HISTORIE MS - FRANCIE 1938

26.05.2006, 14:30
Aktuality
Stejně tak jako před čtyřmi lety v Itálii se i v roce 1938 konal světový šampionát na starém kontinentu. Práva pořádat třetí mistrovství světa se dostalo Francii, kde v roce 1904 vznikla právě Mezinárodní fotbalová federace (FIFA). Rozhodnutí se Francouzi dověděli roku 1936 v Berlíně, kde právě probíhaly olympijské hry.

O to že se mistrovství světa v roce 1938 bude konat v zemi galského kohouta, se především přičinili dva pánové. Samozřejmě, že to byli Francouzi - prezident FIFA Jules Rimet a generální sekretář FIFA Henry Delaunay. Z počátku se Francii na získání pořadatelství šampionátu moc šancí nedávalo, ovšem jak se v minulosti ukázalo, stačí delegáty FIFA přesvědčit řečnickým uměním. A to oba Francouzi uměli, slíbili značné zisky a také nové stadiony. Sliby byly také nakonec dodrženy. V Paříži zvětšili kapacitu obou stánků, Colombes na 65 000 diváků a Parc des Princes na 35 000 diváků. Na světový šampionát se mohlo těšit i dalších osm měst, a to Bordeaux, Marseille, Strasbourg, Toulouse, Le Havre, Lille, Reims a Antibes.


KVALIFIKACE

Stejně jako kvalifikace na MS 1934, tak i kvalifikační boje o šampionát v roce 1938 působí ve výsledkovém přehledu poněkud chaoticky. Opět se v jednotlivých skupinách neodehrála všechna utkání a mnoho týmů z kvalifikačních bojů odstoupilo. Svou účast na mistrovství světa měly jistou jen dva týmy. Byla to pořadatelská Francie a obhájci zlata z před čtyř let Italové. Zbývalo tak ještě čtrnáct volných míst.

Z první skupiny se zajistily postup hned dva týmy, a to Švédsko a Německo. Oba týmy bez problémů zdolaly Estonsko a Finsko. Ve vzájemném zápase pak zvítězili Němci 5:0, což už nebylo tak podstatné. Ve druhé skupině se ve dvojzápase utkali Norové s Irskem a výsledek byl opravdu těsný. Po domácí výhře 3:2 stačila Norům k postupu remíza 3:3 v odvetném utkání. Favoritem třetí skupiny byli bezpochyby Jugoslávci, kterým v cestě stálo Polsko. Papírové předpoklady však vzaly za své. Doma rozstříleli Poláci soupeře vysoko 4:0 a v odvetě si klidně mohli dovolit prohrát 0:1. Ve čtvrté skupině se mělo utkat Rumunsko s jediným zástupcem Afriky a to s Egyptem. Ten však svou účast nakonec odřekl, a tak se na šampionát mohli těšit Rumuni, aniž by odehráli jedinou minutu v kvalifikaci. V páté kvalifikační skupině se na neutrální půdě v Miláně střetlo Švýcarsko s Portugalskem a díky těsnému vítězství 2:1 se z postupu do Francie těšili reprezentanti helvetského kříže. V šesté skupině se bojovalo o postup ve dvou kolech. Nejprve v kole prvním dvakrát porazilo Řecko Palestinu, o postupu na šampionát si však muselo Řecko nechat zdát, poněvadž ve druhém kole bylo deklasováno Maďarskem 1:11.

V kvalifikační skupině číslo sedm se fotbalisté Československa, obhájci stříbra z posledního mistrovství světa, utkali s nebezpečnými Bulhary. První utkání se odehrálo 7. listopadu 1937 v Sofii. Minutu před koncem první půle vstřelil vedoucí branku Československa Jan Říha. Vedení jsme však neudrželi, minutu před koncem Bulhaři vyrovnali z penalty. 24. dubna 1938 se v Praze před 28 000 diváky hrála odveta. Nakonec jsme překvapivě přehráli Bulharsko vysoko 6:0, když tři branky vsítil Ladislav Šimůnek, dvě Oldřich Nejedlý a jednu Josef Ludl. Československo se tak mohlo těšit na druhou účast na světovém šampionátu.

V osmé kvalifikační skupině se hrálo stejným dvoukolovým systémem jako ve skupině šesté. V prvním kole porazilo v obou zápasech Lotyšsko Litvu a ve druhém kole se střetlo o postup s Rakouskem. Favorizovaní Rakušané zvítězili 2:1 a těšili se z postupu do Francie. Radost však trvala krátce, ale o tom, že Rakousko si na šampionátu nakonec nezahrálo, až později... Z deváté skupiny si postup na mistrovství světa zajistily, stejně tak jako v první skupině, dva týmy. Ve skupině zemí Beneluxu postupně prohrálo Lucembursko s Nizozemskem a Belgií. Oba vítězné týmy si pak zajistily postup vzájemnou remízou 1:1.

V desáté skupině měla bojovat Brazílie s Argentinou. Ovšem kvůli sporům mezi argentinským fotbalovým svazem a ligovými kluby, nakonec argentinský národní tým k žádným kvalifikačním zápasům nenastoupil. Z jedenácté skupiny si zajistili postup překvapivě fotbalisté Kuby. V prvním kole této skupiny odřekly účast týmy Kolumbie, Kostariky, Mexika, Salvadoru a Surinamu. Ve druhém kole se měla Kuba střetnout s fotbalisty USA, ti ovšem také odstoupili a Kubánci byli rázem na mistrovství světa. Z poslední dvanácté kvalifikační skupiny postoupil na světový šampionát také tým bez boje. Nizozemská Východní Indie (dnešní Indonésie) se měla utkat s Japonskem. Jenže reprezentanti země vycházejícího slunce také odstoupili a Francie se mohla těšit na exotického účastníka.


FINÁLOVÝ TURNAJ

Na finálový turnaj mistrovství světa do Francie se tedy kvalifikovalo 16 týmů. Ovšem šampionát si jich zahrálo jen 15. Jak již bylo řečeno, Rakousko si svou účast sice vybojovalo vítězstvím v osmé kvalifikační skupině, ale přišel 13. březen 1938, kdy Hitler násilně připojil Rakousko k Německu. Rakousko vlastně už neexistovalo, a tak se někteří z rakouských reprezentantů se stali součástí národního německého mužstva. Vedle pořádající Francie a obhajující Itálie se na světový šampionát kvalifikovaly týmy Německa, Švédska, Norska, Polska, Rumunska, Švýcarska, Maďarska, Československa, Nizozemska, Belgie, Brazílie, Kuby a Nizozemské Východní Indie (dnešní Indonésie). Stejně tak jako před čtyřmi lety se hrálo hned od začátku turnaje vyřazovacím systémem, což se opět ukázalo jako nepříliš šťastné řešení.

1. kolo

V zahajovacím utkání třetího mistrovství světa se v sobotu 4. června 1938 v pařížském Parku princů utkali Švýcaři s Němci. Německý tým měl v základní sestavě hned pět hráčů rakouského národního týmu. Ovšem zápas skončil nerozhodně 1:1 a nepomohlo ani prodloužení. I v roce 1938 nerozhodovaly zápasy penalty, a tak se zápas musel opakovat. V opakovaném utkání měli Němci skvěle rozehranou partii, když už ve 22. minutě vedli 2:0. Ovšem dokonce zápasu dokázali fotbalisté helvetského kříže nevídaný obrat. Němcům vsítili čtyři branky a po vítězství 4:2 postoupili do čtvrtfinále.

Obhájci světového titulu Italové měli v prvním kole za soupeře Norsko, které bylo považováno za outsidera turnaje. Vše ale mohlo být jinak. Italové sice vedli od druhé minuty 1:0, ale lepším týmem byli Skandinávci. Ve druhém poločase po zásluze také vyrovnali skóre na 1:1 a navíc vstřelili i druhou regulérní branku. Tu však nepochopitelně neuznal vídeňský rozhodčí s českým jménem Alois Beranek. Italové po celý zápas nepůsobili vůbec jistým dojmem, ale nakonec postup do čtvrtfinále přece jen vydřeli. Ve čtvrté minutě prodloužení se šťastně trefil Silvio Piola.

Nejsnadnější postup mezi osm nejlepších týmu turnaje měli Maďaři. Soupeřem jim byl exotický tým Nizozemské Východní Indie, který byl složen s Indonésanů, Číňanů, Japonců a Nizozemců. Maďaři si na svém soupeři doslova smlsli a jednoznačně ho přehráli 6:0. Reprezentanti poraženého týmu se tak po třítýdenní plavbě do Francie, kdy trénovali na palubě parníku Baloeran, mohli po jednom vystoupení vydat na cestu domů.

I Rumuni měli mít snadnou cestu do čtvrtfinále, v cestě jim stála reprezentace Kuby. Překvapení bylo už málem na spadnutí, když ještě dvě minuty před koncem normální hrací doby prohrávalo Rumunsko 1:2. Týmu z Balkánu se však na poprvé podařilo utéct hrobníkovi z lopaty, když vyrovnali na 2:2. V prodloužení přidal ještě každý s týmů jednu branku a po remíze 3:3 se musel zápas překvapivě opakovat. V něm po poločase vedli Rumuni 1:0 a vše nasvědčovalo tomu, že papírové předpoklady zůstanou zachovány. Jenže Kubánci bojovali dál a ve druhé půli se jim podařilo vsítit dva slepené góly a stav skóre rychle otočit. Na podruhé se Rumuni už nezmohli na odpověď a senzace šampionátu byla na světě, Kuba postoupila do čtvrtfinále.

Domácí reprezentace Francie se střetla v prvním kole s Belgičany a po celý zápas měla jednoznačnou převahu. Už v 16. minutě vedli domácí 2:0, Belgičanům se však do přestávky podařilo snížit, ale ve druhé půli pečetili Francouzi své vítězství na 3:1.
Skvělé fotbalové představení mohli vidět diváci ve Štrasburku, kde se Brazílie střetla s Polskem. Po první půli vedli skvěle hrající kanárci 3:1. O přestávce se však nad stadionem přehnala bouřka a v 59. minutě byl stav najednou 3:3. Když déšť ustal, jakoby Brazilci opět rozehráli svůj koncert. V 71. minutě strhli vedení opět na svou stranu, jenže minutu před koncem Poláci srovnali na 4:4 a muselo se prodlužovat. V prodloužení skvělý Leonidas dovršil dvěma brankami svůj hattrick a Brazílie vedla 6:4. Dvě minuty před koncem dokonal svůj hattrick také polský hráč, Wilimowski snížil na 5:6. Ten mohl v závěru ještě vyrovnat, ale Brazilci už své těsné vítězství uhájili.

Obhájci stříbrných medaili z minulého světového šampionátu, fotbalisté Československa, vstoupili do turnaje duelem s Nizozemskem. V prvním poločase nám Nizozemci připravili nejednu horkou chvíli. Ve druhém dějství se však situace obrátila a Oranjes měli co dělat, aby do devadesáté minuty udrželi bezbrankový stav. V prodloužení se pak už převaha československého týmu naplno projevila. Po brankách Josefa Košťálka, Oldřicha Nejedlého a Josefa Zemana bylo 3:0 a o postupujícím nebylo pochyb.

Čtvrtfinále

Na obhájce zlata čekala ve čtvrtfinále domácí Francie. Utkání sledovalo 60 000 diváků a ještě před branami stadionu zůstalo nejméně dalších 100 000 lidí. První dějství bylo vyrovnané. V 9. minutě šli Italové do vedení, ale hned za minutu domácí tým vyrovnal. Po přestávce na hřišti jednoznačně dominovali Italové a svou převahu také vyjádřili brankami. V 51. a 72. minutě se trefil Silvio Piola. Squadra azzura tak mohla dále snít svůj sen o obhajobě titulu. Oproti utkání s Norskem byli Italové k nepoznání.

Maďaři se příliš nenadřeli ani ve čtvrtfinále. V cestě jim sice nestálo špatné mužstvo, ale Švýcaři byli zjevně unaveni po dvou vyčerpávajících utkáních s Německem. V první půli se za Maďarsko trefil Sárosi a v závěru utkání pečetil postup a výsledek na 2:0 Zsengeller.

Na své první vystoupení na šampionátu si museli Švédové počkat až do čtvrtfinále, protože soupeřem v prvním kole mu bylo Rakousko, které jak již bylo řečeno, bylo násilně připojeno k Německu. Navíc snadnějšího soupeře si Seveřané ani nemohli přát. Unavení Kubánci, po dvou zápasech s Rumunskem, nekladli Švédsku žádný odpor a podlehli jednoznačně 0:8.

12. června 1938 se v Bordeaux utkala o postup do semifinále mužstva Brazílie a Československa a byl to nádherný boj. Již od 14. minuty měl československý tým výhodu přesilovky, když byl vyloučen Brazilec Zeze. Jenže po celou první půli se nám vůbec nedařilo dostat soupeře pod tlak a naopak ve 30. minutě poslal kanárky do vedení Leonidas. Naše převaha se projevila až ve druhém poločase a vyústěním toho byla v 65. minutě vyrovnávající branka, když penaltu proměnil Oldřich Nejedlý. V 85. minutě se bolestivě srazil se soupeřem brankář František Plánička, ale i přes obrovskou bolest v ruce utkání dochytal. Po zápase se zjistilo, že má náš brankář zlomenou klíční kost. Minutu před koncem normální hrací doby ještě přišlo vyloučení na obou stranách. Po vzájemné potyčce museli předčasně do šatny Jan Říha a Machado. Po devadesáti minutách byl stav 1:1, a tak se muselo prodlužovat. Jenže ani nastavení nepřineslo rozuzlení, a tak se zápas 14. června opakoval. Československý tým vypadal po prvním čtvrtfinále jako vojenský lazaret, což se nakonec v konečném účtování projevilo. Oba týmy v opakovaném zápase předváděly skvělou hru, což hlavně u Brazilců oceňovali diváci bouřlivým potleskem. První poločas se nakonec podařil překvapivě vyhrát fotbalistům Československa, když jedinou branku vstřelil ve 25. minutě Vlastimil Kopecký. I ve druhé půli pokračovali naši fotbalisté i přes četná zranění v obětavém výkonu a činil se i náhradní brankář Karel Burkert. Ovšem brazilskému tlaku přece jen československé mužstvo neodolalo, v 57. a v 62. minutě se trefil skvělý Leonidas a Československo už nedokázalo najít odpověď. Stříbrný tým z roku 1934 tak byl vyřazen.

Semifinále

V prvním semifinálovém utkání si poradilo jednoznačně Maďarsko se Švédskem, když zvítězilo 5:1. Švédové sice vedli od první minuty 1:0, ale poté byli na hřišti pány jen Maďaři. Hattrickem se v utkání blýsknul Gyula Zsengeller.

Zato duel mezi Itálií a Brazílií byl o poznání dramatičtější. Lepší a kvalitnější výkon předvedli Italové, což bylo způsobeno únavou Brazilců po vyčerpávající bitvě s Československem a navíc jim chyběl skvělý Leonidas. Squadra azzura se dostala do vedení v 51. minutě po brance Gina Colaussiho a hned za devět minut zvýšil na 2:0 z penalty Guiseppe Meazza. V 87. minutě už jen Romeu snížil na konečných 2:1. Itálie tak postoupila do finále, kde se chtěla pokusit o obhajobu titulu.

O 3. místo

V zápase zklamaných se střetla Brazílie se Švédskem, to ještě oba týmy nevěděly, že se za dvacet let utkají spolu v tom opravdovém finále. Švédové do utkání vstoupili lépe a ve 38. minutě vedli už 2:0. V závěru první půle však dokázal snížit Romeu. Ve druhé půli se Brazilcům podařil dokonalý obrat. Třemi brankami otočili stav na 4:2, když se z toho dvakrát trefil navrátilec do sestavy Leonidas. Ve zbytku utkání už kanárci Švédy k ničemu nepustili a mohli se tak radovat ze zisku první medaile z mistrovství světa, i když jen bronzové.

Finále

Ve finále třetího mistrovství světa se střetl obhájce posledního titulu Itálie s výborně hrajícím Maďarskem. Diváci v pařížském Colombes očekávali skvělou podívanou a nebyli zklamáni. Už v 6. minutě vstřelili Italové, zásluhou Gina Colaussiho, vedoucí branku. Ovšem hned za dvě minuty bylo vyrovnáno, šťastným střelcem byl Pal Titkos. Italové však hráli skvěle a vyústěním byly dvě branky do konce první půle. V 16. minutě se trefil Silvio Piola a ve 35. minutě opět Gino Colaussi. Ve druhém dějství se snažili Maďaři o vyrovnání a tomu je přiblížil v 70. minutě Gyorgy Sárosi, který snížil na 2:3. Vyrovnat se však fotbalistům Maďarska už nepodařilo. Naopak v 82. minutě pečetil výsledek na 4:2 a obhajobu titulu mistrů světa Silvio Piola. Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího vypukla obrovská radost Italů, kteří se pod vedením trenéra Vittoria Pozza stali podruhé mistry světa.

Třetí mistrovství světa ukázalo, že tato sportovní událost je stále větším a větším byznysem. Všech osmnáct zápasů shlédlo téměř 400 000 diváků a příjem francouzské federace se blížil k šesti milionům franků. Světové fotbalové šampionáty tak měly před sebou skvělou budoucnost, jenže v letech 1939 až 1945 přišla druhá světová válka a fotbalový vývoj se na pár let v Evropě zastavil. V roce 1942 se měl čtvrtý světový šampionát hrát na území Německa, ovšem ironicky právě Němci se přičinili o to, že další mistrovství světa se odehrálo až v roce 1950, tedy pět let po druhé světové válce.


MISTROVSTVÍ SVĚTA 1938 VE VÝSLEDCÍCH

Kvalifikace

Skupina 1
Švédsko - Finsko 4:0
Švédsko - Estonsko 7:2
Finsko - Německo 0:2
Finsko - Estonsko 0:1
Německo - Estonsko 4:1
Německo - Švédsko 5:0
1. Německo 3 3 - 0 - 0 11:1 6
2. Švédsko 3 2 - 0 - 1 11:7 4
3. Estonsko 3 1 - 0 - 2 4:11 2
4. Finsko 3 0 - 0 - 3 0:7 0

Skupina 2
Norsko - Irsko 3:2
Irsko - Norsko 3:3
1. Norsko 2 1 - 1 - 0 6:5 3
2. Irsko 2 0 - 1 - 1 5:6 1

Skupina 3
Polsko - Jugoslávie 4:0
Jugoslávie - Polsko 1:0
1. Polsko 2 1 - 0 - 1 4:1 2
2. Jugoslávie 2 1 - 0 - 1 1:4 2

Skupina 4
Rumunsko - Egypt (Egypt odstoupil)

Skupina 5
Švýcarsko - Portugalsko 2:1
1. Švýcarsko 1 1 - 0 - 0 2:1 2
2. Portugalsko 1 0 - 0 - 1 1:2 0

Skupina 6
1. kolo
Palestina - Řecko 1:3
Řecko - Palestina 1:0
1. Řecko 2 2 - 0 - 0 4:1 4
2. Palestina 2 0 - 0 - 2 1:40
Baráž
Maďarsko - Řecko 11:1

Skupina 7
Bulharsko - Československo 1:1
Československo - Bulharsko 6:0
1. Československo 2 1 - 1 - 0 7:1 3
2. Bulharsko 2 0 - 1 - 1 1:7 1

Skupina 8
1. kolo
Lotyšsko - Litva 4:2
Litva - Lotyšsko 1:5
1. Lotyšsko 2 2 - 0 - 0 9:3 4
2. Litva 2 0 - 0 - 2 3:9 0
Baráž
Rakousko - Lotyšsko 2:1

Skupina 9
Nizozemsko - Lucembursko 4:0
Lucembursko - Belgie 2:3
Belgie - Nizozemsko 1:1
1. Nizozemsko 2 1 - 1 - 0 5:1 3
2. Belgie 2 1 - 1 - 0 4:3 3
3. Lucembursko 2 0 - 0 - 2 2:7 0

Skupina 10
Brazílie (postoupila bez boje)
Argentina (odstoupila)

Skupina 11
1. kolo
Kuba (postoupila bez boje)
Kolumbie (odstoupila)
Kostarika (odstoupila)
Mexiko (odstoupilo)
Salvador (odstoupil)
Surinam (odstoupil)
2. kolo
Kuba (postoupila bez boje)
USA (odstoupily)

Skupina 12
Nizozemská Východní Indie (postoupila bez boje)
Japonsko (odstoupilo)


Na MS 1938 se kvalifikovaly tyto týmy: Francie (pořadatel), Itálie (obhájce titulu), Německo, Švédsko, Norsko, Polsko, Rumunsko, Švýcarsko, Maďarsko, Československo, Nizozemsko, Belgie, Brazílie, Kuba, Nizozemská Východní Indie, Rakousko (odstoupilo z účasti na MS).



Finálový turnaj - Francie - 4. 6. až 19. 6. 1938

1. kolo
Švýcarsko - Německo 1:1, opakované utkání 4:2
Itálie - Norsko 2:1 po prodloužení
Maďarsko - Nizozemská Východní Indie 6:0
Kuba - Rumunsko 3:3, opakované utkání 2:1
Francie - Belgie 3:1
Brazílie - Polsko 6:5 po prodloužení
Československo - Nizozemsko 3:0 po prodloužení
Švédsko - Rakousko (Rakousko odstoupilo)

Čtvrtfinále
Itálie - Francie 3:1
Maďarsko - Švýcarsko 2:0
Švédsko - Kuba 8:0
Brazílie - Československo 1:1, opakované utkání 2:1

Semifinále
Maďarsko - Švédsko 5:1
Itálie - Brazílie 2:1

O 3. místo
Brazílie - Švédsko 4:2

Finále
Itálie - Maďarsko 4:2


Mistr světa 1938: ITÁLIE

Nejlepší střelec: Leonidas (Brazílie) - 8 gólů



Co jiného se stalo v roce 1938?

Zemřel Karel Čapek - Český spisovatel a dramatik.

Ve Velké Británii byl na vodu spuštěn největší parník na světě - Queen Elisabeth.

13. 3. 1938 - Poté, co němečtí nacisté před několika dny vstoupili do Rakouska a zmocnili se vlády v zemi, připojil Hitler násilně Rakousko k Německé říši.

20. 5. 1938 - Československá vláda vyhlásila částečnou mobilizaci a vydala rozkaz, aby armáda obsadila pohraniční pevnosti. Toto opatření zastavilo útok chystaný Německem na Československo.

15. 9. 1938 - Britský premiér Nevill Chamberlain se setkal s Adolfem Hitlerem. Chamberlain slíbil splnění Hitlerova požadavku, aby Československo předalo Německu území, kde žije více než 25% německého obyvatelstva.

21. 9. 1938 - Československá vláda pod nátlakem Francie a Velké Británie souhlasila s předáním pohraničních území Německu.

23. 9. 1938 - Československá vláda vyhlásila všeobecnou mobilizaci.

29. 9. 1938 - V Mnichově se sešli nejvyšší představitelé Británie, Francie, Itálie a Německa, aby zabránili světové válce. Dohodli, že československé pohraničí bude odevzdáno Německu.

6. 10. 1938 - Slovenská ludová strana přednesla Manifest slovenského národa, ve kterém vyhlásila autonomii Slovenska. V čele vytvořené slovenské vlády stanul Jozef Tiso.



Autor: Marek Chromčák

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to jsou fakt výborný články. Jen tak dál, ať si zopáknem všechny MS.

Ještě jednou díky!

Reagovat
smazaný uživatel

"Slovenská ludová strana přednesla Manifest slovenského národa, ve kterém vyhlásila autonomii Slovenska. V čele vytvořené slovenské vlády stanul Jozef Tiso."

Jak jinak...

Jinak super článek...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Skandál!!! Dr. Kyslík (infantilní přezdívka, co? - jak z ňákýho dětskýho komiksu) je fanda Gunners. O2 - kyslík - sponzor Arsenalu. Proto má pořád tak blbý kecy a obtěžuje na fórech Barcy. Je mi smutno. Kyslíku, ty zrádče.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Nejenže to nebylo vtipný, navíc to bylo s tím Arsenalem i starý...

Reagovat
Marv

Vtipny,stary,ALE PRAVDIVY

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

A já myslel, že to je original product. Tuhle stránku jsem totiž objevil asi před rokem a za tu dobu to tady ještě nezaznělo...

No nedá se nic dělat. Ale trvam na svym. Doktor Kyslík mi fakt připadá jako jméno ňákýho utrápenýho vědce ze strýčka Skrblíka

Je to něco na způsob Dr.Pytlík, nebo tak něco.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Pytlíkem to tu už taky bylo, nejsi zrovna originálí.

btw., je úžasné sledovat, jak napíšeš "trvam na svym" a pak tam dáš úplně něco jiného než předtím.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Ti zapomela dorust prava hemisfera mozku??? Dam ti jednu radu do zivota, kterou ti mama asi nedala - kdyz necemu nerozumis, tak se do toho zbytecne neplet. Ja trvam na svym a to pod tim jsem jeste pridal. Takovej bonus pro tebe. Třešeň na dortu. Proste jsem to dodal. Comprendes, pendejo?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nejdříve ti to přijde jako infantilní přezdívka a pak jako přezdívka vědce...což byl podle tebe jen dodatek. Pokračuj, výborně se bavím. Ale abych tě utišil, ani zdaleka tu nejsi jedný, co si dokáže navzájem popírat své vlastní příspěvky.

PS: To pendejo tam moc nesedí, jediné, na co sis vzpoměnl?

PS2: Pravá hemisféra tě napadla jen tak, nebo to má nějaké opodstatnění? Pokud vím, tak na logiku a chápání je zaměřena levá hemsiféra...si myslím...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Pravá mě napadla, protože Milda Baroš volí ODS

To pendejo se tam hodi, nevim co se ti na tom nezda. Ale jestli chces nutne kosatejsi španělštinu, tak španělsky umim nadávat dobře... Problém je v tom, že já sem si neprotiřečil a už nevim jak ti to jinak vysvětlit.

Takže přece jenom ta pravá hemisféra bude na myšlení...nebo aspoň na rychlost myšlení...takovej procesor.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme asi rozdílné zdroje, no zkusím o tom ještě o víkendu něco pohledat, docela mě to zajímá.

No a ať mi chybí nebo ne, ty sis odporoval, to pozná ma ani ji nepotřebuju...Nejdřív infantilní a pak nějakého vědce (a mezitím, "stojím si za svým" ).

Španělsky umím taky dobře nadávat, měl jsem k tomu místního/mizerného ( ) učitele...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Tak az me zase nekdy budes tahat za slovo, muzem si spolu španělsky zanadávat. To idylka. Vědec z kreslenýho seriálu pro děti neni zrovna job, kterej by byl seriózní a zdá se mi i infantilní. Ale to jen tak, taková sonda do mýho myšlení...

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych upozornil, že za slovo taháš ty (viz., "motta ještě nesbalil všechny kufry"...).

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Uz zase uhybas? Ja sem nezacal... netaham te za slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuhýbám a začal. O ničem jiném naše minulá hádka nebyla...jen o tom, že jsi začal nadávat, že Motta JEŠTĚ neodešel a podobně...přitom bylo jasné, jak to myslím.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Minula hadka... prosim te prestan, si horsi nez manzelka.

Myslim, ze sme toho o Mottovi nakecali dost, ja sem pak odesel, vsichni te zjebali a zivot jde dal... Jediny co jsme o Mottovi nerekli, ze je to skoda. Je to vybornej hrac.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Wanted Kyslík! Dead or alive.

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to nevytáhl, já bych s tím nezačal, dávej si pozor, co píšeš a pak to bude bez problémů...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Teda, pane Kyslíku, z Vás jde strach. Hele, Motta už je vyřešenej, tvojí přezdívku už taky máme vošetřenou...

Zahrajem si takou hru. Dvě minuty se nebudem hádat a srážet. Přijatelná nabídky, ne?

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Tak koukam, ze to nebylo tak tezky. Dve minuty jsou pryč, takže zase normální stav...

Reagovat
smazaný uživatel

Když se bdueš hldíat a krotit emoce, tak proč ne?

Reagovat
Shevchenko

Mííííílan BAROŠ ! ! !

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Marv

Reagovat
Marv

Shevchenko do Chelsea

Urcite jde na 100% z AC a na 90% do Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele