HN: Policie obvinila čtyři aktéry úplatkářské aféry

21.10.2010, 10:43
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (96)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To si kluci ze Střížkova pomohli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano a Drobisz ty peníze dal ze svýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

no tak nějak se mi nezdá, že jedinej kdo je za to potrestanej z Olomouce která podplácela je Drobisz, kterej předal peníze. Hodně pochybuju, že ty peníze dal ze svýho a z vlastní iniciativity sám chtěl podplatit zápas... Nevim co by z toho měl a platy v Čechách určitě nejsou na takový úrovni, aby hráč jen tak dal 300 000 někomu

Reagovat
centos

Olmík je na Moravě, takže kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

a že by nakonec padaly hlavy v Olomouci?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne nechapu, proc by Sigma uplacela tragickou Bohemku, kdyz by je dali s prstem v nose...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď se začínám vážně bát. Je mi jasný, že důkazy nejsou, ovšem Sigma se dostala zpět na 2. místo, má lehkej los a je třeba ji nějak poslat dolů. Osobně doufám, že to je jen pokus o rozhození, stejně jako se jim to povedlo loni. Ovšem mám obavy, že někoho na svazu začínáme silně srát, čemuž napovídají články z poslední doby o přísnějším trestání korupce. Sparťan Hašek a jeho klika jsou schopní nás šupnout o pár lig níž i bez důkazů a mám obavy, že přesně tohle nás čeká. Snad se mýlím.

Reagovat
smazaný uživatel

bez důkazů? důkazy snad jsou ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Notářsky ověřené výpovědi hráčů. To je důkaz jak poď na mě z boku. SI můžu taky zajít k notáři a podepsat tam, že nějakej Vosic z eurofotbalu včera zabil 168 lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré Btw. Ještě jsou výpovědi na detektoru lži které nechal Kapr udělat někde v Maďarsku u svého známého aniž by o tom někomu řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je taky super. Pokud má vedení Sigmy zájem, tak řeknu, že jsem zase vyslechl Drobka a ten se při otázkách nečervenal, takže to neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnak je to celé nějaké divné. Ne dost na tom že by Sigma měla podplácet tým co venku nezískal snad ani bod, ale navíc to trvalo tak dlouho než s tím Kapr vylezl ven, navíc Kubíček nechal udělat audit účetnictví a pokladnou klubu ty peníze neprošly, takže by to vážně musela být iniciativa hráčů. Sranda je, že mám dva kámoše co budíjou dojem, že se v zákulisí Sigmy výborně orientují a majou vztahy na hráče - každý přes jiné kanály a jeden tvrdí, že je to celé vykonstruovaná blbost a ten druhý je přesvědčený že se to fakt stalo a že to byla iniciativa hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak loni to dávalo docela smysl. Střížkov byl na sestup a doufal, že někoho vyhodí z ligy rovnou, nebo aspoň že někoho stáhnou s sebou. No a kdyby to náhodou byla pravda s tou iniciativou hráčů, tak bych Sigmě snad přestal fandit. Ne kvůli tomu, že upláceli. Ale kvůli tomu, že je někdo takovej kretén, že riskuje odhalení úplatku v zápase s nejslabším týmem ligy na hřišti soupeře, v době, kdy je Sigma schopná takový týmy porážet 5:0, a hlavně v zápase, kterej moc neřeší, protože nás do pohárů poslala jen prohra Bolky doma se Spartou. Btw kdyby někdo nařkl Drobka, že dal nějakej milion někomu z Bolky, ať pustí ten zápas, znělo by mi to mnohem reálněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by to taky pěkně štvalo. Sigmě bych fandit nepřestal, ale ti hráči by museli bez pardonu vyletět. Ale celé je to blbost. Ten kámoš co říkal že se tak doopravdy stalo, se to prý dověděl na nějaké neoficiální debatě s hráčama a to ne přímo, ale v náznacích, ale prý mu to bylo jasné Kdyby ty peníze Drobek fakt předal, tak to neřekne ani vlastní ženě a vůbec nikomu, natož nějakým fanouškům. Navíc jak to chcou dokázat? Kapr poškodil jedinou věc která se dala použít jako důkaz, totiž tu obálku ve které prý dostal peníze a samotné peníze poslal na účet bezhotovostním převodem. Takže žádné otisky prstů, žádná DNA, žádné zjišťování sériových čísel bankovek jestli nebyly náhodou vytisknuté až po uvedené době.

Reagovat
smazaný uživatel

Já prostě nevěřím tomu, že by za mnou výše popsaných okolností byl někdo tak blbej a jakýkoliv prachy do takovýho zápasu dával.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo. To už je spíš pravděpodobnější, že Kapr dal Drobkovi půl miliónu s tím, že má 300 000 předat a 200 000 si nechat. Ale pak už se dá vymyslet skoro cokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Podplácet prachama, který projdou přes kasu, to by neudělal ani největší idiot... Takže tohle je důkaz toho, že tam nesedí totální retardi.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. Nedělám si iluze že kdyby Kubíček chtěl podplácet, tak mu na to nikdo nepřijde. Ale proč zrovna Střížkov a ještě tak debilně....

Reagovat
smazaný uživatel

Kubíček je velmi inteligentní člověk. Ten by takovou blbost nikdy neudělal ani neschválil.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že to byl Kubíček, mohl to být nějaký sponzor, sázkařská mafie atp. Vedení Olomouce o tom vůbec nemuselo vědět, stejně jako to mohli zinscenovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se nabízí otázka, proč by to někdo dělal proti tragickýmu týmu v zápase, kterej moc neřešil. Leda by to byl nějakej záškodník, kterej chce zničit Sigmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, proč by to dělal Drobisz? Pokud by uplácel někdo, kdo není s klubem spojený, tak to beru, ale když to předává golman, tak to nabízí otázky - byl to klub nebo sázkařská mafie, kdo to zařídil? On sám z vlastního popudu by těžko podplácel, vždyt to je nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově to nedává smysl. Drobisz? Neměl důvod. Někdo z vedení? Neměli důvod. Sázkařská mafie? Zápas se směšným kurzem, kterej probíhal naprosto normálně bez jakýchkoliv sporných situací. Pokud se něco stala, tak to musela být akce Kapra nebo někoho, kdo chce Sigmu zničit. Leda by v Sigmě byl nějakej totální debil, ignorant a zabedněnec.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že na výhře Sigmy se asi moc vydělat nedalo. Říkám že je to nějaké divné. Ale je to divné aji z druhé strany. Kdyby Kapr chtěl potopit někoho z ligy, tak proč si nevybral přímého konkurenta? Kladno, Příbram, Bohemku. Někoho kdo by měl reálně touhu nad Střížkovem vyhrát a toho zápasu se bál.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chtěl na někoho nakydat špínu, tak se nejvíc nabízela Sigma. Byli jsme rok předtím prakticky jediní, kteří ještě v zápase s kaprem o něco hráli. V tomhle to vypadá, že Kapr postupoval celkem logicky. Sigma hrála o poháry, tak obvinil ji. A ze Sigmy má pověst prodavače zápasu Drobisz, tak to hodil vše na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno že sme poslední zápas hráli právě se Střížkovem. Vždyť s tím přišel osum měsíců po zápasu. Mohl s tím klidně přijít ve stejnou dobu a ukázat na jiný zápas s jiným soupeřem. V podstatě by to bylo už jedno. Akorát by to nebylo osum měsíců pozdě, ale třeba deset.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Drobisz nemůže být takovej idiot, aby od Kapra přijal prachy a pak je předal hráčům soupeřova týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nevěděl..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se to začíná řešit. Už se to táhlo pěkně dlouho. Doufám, že se ukáže že Drobek nikomu nic nedal a celý případ skončí žalobou na Střížkovské z křivého obvinění.

Reagovat
smazaný uživatel

A na olomouckým deníku z toho maj zjevně srandu. Na titulní straně Drobkova kauza a hned vedle nadpis článku "Velký výlov tovačovského rybníka: už o víkendu!".

Reagovat
Recik

Hlavně se mi líbí jak si je každý jistý že Olomouc uplácela. Pánové, vy snad na to máte důkazy, že zde do diskuzí (a nejen zde) píšete takové nesmysly ? Až budou oficiálně vyřknuta nějaká stanoviska, tak teprve mluvte, do té doby bych prosil o šoupání nohama.

Reagovat
Radar

Tady většina spíše tvrdí opak

Reagovat
Liquid

Je tady to co jsem říkal. Drobisz opravdu uplácel, problém bude mít i ČMFS, protože na základu údajně lživého obvinění Střížkov přeřadili do 3.ligy, teď když jim policie dala za pravdu a Drobisze obvinila což by asi neudělala jen podle nějakého tvrzení proti tvrzení. Kapr vyjde z celé kauzi jako vítěz a to tady bude hodně lidí srát.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybych vzal v úvahu sci-fi myšlenku, že e zázračně objevila obálka s otisky nebo nějaká podobná kravina.....i kdybych si představil, že to je všechno vážně pravda, že je Drobisz mnohem větší debil, než jsme všichni doufali......tak pořád je přeřazení Střížkova samozřejmě v pořádku, jelikož převzetí úplatku je stejný trestný čin jako jeho předání.

Reagovat
Recik

Gratuluji k brzkému povýšení kolego, nevěděl jsem že pracuješ u protikorupční policie.. Ale dle tvé informovanosti, tomu jistě tak bude

Reagovat
Jajinek

Drobek bnyl obviněn, nikoli odsouzen, než se tak stane, tak stále ctím presumpci nevinny, takže je u mě Kapr stále č*rák.

Navíc po tom, co jsem strávil s trestním právem dlouhé večery při učen íse na státnici, tak vím, že k takovému obvinění zase tolik třeba není. Podle zákona v podstatě stačí důvodné podezření, že daný subjekt spáchal trestný čin, což si vždycky obhají...

Samozřejmě že jsem ale zvědav, kam se to celé bude vyvíjet.

Reagovat
smazaný uživatel

No moment, Střížkov nebyl poslán do 3. ligy z důvodu korupce,ale že nenastoupili v ďolíčku k zápasu 1. ligy a potažmo nezaplatili pokutu 6 milionů...takže když o tom víš prd,tak drž h**u a neobviňuj ČMFS,které se k tomu postavilo čelem

Reagovat
Liquid
Reagovat
twerp

A je to venku... Drobišovi dají 20, bohemáci si rozdělí 40 a kapr dostane 100 a všichni budou šťastní...

Reagovat
Liquid

tady je možné všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem slepej,ale v článku o korupci nic není

Reagovat
Liquid

Střížkovský klub dostal v dubnu za to, že odmítl nastoupit k derby proti Bohemians 1905 a za rozpoutání údajné korupční aféry kolem loňského zápasu s Olomoucí.

stačí?

Reagovat
smazaný uživatel

To psal jen autor článku a ne ČMFS, nikdo oficiálně z ČMFS neřekl že jde Střížkov do 3. ligy kvůli korupci(nebo zároveň kvůli korupci)

Reagovat
Liquid

zpochybňuješ věrohodnost článků na eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

BAN!

Reagovat
Recik

Dokud neuslyším - neuvidím výrok soudu, že Drobisz někoho uplatil, tak tomu nevěřím a jsou to fámy. Sigma!

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych poslal Olomouc do 2.ligy a Spartu preventivně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen Spartu a Slávku

Reagovat
twerp

Já bych ligu hrál jen z týmy ze Slezské ostravy

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo by alternativně mohl Baník spadnout do Okresního přeboru

Reagovat
twerp

To je druhá možnost, která by ostatně uspokojila asi všechny... Balíci by si zařádili v Opavě, Stadionům by se ulevilo a místo Ostravy by se fotbal mohl hrát v nějakém moravském městě.

Reagovat
Liquid

přejmenovat všechny týmy na Bohemians, takže Bohemians Letná, Bohemians Vladivostocká, Bohemians Ostrava...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak je taky škoda, že to přišlo zase v době, kdy se Drobiszovi daří. Snad to na něj nebude mít vliv.

Reagovat
Jajinek

jinak prostě za celou tu dobu mi nikdo nevystvětlil, jaký by mohl být motiv, a´t už ze strany vedení, či ze strany Drobka, pokud se jednalo o souhroumou akci, ten zápas podplácet...pořád mi to nejde do hlavy.

Reagovat
j_mrazik

Navíc proti suveréně nejhoršímu týmu.

Reagovat
Jajinek

no právě, ten zápas nešel nevyhrát, Střížkov tehdy přijel na výlet, záchranu měli v kapse, venku navíc za celou sezónu neuhráli zhola nic.

Reagovat
j_mrazik

Je to zase nějaká "kaprovina".

Reagovat
Liquid

viděl sem onehdá zápas Synot-Sparta, který byl podplacený, Synot vyhrál, ale za celý zápas sem si nevšiml ničeho co by bylo cinklé, víme kulový co koho k tomu vedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že když máme nejlehčí los, je šance se dotahnout na prvni misto, odskočit Spartě, tak se zase vytahne tahle sračka. Nahoda? podruhe za sebou ?

Reagovat
Liquid

poprvé přijde přísná penalta v 90.minutě a teď toto, můžeš mít pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

To sem nemyslel.

Reagovat
Liquid

jo jasně já vím, psal sem to nezávisle na tom podruhé za sebou, na Plzeň zas podali návrh na insolvenční řízení, v kterém tedy nakonec neskončí, je to náhoda? Komu to prospěje nejvíc, když se hodí špína na Plzeň a Sigmu?? ale jinak kdo ví kde je pravda, jak sem psal již výše, policie by ale jinak asi pro nic zanic Drobisze neobvinila

Reagovat
smazaný uživatel

A takovy je česky fotbal

Jinak s Drobiszem mužeš mit pravdu, sem zvědavej na dukazy a tak. zatim mu věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se, prosím tě, policie rozdává sdělení obvinění na počkání, to je jedna z prvních věcí, kterou musejí udělat, když vůbec chtějí s někým mluvit... Na nějaký podání vysvětlení jim totiž nemusíš v podstatě nic říct... Po sdělení obvinění sice taky ne, ale už to můžou použít později u soudu proti tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Opět dokonalé načasování. Jestli nás chcou šoupnout do 3. ligy, můžou to říct rovnou, my se s tím nějak srovnáme. Takhle to vypadá zase na to, že nás chcou jen rozhodit.

Reagovat
twerp

Jojo Radek John fandí beztak Spartě a načasoval to přesně tak, aby vyšetřování skončilo přesně před sérií lehkých zápasů....

Reagovat
BARBAROSSA

ŽÁDNÝ SPIKNUTÍ ! SIGMA SE Z TOHO NEPOSERE ! KAŽDOPÁDNĚ NESNÁŠÍM TY PRAŽSKÝ kURVY !

Reagovat
smazaný uživatel

Kašlem na aféru, jde se slavit!!! Zdena podepsal do roku 2014!!! Nejlepší zpráva za poslední půlrok.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Za posledni pul rok? Mně Sigma děla radost pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Mně taky, poslední dobou obzvlášť. Ale tohle je taková malá záruka, že by nám tu radost v podobné míře jako dnes mohla dělat další 4 roky! Pokud ten kontrakt opravdu dodrží, tak to bude úžasná koncepční práce a klidně to během této doby pod Psotkou můžeme dotáhnout i na ten titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkáš. Ale tym mužeme mit jaky chcem,a fotbal mužem hrat nejkrasnejší, když o našem osudu stejně rozhoduji jini ( zdravim ty, co Sigma leži v žaludku )

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad nějak přestojíme. A o ten titul si v blízké době zahrajeme. Vlastně bychom už o něj hráli letos. Jenže jak na potvoru, nedaří se Spartě, Slavii, Baníku, Liberci, Boleslavi, tak vyletí nahoru nějaká Plzeň, a aby toho nebylo málo, tak v tak velkým stylu, že už po 12 kolech maj titul na dosah. Ale jednou to přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja věřím. Četl sem rozhovor s Škerlem ve včerejším Deníku Sport, a říkal, že Plzen ma přetěžkej los, kdežto my mame lehčí, takže SNAD. Ale tak, co to je lehčí los, že jo. Když Plzen vyhraje na Spartě, Slavii...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. Skoro bych řekl, že pro Plzeň by mohli být těžší soupeři betonáři jako Příbram a podobně. Po zápase s nima a se Slavií to vypadalo, že jim dochází dech, ale teď zas to Brno. Ale to je jedno. My musíme hlavně hledět na sebe. Los je na 1. pohled lehkej, ale na beton hrát neumíme a zrovna třeba Bohemku jsme neporazili ani nepamatuju. Chtělo by to do konce podzimu stáhnout Plzeň tak na 6-9 bodů a utýct konkurenci o 3-5 bodů, ale bude to sakra těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkáš

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Za tuhle správu si dám dneska o pět piv víc.

Reagovat
smazaný uživatel

no, dobře, tak zprávu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za správu by sis měl dát zase o 2 míň.

Reagovat
twerp

Když se klub dobře Spravuje, tak se většinou trenérům prodlužují smlovy, takže si můžeš dát o dvě víc

Reagovat
soukup

Olomouc do durhé ligy a k nim ještě někoho, to jediný nám dá jistotu, že nesestoupíme

Reagovat
smazaný uživatel

Zopakuju to, co jsem psal hned na začátku kauzy - podplácí se všude. Kdo se tváří jako anděl, dělá ze sebe akorát blbce.

Reagovat
C-M@ster

Od zacatku je jasne, ze Olomouc uplacela, to akorat ti zastanci "prave Bohemky" proste plivali na Strizkov, protoze je to Strizkov.

Zvlastni ale je, ze Strizkov potrestali hned a Olomouc az kdyz je v tabulce pred Spartou...

Reagovat
smazaný uživatel

No když je to tak jasné, tak proč doteď neexistuje jedinej důkaz? Mně je úplně stejně tak jasný, že uplácela Sparta, Slavia, Boleslav, Liberec a další.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud padly obvinění, tak důkazy asi jsou. Jen tak by policajti asi nikoho nebvinili, že jo ...

Ale jinak máš pravdu - uplácí se všude. Proč se jde jen po Olmiku, to je ta důležitá otázka ...

Reagovat
smazaný uživatel

1) bylo jasné, že obvinění padne, byla jen otázka času kdy.....podle mě nemají víc než ty notářské výpovědi

2) vidíš to moc černě, nelze vidět úplatky všude

Reagovat
smazaný uživatel

1) bylo jasné, že obvinění padne, byla jen otázka času kdy.....podle mě nemají víc než ty notářské výpovědi

2) vidíš to moc černě, nelze vidět úplatky všude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

"Jen tak by policajti asi nikoho nebvinili, že jo ... "

To je solidní blbost...

Reagovat
centos

Komu to bylo jasné?

Reagovat
smazaný uživatel

Drobisz dostal prý od Olomouce 400.000 aby to dal Střížkovua,ale dal jim jenom 300.000 :D Kde je asi těch 100.000 ? :D

Reagovat
centos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele