Howarda těšilo vedení, kuriózní gól ale neslavil

05.01.2012, 09:19
Aktuality
Tim Howard se včera stal čtvrtým brankářem, jemuž se v anglické Premier League podařilo vstřelit branku. Brankář Evertonu se do listiny střelců zapsal v 63. minutě domácího duelu s Boltonem, když otevřel skóre, Toffees to ale na body nestačilo a nakonec podlehli 1:2...

"Měl jsem radost, že vedeme a máme nakročeno k zisku tří bodů, ale pro brankáře to není hezký pocit. Je to strašné. Pro obránce a oba brankáře znamenal silný vítr velkou nepříjemnost, mohli jste vidět, že všichni měli problémy s načasováním. Vítr je podle mě vůbec nejhorší komplikací, která vás může postihnout. Sníh, déšť a slunce nevadí, vítr vás ovlivní daleko více," řekl po utkání americký gólman, jenž si tak osladil svůj jubilejní 250. start.

Howard dal svou branku v 63. minutě, když razantním odkopem vypomohl své obraně při rozehrávce. Míč následně skočil před pokutovým územím Boltonu a následně skončil až za zády překvapeného Adama Bogdana.

"Řekl jsem mu, že s ním cítím. Není to pěkné, když se člověk dostane do takové situace. Já jsem si to před dávnou dobou také vyzkoušel, proto jsem ani neslavil," prozradil Howard, jehož ve zbytku zápasu pak překonali Ngog a Cahill a zařídili tak výhru hostí 2:1.

Před Howardem se podobný kousek v Premier League povedl ještě dalším třem brankářům. Dvacátého října roku 2001 se mezi střelce zapsal v duelu s Evertonem Peter Schmeichel, který tehdy hájil barvy Aston Villy a jehož tým podlehl 2:3, 21. února 2004 se zase tehdy ještě za Blackburn trefil Brad Friedel. Ten v nastavení duelu s Charltonem srovnal na 2:2, radost mu ale zhořkla, jelikož o několik desítek později ho překonal Claus Jensen.

Posledním do party pak je Paul Robinson, ten skóroval za Tottenham v duelu s Watfordem a jako jediného ho může těšit fakt, že přispěl k výhře - Spurs 17. března 2007 vyhráli 3:1.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (385)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele