Hráčům PSG chybí fyzická kondice a musejí si přidávat, Enrique nedostatky odmítá

06.02., 16:12
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Nedávné výkony Paris Saint-Germain vyvolaly nejen ve Francii debatu o kondici týmu. Navzdory tomu, že španělský manažer pařížského velkoklubu Luis Enrique jakékoli nedostatky odmítá, důkazy naznačují, že fyzická příprava může u týmu skutečně zaostávat. Podle deníku L’Équipe už se tréninkové nedostatky jali řešit i samotní hráči.

Překvapivá statistika ze skupinové fáze Ligy mistrů UEFA odhaluje pro fanoušky PSG znepokojivý trend: Jejich oblíbenci dohromady urazili za zápas v průměru pouze 113,84 kilometru. Menší vzdálenost naběhaly pouze hvězdy z Realu Madrid. Tyto údaje se shodují se zprávami deníku L'Équipe, podle nichž si konkurenční kluby Ligue 1 všimly nedostatečné fyzické připravenosti Katařany ovládaného celku a snaží se toho využít v soubojích na hřišti. Problémy mají mít Pařížané zejména, když se jim nedaří držet míč, protože je pro ně těžké vyrovnat se kondičně dobře připraveným týmům.

Denní tréninkový režim Pařížanů pod Enriqueho vedením klade důraz na práci s míčem s minimálními přestávkami, po nichž následuje hodina intenzivního tréninku přizpůsobeného individuálním potřebám hráčů. Tento přístup se výrazně liší od metod bývalého manažera Christopha Galtiera. Zdá se však, že taková rutina některým hráčům, kteří se při porážce v Lize mistrů s Newcastlem United cítili vyčerpaní, nestačí. Neschopnost držet krok s přísnými nároky vrcholového fotbalu, zejména po fyzické stránce, byla podle některých členů kádru evidentní.

Několik hráčů PSG se proto rozhodlo reagovat a prostřednictvím svých zástupců si najalo osobní trenéry, tvrdí deník L’Équipe. Jejich cílem je doplnit klubový trénink v Le Campus a ukázat, že si tým uvědomuje potřebu zvýšit fyzickou výkonnost. Protože právě ta by mu mohla pomoci v nadcházejícím střetnutí vyřazovací fáze Ligy mistrů proti Realu Sociedad a dosažení vytyčených cílů.

Autor: Vladislav Frk / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takže podle toho, že naběhají menší počet kilometrů, což je vzhledem k jejich procentu držení míče logické, tak jim chybí fyzická kondice? To je pěkná blbost... A mít osobního trenéra a trénovat navíc i mimo klub je v dnešní době na top úrovni snad už samozřejmost, ne?

Reagovat
Rox

Ještě bych pochopil a možná i pochválil, kdybys článek nečetl. Ale když ses dostal až k osobním trenérům, tak je chyba v porozumění textu. Zkus to znovu, doporučuju odstavec 4.

Reagovat
Rox

Omlouvám se, je to odstavec 3, problémy s počítáním jsou samozřejmě zanedbatelné.

Reagovat
Front hell

Jeden nechápe text, druhý neumí počítat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle fotky i Enrique něco nechápe, třeba jak má s tím kádrem vyhrát LM.

Reagovat
Nieuwendyk

To nejde, Txuri Urdin je smáznou

Reagovat
kilobyte

Podle druhé fotky má jasný recept. Musí hrát jeden na jednoho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě to nevyšlo a proto má ruku ve vlasech, jen špatný fotkosled

Reagovat
kilobyte

Byl nasraný, že někoho zdvojili.

Reagovat
Front hell

To tam zatím nepochopil nikdo

Reagovat
Nieuwendyk

Klasická policejní výjezdovka

Reagovat
celeb

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
Front hell

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Csaplárova past

Tento trenér je úplně mimo. Doba se změnila, fotbal se změnil. Měl by si uvědomit, že už není v Barceloně. Stejný případ jako Mourinho ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele