Horejš vydržel v Jablonci jen rok, klub ho po neúspěšné sezoně odvolal

29.05.2023, 09:46, aktualizováno 29.05.2023, 10:06
Aktuality

Trenér David Horejš skončil po roce na lavičce fotbalistů Jablonce. Vedení klubu vyhodnotilo uplynulou sezonu nejvyšší soutěže, ve které obsadili Severočeši 13. místo, jako neúspěšnou a šestačtyřicetiletého kouče odvolalo i s celým realizačním týmem. Jablonec to oznámil na webu.

"Vedení klubu rozhodlo o odvolání hlavního trenéra Davida Horejše a jeho realizačního týmu. Důvodem jsou neuspokojivé výkony a výsledky v sezoně 2022/2023. Jméno nového hlavního trenéra a asistentů oznámíme v nejbližších dnech," stojí v krátkém prohlášení.

Horejš nenavázal na předchozí úspěšné působení v Českých Budějovicích, které vedl takřka sedm let. V Jablonci nahradil po sezoně 2021/22 odvolaného Petra Radu a podepsal dvouletou smlouvu. Tým se ale v uplynulém ročníku výsledkově nezvedl a obsadil stejnou příčku jako před rokem. Navíc vypadl v domácím poháru už ve třetím kole s druholigovým Vyškovem.

Jablonec byl po podzimní části až čtrnáctý, majitel klubu Miroslav Pelta přesto vyjádřil Horejšovi důvěru. Severočeši po zimní pauze začali stoupat tabulkou a před posledním kolem základní části měli na dosah postup do nadstavbové skupiny o umístění, nakonec se ale propadli z 10. místa do skupiny o záchranu. V ní zaznamenali jednu výhru a po dvou remízách i porážkách. Jablonec zakončil sezonu nedělní domácí prohrou 0:2 s Teplicemi.

Horejš dovedl Jablonec v 35 ligových duelech k šesti vítězstvím, 16 remízám a 13 porážkám. Bývalý obránce má v nejvyšší soutěži celkem odkoučováno 133 utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (117)

Přidat komentář
ZB 07

Asi se mu do toho našeho cirkusu nebude chtít, ale bral bych ho k nám.

Reagovat
AnthonyR

Možná po něm šáhne Plzeň. Dávalo by to celkem smysl.

Reagovat
Lemond Laws

Co by na tom bylo za smysl?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
inferno08

Viktorka chce bejt v příští sezoně trošku horejš.

Reagovat
Lemond Laws

Not funny again

Reagovat
inferno08

Už to proběhlo před Jabloncem?

Reagovat
Lemond Laws

Bylo to dokonce v nominaci na hlášku myslim..

Reagovat
inferno08

Ok, nevěděl jsem...

Reagovat
Martin9719

Vrací se Pan trenér a vaše nejhorší ligová noční můra.

Reagovat
soukup

Horejš podle mě bude chtít něco v lize a navíc bude chtít i slušný prvoligový prachy. Brno nebude jeho plán A, B ani C.

Osobně čekám Trousila. Ve Vyškově odváděl dobrou práci, takže si někde šanci zaslouží, je to ikona Zbrojovky, takže Bartoněk může skrz něj zkusit trochu uklidnit fanoušky a pro Trousila by Brno byla atraktivní štace.

Reagovat
Martin9719

Nebyl náhodou dost hnusně odejit v roce 2011? Mimochodem ta sezona je docela paralela s tou letošní.

Reagovat
Vasil

Myslím, že tehdy bylo jiný vedení. A sezóna byla špatná od začátku. Tak se postupně vyrazili staří a zachraňovat nás měl 18letej Migliorini a spol. První sestup jsem nesl dost těžce, od té doby už to se mnou moc nedělá

Reagovat
STR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kuba94

Lampard je volný

Reagovat
ratusek

Ježiš to nééé

Půjde do Plzně nebo Brna. Záleží jak velké výzvy má rád

Reagovat
JessePinkman

Proč pro boha do Brna? Tam nemůže jít člověk se zdravým rozumem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale se zdravými játry v pohodě

Reagovat
3M

Reagovat
Mimalu

Třeba mě Jablonec překvapí, ale tento vyhazov působí dost směšně. Na první dobrou mě teda nějaký volný super trenér nenapadá a jestli už nemají někoho domluveného, tak to je slušný amatérismus

Reagovat
dontcallmeandre

Přišlo by mi logické, Svědík do Plzně, Horejš do Slovácka. Volno bude možná i ve Zlíně, a počítám zhruba po 5. ligovém kolem i v Baníku :)

Reagovat
JessePinkman

Slovácko by mu mohlo sednout.

Reagovat
db18

Reagovat
GariCZ

Doufal jsem, že Hapala vyhodí, nicméně pochybuju, ale zajímá mě proč.

Reagovat
Bucky

Jo, tahle rotace dává smysl, dobrý názor.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Tak snad příští rok konečně sestup

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
Cotton

Reagovat
Čivrss

Každý, kdo tento krok nechápe, tak letos pořádně Jablonec nesledoval. Výkony týmu byly s výjimkou pár zápasů tristní, chyběla bojovnost a zaujetí hráčů, chyběl jakýkoliv nápad či přizpůsobení taktiky jednotlivým soupeřům. Bez Chramosty, který měl životní sezonu a spadlo mu tam všechno, bychom zaručeně hráli minimálně baráž. Na tiskovkách pouze opakoval nekonečné výmluvy a alibistické fráze. Za ten uplynulý rok nebyl na hře týmu, jehož osu si sám v létě vytvořil, znát jakýkoliv pokrok, spíš naopak. Já jsem rád, že skončil už teď a ne až po třech prohrách v nové sezoně, aspoň nový realizační tým dostane možnost si ty hostovačky přivést podle svých představ.

Reagovat
dontcallmeandre

Jak to funguje v Jablonci? Mají tam nějakého aktivního psortovního ředitele? Kod to tam dělá? Flodrman? Reálně asi Pelta, ne? Nebo jsou ty přestupy a koncepce opravdu na realizáku, tj. na Horejšovi?

Každopádně, Horejšovi to trvalo chvíli i v Budějovicích, tam to taky nebyla paráda hned, a nejlepší fotbal dělal, když mu s tím pomáhali Sivok (a Drobný).

Btw. Sivok imho přinesl do Sparty to, co jí chybělo k titulu (Křetínského návštěvu rozhodčích nepočítám).

Reagovat
Čivrss

Flodrman je oficiálně výkonný ředitel, ale reálně na chod klubu po sportovní stránce má podle mě minimální vliv. Po vyhazovu Rady chtěl Pelta změnit koncepci a nechal Horejšovi volnou ruku s tím, ať si přivede na hostování hráče, který se mu hodí do jeho vize, přičemž se Horejšovi nedá upřít, že většina těch hostovaček sem šlo i díky jemu a jeho pověsti moderního trenéra.

Já jsem byl ještě v polovině jara zastáncem toho, aby dostal šanci ještě druhou sezonu a druhou kompletní letní přípravu, ale ten konec jara a nadstavba byl opravdu úplně k zblití, všechny zápasy jsme byli herně horší, naprosto bez bojovnosti a bez zájmu i přesto, že se reálně hrálo o záchranu, pořád stejná sestava a stejně špatně mentálně připravení hráči. Navíc nulová snaha o zapojení vlastních mladých hráčů a budování nějakého zdravého kádru, a to ani v těch posledních dvou zápasech, ve kterých o nic nešlo.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
$dolar$

Za me velka chyba. Klidne bych ho bral u nas.

Reagovat
Martin9719

Zatím ne.

Reagovat
db18

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
monty25

Aha, byls rychlejší.

Reagovat
veikko

Není to vůči fantomasovi moc fér. Já jsem tehdy pár týdnů na to napsal tady na EF obhajobu Šilhavého, takže už tehdy jsem s jeho potenciálním odvoláním nesouhlasil, nicméně že reprezentace potřebuje pracovat mnohem moderněji, je zkrátka fakt.

Podle mě potřebuješ kombinaci tří faktorů, a to mít jasný koncept, co chceš hrát, povolat hráče, kteří ti do toho konceptu sedí a v neposlední řadě taky být schopný v případě problémů se soupeřem adekvátně reagovat (s tím opět souvisí i nominace). Objektivně takových trenérů je strašně málo po celém světě, natož tady v ČR, kterou osobně považuju za symbol neúspěchu. Jablonec je potápějící se loď s majitelem ve vězení a rizikem finančních problémů. Nepovažuju Horejše za geniálního trenéra, ale ani v ČR žádného takového nevidím. Prestiž českého fotbalu ve světě je momentálně prakticky nulová, čtvrtfinále nečtvrtfinále. Dokud nezačneme vychovávat pro svět zajímavé fotbalisty a nezačneme hrát atraktivním a svébytným stylem, nic se nezmění a budeme unešení tak maximálně z přestupů našich fotbalistů do různých West Hamů, Sampdorií a Leverkusenů.

Reagovat
John Obi Mikel

Tentokrát to nebylo myšlený zle vůči Fantomasovi, ale jak se ti za rok změní situace trenéra. Jablonec tu jeho pověst trochu pošramotil.

Reagovat
veikko

Tak to jo, to souhlasím. Pořád ale šlo o jeden neúspěch, notabene v klubu s velkými problémy. Ještě ho sám pro sebe rozhodně neodepisuju, jako jsem to udělal třeba s Kozlem.

Reagovat
Spalovač šancí

Bude trénovat Hübschmann

Reagovat
adalbertus

Hradec

Reagovat
Pablos

tam už je Jožka Weber

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Uwe háže buly

Tak až v září no.

Reagovat
Pablos

Reagovat
andrew96

Reagovat
lampas

A to dva měsíce zpátky vypadalo, že Kozel půjde na sestup a Jablonec s Horejšem do TOP 6 (a to bylo ještě keců, jak je dobře, že Pelta zachoval chladnou hlavu a podržel ho)...

Reagovat
Imos

kozelball>Horejšmajzna

Reagovat
smetos

Rok zpatky se o nem mluvilo jako o budoucnosti, ale tahle sezona mu vubec nevysla. Stejne jako banik urcite cekali, ze se bude hrat v top6. Tak snad miklosko dostane rozum a pavla taky odvola

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
monty25

Moc dlouhý.

Reagovat
John Obi Mikel

Já to taky neviděl, jen koukám, že to zrovna nedávno vyšlo.

Reagovat
kilobyte

OT: #SKSBtym v posledním kole druhé ligy prohrál v Prostějově a kvůli výsledkům z ostatních duelů sestupuje do ČFL.

Tohle napíše klub, který má v áčku 3 prdele hráčů a ve Vlašimi má skoro základní jedenáctku. Ostatní kluby se s nimi nemůžou ani rovnat, ale za sestup nemůžou, za to můžou ti ostatní.

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1662873906598891520

Reagovat
Greny

No když jsi ještě nevyrovnal ten milion tak nemůžeš čekat zazraky

Reagovat
John Obi Mikel

Co na tom zase hledáš za voloviny

Byli jsme třináctí nebo čtrnáctí a protože tým pod náma vyhrál, tak nás předskočil. Úplně normální formulace.

Reagovat
kilobyte

A nemohli jste sestoupit kvůli tomu, že jste prohráli? Soupeř vás nepředskočil, protože vyhrál, ale protože vy jste prohráli. Přitom hodinu předtím napsali normálně, že prohráli a znamená to sestup.

Reagovat
John Obi Mikel

Ono kdybychom prohráli a soupeř taky, tak nesestoupí.

Ale protože prohráli a výsledky z ostatních zápasů byly, jaké byly, tak sestoupili.

Vzpamatujte se a nehledejte v každém příspěvku něco, co tam není.

Reagovat
kilobyte

Tak píše to profesionál a to kvůli tam zní fakt blbě. Stačilo dát tam vzhledem. Někdo, kdo je placený za psaní tweetů, by měl znát rozdíl mezi kvůli a vzhledem.

Nesestoupili kvůli výsledkům z ostatních zápasů, ale kvůli vlastním výsledkům. Kdyby Sparta poslední 2 zápasy prohrála, tak by o titul přišla kvůli těm prohrám, nikoliv kvůli výsledkům Sigmy a Slovácka.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak píše Pablos. Kdo v tom chce hledat něco víc, tak to tam s trochou snahy najde. Ostatní si to přečtou a pochopí.

Reagovat
kilobyte

S trochou snahy? Pokud člověk zná rozdíl mezi "kvůli" a "vzhledem", tak nemusí nic hledat. Pokud si to přečteš a chápeš význam slov, tak ti z toho vyjde, že béčko sestoupilo, protože Vlašim a Varndorf prohráli.

Reagovat
Pablos

No zase s trochou snahy bych neřekl... je to podané díky tomu slovu ,,kvůli" docela blbě. Ale zase bych z toho nedělal haló... a fakt bych se nad tím nepozastavil... spíš bych hodnotil to, že sestoupili, ale né vyloženě tenhle tweet.

Reagovat
Lemond Laws

Zbytečně v tom hledáš blbosti...

Reagovat
andrew96

Ale úplně.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
mistr129

Reagovat
Papra

No nevím. Nedémonizoval bych to, ale je to úplně zbytečnej dodatek. Sestoupili jste, protože jste nedokázali vyhrát svůj zápas. tečka.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Pablos

Tak když chceš, tak se to tam samozřejmě najít dá. Já to přečíst na tom Twitteru, tak se nad tím ani nepozastavím asi.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kilobyte

Tak on je tam ještě ten kontext, že Vlašim (farma Slavie) hrála s Jihlavou. A kdyby neprohrála, tak by Slavia nesestoupila. Dostali 5:0.

Reagovat
John Obi Mikel

A to už je ta snaha, kterou musíš vyvinout, snažit se v tom hledat nějaký ten skrytý kontext a skryté brečení, jenž v tom příspěvku není.

Pokud si to přečteš a chápeš význam slov, tak by ti z toho mělo vyjít, že béčko sestoupilo, protože týmy pod ním vyhráli, což je neoddiskutovatelný fakt, neboť kdyby nevyhráli, tak béčko nesestoupí.

Reagovat
kilobyte

Ne, béčko sestoupilo kvůli tomu, že prohrálo a vzhledem k tomu, že konkurenti vyhráli.

Pokud nevidíš, že je to špatně napsané, tak asi nemá cenu to řešit.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Nevidi to nikdo krome tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni vidí, že je to špatně napsané, zároveň ale také všichni vědí, jak je to myšleno. Fakt mě fascinuje, jak fanoušci jednoho či druhého tábora pražských velkoklubů neustále hledají na tom druhém kdejakou nedokonalost. Přitom to je taková nepodstatná hovadina a ty z toho vytvoříš nejdelší vlákno celé diskuze

Reagovat
Cotton

Není to pro Vlašim lepší, že to pravé béčko spadne? Příští rok by mohli dostávat lepší hráče.

Reagovat
kilobyte

Pro klub jo, ale pro hráče podle mě ne. Ti co jsou tam na hostování ze Slavie by asi radši hráli v béčku Slavie a byli více na očích. Přeci jenom odtud je lepší šance si kopnout za áčko. Pro ty ostatní jsou zase hráči na hostování konkurence, která by mohla odejít do béčka.

Reagovat
mistr129

Do Vlašimi můžeš třeba poslat támhle Filu když ho nebude nikdo chtít, aby se třeba zkusil restartovat, pro mladý kluky to ale znamená minimálně na půl roku odříznutí od áčka.

Reagovat
Martin9719

Tak béčko momentálně sloužilo hodněkrát spíš pro hráče kteří se nevejdou na soupisku áčka. Pro ty mladší je právě spíš Vlašim. Obojí Slavii skoro nic nepřineslo.

Reagovat
Martin9719

Spíš to je na zamyšlení důvodu proč se to vlastně stalo pro Slavii. Z Vlašimi hovno, z béčka hovno. Výborný projekt. Standa, Taras + Ibrahim na soupisce pro letní přípravu, o co.

Reagovat
Witcher

Jirka Jarošík

Reagovat
John Obi Mikel

Hašek bude volnej

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Cotton

útok na sestupovej treble?

Reagovat
Bechy1893

Tak blbej Pelta nebude za mě zkusí odprosit plukovníka

Reagovat
Martin9719

To už je reálnější že přijde Franta Komňacký.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
GrimeBaller98

Sasci Dalsi rok vesnice sestup, doufejme

Horejse je mi lito, je to dobrej trener

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Pablos

jj... stejně jako se to říkalo u CB, že bez něj sestup

Reagovat
GrimeBaller98

Dobrej point, ale u CB je to trosku jinak

Ty meli stesti, ze je vytahl Zapotocny, kterej je za me taky vybornej trener. Kdyby neprisel, tak padaji

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
kilobyte

Ty půjdou příští sezónu, snad. Pokud teda neodejde Koubek.

Reagovat
mistr129

Reagovat
spider_8

Reagovat
božský John

Bys byl smutnej, nekecej. Radsi se modli, aby se do jbc chtelo nejakymu blaznovi, co to tady nakopne a nejakym zazrakem nespadnem. Jinak nebude zadny derby (z kteryho se chce clovek vetsinou poblejt, ale co uz)

Reagovat
GrimeBaller98

Mas pravdu, byl bych smutnej

A s tim derby souhlas, priserny zapasy v posledni dobe

Reagovat
Salfovic

Po něm pokukovala spousta Slávistů, tak teď mají šanci

Reagovat
zasranej malíř

Volal Pelta..

Reagovat
Pablos

Reagovat
Salfovic

Byl holt málo mladej a málo progresivní.

Reagovat
spider_8

Blbouni. Horejs potrebuje vic casu na praci, v Dynamu byl prvni rok taky snad az desaty v druhy lize, druhy rok to taky jeste nebyl postup, az od treti to zacal valcovat. Zrovna od Pelty bych takovou hloupost necekal.

Reagovat
Martin9719

Tak on dělá samý chytrý věci proto jde do tepláke.

Reagovat
Coutinho10

tak jsem zvědavej, kdo po něm šáhne, jestli převáží to, co dokázal s Budějovicema nebo to, jak dopadl s Jabloncem, ale určitě si ještě šanci v ambiciózním týmu zaslouží

Reagovat
Modi6

To mě tedy Pelta zklamal . Amatérismus. Pod Horejšem hrálo Dynamo pěkný, konkurenceschopný fotbal. Ale také to nebylo po jedné sezóně........

Zřejmě přivedou Jarošíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Lavička.

Reagovat
oli9

Příští ročník FL, koeficient do Evropy 5 týmu.. A tím že 5 tým bude hrát o Evropu s vítězem prostřední skupiny do hajzlu s tímto

Reagovat
božský John

Jsem rad. Stejne rad jsem byl loni, kdy prisel. Holt si to nesedlo.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ondrasch77

Adeptem na nového trenéra FKJ je Jirka Vágner. Radův asistent, loni po radově vyhazovu vedl Jablonec v posledních 4 zápasech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele