Hodnota hráčů v top ligách klesne kvůli viru o miliardy eur

17.06.2020, 00:14
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (315)

Přidat komentář
kissak

A to je dobře nebo špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně dobře, ty částky co byly to bylo fakt přehnaný...a začlo to tim Neymarem

Reagovat
Front hell

to začlo teda mnohém dřív

Reagovat
smazaný uživatel

No zaclo to drive, to jo, ale od Neymara ty ceny nesmyslne stoupli rapidne....prumeraci stali 40+....ted uz se to snad trosku srovna

Reagovat
Mimalu

Musí to být dobře nebo špatně? Já bych za tím nic jiného, než jednoduché konstatování jak ceny odráží aktuální ekonomickou kondici fotbalu, nehledal.

Reagovat
ttopi

Přesně. V podstatě je jedno, jaké ty částky jsou. Vždycky to jde ruku v ruce s tím, jaké peníze se v tu chvíli ve fotbale pohybují. Rozhodně to není věc, která by nějak ovlivnila naše životy.

Reagovat
IkerCasillas

Je to jedno? Možná pro ty bohaté kluby, ale jinak je to to úplná blbost co jsi napsal....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no životy možná ne, ale ceny vstupenek to rozhodně tlačí pořádně nahoru

Reagovat
GabrielBatistuta

Jednoduchý. Nabídka a poptávka.

Reagovat
r.mrazik

pro chudy kluby spatne...pro bohaty dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je to pořadí nejdražších hráčů?

Jak tu včera psali, že Messi je s hodnotou 100 mega až 16. a Ronaldo dokonce 70.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík!

Pohrabu se v tom..

Reagovat
scheeza

Může mi někdo vysvětlit tu přestřelenou částku u Félixe? Ten hráč ničím nevyniká

Reagovat
ttopi

Je to věkem. 20 let a potenciál nepochybně má. Tyhle žebříčky jsou z větší části o tom, jak dlouho může hráč být ještě kvalitní. Proto je Messi tak dole, Ronaldo dokonce nikde.

Reagovat
IkerCasillas

Mladý, ukázal potenciál. V současné době platíš víc za potenciál než za aktuální kvalitu

Reagovat
r.mrazik

stejne jako dembele to zatim vypada,ze jejich cena byla neskutecne prestrelena

Reagovat
smazaný uživatel

mě zas přijde vysoko Griezman a úplně úlet Kane

Reagovat
smazaný uživatel

sám jsi úlet

Reagovat
Witcher

Ale Šyk bude stát stejně

Reagovat
smazaný uživatel

předraženej jak květák

Reagovat
Salfovic

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Poll Hamm

Stejně je blbost aby nějaký člověk stál takovou haldu peněz(třeba 80-100 mega)

Reagovat
smazaný uživatel

porovnání s lékaři za 3, 2, 1 ... ne není to blbost, je to nabídka x poptávka, takhle trh prostě funguje

Reagovat
ttopi

A s hasiči, to je taky oblíbená hra v diskuzích

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímalo porovnání průměrného platu lékařů a hráčů (bez amatérů a pak i s amatéry)

Reagovat
fenixLFC

niekde som cital ze vacsina futbalistov ma plat na urovni zdravotnej sestry

Reagovat
IkerCasillas

I s lékaři amatéry?

Reagovat
kilobyte

Jen když neošetřují jenom sebe.

Reagovat
GabrielBatistuta

Třeba chirurg amatér?

Reagovat
smazaný uživatel

To su obycajne reči socikov ktory nechapu kapitalizmu

Reagovat
TheMally11

zaltí policisté ... ti nasazují životy za pár tisícovek .... a támhle Neymar jde simulovat za miliony a běda když mu někdo sáhne na vlásky

Reagovat
GabrielBatistuta

A navíc ti policisté mají někdy taky velkou sledovanost a statisíce fanoušků v ulicích.

Reagovat
TopinB

Reagovat
insane

Tak ono se neplati za “cloveka”, ale v podstate za luxusni komoditu, ktera svou roli na hristi (i mimo nej) muze napomahat k dalsimu zisku. Proste jako kupovat za velkej peniz ozubeny kolo do stroje, kterej generuje jeste podstatne vetsi peniz.

Reagovat
ttopi

Kritici cen hráčů vidí jen toho člověka, co běhá po hřišti, ale už nevidí, jaký vedlejší efekt to pro klub má od prodeje nejrlznějších suvenýrů, dresů, zvýšení sledovanosti účtu na různých sítích a s tím plynoucích zisků z reklam, a tak dále a tak dále. Říkáš to zcela správně. Když budu vědět, že si koupí drahého ozubeného kola výrazně zvýším produkci, koupím to. Kdybych věděl, že se to nevyplatí, nekoupím. To je celé, základní pravidlo trhu.

Reagovat
Busby babes

jenze tohle plati mozna pro United, Real, Barcu, Juve... predstava, ze nejakej Everton ziska 60 mega ze suvenyru spojenych s hracem je podle me spatna...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Witcher

A proto sou všichni po dvou tejdnech na zralý na bankrot

Reagovat
insane

Hele já se toho systému nějak nezastávám, jen konstatuju, jak to funguje. Že holt přišla krize takovýho rozsahu, s kterou nikdo nemohl počítat, to je prostě tak, bankrotuje všechno na plnym spektru různejch byznysů, nejenom kluby, který prostě měly plány, který šly do háje.

Já sám jsem skeptickej vůči tomu, kolik se investuje peněz a pozornosti do fotbalu, na druhou stranu jsem schopnej objektivně vidět, proč to tak v současnym systému funguje. Prostě pokud je nás na planetě 7 miliard a polovina fotbal alespoň do nějaký míry sleduje, prostě dává smysl, že ta "špička ledovce" (PL, PD, SA, LM a tak) generuje takový množství peněz a že se do toho takovýhle prachy investujou. Jsou mi protivný takový ty zjednodušený a zavádějící prohlášení typu "za člověka 100 miliónů" a pak ty statementy, jaký jsou ty majitelé na hlavz, že takovýhle penízeházej kolem sebe, jako kdyby byly nějaký blázni. Do jistý míry asi jsou, protože manipulovat s takovym množstvim peněz je do jistý míry adrenalinový šílenství, který nemusí vždycky dopadnout dobře, ale - ty lidi nejsou blbý a tý dynamice fungování celý tý mašinérie prostě rozumí, ty peníze nehází kolem sebe z nějakýho bláznovství nebo rozmařilosti, ale protože chtěj maximalizovat zisky, což se pravda občas nepodaří, ale je to přirozený následování filozofie věčnýho růstu, která je prolezlá všema aspektama moderní civilizace. Že to jednou musí nepěkně prasknout, to je druhá věc...

Reagovat
smazaný uživatel

představa že ty majitelé jsou nějaký géniové je teda dost naivní. Oni jedou naprostou hranu a právě na příkladu koronaviru je to krásně vidět, jak ty ceny jsou bláznoství. Stačí aby jim vypadlo pár měsíců příjmů a i ty tradiční největší kluby jsou ve sračkách. Prosí hráče o snížení mezd, propouštějí zaměstnance, tlačí na rozehrání ligy, i když situace je pořád leckde kritická atd. Nemluvě o tom kolik klubů to za psolední desetiletí položilo Lazio, Valencia, Portsmouth, Malaga, AC, Inter, Parma, Leeds ... těch klubů jsou spousty, většinu naknec zachrání jen ta jejich historie, že se nakonec najde další vůl, který to riskne

Reagovat
insane

Hele já myslim, že každej mluvíme asi o něčem trošku jinym. Já tu hlavně napomínam ty, který to vidí naprosto naivní optikou a nemůžou pochopit "stovkám mega za člověka", což tak prostě neni, člověk se na to musí dívat ve více rozměrech. A taky mě prostě štvou tyhle povzdechy bez schopnosti reflektovat, jak jsme se vůbec do tohohle bodu dostali, protože jsou asi na stejný úrovni, jako stěžovat si na to, že párky za komunistů stály desetkrát míň. Majitelé klubů samozřejmě géniové nemusí být, na druhou stranu se v tom prostředí pohybujou tak masivní kvanta peněz, že se nikdo nemůže divit, že to prostě čas od času někdo riskne stylem, jakym se riskuje na burze. Výsledky můžou bejt různý. To je celý.

Já jsem jinak taky spíš na tý tvý straně a mam z týhle prasknutý bubliny takovou ambivalentně rozloženou "radost", ale na druhou stranu se podívej na to, jak celá naše kapitalistická/meritokratická společnost funguje - všude se (zatim) roste do nekonečna, Jeff Bezos směřuje k tomu, že bude prvním dolarovym bilionářem atd., takže mi prostě přijde směšná představa, že zrovna ve fotbalový multimiliardový mašinérii by platilo něco jinýho a majitelé si najednou řekli "hmmm, tak do stropu toho, co jsem schopnej za hráče dát, jsme právě narazili, tak tu zaklapnu noťas a nadobro odcházim domu, neni nic, po čem bych bažil dál"... Tahle představa je podle mě trochu provázaná s podobnou naivitou, že když bohatý lidi narazí na určitou hranici, dál už nic nechtěj, načež z takovejch pohádek pak z voleb vyjde jako vítěz populistickej multimiliárdář, kterej přece nemá důvod krást, žejo, protože s jídlem přece chuť neroste.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohatým lidem nejde o další bohatství, jim jde o moc, prestiž, o ego, o to, jak na tom budou ve srovnání s ostatními. Peníze jsou pouze prostředek, jak toho docílit. To samé tomu populistickému multimiliardáři. On nepotřebuje a nechce prachy, on chce moc, chce vládnout, chce, aby mu byli ostatní zavázaní. Protože závislost druhých je to, z čeho je živej, co ho baví, co ukájí tu jeho touhu a naplňuje ego. Takových egomaniaků bylo, je a bude.

Reagovat
insane

Jak říkáš, peníze jsou v takovym množství už jenom přostředkem k dosažení těch ultimátnějších cílů, na druhou stranu těch prostředků nikdy není dost, to je prostě takovej uroboros

Reagovat
smazaný uživatel

Že s tou krizí nemohl nikdo počítat, je lež největších rozměrů. Všichni věděli, že krize přijde, jen ji nikdo nečekal v tak rychlém sledu, což je pochopitelné, protože byla uměle vyvolaná a hlavně uměle přiživená. Celý se to rozpadlo, protože s těmi úvěry, které největší společnosti světa, a to všechny bez rozdílu na odvětví, mají, by všichni museli mít pořádné rezervy, aby i v době krize byli schopní bez problémů plnit své závazky.

Mimochodem, ty částky jsou zavádějící, protože na nich jsou nabaleny další věci - přestupová částka za hráče, osobnostní práva na hráče, provize pro agenta, provize pro klub, který ho vychoval, podpisový bonus pro hráče samotného, že si vybral zrovna ten klub a ne druhý, který měl zájem.

Když ekonomika roste, dostane se do bodu, kdy musí spadnout. Bylo to tak vždycky. Před dalším růstem musí být i pád. Nic neroste donekonečna.

Reagovat
Busby babes

jenze ono to moc nefunguje a anglickej fotbal ted spis co se financi tyka, pripomina obrovsky letadlo...

Reagovat
Busby babes

jenze kdyz kouknes na financovani klubu, tak ve velky vetsine pripadu to k zadnemu zisku nevede...

Reagovat
kilobyte

Ale oni nakupují lidi, otroctví už je ve většině zemí zrušeno a trestáno. Oni je vykupují ze smlouvy.

Reagovat
IkerCasillas

Asi jako je blbost aby nový Iphone stál přes 30 tisíc

Reagovat
kilobyte

Kdyby se vyráběl v USA, tak by to byla přiměřená cena.

Reagovat
IkerCasillas

I tak si myslím, že by to bylo přestřelený

Reagovat
kilobyte

Ani ne, když to porovnáš s průměrnou mzdou a potřebným vývojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nemohl?

Reagovat
IkerCasillas

Já neříkám, že by nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč by to měla být blbost? Když chceš slovíčkařit.

Reagovat
IkerCasillas

Narážel jsem an příspěvek nahoře a na cenu hráčů. Když je to někdo ochotný zaplatit a není vyloženě sám. Tak proč by ta cena nemohla být taková.

Stejně tak u Iphonu. Kde nejdražší součástkou bude procesor a displej a i s tím vším to všechno bude stát maximálně 100-150 dolarů. Připočti si cenu výrobní síly v Číně a pár kaček za vývoj, což se rozpočítá do těch milionů prodaných kusů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Apple staví na jiné filosofii než Samsung, když to vezmu konkrétně na mobily, nebo než Lenovo, Dell, Toshiba, atp. na poli počítačů. Apple je určitá kultura, způsob myšlení, nějakým způsobem "prémiový produkt", byť s obdobnými technickými parametry, jaké má konkurence. Peníze navíc platíš za "něco navíc". A osobně bych už do Androidu nešel a dokud budu mít možnost, budu se zuby nehty držet iOS, byť mě to bude stát při vstupní ceně víc. V konečném výsledku na tom ale budu v horším případě stejně, ba dokonce mnohdy lépe.

Reagovat
IkerCasillas

Ač se rád do jablíčkárů trefuju a Apple nemusím. Tak tady jsem to nemyslel nijak zle. Jak píšeš platíš "za něco navíc" (u mě za značku). Ale lidi to kupují, asi jako kluby kupují fotbalisty. Tedy tu cenu to takovou prostě v téhle době má i když všichni víme, že kdyby chtěli tak to mohou dělat i levněji a mít stále zisk

Reagovat
icemike

Tak u Apple definitivně platíš za něco míň

Reagovat
smazaný uživatel

Taky názor.

Reagovat
oli9

blbost by to byla kdyby to byly " statní peníze " pokud je to soukromý obchod tak nevidím problém vždyt fotbal je byznys

Reagovat
Chazy

Ale není, je to naprosto odpovídající tomu, co dělají (jakej zisk generují)

Reagovat
Busby babes

no kluby prave moc zisku negeneruji... a to i v PL s obrima prijmama z TV prav.

Reagovat
Zaschrona

Jenže ono tolik nestojí člověk, ale práva na to, že za ně bude hrát.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

https://pbs.twimg.com/media/EathF0_WoAIl4Rx?format=png

Musím si trochu přihřát polívčičku dokud ještě je možnost: od Vánoc je v PL trojice elitních klubů v poměru vstřelených a obdržených expected goals: Liverpool, Man City a Everton.

Reagovat
Busby babes

pockej, to ovsem neznamena realne goly.

Reagovat
Zaschrona

Podle xG metriky bychom měli mít skóre 47:36. Reálně máme 36:47. SAD!

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
vodka

ze bude zrovna Burnley jedine v kvartale good attack, bad defence bys taky nevymyslel

Reagovat
Busby babes

tak maj to hodne tesny... na obe strany. moc nechybelo a jsou v Good - good nebo bad-bad.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sejber

Vyborna sprava . Kedze nasi hraci maju aj tak minimalnu hodnotu a ak aj nejaku maju tak ich nedokazeme spenazit alebo ich pustame zadara po konci zmluvy.tak nam to ublizi menej ako ostatnym. Kazdy nadava na nase vedenie a pritom su to vizionari.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tu ještě není Premier League preview článek?

Reagovat
ElectrickMann

Je to dohrávka, takže preview už bylo dávno napsáno... jsi anulovaný nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

V minulosti se tu psaly i preview na dohrávky. Hňupe.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kneel before me white boy

Reagovat
REPLIKATOR

Nějaký rituál jako u ragby?

Reagovat
fenixLFC

konzervatisti

Reagovat
jacobT

Nechápem tu ten výsmech.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Chazy

Reagovat
niflheim

Reagovat
nani92

pozeri, ale potom nemajú problém faulovať hráča inej pleti

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
O.Giroud

No tak teraz by som si tu Goal line technology rad pozrel

Reagovat
stiflerovamama

To bol gol nie ?

Reagovat
smazaný uživatel

To už mezitím zrušili goal-line technology?

Reagovat
Minister

hm to vyzeralo celkom jasne

Reagovat
KnoxXx

GLT napadol koronavirus!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kixi Syhimour

Tady se komentuje , c to bylo za situaci, kde je pohled goal-line?

Reagovat
jk

Tak nevím, ale z těch záběrů bylo celkem patrné, že s tím balónem zapadl někam za tyčku.

Reagovat
Kixi Syhimour

PL hlásí návrat se vším všudy

Reagovat
jk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Black lives matter hraje ale úplně na hovno

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
stiflerovamama

FA

Reagovat
Maresma

Někdo stream prosím?

Reagovat
Maresma

Děkuju

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
smazaný uživatel

Ukazovali opakovacku z jestraba ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Ne

Reagovat
Kixi Syhimour

Hezký zàkrok

Reagovat
KnoxXx

Henderson

Reagovat
Counter

Arteta dobrá čistka

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal XI vs. Man City: Leno, Bellerin, Mustafi, Mari, Tierney, Guendouzi, Xhaka, Saka, Willock, Aubameyang, Nketiah.

Man City XI vs. Arsenal: Ederson, Walker, E Garcia, Laporte, Mendy, Gundogan, De Bruyne, Silva, Mahrez, Jesus, Sterling

Reagovat
smazaný uživatel

Emery out

Reagovat
Minister

Tá záloha wtf

Reagovat
Counter

Chybí mi tam Pepe a Laca, ale Mikel to holt vidí jinak. Akorát moc nechápu, kdo bude hrát zprava, Eddie?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi diamant, Auba vpravo ?

Reagovat
Counter

Je pravda, že přes Mendyho by to mohlo jít. Ale realita bude taková, že ho bude Auba bránit u naší šestnáctky

Reagovat
jacobT

Auba na krídle alebo ideme hrať na dvoch útočníkov?

Reagovat
J0EL

A kde je Ozil zas? Na Emeryho by sa tu uz spustil iny hejt, keby to takto postavil.

Reagovat
SunFells

Wow, tomu dám tak poločas.

Reagovat
Counter

První 6:0, druhý už bude ok.

Reagovat
SunFells

Právě, uvidím všechny góly.

Reagovat
REPLIKATOR

4:0 pro City

Reagovat
Čenda

Jediná naše šance je, že Pep i hráči tenhle zápas věnují Mikelovi a jeho božským vlasům.

Reagovat
icemike

Todle prostě musí vyřešit var, ikdyz to nemají v instrukcích, doprdele práce

Reagovat
SunFells

Má někdo stream na Arsenal?

Reagovat
SunFells

už dobrý

Reagovat
SunFells

Počasí jak u nás, to bude holomajzna

Reagovat
Counter

Výhoda pro nás

Reagovat
SunFells

No vypadá to tak, Mari pozdě v prvním souboji a Xhaka zrakvený

Reagovat
Counter

Pohoda, střídat se může pětkrát

Reagovat
SunFells

Aspoň Ceballos rozbil tu dvojku Xhaka - Guendo

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jedete rychle

Reagovat
Mimalu

jak je to teďka, pořád můžete udělat 3 střídání nebo už jen jedno s jedním/dvěma/třemi hráči najednou?

Reagovat
Counter

Už jen jedno. Ale dá se samozřejmě střídat i o poločase.

Reagovat
Mimalu

díky

Reagovat
icemike

Goal line matter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
Minister

No super začiatok...

Reagovat
Miguel19

Walker má na hlavě slušné cédéčko...

Reagovat
Minister

Polovica zostavy sa zraní ešte do polčasu...

Reagovat
jacobT

Aby nám tých 5 striedaní ešte nebolo málo

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
KnoxXx

stary dobry Arsenal - po jednom hracovi im je 5 moznych striedani na dve veci

Reagovat
Kluivert9

Ten zapadne

Reagovat
smazaný uživatel

Black lives matters se zranil, no bože, na lavičce čeká 8 dalších takových.

Reagovat
m.sali

píčovina todleto ... nemaj hráči nějak zakázaný jakkýkoliv politický gesta a dostávaj za ně pak pokuty? a pak najednou příde soutěž s touhle kokotinou na dresech

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na boji proti rasismu politickyho?

Reagovat
nani92

že na boj proti rasizmu slúži vo futbale heslo Say No to Racism, ktorého kampanou sú mnohí futbalisti a športovci...Black Lives Matters je heslo politikov

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icemike

Reagovat
kiwwi

akych politikov, co ti hrabe? BLM vzniklo pred 7 rokmi a je to nadacia

Reagovat
nani92

Nadácia rabujúcich občanov tmavej pleti? dakujem pekne

Reagovat
kiwwi

namiesto dakovania radsej zapoj mozog

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Zaschrona

*krajních levičáků

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne je strašně geniální hráč. A pak udělá takovou naprostou píčovinu.

Reagovat
Minister

Luiz toto mi veru nechýbalo

Reagovat
Miguel19

Luizito

Reagovat
KnoxXx

Luiz

Reagovat
Liveral

Luiz tvl to je komik

Reagovat
PhilipS

Podle očekávání na jednu bránu. 1:0 ještě fajn výsledek. Dneska jde o to aspoň neudělat úplnou ostudu.

Reagovat
Liveral

Reagovat
Miguel19

Luiz komik, ale rudá?

Reagovat
Liveral

Za mě tak oranžová no. Obhájí si to na obě strany

Reagovat
Mimalu

byl bez šance hrát míč, jestli chtěl rozhodčí písknout penaltu, musel vytáhnout i červenou

Reagovat
Miguel19

Ok

Reagovat
PhilipS

Ok asi zbbytečný na to koukat

Reagovat
smazaný uživatel

amn za guenda to je sen

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Ale jako střídání dobré, zápas je ztracený, je potřeba stáhnout své klíčové hráče, ať jsou fit na další kolo.

Reagovat
fenixLFC

to je sen ked je guendouzi klucovy hrac....

Reagovat
Counter

Já si akorát dělám z djouroua legraci.

Reagovat
Taiger

Arteta to tou sestavou posral no, Luiz mu pomohl dost

Reagovat
Chazy

Btw, jak jsme tu řešili ty zásahy policie a to, že prostě stačí poslouchat, co po vás policajt chce.

https://twitter.com/twmentality1/status/1272875836576796672

Je toto normální zásah? je se v tom nevyznám, ale přijde mi to šílené. Prostě se vzdal, na kolenou, ruce nad hlavou, míří na něj 6 lidí a nic nedělají. Musí být naprosto úžasný stres pro člověka a docela chápu, že třeba někomu rupnou nervy a otočí se, že co se děje a nebo zkusí nějak utéct, cokoliv.

Neříkám, že tak zasahují proto, že je černý, jen mi přijde to řešení situace hrozně bizarní. Bych čekal, že hned jak toto udělá, tak ho seberou a spoutají, jestli prostě je podezřelý z nějaké krádeže jídla na benzínce nebo co

Reagovat
ajouki

Úplně z toho jde cítit ten strach, že prostě nesmí dát jedinou záminku, jinak by ho na místě popravili. Všichni tihle mají blízký příběh, kdy se jim to stalo. Důvěra 0 ve spravedlnost.

Reagovat
Luc-Luc

v americe naprosto standardni, je to takhle ve spouste filmu, jinak teda obdivuju ty policajty, ze tu hysterickou zenskou nepretahli necim po hube, ja jsem to nevydrzel poslouchat ani minutu

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Chazy

Mně se hrozně líbí, jak používáš takovou "lidovou" argumentaci. Prostě "je to ve spoustě filmů" - by mě asi nikdy nenapadlo nabrat přesvědčení, že rozumím nějaké problematice na základě toho.

Reagovat
Luc-Luc

problematice zase z toho nedlejme kvantovou mechaniku...proste mas i spoustu zaberu policejnich zasahu z USA, kde je videt, ze tam to je na uplne jine urovni nez v Evrope, taky se neni co divit, tam je kazdej radoby gangsta ozbrojenej kverem, tak i policie musi byt ostrejsi, mozna bys tam mel jet a ukazat jim, jak maji delat svoji praci, kdyz ti to prijde tak "silene" a "bizarni"

Reagovat
Chazy

Proč bych měl já? Však svým názorem jsi v minoritě, říká jim to tam aktuálně hodně lidí.

Reagovat
Luc-Luc

opravdu v minorite ? je na to nejaky pruzkum ?

Reagovat
Chazy

To bych ti lhal. Jen vycházím z toho, že přes 60 % amíků nesouhlasí s tím, jak postupuje policie u demonstrací proti BLM a jak Trump celou situaci řeší

Reagovat
Luc-Luc

link ?

Reagovat
Chazy
Reagovat
Luc-Luc

ok, no tak jsem zvedav, jak to v USA dopadne nakonec, pokud to tolik lidi vnima jako problem, tak asi to video, co jsi tu sdilel nebude nic neobvykleho, a to jsem v podstate psal

Reagovat
Chazy

Já si fakt myslím, že ten problém začíná už tam, kde se nakupujou zbraně jak v samoobsluze. A nevěřím, že toho se někdy vzdají, i když by jim to dramaticky snížilo kriminalitu

Reagovat
Wazza228

Já jsem si vždycky myslel, že GTA je s těma policajtama, který po tobě při první příležitosti střílí, úplně mimo realitu, ale podle všech těch videí se mi zdá, že to k reálnosti nemá daleko.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Jako tohle se mi stát, tak musím vyhlásit hnědý poplach po prvních 5 vteřinách - jestli je tohle standardní, tak je to psycho. 2 minuty být na kolenou s tím, že na tebe míří půl tuctu policajtů a můžou tě kdykoliv zastřelit a ty víš hovno, to je prostě crazy. Zvlášť pokud šlo o nějakou blbost (tj ne o ohrožení někoho na zdraví zbraní).

Fakt nechápu, proč k němu někdo nepřijde a nedá mu pouta během prvních 30 vteřin. Tohle je naprosto stupidní.

Reagovat
Dawon

totalni silenost, tam je to normalni stredovek...a je to zkratka nekonecny kolotoc, policejni brutalita plodi nasili, strach, neduveru a nenavist vuci policii a to zas na opatlku plodi policejni brutalitu (co bylo driv je uz v tuhle chvili asi docela irelevantni resit)...fakt spalit celou tu zemi a zacit odznovu na zelene louce, prijde mi ze to je fakt prakticky neresitelne

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt úplně nepochopitelný. Šílený, co tam předváděj

Reagovat
icemike

Vidíš, poslouchal a nic se mu nestalo. Nevíš, Za co ho honili, ženy si netroufly ho zatknout, tak čekaly na posily. Anebo dostaly příkaz nic nedělat, dokud nepřijedou vyšší. Teď se hroti každý zásah. A ti ho bez problému zatkli. Jediné drama tomu dělá ta hysterka, co to natáčela. Nic se neděje a ona to začíná hrotit a všichni na Twitteru tleskaji.

Reagovat
Chazy

Za neozbrojený pokus o krádež, nakonec ho pustili.

Je zajímavý, že v tom nevidíš drama by mě zajímalo, mezi kolik procent lidí, co to tak vnímá, patříš

Reagovat
Kovi81

Podle me to je tez uplne v pohode.

Reagovat
Talker

2 a půl minuty tam být na kolenou s rukama za hlavou (možná víc, protože ta holka začala natáčet, když už na kolenou byl), zatímco na tebe míří půl tuctu policajtů s odjištěnýma bouchačkama? Já nevím, ale osobně bych z toho byl dost v prdeli a každou vteřinu by to bylo horší.

Zvlášť když ta hysterka do toho ještě ječí, že takhle za nic zabili jejího přítele a podobně, to úplně ty nervy neuklidní ani na jedné strany - on je v prdeli, že takhle byl prý zastřelený někdo a ještě tam někdo ječí, policajtí jsou nervozní, že je někdo natáčí a ječí tam... Osobně bych tam měl

Reagovat
Svatej

Cim vic nas tim přemýšlím, tim vic jsem spis na straně policajtů. Ten člověk se snazil někomu způsobit nepohodlí a krást jak obyčejná krysa a 2minutovej trest v podání psychickýho natlaku muze byt víc odstrašující nez naslednej trest u soudu.

Druha vec je treba tohle video https://youtu.be/_BZkxLQ6zlk

I policajti potřebují mit jistotu, ze ten typek neudělá neco, na co nestacej..

Reagovat
Talker

2 minuty v podobě psychického nátlaku ale můžou zapříčinit to, že ten člověk udělá nějakou blbost. Oni tam nejsou od toho, aby někoho trestali, ale aby ho zatkli. Týpek je na kolenou, je tam kolem něj 6 policajtů - jako bezpečnější to mít asi nemohli, leda by si zavolali profi wrestlery nebo Chucka Norrise, aby spoutali.

Reagovat
Svatej

Heh

S tou blbosti souhlasím, muze se to stát a asi i stává. Ja v tomhle narovinu nedovedu bejt úplně objektivní, protože mi stačí vedomi toho, ze to je dost pravděpodobně zloděj a obecně lidi s mentalitou sracu, záměrně a sobecky ztěžujících ostatním jakkoliv zivot, naprosto nenávidím. Střílení přirozeně nepodporuju, ale zadny pohodlí podezřelým taky nepreju..

Reagovat
Talker

Já tě chápu, taky taková individua nemám rád. Nepohodlí klidně, dostane pouta, sedne si do basy, to mi jako nepohodlí přijde. Tohle mi přijde spíš jak psychické týrání - nevím jak ty, ale být tam místo něj, tak tam asi sebou seknu.

A to se hlavně může stát komukoliv - nahlásí se, že běloch, 180, tmavé vlasy, bílé tričko něco ukradl a když budeš odpovídat popisu, tak můžou zakročit stejně.

Reagovat
Chazy

Vy si děláte prdel fakt

Však je tu presumpce neviny, policie absolutně netuší, koho zatýká, od toho je soud. Tohle konkrétně bylo na základě udání ze strany personálu benzínky a vůbec není zpráva, jstli ten člověk někdy byl nějak vyšetřovaný, trestný čin to evidentně nebyl.

Policie nemůže definovat tresty pro neodsouzený kriminálníky, to naprosto popírá smysl existence celé té instituce.

Já chápu, že je vám třeba iniciativa BLM nesympatická a možná vás negři serou, ale zas ze sebe nedělejme dementy

Reagovat
smazaný uživatel

Mě třeba negři neserou a normálně se s nimi kamarádím, ale toto proti policii začíná připomínat hon na čarodějnice. Stačí si přečíst jenom ten twitter, kde všichni tu hysterickou ženu chválí a oslavují, že mu zachránila život. Z policie jako instituce je snaha udělat rasistickou organizaci na základě toho, že se tam objevilo pár rasistických dementů.

Jasně, aby policie někoho trestala, to už je za čárou, ale nemyslím si, že by se to v tomto případě dělo. Sám ví, co udělal, sám ví, že teď hlavně musí spolupracovat a nedělat píčoviny a má trochu nepohodlí. Ano, dá se argumentovat, proč je tam těch policajtů tolik a proč ho nezatkli dřív, ale to je tak všechno.

Reagovat
Chazy

Lidi přehánějí, mají to ve zvyku, tak jako to děláte tady vy při snaze popřít, že je ten zásah zvláštní/nepřiměřený. Spousta lidí prostě podkládá svoje argumenty tím, že přehání, aby ty argumenty víc vyzněly. Tady na eurofotbale je to běžná praxe

Já od začátku v tomto vlákně mluvím jen o tom, že nechápu, proč ho nezatkli dřív a vytvořili tam takový napětí. Že chápu, že ten člověk může tomu tlaku podlehnout a udělat nějaký pohyb, který vypadá jako akt obrany a pak schytá kulky. Že si myslím, že není tak snadný spolupracovat, když to probíhá takto. Vůči neozbrojenýmu člověku s rukama nad hlavou mi to přijde jako nesmyslný

Twitter komenty jsou prostě v tomto vlákně offtopic, lidi do toho tahají emoce. Ale to i LucLucové tady

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že do toho tahám emoce proti zlodějům. Objektivně by ten zákrok mohl být vyřešen líp a rychleji, to nepochybně. Ale jestli to má poukazovat na to, že je to kvůli tomu, že je ten zatýkaný černoch, tak si myslím, že je to přehnaná hysterie, hlavně ze strany té svědkyně, co dělá neskutečné divadlo. Ve Státech je to zatýkání prostě teatrálnější než u nás, bez ohledu na barvu pleti.

Reagovat
r.mrazik

je to neprijemny jak prase,kdyz na tebe nabehne chlupatej a saha po pistoly...preci jen kdyz vis,jaky idioti obcas u policajtu pracujou,tak fakt netusis...

Reagovat
Svatej

Zjednodusil jsem svuj pohled v reakci na Talkera.. Ani se nesnazim tvrdit, ze mam spravnej postoj k veci, ale subjektivní zkušenost mam takovou, ze lidem, kteri kradou, sikanujou a jakkoliv jinak ubližují jinym, nepřeju žádný příjemný zacházení.

S BLM tohle nema nic spolecnyho..

Presumpci nevinny nechci zpochybňovat. Pokud se prokaze, ze byl nevinnej, tak ať stat zazaluje za to, jak s nim bylo zacházeno. Může se stat, ze jsi v blbej cas na blbým miste a dostanes takovou rychtu nepravem, ale nemam ten dojem, ze by se policie volala tak casto na 100% nevinný lidi. Vlastně drtivá vetsina krádeží prochází naprosto bez problému, takze se nebudu tvarit, ze jsem zdrcenej z toho, kdyz se s nekym, kdo dost pravděpodobně kradl, zachazi (prirozene zas nechodme do extremu) bez rukavicek..

Reagovat
Chazy

Já jako nejsem žádnej zastánce kriminálníku ... jen si myslím, že i když stojíš na straně zákona a teda snad objektivního dobra, můžeš to prosazovat způsobem, za kterej by ses sám měl zodpovídat a měl by se soudně řešit.

Nepřijde mi prostě správný obhajovat činy policie tím, co udělal zatýkaný. Tady určitě nejde vyloženě o šikanu, něco, co by se šetřilo, jen mi to přijde hrozně zbytečný a takový ilustrační. Přesně tyhle problémy se tam řeší furt dokola, nepříměřený reakce, absence nějaký selskýho rozumu při vyhodnocení rizik. Ten člověk nepředstavuje riziko žádný, ale reakce odpovídá tomu, jak kdyby před chvílí někoho ohrožoval zbraní

Reagovat
Svatej

Jo, ja ti uplne rozumím. Problem bude u mě uz v tom, že snaha o nastolení objektivity představované subjektivně smyslejicim clovekem je v podstatě jen snahou o nastolení dokonalýho systemu, kteryho nejsme jako lidi schopní. Ve vysledku se teda může společnost jen dohodnout na určitým kompromisu, kterej tomu ideálu s přihlédnutím k lidsky povaze sedí nejvic. Tady uz je to ale problem, protoze to nekompromisně lidi oddělí.

Ja bych byl na ty druhý straně uz jen z toho důvodu, ze statu nedávám sanci ani zaminky pro to, aby se mnou tak zachazel. Jasne, da se na kazdyho neco najít a timpadem by mela tahle nazorova strana zjevný vady. Nicméně uz jen samotnej strach potencialniho pachatele z toho, jak s nim bude zachazeno (žádný střílení, přirozeně) by mohlo pěkný procento lidi odradit. Hodne zvracenej extremistickej příklad mas i v tom tvym videu..Kdyby nemel strach, tak se jim vysmeje a normálně uteče, uz jsem takovy v Evropě viděl. Znovu opakuju, ze netvrdim, ze je to správný, ale z urcityho uhlu pohledu to vedlo k necemu dobrýmu. Kdyby se s tim lip pracovalo, mohlo by to třeba po spoustě kompromisů fungovat.. Nejde teda z my strany o primej souhlas s jednanim, ale spis o naklonění se k urcity straně. Radsi budu sledovat drsný zachazeni u chcipaku, kteri kradou lizatka, nez 3hodinovy opatrny pošlapávání na miste s obuškem pred typkem, co ma v ruce nůž a ohrožuje lidi s cilem ho vycerpat..

Reagovat
Chazy

Mně zas nepřijde, že by tento problém v západním světě úplně byl, takže proto se mi s tím těžko souhlasí. Jakože policie má respekt přirozeně. Problém je v USA, ale to je podle mě na konci dne hlavně tímto:

https://www.youtube.com/watch?v=GcnOzsD-pX0&feature=youtu.be&t=258

Ale oni se toho holt nevzdají, ta lobby je silná, vnímají to jako svoje právo atd

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

preco si nereagoval na druhy odsek, kde pridal Svatej youtube link? Lebo aspon ja to vidim tak, ze ak sa na to pozriem z pohladu policajta tak nebudes denno denne riskovat prestrelku, lebo raz proste natrafis na niekoho fakt nebezpecneho a dopadne to tak ako na tom videu. Mozes sikanovat 9 slusnych ludi nez ta zastreli ten 10 a ked to riesis denne, tak ta pravdepodobnost rastie exponencialne. Je to problem? Ano urcite, ale mas riesenie, ako odhadnut kto je nebezpecny a kto nie? hadzat vsetku vinu na policiu mi pride kruto nefer.

Co je skutocne problem su zli policajti, su pripady ked niekomu do auta podhodili drogy a podobne a preslo im to, to je hnus a proti tomu by sa mali ludia stavat. Proti instutuciam co prechadzaju tymito videami zo zasahov. Mozno aby boli videa dostupne pre rodinu/mozno verejnost na pripadnu obhajobu. Aby sa na sude pouzival dokaz evidovania dokazu... neviem ako to tam funguje ale chapes ako to myslim.

twitter je teraz miesto kde sa spiralovo tvori fanatizmus.

Reagovat
Chazy

Protože mi to přišlo hrozně nefér vůči moji argumentaci, když tady řeším případ, kdy je odzbrojený člověk na kolenou a ruce má nahoře

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze bol odzbrojeny v momente zasahu predsa nemohli vediet.

Ale jeho aj moja pointa je, ze sa na to musis pozriet z viacerych stran. Pochopit kde vznika konflikt a potom mozes uvazovat o kompromise. Pripomina mi to ludi, co nadavaju na to, ze musia platit dane.

Reagovat
Chazy

On klečí s prázdnýma rukama nad hlavou a oni 2 minuty netuší, jestli je odzbrojený? To je silná myšlenka.

Reagovat
smazaný uživatel

ja osobne by som nevyahoval pistol ked na mna miera, ale az vtedy, ked ku mne pride niekto blizsie skloni zbran a pokusi sa ma sputat.

Reagovat
Chazy

Však od toho na něj míří a jsou za ním, aby mohli vystřelit. A jako jestli máš tenhle úmysl, o kterým píšeš, tak jakej je rozdíl v tom, jestli na to spoutání dojde za 20s, 2 min a nebo 20min?

Vůbec nedáváš smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho videa predsa jasne vidiet, ze cakaju na prichod dalsich policajnych aut, v ktorych sa priviezli policajti, ktori ho zatkli. V policajnom zbore je nejaka hierarchia a pravidla.

Na zaciatku su tam tusim 3 auta a su tam policajtky. Predpokladam , ze dostali pokyn aby pockali na niekoho kontretneho a podozriveho zatial zadrzali. No a to trvalo 2 minuty. Na to videu od Svatej hore vidis, ze ani dvaja si nemusia dat rady s jednym muzom, obzvlast ked tam boli zeny sa nedivim ze cakali na posily.

A to ze tam niekto miery ti je prd platne ked ti pred tym zabije kolegu. Ja to vnimam ako minimalizovanie rizika zivotu policajtov. Ty vidis brutalitu a rasizmus a nie len tam ale aj tu u nas vo fore a v kazdej statistike, tak neviem ci ja nedavam zmysel, alebo ty nie si az taky mudry jak si o sebe myslis.

Reagovat
Chazy

Je vtipné, jak si mě škatulkuješ, i když jsem napsal asi 3x, že za tím žádný rasismus nevidím tady fakt nemá smysl něco psát. Ty si prostě myslíš, že víš, co si myslím já a s tím diskutuješ, aniž bys třeba jen četl, co já píšu.

A jinak to, co píšeš, já chápu, jen je to fakt naprosto nepochopitelné a nepřiměřené. To, co píše níže iamek o Satoránském, prostě mluví samo za sebe, je to kreténov

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som si ta neskatulkoval keby si s tym nezacal ty. Mna "negri" neseru. Vtipné je aky si pokrytec a nepostavis sa za to co si napisal.

Ty si na mna reagoval arogatne 2x kde si sa snazil spravit zo mna hlupaka a este som ja ten co ma bias v diskusii.

A posledne, ja neobhajujem nikoho len ta jednostrannost mi ide proti srsti. Len som sa snazil poukazat, ze ten zasah mal nejake logicke vyustenie nech to vyzera akokolvek. Je nepopieram ze je to neprimerane, len nechapem kde sa v tebe berie ta istota ze je to neopodstatnene.

Reagovat
Chazy

Nj, tak promiň, jestli jsem vůči tobě byl arogantní, to můj cíl není. Mě to jen občas vysiluje - přijde mi, že v jednom vlákně se dojde k závěru a pak v jiném vlákně najednou řeším úplně to samé, musím psát ty samé věci atd. Diskuze na 15 minut se protáhne.

A jinak k těm negrům sem se vyjadřoval níže Lackovi, nevím co víc udělat

Reagovat
smazaný uživatel

Jj to chapem, clovek to pomedzi povinnosti aj zabudne o com tu diskutuje

Reagovat
smazaný uživatel

je rozdiel snazit sa vytiahnut zbran na dvoch a na siedmych policajtov co mas za zadkom.

Reagovat
smazaný uživatel

A predpokladať že ľudia s tebou nesuhlasia kvoli tomu že tam kľači černoch, alebo že ho tam nechali kľačať policajti je preto že je to černoch... nemam slov

Reagovat
Lacko_Boh

"Já chápu, že je vám třeba iniciativa BLM nesympatická a možná vás negři serou, ale zas ze sebe nedělejme dementy"

Klasika, bud suhlasis so mnou alebo si ..rasista? Uvedomujes si ako su tvoje narazky neuctive a ako urazas? Povedal by si chalanom vyssie ze su rasisti keby si s nimi osobne?

Vies vobec ake je to vazne obvinenie? Ci uz to pouzivas tak bezne ze ani nevies aku to ma vahu?

Obhajoba kolektivismu a povyseneckost s ktorou sa to prezentujes pochadza z dobreho miesta, objektivne sa nejde na teba hnevat lebo to myslis dobre, lebo tak ako imp, verite ze sa zastavate utlacovanych...ale teraz si uz uplne mimo reality.

Reagovat
Chazy

Ale takový sloh a tak zbytečný. Já to nemyslel vážně, nikoho tu z rasismu nikdy neobviňuju. Vlastně jednoho člověka jo, ale ten mi víceméně sám řekl, že rasista je.

Jen ta argumentace byla tak iracionální, že už sem za tím hledal iracionální motiv v nadsázce. Jinak jsem se od rasovýho kontextu diskuze ditstancoval hned v úvodu, kde říkám, že netvrdím, že je ten zásah o rase

Reagovat
Busby babes

vsak v ten moment mas jen nejakej mozna popis podezreleho. Vubec to nemusi byt on etc etc. Navic policie preci nerozhoduje o tom, jak potrestat kohokoliv...

Reagovat
Svatej

Tady zjevne muselo byt i neco vic, nez jen popis, jinak by namirili na kazdyho cernocha v bilym triku v okoli 600 metru a v takovym pripade by tech videí bylo tisíce denně, alespoň teda dle myho..

Koneckoncu i za předpokladu, ze to neni on, jsem i ja sam rikal, ze by žaloba byla na místě. Kdybych si mel potom vyhodnocovat rizika a volit mezi urcitym procentem falesne obviněných a s tim spojenou zalobou za neprimereny zachazeni vs dat vetsi moc potenciálním pachatelům, kteri si z policajtů udelaji dobrý den, tak se asi spis klonim k první variantě.. Sam tam píšu, ze ani nehodlám tenhle postoj někomu vnucovat nebo ho prosazovat. Ze srdce nenávidím tyhle morálně odporný lidi, at uz jde o nasilniky, vrahy, nebo jen lupiče a podvodníky a mam problém s tim jim jakkoliv ulehcovat zivot, kdyz ho oni komplikují jiným.

Policajti rozsudek nemají vykonávat, ale casto k tomu stejně dochází v sebeobranach smrtelnou kulkou. V takovych extrémních případech je to považováno za normální, proto bych nemel problem ani s tim protinanim zatčení a "trestu" u takovych malych přestupků.. trest ber s opravdu velkou rezervou.

Reagovat
Busby babes

jenze to je ten problem. Nemuselo. A deje se to.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že za pokus o krádež si blbeček takhle trochu podusit na kolenou zaslouží. Hodně tomu přidává ty hysterická baba, co se ze zatčení snaží udělat něco víc, jakoby se snažila svým chováním, aby někomu ruply nervy.

Reagovat
icemike

Souhlas

Reagovat
Chazy

Za krádeže a všechny ostatní trestný činy jsou daný sazby a pokuty, policie tu není od toho, aby někoho dusila a trestala

Reagovat
smazaný uživatel

Nic se mu nestalo, nikdo se ho nedotýkal, pouze se čekalo na posily, aby se dodržel nějaký protokol nebo něco. Takových zásahů se musí po celých US dít každý den desítky. Že se z toho jeho hysterická přítelkyně, která má zřejmě slabost pro zločince, a Twitter snaží udělat něco víc, je směšné. To ho měli poprosit, aby se nehýbal a došel s nimi na stanici? Zase nevíme, co tomu předcházelo a jestli se nepokoušel nějak odporovat.

Reagovat
Chazy

Víme, nepokoušel. Ten případ je starý rok, je zmapovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
Chazy

A není to jeho přítelkyně, je to náhodná kolemjdoucí. Mě fakt překvapuje, jak snadno si vytváříš soudy na charaktery ostatních lidí, často na základě nesmyslu

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, no, sry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dawon

Tak otazka je, jak by to dopadlo, kdyby ta "hysterka" nenatacela a bylo by to nekde mimo deni na samote Fakt mi prijde ta neschopnost lidi se alespon trosicku do toho vzit docela silena

Reagovat
smazaný uživatel

No jak by to dopadlo. Buď by spolupracoval a normálně ho zatkli nebo by nespolupracoval a byl v nejhorším případě zastřelen.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Dawon

Kdyby to tak krasne vzdycky fungovalo, tak by to bylo fajn a aktualne by asi v americe nezurilo naproste silenstvi...bohuzel realita je asi dost jina a ani spoluprace ze strany pachatele/podezreleho mu zdaleka nemusi zarucit bezpeci.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nebylo by fajn, lidi jsou schopní obhajovat i zločince, co se pere s policií, ukradne jim taser, použije ho a zdrhá. Viz ten případ pár dní zpět. Prostě lidem už hráblo a šílí i z toho, když policajt někoho střelí právem. Tím neříkám, že všechno u jejich policie funguje dobře, ale to, jaký se z toho dělá cirkus a rasismus, je už přehnané a neodpovídá to realitě. Kurva, už i softwarovým developerům z toho hrabe a ze zdrojových kódů programů se odstraňují zažité názvy jako master, slave, blacklist, whitelist, které mají historický význam a někdo má pocit, že se jejich vymazáním z historie někomu zavděčí.

Reagovat
Lacko_Boh

owny, nemas sancu, bud ides s nimi alebo si rasista

Ani tento policajt vraj nie je asi dostatocne cierny :

https://www.youtube.com/watch?v=QRen8nI8_aM&t=321s

Mimochodom krasna, prenadherna prehliadka kvality CNN.

Reagovat
Svatej

Wtf, ten Lemon je neskutečně na presdrzku

Reagovat
Dawon

To obhajovani zlocincu je proste jen nejaky podivny symptom toho vetsiho problemu...asi snaha na to upozornit, nevim...ja zlocince urcite neobhajuju a ten problem je samozrejme oboustranny, jak prehnana brutalita ze strany policie, tak nenavist a pripadne nasili vuci policii a oboje se to vzajemne jen "podporuje" a zhorsuje.

jak to resit netusim, jak uz sem psal v tom prvnim komentu, tak mi to bohuzel tak trochu prijde neresitelne, protoze vsechny tyhle problemy sou tam neskutecne hluboko zakorenene a kdy k tomu prictes fakt, ze kazdy dement muze velmi snadno prijit k pistoli (coz je bohuzel neco, ceho se USA asi nikdy nevzda) a byt pro policii potencialne nebezpecny, tak me fakt nenapada, jak z toho ven.

Ale realita je takova, ze kdyz se na podobne videa diva clovek z Evropy, tak mu to pripada jak z jine planety nebo nejakeho prestreleneho akcniho filmu, coz bych rek, ze asi neni uplne ldealni. A ackoliv rasa tam samozrejme roli hraje, tak tohle neni zdaleka jen o rasismu, ten problem je mnohem vetsi, coz jeho reseni samozrejme jeste o to vic komplikuje.

Reagovat
Dawon

A teda jeste k te posledni casti, to uz je samozrejme prehnane silenstvi, stejne tak jako strhavani soch, vytahovanim toho kdo vsechno v minulosti byl rasista atp...ale je to v zasade jen uz takova silena eskalace toho vseho, do jiste miry zoufalstvi a beznadej tech lidi, kterych se to bezprostredne tyka, protoze ten progress v tomhle smeru je za poslednich treba 50 let fakt zoufale maly.

Ja s tim nasilim a vsim okolo co se deje urcite nesouhlasim, ale zaroven musim na rovinu rict, ze se zkratka nedokazu vzit do role cloveka, jehoz rasa je v dane zemi stovky let utlacovana a i ve zdanlive velmi progresivni dobe tam mas porad mista, kde je i extremni rasismus opravdu az desive bezny jev. A troufnu si tvrdit, ze tohle je asi neco, co si predstavit nedokaze prakticky nikdo tady z nas...muzeme s nima nejak soucitit, sympatizovat, bojovat proti tomu, ale opravdu to kazdy den zit, to musi byt tezko uchopitelna vec

Reagovat
Chazy

Oni nebhajují zločince, oni jen říkají, že nebyl důvod mu při útěku střelit několik kulek do zad. Všichni by si přáli jen to, aby přežil a pak šel k soudu za věci, který spáchal, ale za který nebyl dán rozsudek smrti

Reagovat
iamek

Šílený. O tomhle mluvil Satoransky na ČT. Každý rok pořádá klub školení pro zaměstnance a hráče jak se chovat, když vás zastaví policie. Říkal, ze to pro nej jako Evropana byl naprostý šok. Jeho spoluhráč z kempu překročil někde mimo město rychlost o 20km/h. Dva policajti s pistoli, musel s rukama nad hlavou ven, na kapotu a pouta.

Reagovat
Busby babes

David Luiz with a red card once every 160 PL games with Chelsea, once every 13 games with Arsenal. Gave a penalty away once every 53 games for Chelsea, once every 6.5 games for Arsenal.

Reagovat
Mastný Chobot

agent Silvestre > agent Luiz

Reagovat
Mastný Chobot

škoda toho Emirates nápisu, inak by som kúpil

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Miguel19

Werner dokončenej. Plat prej 170K.

Reagovat
Miguel19

Werner will join the Blues on a five-year contract worth just over £170,000-a-week and will move to England at the end of the Bundelsiga season.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Nikikrew

https://www.chelseafc.com/en/news/2020/06/18/timo-werner-transfer-agreed

Chelsea kupuje elitnych hracov, my kupujeme deadwoods of Chelsea

Reagovat
Greny

Ještě Kai a levej bek tam by mi stačil Telles nebo Tagliafico

Reagovat
M0rb1D4S

My si do klubu tahaly deadwood posledních pár let a podle toho tak vypadá i ta naše současná situace.

Reagovat
Nikikrew

velmi rad by som si to s vami vymenil

Reagovat
Svatej

Tyhle vzestupy a pady ma kazdej klub, byt nekdy v mensi mire... Jsem presvedcenej, ze i Arsenal se vyškrábe..

Reagovat
Nikikrew

Bez poriadnych investicii sa nevyskrase.

Kronke na nas z vysoka jebe, manazment ponukal nezmyselne vysoke zmluvy pre hracov ktorych sa drzia a talentov na rozdavanie tiez moc nemame. Auba mozno zdrhne, Lacca mozno tiez. Stale je to ta ista obohrata pesnicka ktora ma docela nebavi

Reagovat
Svatej

Na druhou stranu nemusi se na to jit jen velkyma prachama.. Staci nejakej novej Klopp, udelat z par prumeraku nadprumeraky, casem z vydelanych peněz neco hodně kvalitního koupit a muze to fungovat..

Reagovat
Talker

Tak on je problém, že zatímco Liverpool měl mladého Coutinha, který patřil k nejlepším hráčům ligy, kterého mohli střelit a tím zafinancovat 2 největší přestupy, tak Arsenal má třicátníka Aubu s kontraktem na rok (?), ze kterého zafinancují přinejlepším levnou náhradu.

Navíc Liverpool to přestavoval v době, kdy příjmy rostly celkově a mohli utrácet peníze navíc, které dostali. Teď se může stát, že o 10% spadne rozpočet a Arsenal nebude mít naopak méně peněz, než v předchozích sezonách.

Reagovat
Svatej

Na druhou stranu dobrou hodnotu tam ma Pepe, Bellerin, mozna Guendo.. Neni to stejná vaha, ale možnosti tam jsou taky, dle myho i lepsi výchozí pozice, nez mel Pool (z hlediska kvality kádru).

K druhymu odstavci nic namitat nemuzu.. minimálně ne ted. Stejne se mi nechce úplně věřit, ze bude ta finanční situace v PL tak zla i za rok..

Reagovat
Talker

Tak je otázka, jestli se jim podaří najít svého Kloppa. Neříkám, že je to nemožné, jen to bude sakra těžké a asi budou muset hodně spoléhat na svoje vlastní zdroje. A je otázka, jestli jim to bude stačit.

Reagovat
Mastný Chobot

neviem teda, či Bellerín má nejakú extra hodnotu to skôr Martinelli, Saliba, Nelson, Saka (ak podpíše) alebo Willock

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Busby babes

Solskjaer on Angel Gomes: "We've offered him a deal hopefully he'll take that. If not we wish him all the best. From what I understand it is not too far away."

hmm.

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Pockej. Já to pochopil tak, ze dohoda s United je blízko.

Jinak Axel zase out

Reagovat
Busby babes

jo, Ole rika ze je dohoda blizko. ale to, jak to rika, to na me moc nepusobi...

Ad Axel, jj. des s tema stoperama.

Reagovat
iamek

Pry děla bordel jeho táta, který ho tahá pryč :/. Snad má rozum. Nechce se mi věřit, ze nepodepíše a přitom klub dává jeho fotky a rozhovory neustále na naše sociální sítě a MUTV. Stejně to bylo s Chongem a pak podepsal. Takový Ramazani děla se smlouvou taky drahoty a klub ho docela potopil.

Reagovat
Mihi

Bayern Mnichov prý v létě raději prodá Davida Alabu, než aby o něj příští rok po konci smlouvy přišel zadarmo. Jednání o nové smlouvě se 27letým rakouským reprezentantem se zatím příliš nehýbou. Dlouhodobě se v jeho případě píše o zájmu Barcelony. (telegraph.co.uk)

Čo tak sa vykašľať na Chillwela, prípadne Tagliafica a Tellesa, a namiesto nich skúsiť získať Alabu? Veľa lepších LB na svete nebehá, ak vôbec niekto. Tam to riziko toho, že vyhorí, by bolo minimálne. Otázne je, aká by bola cena, ale s rokom do konca zmluvy by to mohlo byť do 50M.

Reagovat
Svatej

nevahal bych ani vteřinu. Bojim se ale, ze and touhle variantou nebude klub uvažovat.

Druha vec je, jakou si udrzi motivaci. Na jeho vek toho vyhral hrozne moc a rikam si, ze casem muze prijit o zapal..

Reagovat
Mimalu

Reagovat
cristiano.K.

nevím, jestli zápal, ale všichni, kteří hrají ligu od 18 let jsou kolem třicítky slabší, jsou i výjimky.

Reagovat
cristiano.K.

a teda spíš právě on může hledat novou motivaci

Reagovat
icemike

Bayern nám ho neprodá, když nedostal odoie

Reagovat
r.mrazik

jestli by sel do chelsea misto do barcelony,tak by byl blazen

Reagovat
Mihi

Ak ma Barca realny zaujem, tak asi hej. Len teda nie je mi uplne jasne, naco ho potrebuju, ked maju na LB Albu a stoperov tiez relativne dobre poriesenych.

Reagovat
r.mrazik

alaba je lepsi

Reagovat
kiwwi

Alaba lepsi ako Alba? Prinajlepsom su to porovnatelni hraci a pre Barcu je Alba vhodnejsi...nemaju absolutne ziaden dovod menit ho

Reagovat
r.mrazik

jojo...alaba je lepsi jak alba

Reagovat
kiwwi

minimalne pre Barcu urcite nie...som si isty, ze keby mali dvoch vedla seba a mozu si vybrat zadarmo, tak aj tak si vyberu Albu

Reagovat
r.mrazik

a ja si jisty,ze by vzali alabu,protoze to je jednoduse lepsi hrac

Reagovat
Talker

Naprosto neskutečný začátek přestupáku - ještě je červen a máme už 2 skvělé posily do ofenzivy. K tomu se jedná s dalšími hráči. Snad vyjde nějaký obránce, pokud bude možnost, tak i golman a máme hotovo.

Neskutečné, co letos předvádí Marina.

Reagovat
icemike

Kepa bude dobrý, uvidíš

Reagovat
iamek

Když oba budou hrát spatne, tak to budou pořad skvěle posily?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele