Hráli jsme se zataženou ruční brzdou, byl to špatný zápas, hodnotil Ancelotti

07.03., 11:57
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Trenér Carlo Ancelotti připustil, že fotbalisté Realu Madrid ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Lipsku předvedli nezvykle špatný výkon a hráli se zataženou ruční brzdou. Semifinalista minulého ročníku a historicky nejúspěšnější tým soutěže se v domácí odvetě protrápil k remíze 1:1 a jen se štěstím postoupil po úvodním venkovním vítězství 1:0. Hosté cítili, že na velkého favorita měli, a vyřazení považovali za nespravedlivé.

Real už v úvodním venkovním osmifinále nebyl herně lepší a zvítězil po boji. V odvetě ho pak Lipsko nečekaně přehrávalo, po změně stran dokázalo v druhé půli rychle srovnat a v nastavení ho dělily centimetry od prodloužení, poté co Dani Olmo trefil obloučkem horní část břevna.

"Byl to špatný zápas, nehráli jsme vůbec dobře. Soupeř neměl co ztratit, ukázal kvalitu, zatímco můj tým hrál, jako by měl zataženou ruční brzdu. Z naší strany nedostatek intenzity, nedostatek starostí o to, co děláme špatně," citovala zahraničí média Ancelottiho z tiskové konference.

"Logicky to znamenalo, že jsme museli trpět. Hráli jsme v hlubokém bloku, ale byli jsme strašně pomalí. Tohle nebyl nejlepší večer mého týmu. Musíme to akceptovat a říci - moje chyba. Ale nejdůležitější je, že jsme ve čtvrtfinále," doplnil čtyřiašedesátiletý italský trenér.

Jeho svěřenci nebyli daleko od toho, aby poprvé od dubna a po 23 soutěžních zápasech prohráli doma. "Tohle se prostě v Lize mistrů může stát. Před dvěma lety jsme takhle doma hráli proti Chelsea, kterou jsme po porážce v odvetě vyřadili až v prodloužení. Rozdíl byl dnes večer v tom, že jsem si v žádném okamžiku nemyslel, že bychom byli blízko vyřazení," řekl Ancelotti.

"Zápas už je za námi. Máme také dobrý náskok v čele domácí ligy, takže i když můžeme být sebekritičtí, odmítám, že bychom na sebe museli být nějak extra tvrdí," doplnil kouč předloňských vítězů Ligy mistrů, kteří prošli do čtvrtfinále počtvrté za sebou.

Hosté čtrnáctinásobného vítěze soutěže nečekaně přehrávali a na střely zvítězili 21:12, byť mezi tyče mířili jen čtyřikrát. "Byli jsme blízko, jen jsme potřebovali být trochu efektivnější," mínil Olmo. "Odehráli jsme těch 180 minut dvojzápasu kvalitně, zasloužili jsme si trochu víc a neměli jsme vypadnout. Ale proti Realu prostě musíte hrát mnohem lépe než oni, abyste je mohli porazit," dodal pětadvacetiletý španělský záložník.

Trenér aktuálně pátého týmu německé ligy Marco Rose byl hrdý na to, co jeho svěřenci předvedli. "Měl jsem dnes chvílemi pocit, jako bychom měli jejich dresy. Real Madrid hodně respektuji, ale musím pochválit svůj tým. Přijet sem ve vyřazovací fázi s takovým nepříznivým výsledkem z prvního zápasu a ukázat, že si opravdu věříte, to je něco mimořádného," uvedl Rose.

"Byli jsme schopni Realu konkurovat. Vytvořili jsme si řadu šancí a bylo to opravdu jen o tom, že jsme nedali dost gólů. Od celého týmu to byl velmi dobrý výkon. Měli jsme na postup a o to více jsme zklamaní, že končíme," dodal sedmačtyřicetiletý kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Uplakanek Vinicius mel jit jednoznacne ven, stat se to naopak, tak uz breci jak jsou vsichni rasisti , tohohle lhare snad nemuzou mit radi ani fanousci RM

Reagovat
Mishko

Reagovat
king23

zatím tady brečíš akorát ty...

Reagovat
Maximm9

Ja chapu, ze jsi fanda Realu a je hezke, ze svuj klub a hrace branis, ale kdyby jsi mel aspon nejakou soudnost, tak tady toho Viniho za to jeho vcerejsi chovani vypicujes.

Kazdy vas zapas nesleduju, ale CHL koukam. To co predvadel v tomhle dvojzapase byl cisty hnus a nechapu v jakem vesmiru to jsme, ze nedostal ani jednu cervenou.

Rasismus odsuzuji, ale vsemu ostatnimu se prestavam divit, jestli se takhle chova v kazdem zapase Laligy a muze si za to sam.

Reagovat
Laliga

Reagovat
Mishko

jedna vec je odsúdiť jeho správanie (to robí 90% fanúšikov Realu), druhá sú desiatky nezmyselných komentárov (v 90% od fanúšikov FCB) pod každým článkom o jednoznačnej červenej karte - taký incident bez ČK je v každom 3./4. zápase a v 99% prípadoch nikoho ani nenapadne vypisovať o ohromnom ovplyvnení zápasu

Reagovat
Laliga

Tak Vini včera mohol dostať priamu červenú, alebo pokojne žltú za to dohratie a druhú za to následné žduchnutie. Jednoducho by nemohol povedať pol slova keby ju vyfasoval, tak či onak. A že je takých situácií plno? No neviem, možno tak keby doňho Vini naramoval, a vzápätí ho Orbán žduchol, to hej. Ale aby faulujúci hráč, ešte pridal túto čerešničku, takých si veľa nevybavujem.

Reagovat
Mishko

ako píšeš, mohol dostať, ale to, že nedostal, určite nie je taký signifikantný zárez ako sa tu naši katalánski kamaráta snažia navodiť...

Reagovat
Mishko

v prvom zápase mohol kľudne písknuť penaltu po faule na (myslím) Rodryga a tiež sa ani len nešiel pozrieť sa VAR, no to nevyťahuje nikto

hralo Lipsko dobre? hralo

hral Real hrozne? 80% dvojzápasu áno

malo Lipsko viac góloviek? ani nie

dalo za +- 200 minút 1 gól po náhodnom odraze od ramena

Reagovat
vladino10

Sak ale ja nechápem na co sa tu hráme. Je futbal o peniazoch? Je. Chce každý zarobiť? Chce. Tak mi povedz, kto prinesie do sútaže viac peňazí? Lipsko, ktorému nefandia ani Nemci alebo real madrid?

A v takejto situácii by bola UEFA hlúpa keby trochu s pomocou rozhodcu nenakloni rovinu. Vypadnúť velkoklub ako real, tak záujem divákov padne. V takto vyrovnaných zápasoch netreba aby ten rozhodca pískal zbytocne penalty, stačí naozaj pár drobnosti, ktoré rozhodnú.

Ved aj na vysokých školách to mávajú externisti ľahšie, lebo platia. To je biznis proste a v tak skorumpovanom prostredí akým je futbal je hlúpe veriť v niečo iné.

Reagovat
Maximm9

Hele, tohle se dostavame uplne jinam. Ja jsem vubec nchtel resit, kolik chyb v tom dvojzapase ti rozhodci udelali a na jakou stranu.

Ja jsem proste jenom chtel poukazat, ze pokud nekdo po vcerejsim zapase napise, ze Vini je uplakanek, tak ti na to tady nikdo nemuze skoro nic rict a neni tady snad zadny prostor ho za to jeho chovani branit. Vrha to jen spatny stin na cely klub potom.

A jestli si mam vsadit na nekoho z Realu, kdo bude po Mbappeho prichodu rusivy faktor, tak je to prave Vinicius, protoze to je normalni spratek

Reagovat
Salfovic

To ne, kam se to hrabe na necitlivě odpískaný konec zápasu.

Reagovat
GrimeBaller98

ja nemluvim o zarezu, ani primarne nefandim Barcelone. Spis poukazuju na to, jakej je Vinicius a ze buhvi jak to s tim rasismem ve Valencii bylo. Jeste jsem nepostrehl, aby ve Spanelsku byl rasisticky treba na Alabu, Rudigera, Tchouameniho, Camavingy a tak dale.

Jasne, ze se na Viniciuse budou delat opicci skreky, kdyz se chova jako opice

Reagovat
CHONG

Reagovat
Well

Reagovat
AlevsakNevadi

joj ale už drž piču.

Spanieli su obrovskí rasisti a zažil to každy jeden černoch v la lige.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
los_blancos

To akože mal dostať ČK aj v prvom zápase? A nie, v lige hlavne pyskuje na sudích, keď nepískajú fauly (väčšinou právom) a podobne, ale včera to bolo z frustrácie kvôli priebehu zápasu.

Reagovat
janinho

ubezpecujem ta, ze ziadny pricetny madridista z toho jeho spravania radost nema. a vcera mal ist na 100% von. bud za 2 zlte alebo rovno ck a sedel by na tribune v dalsich 2 zapasoch. ak toto nebude perez s carlom nejak urgentne riesit tak ten chlapec urobi nieco cim poskodi cely klub a pripravi nas o miliony. keby ju vcera dostal, tak sme kludne mohli vyletiet. za ten vcerajsi vykon sme si aj tak nic ine nezasluzili.

Reagovat
Well

Osobně ho rád nemám, ale určitě neschvaluji chování jiných fanoušků k němu.

Reagovat
Mateo16

Barcelona ma finančné problémy a Real Madrid Ancelottiho do roku 2026

Bral by som radšej finančné problemy

Reagovat
Laliga

Je vidno že tomu rozumieš

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
king23

Zenthuras pls

Reagovat
vilp

Reagovat
patas92

Reagovat
misinho7

Boha zas

Double v prvej sezone, teraz to vyzera mininalne na ligu ale ok Mateo klasicky splieta kktiny

Reagovat
fabec1222

Hráli jste jako banda čůráku která mě chce připravit o peníze

Reagovat
vladino10

Reagovat
5PUR5

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Well

Málo si fandil.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
mojmira

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Moshe Dajan

Škoda, že se zataženou ruční brzdou nepřiznával daně.

Reagovat
JM

Kdyby se vyhlašovala i nejhorší hláška roku, tak jsi jasný favorit na vítězství.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele