekl.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele