Hoffenheim kupuje z Freiburgu brankáře Baumanna

14.05.2014, 12:36
Aktuality
Hoffenheim ohlásil zisk brankářské posily, z Freiburgu přichází jeho dlouholetá opora Oliver Baumann, který s TSG podepsal smlouvu na čtyři sezony. Přestupovou sumu kluby nezveřejnily, podle německých médií zaplatil Hoffenheim za třiadvacetiletého hráče přibližně sedm milionů eur.

"Oliver Baumann svými zkušenostmi z více než 130 ligových zápasů a sportovní úrovní dodá našemu týmu ještě více stability. Jsme přesvědčeni, že do našeho mladého týmu skvěle zapadne. Jsme nadšeni, že se rozhodl pro TSG a naši cestu," prohlásil hoffenheimský ředitel Alexander Rosen.

Baumann strávil ve Freiburgu dlouhých čtrnáct let, poslední čtyři sezony patří do kádru áčka. Zájem o něj byl i mezi zahraničními kluby, na každý pád se očekával jeho letní odchod. Kluby zatím nezveřejnily žádné informace o přestupové sumě. Ta se má pohybovat kolem sedmi milionů eur, je proto možné, že Hoffenheim aktivoval brankářovu výkupní klauzuli.

Autor: Radim Šantrůček / bundesliga.de

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je čaroděj některé jeho zákroky proti borussii dortmund mě opravdu děsily skvělý goolman

Reagovat
Arne

Škoda, měl na víc... Takhle ale bude Hoffenheim jeho konečnou stanicí, co se ambicí týče.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Ma na viac, ale vsade je plno a Baumann zrejme uz citil potrebu noveho angazma a predsa len Hoffenheim je ambiciozny dost, hoc v poslednej dobe vzdy len pred sezonou.

Reagovat
Arne

Mohl rok, dva počkat a pak jít třeba do BVB... V Hoffenheimu prostě vzhledem k chybějící fanouškovské základně nebude pod tlakem, který by ho připravil na velkoklub (na německý poměry) - na který on má. Škoda, že mu nevyšel ten Gladbach.

Koho za něj? Toho Bürkiho vůbec neznám. Napadá mě Mielitz, Casteels nebo Davari.

Reagovat
JozkokozleJ

Predpokladam, ze budu hladat podobny typ. Bürkiho tiez nepoznam, a ani jeden z menovanych mi prilis podobny Baumannovi nepride (nemam ich detailne odpozorovanych). Mielitz ale snad nie, ten sa mi v Bremach nepozdaval. Otazka je, co Schwolow. Ten preskocil v hierarchii starsieho Batza, takze talentovany byt moze. Ak nedorazi vylozene hotovy golman, sancu pobit sa o jednotku by dostat mohol.

Reagovat
Arne

Dát šanci tomu mladýmu, to by tak odpovídalo tomu, jak Freiburg postupuje... Ale jednoho k němu to bude chtít. Casteels by byl asi nejlepší, Davariho s Mielitzem vidím zhruba na stejný úrovni.

Reagovat
db18

Mně by se tam líbil Casteels, případně Davari - Miellitze raději ne, u něj si myslím, že po něm stejně půjde Braunschweig

Jinak během těch zimních halových turnajů mluvili u Freiurgu U19 o velkym talentu na postu gólmana, jen už nevím, jestli to byl Eisele, nebo Klose

a tohle je cca rok stará zprává k prodloužení smlouvy Schwolowa: „Alexander Schwolow hat sich im vergangenen Jahr sehr gut weiterentwickelt und wir sind froh, einen der talentiertesten Nachwuchstorhüter Deutschlands langfristig bei uns zu haben“, freut sich der kommissarische Sportdirektor Jochen Saier

...takže je asi dost pravděpodobné, že nikdo nepřijde a zisk půjde nejspíš do přestupu Mehmediho

Reagovat
JozkokozleJ

Zrejme i tak nejakeho golmana ziskat musia. Ak je vsak Schwolow tak velky talent, nemusi to byt vylozena hotova jednicka za znacny obnost.

Mehmedi je za 4 mil. €? Po jesennej casti by som zan nedal ani deravy gros. Po rückrunde tie 4 mil. € ano

Reagovat
db18

S Mehmedim to máme asi tak stejné

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, po jeseni som si hovoril, že práve Mehmedi je slabibou Freiburgu, ktorá môže zavážiť v boji o záchranu, jarnou časťou to však vyvrátil

Reagovat
Arne

Tak to bych si vsadil na něj, jen to jméno je teda hrozný. To má nějaký sovětský kořeny?

Reagovat
db18

To netuším, spíš bych řekl že polský

Ale na BILDu jsem našel, že kvůli tomu přestupu do Hoffe Baumann nechytal v posledním kole - a má přijít Miellitz, to je snad jenom kec, protože on nebude chtít dělat dvojku a na post jedničky si myslím, že není dobrým kandidátem

Reagovat
JozkokozleJ

Mielitz bol jednotkou v BL pol roka, takze, aby mu mohol niekto v ramci BL zarucit post jednotky, v takej pozicii Mielitz nie je. Zvlast po vykonoch v Bremach.

Zaujal ma transfer Giefera do Schalke. Na tento suboj som zvedavy. Färhmann mal fantasticku jar, ale Giefer je vyborny golman, ten nebude chciet sediet na lavicke.

Reagovat
db18

Já nečekám, že k nějakému souboji na Schalke dojde.

A Mielitz: "Meine Entscheidung hat sich im Winter gefestigt, als sich das Trainerteam für Raphael Wolf als Nummer eins entschieden hat", sagte Mielitz auf der Vereins-Homepage, er wolle aber "in einem Verein dauerhaft als Nummer eins spielen. Da das in Bremen nicht mehr möglich ist, habe ich mich für eine neue Herausforderung entschieden."

Takže nejspíš očekává, že bude jedničkou...

http://www.weser-kurier.de/werder/profis_artikel,-Alle-Zeichen-deuten-auf-Freiburg-_arid,844565.html

+ tady je, proč se za favorita považuje SCF

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, tazko cakat, ze Giefer (hned) vytlaci Fährmanna. Ale nerozumiem rozhodnutiu Giefera. Po tom ako vletel do BL, ide teraz robit jasnu dvojku?

Chcel som tym povedat, ze na mieste Mielitza by som hladal mansaft s väcsou pokorou. Je proste v pozicii, kedy si v Bremach vysedel post jednotky, dostal sancu, neuspel, tak ide o dom dalej s tym, ze chce byt jednotkou.

Reagovat
db18

Kdyby ještě neměl nároky na první ligu, tak bych to pochopil... třeba Fortuna po Gieferovi nebo Basel (to je zase zahraničí...)

Reagovat
smazaný uživatel

Fährmann sedět nebude, pokud se nezraní. Ale to bohužel není vyloučeno. Každopádně jsem taky očekával, že z toho přestupu nakonec sejde, když se Ralf takhle chytl

Reagovat
salami

to bych se neodvažoval tvrdit, třeba mu to napak pomůže, v týmu s děravou defenzivou se může pořádně předvést a napodobit třeba Čecha, kterej měl ten krok před velkoklubem dost podobnej

Reagovat
Arne

Tak Rennes je tradiční klub se zdravou fanouškovskou základnou, navíc Čech tam šel z ligy o dvě úrovně horší... Nešel tam třeba z Guingampu.

Reagovat
Radin

Co by dělal v BVB? Potřebují jistotu

Reagovat
Arne

On je jistota. Nevím, jestli BVB fakt na budoucí jedničku počítá s Langerakem, ale moc v to nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Však tam může jít i z Hoffe...

Reagovat
db18

To spíš sáhnou po Trappovi/Hornovi, kteří by byli levnější... a kvalitnější...

Reagovat
Arne

Pak to ale nedává smysl... Hoffenheim jako přestupní stanice směrem nahoru není dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Baumann shows his amazing technique in the match against Hamburg!

Popisek

Reagovat
smazaný uživatel

ted ještě aby v našem národáku chytal štěch proti finům a bude to ůžasné

Reagovat
smazaný uživatel

z bláta do louže

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě nechápu ironii

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy sa mi vybavi toto http://youtu.be/oF_EMVroX5w ked pocujem jeho meno ale golman je to dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem ráno na ofic. fb Freiburgu..je to velká škoda, občas dělal neskutečné chyby, ale i tak jsem ho měl vždycky rád..určitě jedna z ikon klubu. Snad teď dostane šanci Schwolow.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Casteels ahoj

Reagovat
db18

sportovně si moc nepomohl... tady je docela jasný, že to je jen o penězích - a ještě k tomu jde do klubu, který je fanouškům Freiburgu asi největším trnem v oku Navíc problémem Hoffenheimu nejsou gólmani ale defenziva, tohle jim k ničemu neni...

Freiburg by teď třeba mohl zkusit za zlomek ceny Baumanna přitáhnout Casteelse, který je také skvělý gólman s velkým potenciálem

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas s tím, že hlavním porblémem není brankář, ale obrana. Těch 7 mega se dalo teda využít líp..

Reagovat
JozkokozleJ

Snad s nimi Freiburg nalozi dobre

Reagovat
JozkokozleJ

Rivalita je najväcsia so Stuttgartom, nie? Hoc ani Hoffenheim nie je daleko.

Ako si minule pisal, dolezite bude, aby ho podrzali po nejakej tej hrubke. Potom sa Hoffenheimu investicia do Baumanna vyrazne vrati. Myslim, ze vzhladom na ofenzivny styl TSG hladali prave golmana, ktoremu hra nohami nerobil ziaden problem, co myslim sucasnym golmanom prilis neslo.

Reagovat
db18

Rivalita je sice s VfB, ale TSG je pro ně asi ten největší odpad... (to jsem pochopil teda z prvotního shitstormu, který propukl, když se o tom přestupu začalo spekulovat)

...podle nejnovějších reakcí k tomu přestupu jsou teda ve stylu "aspoň, že ne Stuttgart"

Reagovat
VojtovaChelsea

dlouholetá opora ve 23 letech...?

Reagovat
smazaný uživatel

pitomý vidlákov vykupuje Freiburg

Reagovat
Filip12

Hoffenheim hodně sympatický tým

Reagovat
Posledni Kovboj

tvuj deda

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec

Reagovat
F.Torres

to už je vážně zoufalej pokus o trolling, už jsi vyprchal Filípku

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna do Hoffenheimu

Reagovat
andrew96

Casteels jde pryč nebo s ním bude bojovat?

Reagovat
db18

Reuter

Eberl 4. - a to už se tehdy mluvilo o převratu v BMG, který by dostal Eberla od koryta Nakonec se to ukázalo jako správná volba, že se k moci nedostali páni Effenberg a Vogst

Saiera bych ale čekal na vyšší pozici, Rosena pak níže

Reagovat
Arne

Jak Vogts vyprávěl, že Eberl asi jel zrovna kolem, když se prezident Gladbachu rozhodoval, koho tam posadí... Že to je jen další "Ja-Sager" jeho majestátnosti, nebo co. Se mu to během jednoho roku pěkně vrátilo.

Reagovat
Arne

Bonhof se jmenuje, mi vypadl.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

když si vzpomenu na Reutera jako fotbalistu, tak by mě nikdy nenapadlo, že by to měl bejt nějakej stratég

ty dva poslední dva fleky byly daný jak nikdy

Reagovat
-Kopy-

letos jsem ho viděl v lize dvakrát a dvakrát naprostá tragedie a on je to takovej talent

Reagovat
smazaný uživatel

treba sa pozerať na viac, než len na dva zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Hoffenheim výborná posila, ktorá môže na dlhé roky vyriešiť daný post, ak sa im však nerozpadne kostra týmu a nespadnú. Toto je však len také polovičné riešenie, potrebujú zlepšiť celkový defenzívny prejav, tiež by sa zišla nejaká posila do obrany, ktorá by to trochu pozdvihla.

Pre Freiburg to bude citeľná strata, ale 7 miliónov do kasy poteší...Mohli nejak do toho transferu zakomponovať aj Casteelsa, u ktorého vidím slušný potenciál...

Reagovat
db18

http://www.handelsblatt.com/sport/fussball/nachrichten/die-wahre-bundesliga-tabelle-bayern-steigt-ab-schalke-in-der-relegation/9883760.html?slp=false&p=19&a=false#image

Umístění týmů podle toho, na kolik € je vyšel jeden bod v BL - nejlépe na tom je FCA, hned za ním SCF... na konci je poslední Bayern (před ním HSV, Stuttgart, BVB) ...vycházelo se z rozpočtů klubů

Reagovat
JozkokozleJ

Celkom ma prekvapil Werder s 35 mil. €. Myslel som, ze to viac okresali. No budu musiet, niekde som videl, ze opät skoncili v minuse, sand 9 mil. €.

Reagovat
db18

Ono se to asi sníží samo, tím, že odejde Hunt a Ekici - a Eichin se už vyjádřil tak, že ten rozpočet nemůžou snižovat do nekonečna a už by tím utrpěla kvalita, takže budou hledat jiné cesty... (například pronajmutí názvu stadionu)

Reagovat
db18

OT: Bayern už také ruší smlouvu s Viagogo

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

No jako dvojka za Casteelsem, ale číslo jedna určitě ne. Letos těch kiksů předvedl habaděj. Docela jsem byl překvapen, že mu Streich dává pořád šance, no ta cena 7 000 000 € za něj je šílená.

Reagovat
stas87

aky iny zapas okrem HSV pokazil?ja si teda tych chyb tolko nepamätam,stale je stalica a opora Freiburgu,Streich ani nemal dovod ho posadit,vsetci za nim stali a bolo prijemne pocut po zapase ktory tromi chybami dokazil podporu skandovanie vlastneho meno od fanusikov SCF

Reagovat
Arne

Doma s Libercem dostal ten gól z dálky...

Reagovat
stas87

to som myslim videl,tam urobil podobnu chybu aj brankar Liberca ci? myslel som to cisto len v BL

Reagovat
Arne

Jj, i když Kovář to měl poměrně těžký... To ten gól Liberce byl čistě Baumannův.

Reagovat
smazaný uživatel

tohodle přestupu je škoda

ten chlapec, co chytal to poslední kolo, zrovna jistotou neoplýval

Reagovat
smazaný uživatel

Ze sucha do bláta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele