HOWARD SI RÝPL DO FERGUSONA

24.02.2007, 13:56
Aktuality
Tim Howard se trochu opřel do manažera Manchesteru United Sira Alexe Fergusona. Americkému gólmanovi se nelíbilo, jak s ním skotský kormidelník zacházel a dal mu to také najevo. Může si to dovolit, jeho hostování v Evertonu se totiž v průběhu týdne změnilo v trvalý přestup...

"V sezóně jsem zažil velké zklamání. Moje vyřazení, vyřazení Roye Carrolla, to nebylo dobré pro Roye ani pro mě. Nebylo to dobrá ani pro klub. Nebo snad ano?" ptá se trochu nechápavě Howard. Především letošní sezóna však hovoří o něčem jiném. Edwin van der Sar patří ke gólmanské špičce Premier League a i díky němu mají United na čele tabulky šestibodový náskok před druhou Chelsea.

27letý brankář přišel na Old Trafford v létě roku 2003 za 2,2 milionu liber z klubu New York Red Bulls a po odchodu Fabiena Bartheze byl jedničkou Manchesteru. Ve své první sezóně byl sice Hráčskou asociací zvolen do ideální jedenáctky ligy, jenomže pak přišel pokles formy. Právě mezi tyčemi téměř všichni viděli slabinu Manchesteru United, ani jeden z této dvojice (Howard- Carroll) se nevyvaroval hrubých chyb a manažer "Rudých ďáblů" Sir Alex Ferguson tak začal jednat.

Na pozici jedničky angažoval Edwina van der Sara, dvojku před letošní sezónou udělal z Tomasze Kuszczak a dalších se pak zbavil - Carrolla prodal do West Hamu, Foster hostuje ve Watfordu a Howard zase zamířil na hostování do Evertonu. Z toho se již nevrátí, protože v průběhu týdne se jeho působení v Goodison Parku změnilo v trvalý přestup.

"Když se podíváte po celé Premier League, tak každý víkend uvodíte brankáře, který nechytal dobře. A neznamená to, že by byl vyřazen. Vítě, co tím myslím? Je tam dalších 38, 40 zápasů a ty ubíhají a ubíhají. Nekdy chytáte dobře, jindy vám zápas zase nevyjde," obhajuje Howard některá svá nevydařená vystoupení v bráně United.

Autor: Tomáš Pavlík / tribalfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele