Hráči Brém litovali chyb. Zbývá domácí pohár

21.05.2009, 10:43
Aktuality
Werderu Brémy se finále Poháru UEFA proti Šachtaru Doněck nepovedlo podle představ, Ukrajinci v prodloužení zvítězili. Trenér Thomas Schaaf se nyní upíná k finále domácího poháru, přes které může vést cesta do Evropské ligy.

Brémy prožívají rozporuplnou sezónu. V bundeslize skončí v dolní polovině tabulky, ani v Lize mistrů se jim příliš nevedlo. Alespoň v dalších pohárech se daří víc.

Finále Poháru UEFA ale skončilo prohrou, zbývá ještě finále Německého poháru proti Leverkusenu. "Vždycky je to velké zklamání, když během chvíle ztratíte všechno," hodnotil zápas proti Doněcku trenér Thomas Schaaf. Šachtar získal trofej trefou v prodloužení.

"Sezóna ale pro nás ještě neskončila, máme před sebou dva zápasy. Musíme stavět na dnes získaných zkušenostech, hlavně pohárové finále v Berlíně bude mimořádné. Teď jsme zklamaní a rozzlobení, ale hned zítra bude všechno jinak. Hodíme to za hlavu," pokračoval.

Werderu půjde o účast v pohárové Evropě, v prvním finále ale Brémy nezahrály dost dobře. "Nebyli jsme schopni útočit tak, jako obvykle," litoval Schaaf. "Věděli jsme, že soupeři nesmíme dát prostor, jelikož jsou rychlí. Měli jsme okamžitě přecházet do protiútoků, ale nedařilo se nám to."

"Nedokázali jsme ani podržet balon, s tím přitom problémy nemíváme. Nějaké šance jsme sice měli, ale měli jsme být nebezpečnější. Chybělo víc střelby, prostě jsme nezahráli dost dobře. Musíme se z toho poučit," dodal Thomas Schaaf.

Wiese litoval druhého gólu

Ve finále padly tři branky, ani jeden z brankářů nemůže mít čisté svědomí. Pjatov nevyrazil dělovku Nalda z přímého kopu mimo bránu, brémský Wiese si v prodloužení neporadil s rozhodující střelou Jadsona, která mu šla po ruce.

"Co vám mám říkat, dalo se to chytat," říkal zklamaný Tim Wiese. "Ale celkově jsme nehráli dobře. Spálili jsme nějaké šance, ale měli jsme střílet mnohem víc. Všechno mohlo vypadat jinak."

"Chyběla nám agresivita, to byl jeden z klíčových faktorů. Mohlo to být i tím, že nám chyběli někteří klíčoví hráči," připomněl Wiese absenci Diega či Almeidy. "Ale stejně jsme se s tím měli poprat líp. Teď se musíme soustředit na finále domácího poháru," uzavřel.

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda, Brémy...Ale zase na druhou stranu si Šachťar zaslouži absolutorium, na začátu sezóny to s nimi vypadalo opravdu katastrofálně, v lize měli po prvních sedmi osmi kolech samé remízy a porážky, pak se ale dokázali až neskutečně zvednout, prodrali se až na druhé místo v domácí soutěži, dostali se do finále Ukrajinského poháru, které vyhráli, probojovali se také do finále Poháru UEFA, kde taky triumfovali - takže namísto zpackané sezóny je to pro ně skvělá sezóna, klobouk dolů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

werder byl vcera horsim tymem

Reagovat
stas87

finae v berline bude uz s diegom a almeidom tak snad vyhrame inak schaaf sa nevyhovara na absencie tak snad ten pohar vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Babraci od zacatku cekali na penalty ale nepocitali s tim ze maji v tymu Nalda,ktery ma tvrdou strelu a tak tam diky nemu 70min v nadeji pobihali aby jim to pak ve 105 min cele posral.To rozhodne neni v tehle sezone poprve co Naldo chyboval a pokazil tim Bremam vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

cože? viděl si celý zápas? Naldo byl z celé obrané řady nejlepší ! bez něj by se Brémy loučili po poločase...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele