Hleb: Odejít nehodlám!

27.04.2008, 20:46
Aktuality
Běloruský záložník a tahoun Arsenalu v letošní sezoně, Aliaksander Hleb, dementoval veškeré spekulace o svém odchodu z Londýna. Prý je zde spokojený a nemá proč odcházet. Prioritou Arsena Wengera tak zůstává podpis nové smlouvy Mathieu Flaminiho.

Hleb se stal v posledních týdnech oblíbeným terčem evropských velkoklubů. Zájem o něj údajně projevil Inter Milán, tuto spekulaci však vzápětí popřel sám kouč Interu Roberto Mancini, když řekl: "Nikdy jsem netvrdil, že Hleba, ale i kohokoliv jiného pod kontraktem, sleduji. Pro to mám ten největší respekt." Není tak divu, že i sám objekt spekulací zanedlouho potvrdil úmysl zůstat, který už několikrát dříve avizoval.

"Jediné co vám můžu říct, je to, že si zde, v Arsenalu, hraní užívám. Od tohoto týmu a i ode mě toho přijde ještě více. Musíme ale začít vyhrávat, ne jen hrát pohledně. Vítězství je mnohem důležitější než krása a pocit, že hrajete pěkně, se nikdy nevyrovná tomu vítěznému," je si vědom 26letý záložník.

Hleb tak potvrdil dřívější slova kapitána Gallase, jenž také nabádal spoluhráče k jiným prioritám, než je krásná, ale leckdy neúčelná, hra. Právě kvůli neschopnosti mladého Arsenalu vyhrávat trofeje prý chtěl mužstvo Hleb opustit, podle jeho slov se tak však přinejmenším toto léto nestane.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (59)

Přidat komentář
fantomas

tak a Inter má utrum na vyjádření hráče sem netrpělivě čekal, se mi ulevilo

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo taky rikal ze z interu nikdy neodejde jak ho miluje...a za tyden si uz balil...prachy jsou prachy

Reagovat
smazaný uživatel

...Hleb ale není Ronaldo...

Reagovat
fantomas

jj Hleb za prachama nepujde, jak sám řiká, vyhovuje mu hra Arsenalu, proto nemá proč odcházet!

Reagovat
milan78

toho o světě moc nevíš co : ))) rusáci jsou na prachy..., to je známé, už za války nosil každej na ruce desatery hodinky a pro sych budík v rukasaku : )))) kterej teda rozstřílel, když začal zvonit

Reagovat
fantomas

on je ale bělorus

Reagovat
herbage

no ono je to skoro jedno, on měl na mysli východní mentalitu. Ale touha po penězích je společná hodně lidem po celém světě bez ohledu na rasu, vyznání či národnost.

Reagovat
fantomas

no jasny, já to myslel ale podobně...podle mě je pro Hleba duležitější to, v jakym tymu hraje, protože jen málokterý mančaft by mu sedl tak jako Arsenal. Jestli vubec nejaky. Je opravdu zcestné srovnávat fotbalistu, kterej má už tak na kontě miliony a chudého vojáka z druhý světový

Reagovat
herbage

myslím že to srovnání je docela mimo. Můžeš mít sice pravdu, co se menatlity týče, ael univerzálně to neplatí. Fotbalisti na této úrovni dostanou včude prachů jak šlupek a můžou si vybírat i podle jiných kritérií. Proto jestli Hleb odejde, tak jedině do nějakého technicky vybaveného mužstva, do žádného Interu kvůli penězům nepůjde, když si může zahrát hezčí fotbal před více diváky s lepšími soupeři. Jo jiná by byla, kdyby třeba šetřil na soukromej boing 747 nebo novou nemocnic v rodném městě, ale myslím že základní životní potřebi určitě ze svého "skormného" platu v Arsenalu uspokojí, což se o vojácích za války říct nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty o světě víš asi eště větší hovno, když tvrdíš takové blbosti.. Takže podle tebe když my češi máme dávnou pověst zlodějů, tak každý čech je zloděj?

Přemýšlej trochu o tom co napíšeš..

Reagovat
smazaný uživatel

este se modlim aby zustal Flamster

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hraje sice krásnej fotbal, akorát mu chybí trochu přímočarost na bránu, nahrávek si sice dávaj kopec ale chce to ty kombinace směřovat na bránu.... mužstvo dozraje a bude to lepší

Reagovat
herbage

Oni uměj hrát přímočaře a to moc dobře, problém je, že se proti nim každej zakope. Jinak jestli je letos sleduješ, tak když to soupeř vzadu otevře a snaží se to zvrátit, tak mají smrtící breaky. Jestli chtěj bejt přímočařejší, tak musí změnit celej styl mužstva a nechat taky kopnout soupeře do balónu. Jenže to by pak museli zkvalitnit obranu, kterou maj pod tlakem děravou. To že dostávají poslední dobou tolik gólů a navíc hloupých je podle mě tím, že to neklape v ofenzívě, která už neudrží soupeře v takovým tlaku, jako na podzim. Mě se ten systém líbí a stačí dokoupit náhradu za Rosu nebo Hleba, když se zraní, místo křídel maj krajní beky nebo útočníky, jejich síla je ve středu pole.

Reagovat
fantomas

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve výsledku si napsal to stejný. Jje fakt že ta defenziva by chtěla posílit, senderos neni úplně slabej, ale chyby dělá....neřikám že je ten systém špatnej, spíš to chce hodit dvě nahrávky a zkusit vystřelit ale jinak se na to dá koukat

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

No neřekl bych, i když se shodnem. Já se jen pokoušel vysvětlit, že v přímočarosti není problém, zkus někdy spočítta, kolik nákopů za match udělá Fabregas na Adebayora a kolik z toho dli už gólů, přechod do útoku dobrej, ale proti 10hráčům před vápnem tu přímočarost nevykouzlíš i kdyby ses po..., takže jedině změnit systém a to by byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

mám rád fotbal kde se prostě zkouší hrát do brány. Fotbal na nějaký vyšší úrovni jsem nikdy nehrál takže ze svýho to neposoudim, ale přijde mi, že je lepší zkusit střelu z hranice vápna místo obíhání bránící formace...ale shodnem se, že je to jenom na soupeři, někdy jim to prostě nejde a někoho svojí hrou zruší

Reagovat
smazaný uživatel

vyborně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň že tak, eště Flamini podepíše a budu spokojený...jen něco konečně vyhrát no je nejvyšší čas

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajou jen tehdy, když koupí nějaké nové kavilitní hráče,jinak zase dojedou,bohužel...

Reagovat
fantomas

hlavně zkušenosti

Reagovat
herbage

spíš hlavně zdraví současnýho kádru

Reagovat
fantomas

jak to zpívali Tesaříkovi: "štestí si za nic nekoupíš" nebo tak nejak

Reagovat
herbage

možná máš na mysli písničku od Richarda Müllera štestí je krásná věc, kde zpívá: štěstí je tak kársná, přepychová věc, ale prachy si za něj nekoupíš

Reagovat
fantomas

jo to je vončo

Reagovat
smazaný uživatel

zkušenosti se nedaj koupit

Reagovat
fantomas

to viš že mužeš koupit zkušeného hráče

Reagovat
milan78

ANKETA ohledně arsenalu : )))) proč tam není možnost absence zraněných hráčů ? to je dle mého největší slabina současného arsenalu, nejsem jejich fanda, ale mají prostě smůlu, nebo špatnej program ohledně regenerace apod.

Reagovat
fantomas

to se ale nedá spravit...to je o smule, tady v ty ankete má jit o to, co muže třeba AW napravit víš

Reagovat
smazaný uživatel

zadna smula...v anglii je ta sezona strasne dlouha a narocna na kondici a fyzicku, k tomu kdyz se prida psychika a nervozita, kdyz jste na cele tak dlouho jako byl Arsenal!! Wengra moc uznavam,jedine co na nem neuznavam je jeho prestupova politika,musi mit tak sirokej kadr jako Manchester i Chelsea jinak to proste nikdy nevyhraje,tot muj nazor!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že Alex zůstane, protože jeho hra se nám bude určitě hodit. I přesto si ale myslím, že by se nám minimálně jedno křídlo hodilo. Nikdy se mi nebude líbit hra Rosického na kraji zálohy. Theo je velmi nadějný krajní záložník, ale zatím nemá na to, aby odehrál celý zápas, natož 60 zápasů v sezóně. Eboue se mi na kraji zálohy nikdy nelíbil a vidím ho spíše jako alternativu za Sagnu. Napadlo mě hned několik jmen na kraje zálohy.

1. Hatem Ben Arfa

2. Rafael Van Der Vaart ( Ten umí hrát i ve středu zálohy, ale i na kraji)

3. Ashley Young

Určitě bych si dokázal vzpomenout na další jména, ale v tuto chvíli mě nikdo další nenapadá. Každopádně křídlo potřebujeme.

Také doufám, že Flamini podepíše hned příští týden novou smlouvu a bude klid.

Reagovat
fantomas

tak mě se nejvíc líbí asi Vaart z tech co si menoval. Ale bohužel přívlastek všech tří je - "drahý". Navíc zkušenosti s poháry a velkými zápasy? Takřka nulové u každého...Young je předražený, o Ben Arfu nebude AW absolvovat finanční dostihy...Vaart je asi nejpravděpodobnější

Reagovat
herbage

k posilám: Hatem Ben Arfa je určitě kvalitní hráč, ale Lyon chce za své hráče vždy děsný pálky a moc ochotně ho pouštět nebude, navíc je to tak trochu křídlo a tloukl by se s Clichym, můj názor. Na levou zálohu mám představu někoho jako Rosa nebo Hleb, kteří umí oběma nohama a táhne je to do středu. Rafael Van der Vaart je kvalitní hráč, ale silnej individualista, to už tam mají Hleba. Jenže Hleb alespoň často přihrává, Hamburk sleduju v sestřizích celou sezonu a Van der Vaart střílí z každý pozice a není to moc týmový hráč, navíc o něj bude velká bitka mezi velkokluby, tudíž vysoká cena, to samé Ashley Young, ten přišel do AV za 10Mega liber, navíc teď se mu velmi daří, takže bude jeho cena minimálně 20mega liber a to wenger nikdy nedá. Reálná jména, co mě napadaj jsou: Samir Nasri, bude levnej, Matias Fernandes, tak by byl dosažitelnej a třeba taky Ivan Rakitič. Zkusil byhc půlroční hostovaní Henryho, než se uzdraví Eduardo, možná taky Luis Suarez z Ajaxu by šel, kldině i do tý zálohy. Variant je víc

Reagovat
fantomas

Nasri nebude levnej, Marseille si ho cení a udajně mu má připravovat královskou smlouvu sem nekde četl...a s tim Vaartem...je to solista poměrně velkej, ale umí vyprodukovat dokonalou přihrávku, stejně jako střelu, a přesně nekoho kdo se nebojí vystřelit ze střední vzálenosti a ještě k tomu to umí - což je jeho případ - myslim potřebujeme. I když už se naštěstí odhodlávaj jak Rosa, tak Cesc, ale furt to ženou do prázdný, neni to ono.

Reagovat
herbage

tak Nasri 20-25Mega euro, Van Der Vaart to samí, ale hádám že půjde po klubu, kde bude hvězda, ne jeden z mnoha. Nizozemci jsou silní individualisti, což je daný systémem jejich výchovy. Hráče maj výborný, na reprezantační úrovni to potvrzují v juniorských reprezentacích, ale nikdy netvoří tým. To čestí hráči jsou mnohem horší co se týče fotbalové úrovně, jsou však schopní vytvořit tým a taky takticky jsou na tom lépe. Taky máme spoustu defenzivních hráčů, kde jde spíš o tu kolektivnost, zato nizozemci maj hlavně skvělý útočníky a záložníky, kde maj prostor individuálně vyniknout. Na MS bojovali Robben a Van Persie, kdo je lepší a doplatil na to jejich nároďák. Samozřejmě je dobrý občas vzít míč a vystřelit, jenže Van der Vaart má z toho hobby, střílí odkud může, třeba i break 2 na jednoho a on lobuje brankáře 30metrů od brány. Tohle já nemám rád. To radši Nasriho, kterej je mladší a půjde vychovat, lépe snese lavičku atd. Vaart nevím jak by vzal lavičku, když by rosa a Hleb hráli, to je hráč co musí být v týmu ta jediná hvězda, proto hádám že půjde do Valnecie či Juventusu, kde se bude vše točit kolem něj.

Reagovat
fantomas

Ok s Vaartem máš asi pravdu, ale ten Nasri (20-25) to je na AW moc. Měli sme ho koupit dřív, když mu bylo takových tech osmnáct...ted už ho uloví velkoklub jako Real apod. Nehledě na to, že Wenger chce ted hlavně zkušenosti a nevyhodí všechny prachy zase za talenta, kterej ty penize, co si budem povídat, ta mám talent jakej chce, splatí až tak za rok za dva - to je nereálný. To si rači najde nakyho sedmnáctiletýho borce nekde v Africe, neříkám, že je to dobře, ale známe ho . Jinak já Nasriho pozoruju dlouho, skutečně ho považuju za nového Zidana, má stejné vlastnosti, ale ted je moc pozdě na to ho kupovat. Možná kdyby opravdu dostal tech 70 mega, což ale sám dementoval..

Reagovat
herbage

Nasriho letos v létě nebo nikdy, Marseille má nic moc sezónu a na peníze dycky slyšeli, kdo ne, že? A za ty prachy se vyplatí, škoda že loni nebyli schopni dát stejnou sumu za ribéryho, tam si měl i ty zkušenosti a přeci jen ještě větší kvalitu. Zase ten věk je ideální, 21let, na několik sezón vystaráno, Hleb a Rosa přeci jen časem ztratí výbušnost, což je u jejich stylu hry podstatný nedostatek. A dát za hráče na 10 let minimálně 25mega není zas tak moc. A africký talent na tento post neseženeš, neznám žádného kvalitního afrického hráče s citem pro přihrávku, nějakého playmakera. To je dáno ještě větší mírou individuálnosti, kde ty hráče učí spíš prosadit se jeden na jednoho a ty nejelepší pošlou do evropy, tam je to skutečně boj o to kdo je nejlepší. Proto jsou afričtí hráči skvělí atleti, technici, ale nějaké duchaplnější přihrávky od nich nečekej, třeba Ebou je zářným příkladem. Snad jediní mozci jsou tak Appiah a Zokora a to je ber s rezervou. Neber to hlavně jako projev rasismu, to nijak nesouvisí s barvou pleti, ale systémem výchovy hráčů.

Reagovat
fantomas

a Muntari, ale já to myslel, spíš že si přivede nekoho uplne neznámého (skauting)...no podívej se, já sem pro Nasriho všema deseti, ale jak znám (znáš) AW, ted už za nej ty prachy na stul nevysází, bohužel . A kdyby jo ale, byl bych mu za to hodně vděčnej

Reagovat
herbage

Myslím že Nasri či někdo stylem jemu pdoobný přijde, protože moc dobře ví že adekvátní náhradu za Hleba, Rosu, popř. Fabregase(i když to je trošku jinej styl, ale Rosa by šel doprostřed místo Cesca) nemá. Tady škudlit nebude a věřím že někdo na tento post příjde. Nasrimu vše hraje do karet, věřím že přijde. Ten Muntari mi k těm jménům co jsem jmenoval nesedí, to už jsem mohl zmínit Essaine, ten se mu stylem hry podobá, ale tu řídící roli v zloze Ghany má Appiah, ten to dirigoval na MS, ne Essien ani Muntari, to jsou spíš dělnící pole s dělovou ránou, občas překvapí narážečkou či kolmicí a hlavně běhaj celej zápas jak fretky. Zokora zase dirigoval zálohu Slonů.

Reagovat
fantomas

no ale ten podobný typ přijde ale spolu se zkušenostmi a určitě v jedné osobě...tzn. nekdo podobný jako bejvával Pires, Freddie...třeba i návrat Pirese bych uvital

Reagovat
herbage

Pirés je pořád Bůh, nezapomenutelnej hráč, Arsenalu by měl pořád co dát, jenže na tu sezónu dvě co mu zbejvá to nemá cenu, zvlášť když pořád marodí s kolenem a PL by mu znova nemusela svědčit. Ale ve Villarealu už mají jeho nástupce Matíase Fernandése, kterej je rovněž neskutečnej player, bral bych ho všema deseti. Jenže Pellegrini ho nenechá pláchnout. Sice spíš vysedává na lavičce, což by ho mohlo nahlodat, ale moc tomu nevěřím. Jinak cena podobná jako u Nasriho.

Reagovat
fantomas

no ale Mati má nevýhodu v tom, že neumí na stranách, to je kalsickej špílmachr a toho mi už máme nepřekonatelnýho v Cescovi...vedle sebe by jim to neklapalo, tam snad podepíšem Flaminiho a bude to ok...ted kraje - rosa, hleb to je jasný, ale jako alternativa by se myslim Pires hodil...peníze snad nebude problém, koleno je loterie, ale co se dá dělat a jak si správně řekl, furt má Arsenalu co dát

Reagovat
herbage

Tak teď s tebou nebudu souhlasit, Matías Fernadés je podobnej typově Pirésovi, Villareal nehraje na klasickýho spielmachra, ale takový dva defenzivnější středopolaře (Senna, Eguerén, Josico, Soriano Bruno) a ofenzivní křídla, který se stahujou do středu, většinou Pirés a Cazorla(Cani, Fernandés). Fernandés právě hraje zleva a adaptoval by se celkme rychle. Fabregas se stahuje často do hlouby pole, to Fernandés mi nepřijde, že by si v tom liboval tolik. Je mladej a tvárnej, vždyť na ten post už předělal Wenger Rosu, což byl podbnej případ a Hleb hrál předtím taky spielmachra, i když u toho díky jeho driblérským schopnostem byly předpoklady na jiný posty.

Reagovat
fantomas

je tvořivej a na krajích by se dle mého utápěl, ve Villarrealu se právě taky dost stahuje dostředu a rozestavení na papíře je zrovna u Ponorky dost relativní.

Reagovat
herbage

tak myslím, že rozestavení Arsenalu je taky dost těžko vyjádřitelný. Fernandés by si zvyknul Rosy ani Hleba taky není na krajích škoda, od otho tam maj krajní obránce. Nevím jestli je to taktikou nebo čím, ale Rosa mi přišel vždycky utopnej u lajny, zatímco Hleb běhal jak u lajny, tak ve středu. Příští poločas si vyměnili strany a pořád to samí, rosa utopenej a Hleb ve středu hřište, takže to není Sagnou ani Clichym.

Reagovat
fantomas

však to já netvrdim...Rosa neni krajní záložník, ale kdyby hrál vedle Cesca tak by to byl pruchodak, i když o Cescovi se taky mluvilo jako o nástupci Vieiry, takže by se def. práci taky jistě naučil. Zleva si prostě Rosa bude sbíhat dostředu a nevidim problém, co já sem videl, tak mu to vyloženě nešlo snad jen ve dvou zápasech.

Reagovat
herbage

no zkrátka Fernandés by si tam zvykl. Rosu jsme tuto sezónu moc často neviděl, ale třeba zápas v zimě než se zranil s Fulhamem myslím, tak dal góla a byl myslím i v sestavě kola, ale zrovna v tom zápase se mi moc nelíbil. Přikovanej k levý lajně a od tý se nehnul. Druhej poločas šel napravo a zlepšil se. K tomu gólu přišel tročku jak slepej k houslím, ale měl dobrej výběr místa. Ale možná byl protivník jinej, nevím přesně, byl to každopáně jeho poslední gól letos za Arsenal.

Reagovat
fantomas

aha, touž si taky moc nepamatuju...no nic hele, já pujde spát a třeba se mi ve snu zjeví obličej budoucí posily Arsenalu

Reagovat
herbage

ok, čus

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb, by udělal chybu, odejít z PL do Serie A, myslím, že to je v současné době 100 a 1. Navíc je v Arsenalu spokojený, tak nevím kam by chodil

Reagovat
herbage

Ty krávo, ten Ribéry je megamástr, nádherný dva góly a to byl na place necelej poločas. Rychlej, technika boží, střela oběma nohama boží, když má přihrát přihraje, když vystřelit vystřelí, toho Wenger bude dlouho litovat.

Reagovat
fantomas

jj to byla fantazie ten jeho výkon tedkon...

Reagovat
smazaný uživatel

ten bol drahy

Reagovat
herbage

25mega euro, čili něco přes půl miliardy při tehdejším kurzu je za hráče takových kvalit a věku relativně nízká cena.

Reagovat
smazaný uživatel

ale pre arsenal vysoka

Reagovat
smazaný uživatel

kdybyste koupili Ribéryho a chytil formu,jakou má v Bayernu,tak by asi o titul nebojovali MU s Chelsea letos pokaždý,co jsem ho viděl,tak jasně nejlepší hráč Bayernu,těm se ten kauf velmi vyplatil

Reagovat
smazaný uživatel

herbage klobouk dolu,mas skvele nazory,vsechny zduvodnene,tak se me to libi....a s tema posilama naprosto souhlasim!!doufam ze,i pres ty desne prachy,prijde Ben Arfa.Pamatuju si ho z francouzskeho dresu jeste v U17...no on a Menez z Monaka nejlepsi hraci,mimochodem Menez by taky mohl prijit,cetl sjem nejakou spekulaci.

Reagovat
herbage

samozřejmě Menéz taky supr hráč, i když ho znám spíš podle jména než že bych ho nějak viděl. Ben Arfa se mi taky páčí, ale mám ho zkrátka zaškatulkovaného pod křídlem, i když tvořivé schopnosti nejsou zrovna nejhorší. PS: dík za pochvalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele