HOULLIER JIŽ NEPOCHYBUJE

02.04.2006, 15:21
Aktuality
Trenér Gerard Houllier se po vítězství svého týmu na půdě Troyes spokojeně usmíval. Náskok Lyonu na čele tabulky totiž narost již na 12 bodů a ani zkušený a jinak opatrný kouč v tuto chvíli příliš něvěří, že by někdo mohl Lyon připravit o pátý titul mistra Francie v řadě...

O jediný gól utkání v Troyes se v 76. minutě postaral portugalský záložník Tiago. Gerard Houllier šetřil několik svých svěřenců, volno před úterní odvetou Ligy mistrů proti AC Milán dostali například Cris, Caçapa, Pedretti a Wiltord, přesto Lyon opět slavil výhru a pouze potvrdil výsostné postavení v současné francouzské klubové kopané.

"Jsme skoro tam," liboval si po závěrečném hvizdu Houllier. "Udělali jsme velký krok k titulu," přidal se ke svému trenérovi útočník Sidney Govou.

Náskok Lyonu před druhým Bordeaux v tuto chvíli činí 12 bodů. Tým Vladimíra Šmicra sice má dnešní duel 32. kola k dobru, na půdě lepšícího se PSG ho ale nic snadného nečeká.

Pokud se skutečně nestane nic nepředvídaného, vymaže definitivně Lyon z historických tabulek počiny St. Etienne a Marseille. Oba tyto celky dokázaly francouzský titul vyhrát čtyřikrát v řadě. Týmu vyznávajícímu zelenou barvu se to podařilo v letech 1967 - 1970, klub honosící se podobně jako Lyon přízviskem Olympique pak tento kousek zopakoval mezi léty 1989 - 1992.

Lyon v letošní sezóně nasbíral již 72 bodů a na svém kontě má pouze dvě porážky. Shodou okolností a možná trochu překvapivě prohrál dvakrát před vlastními fanoušky. V polovině prosince nestačil na Lille (1:3), na konci února pak podlehl Rennes (1:4). Fantastickou bilancí, i když ani ta domácí není k zahození, se může pyšnit na hřištích soupeřů. Mimo Stade de Gerland totiž Lyon naposledy prohrál v březnu loňského roku, kdy přijel s prázdnou z Caen.

Lyon má v letošní sezóně navíc stále ještě šanci získat "treble". Vedle ligové soutěže je ještě ve hře i v Lize mistrů a domácím poháru. Obě tyto soutěže dospěly do čtvrtfinále a především v té nejprestižnější nečeká Olympique nic jednoduchého. Ve středu totiž v domácím úvodním duelu pouze remizoval 0:0 s AC Milán a do odvety, která je na programu v úterý, tak má lepší výchozí pozicí italský tým. Soupeřem Lyonu mezi nejlepšími osmi ve Francouzském poháru pak bude Marseille.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

nevim proc ac ma lepsi pozici jedine ze hrajou doma ale jinak 0:0 vic vyhovuje lionu,kdyz daji gola tak ac jsou v prdeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele