Houllier by kvůli potížím se srdcem mohl ukončit kariéru

28.04.2011, 20:42
Aktuality
Rychlý konec by mohla nabrat kariéra Gérarda Houlliera. Manažer Aston Villy je od minulé středy v nemocnici kvůli problémům se srdcem a zítra bude propuštěn do domácího léčení, v Anglii se ale začíná mluvit o tom, že jeho zdravotní stav by se mohl stát důvodem k ukončení trenérské kariéry...

Houllierovi se minulý týden ve středu v noci udělalo zle a musel být převezen do birminghamské nemocnice, po následných vyšetřeních pak lékaři rozhodli, že třiašedesátiletý kouč naštěstí nebude muset na operaci srdce. I tak je v tuto chvíli jisté, že se letos už neobjeví na lavičce Villans a vše může vzhledem k dřívějším srdečním problémům skončit ještě hůře.

"Můj závěr bez toho, aniž bych Gerarda Houlliera znal nebo ho viděl, je takový, že ho něco podobného jednou již postihlo a tohle je vážné varování. Myslím si, že místo toho, aby znovu čelil stresu a všem podobným věcem spojeným s funkcí fotbalového manažera, bude lepší skončit," přispěchal se svým názorem kardiolog a někdejší lékař Chelsea Duncan Dymond.

"Pokud vás něco podobného jednou postihne, je pravděpodobnější, že se to bude opakovat. Jedním z největších rizik je krevní tlak, jen se podívejte na to, jakému tlaku jsou manažeři vystavováni. Rudnou jim tváře, musí dělat složitá rozhodnutí a tlak narůstá," pokračoval Dymond.

Někdejší kouč francouzské reprezentace ve své vlasti vedl Lens, PSG a Lyon a na svém kontě má tři francouzské tituly. Velké jméno si pak udělal v Liverpoolu, s nímž v roce 2001 v krátké době triumfoval v anglickém Ligovém poháru, FA Cupu a také Poháru UEFA.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdraví je hlavní, jestli to bude nutné, tak ať radši skončí, ale bude ho škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Jen bych dodal : velká škoda

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Sice si přeju, aby od léta přišel do Villa Parku jinej manažer, ale i přesto doufám, že se Hou uzdraví. A hráči to aspoň do koncce sezóny dobojujou i za něj.

Reagovat
Lemond Laws

Nejhorší věc, co můžu číst na EF snad ..To jsou vždycky zprávy, že má někdo problémy se srdcem, to je opravdu politováníhodné

Reagovat
niflheim

Déjà vu.

Reagovat
mike.84

ne že mohl ale měl by. tenhle starý páprda už do klubového fotbalu nepatří. zakopal se na frantíkovském svazu, nechápu co dělá ve fotbale navíc v PL

Reagovat
Bennhy

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Luc-Luc

doufam, zes neodstartoval soutez idiotu o nejcynictejsi prispevek...

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ty toho nechápeš asi viac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Uzdrav sa gerard, čo bude potom je druhorade

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele