Holeš před odvetou se Servette: Čekám ještě těžší zápas než v Ženevě

14.12.2023, 08:17
Aktuality
Tomáš Holeš (© Slavia Praha)

Defenzivní univerzál Tomáš Holeš je přesvědčený, že Slavii čeká ve čtvrtek na závěr skupinové fáze Evropské ligy proti Servette těžší zápas než v úvodním vzájemném duelu, který v září v Ženevě vyhrála 2:0. Jeden z kapitánů vršovického týmu je rád, že Pražané tentokrát už mají jistý postup do jarní fáze a mohou bojovat o nadstavbu v podobě prvního místa v tabulce. Holeš to uvedl na tiskové konferenci.

"Už v Ženevě to byl z mého pohledu velmi těžký zápas, fyzicky náročný. Já jsem byl po tom zápase hrozně unavený, stálo nás to spoustu sil. Hrozně nám pomohl první gól, který jsme tam dali. Jinak by se to nevyvíjelo jednoduše," řekl Holeš. "Už tam to bylo těžké a ještě těžší zápas očekávám zítra. Servette za sebou má v poslední době výborné výsledky, mají formu," doplnil třicetiletý český reprezentant.

Jeho celek před závěrečným zápasem skupiny vede tabulku o dva body před AS Řím a má blízko k prvnímu místu, které znamená postup přímo do osmifinále. "Je to pro nás obrovská motivace. Dříve jsme většinou ty poslední zápasy ve skupině hráli o to, abychom se vůbec kvalifikovali do jara. Teď jsme v pozici, že můžeme hrát o první místo," řekl Holeš.

"Určitě se jde do zápasu mnohem lépe, že hrajete o první místo. Než že musíte vyhrát, abyste se vůbec kvalifikovali dál. Takže si to zítra jdeme užít a všichni to zvládnout. Věřím tomu," doplnil slávistický defenzivní univerzál.

Ve víkendovém ligovém utkání proti Mladé Boleslavi se vrátil do sestavy po třízápasové pauze, způsobené zraněním. "Proti Boleslavi jsem střídal z preventivních důvodů, aby v té únavě k něčemu na hřišti nedošlo. Teď jsem měl navíc dalších pár dnů, kdy noha mohla dostat trochu volněji. Mohl jsem regenerovat, celou dobu pracuji s fyzioterapeuty. Zítra budu připravený na 100 procent," uvedl Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
Petr325

Obyčejnej alibismus... Servette hraje venku, o nic jim nejde. Pochybuju, že byste ten bod neuhráli, tak proč se schovávat... Ano, my když dneska rupneme na Kypru, tak to bude zase, jakou jsme měli hubu keců, ale lepší je říct, že si jedeme pro výhru a ne že doma proti outsiderovi, kterýmu o nic nejde si budu připravovat půdu, co kdyby to náhodou nevyšlo...

Reagovat
delfin

To je úžasné, číst před každým utkáním v preview článku skoro ten samý komentář. Nic se nezměnilo.

Reagovat
ACSeRw!n

mel pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele