Hotovo: Sánchez jde do ManUtd, opačným směrem putuje Mchitarjan

22.01.2018, 19:35
Aktuality
Alexis Sánchez se stal hráčem Manchesteru United. Ten se dohodl s Arsenalem na výměně za Henrika Mchitarjana a neupřesněném finančním vyrovnání. Detaily kontraktů pak ani jedna ze stran neupřesnila...

Chilského reprezentanta si do Evropy vytáhlo Udinese, kde se Sánchez postupem času zařadil mezi důležité hráče, načež si ho z Apeninského poloostrova přivedla Barcelona.

Za Blaugranas nastupoval Sánchez tři sezóny, přičemž jeho maximem bylo 19 ligových branek, od roku 2014 pak 29letý křídelník patří mezi největší opory Arsenalu.

To vcelku platilo i letos, kdy už ale bylo jasné, že z Londýna odejde a zamíří k ligové konkurenci, přičemž dlouho byl brán za favorita Manchester City, nakonec se však Sánchez stěhuje k městskému rivalovi United, kteří za něho poslali neupřesněnou částku.

Opačným směrem navíc putuje Henrik Mchitarjan. Arménský ofenzivní záložník se k Red Devils přestěhoval před startem minulého ročníku z Dortmundu, kde po pomalejším rozjezdu zažíval velmi plodné období, ovšem na Old Trafford úplně nenaplnil očekávání.

To platilo zejména letos: Mchitarjan odehrál pouze patnáct ligových vystoupení, na vině přitom byl spor s manažerem Josém Mourinhem. Kapitán reprezentace Arménie se sice kolem Vánoc do sestavy Man Utd vrátil, ovšem tou dobou už bylo jasné, že v lednu odejde.

Nakonec se Mchitarjan jakožto hráčská kompenzace stěhuje do Arsenalu, jehož herní systém by mu měl vyhovovat přece jen o poznání více, neboť se blíží hře Dortmundu.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (1085)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele