Historické vítězství, hodnotil Xavi triumf Barcelony na Mallorce

03.01.2022, 11:56
Aktuality
Xavi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

ono se tam vážně zbláznili...

Reagovat
Pablos

Má pravdu nikdy v historii jim nechybělo tolik hráčů s covidem

Reagovat
pantondavo

Jak málo stačí

Reagovat
santini

po takomto historickom úspechu by bolo fajn ukopať na Granade aspoň historický bodík

Reagovat
Jordi Alba

Zbytek sezóny bude očividně ještě zábava.

Reagovat
kilobyte

To je ale komediant. Nejdříve mluví o poražení Bayernu, pak o povinné výhře v EL a nakonec slaví historickou výhru nad týmem, který hraje o udržení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vceradnesazitra

Mallorca je 15. v lize ne? To ta Barcička hodně klesla

Reagovat
drussbarb

Ano, klesla a s tím klesly i její ambice. Proto mají tři body cenu zlata

Reagovat
hematop

7/2022-Depay míří do Juventusu. Opačnou trasou míří na trvalý přestup Morata za 90 mil.eur (na splátky po dobu 9ti let)

Xavi : Historický přestup

Reagovat
celeb

ja stale dufam, ze to s tym Moratom je zly vtip

Reagovat
fenixLFC

jasne ze je, pride predsa haaland

Reagovat
celeb

radsej nikto ako Morata a este k tomu za 90m

Reagovat
2miguel1

Ono ale taketo vyhry ti presne pridavaju tie puntíky do košika viery. Ta atmosfera sa začina meniť po tom marazme Bartomeua. Najhlavnejšie je zmena myslenia a to robi Xavi genialne.

Reagovat
krisa

tak určitě, každá historická výhra zvedne sebevědomí

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

jasné vekový priemer 24,6 roka čo nastúpil, bez 15 hráčov A tímu ale aj tak mohol lepšie voliť slová.

Chápem tú logiku že ich chcel motivovať že keď to povie legenda ako makali atd ale historická ? wtf...

Reagovat
Seydou Doumbia

člověk se nesmí moc mrdat v každém slovu...prostě mu to přišlo nejlepší takhle říct, srát na to jak to zní

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
dextroza_m

Tak hlavně ti lidi tady nechápou, že jsme je porazili s hromadou hráčů, kteří hrají třetí ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

To chapou vsichni, a cest barcelone za to, protoze vyhrat na mallorce je slozite i tak, ale pod pojmem historicke vitezstvi si predstavuji teda neco uplne jineho

Reagovat
2miguel1

Historicke viťazstvo skor v zmene myslenia. Pod Koemanom s tou zostavou by to bola urcite prehra. Barcelona potrebuje, aby sa to cele preklopilo v hlavach a začal si klub ako taky veriť. Xavi to robi a robi to genialne.

Reagovat
exot12

Toto vyhlásenie pri všetkej úcte je minimálne divné pre 80-90% ľudí čo si to prečíta, ten zvyšok si povie OK.

No a ak by som bol ja hráčom Barcy a Xavi mi povie, že toto je historická výhra, tak si budem myslieť, že si dal skôr než prišiel do kabíny, v tom lepšom prípade

Reagovat
celeb

hlavne ked Malorce chybalo 9 hracov, co vsetci zabudaju dodat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však chyběl víceméně pouze Kubo, jinak nikdo, kdo by jim měl v zápase nějak pomoct.

Reagovat
Billy McClane

Ich najlepsieho stopera Railla samozrejme nespomenies.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak neberu Railla jako dlouhodobou absenci, pokud by se zápas odložil na nějaký termín v průběhu dalších týdnů, tak by stejně hrát nemohl.

Reagovat
celeb

co, uz to nevyzera tak HISTORICKY? U nas vymenovat vsetkych aj s Alvesom, co este nehral a u Malorky drzat hubu? U nas spomenut aj nahradnikov, Mallorka so svojou sirokou lavickou odpise 9 hracov uplne v klude, ze?

Ze sa na nasu rozharanu hru neda pozerat a mozme zasa dakovat za 3 body Stegenovi, na ktoreho si tu par dni dozadu nadaval? A to zdaleka nie len posledny zapas, ale aj Betis, Sevilla, ...

A hlavne, ked sme hrali 1. zapas proti Bayernu s podobnymi problemami pod Koemanom, tak ste vsetci strasne nadavali, ze Barca musi hrat na vyhru a podobne nerealne bludy. Ked sa teraz v zapase o vsetko s nami Bayern doslova hral, tak uz je pod Xavim vsetko v najlepsiom poriadku, a to mal k dispozicii lepsi tim s menej zranenymi a Dembelem. Posledne zapasy su doslova a dopismena nepozeratelne a som zvedavy, ako dopadne EC za 9 dni. Ved sme Barca a proti rivalovi sa nic ako vyhra neberie.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když se budu držet jasných faktů, které ohnout nijak nedokážeš, tak Mallorce žádných devět hráčů nechybělo, to je jasná lež a budu rád, když mi teda zmíníš jména.

Zase děkovat Stegenovi? O čem to proboha mluvíš? Se Sevillou jsme snad (klasicky) dostali gól z jediný střely na bránu, jinak bych se nebál říct, že jsme hráli vzhledem k podmínkám výborně. Betis byl samozřejmě špatný zápas, to nikdo ani nepopírá.

U Koemana bylo největším problémem (teda kromě absence jakýkoliv taktiky) to, že zejména mladé hráče pravidelně na tiskovkách házel pod autobus a neustále vyplakával, jak má těžkou pozici a navzdory jeho obrovským kvalitám mu to hráči individuálními chybami kazí. V tomhle směru je vidět jasný pokrok, tak buď připraven, až můžeš za jízdy naskočit do rozjetýho vlaku .

Reagovat
celeb

Mallorca Outs & Doubts: Takefusa Kubo, Aleksander Sedlar, Jaume Costa, Iñigo De Galarreta, Ángel Rodríguez, Dominik Greif, Joan Sastre, Jordi Mboula, Lago Júnior, Matthew Hoppe, Salva Sevilla, Antonio Raíllo (out)

Z tychto 13 stihli doliecit Costu, ktory odohral cely zapas, Angela Rodrigeza, ktory odohral hodinu a Galarrety, ktory po tej hodine nastupil.

Ci ich bolo 8 ci 10 .... vsetky timu maju teraz velke problemy so zraneniami aj covidom, dokonca aj take, co maju zlomok rozpoctu Barcelony a nemaju 17 mega len na neskuseneho trenera.

Ale chapem, spominat to nie je spravne fanuskovske, lebo to kazi radost z ohromujuceho HISTORICKEHO vitazstva 1:0 nad silnou Malorkou hrajucou v plnej sile proti zdecimovanej Barcelone, zufalo braniacej vysledok a nakoniec 2 body zachrani zazracnym zakrokom drevak Stegen, ktory neviem ako mal chytit gol Papu Gomeza po rohu, ktory sa predral cez hracov do opacneho rohu branky, hlavne ked nic nevidel cez dvojblock Pique - Busquets este s dalsim hracom Sevilly.

Na Koemana mozes nadavat ako chces, bol to on, kto vytiahol Gaviho, Nica a Pedriho, pravidelne ich staval a posunul ich uplnie niekde inde. Na rozdiel od Xaviho nedostal ziadneho 55 milionoveho hraca, ale v podstate mu rozobrali cely tym a zobrali najligotavejsie suciastky (Messi, Griezmann, Suarez, ... ). Nikto netvrdi, ze patril k najlepsim trenerom Barcy, ale Xavi sa zatial javi este horsie. Preco nemozeme podpisat normalnych trenerov, ale neustale hazardovat (ako s Messiho karierou) roznymi Martinezmi, Valverdami, Setienmi ci neskusenym Xavim fakt netusim. Raz to vyslo s Guardiolom, tak odteraz budeme stale vsadzat na 0 na rulete

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kubo - absence

Sedlar - na lavičce

Costa - odehrál celý zápas

Galarreta - na lavičce, nastoupil na 30 minut

Ángel - v základu, odehrál 60 minut

Greif - náhradní brankář, v LaLize má za půl sezony nasbíráno 90 minut

Sastre - na lavičce

Mboula - na lavičce, odehrál 20 minut

Lago - dlouhodobá absence

Hoppe - absence, v LaLize od začátku sezony dohromady 89 minut

Salva - na lavičce

Raíllo - dlouhodobá absence

Takže tolik asi souhrn, ze kterýho si každý může usoudit, o jak oslabenou Mallorcu se jednalo. Pokud do toho započítáme 4 hráče, kteří nastoupili k zápasu, přidáme 3 z lavičky, 2 s naprosto minimálním (zatím spíš žádným) vlivem na tým, tak se opravdu dostaneme na těch tvých 13 kusů.

Ano, problémy s covidem mají všichni, proto bych v tý situaci aspoň očekával, že kluby nebudou svazovány tím, že musí být za každý situace na hřišti 7 členů áčka, což pouze ztěžuje už tak dost omezený skládání sestavy. Jakých 17 mega na trenéra?

Nikde netvrdím, že Stegen mohl něco dělat se střelou Papua, pouze reaguju na tvůj nesmysl, že nám v Seville zachránil bod, když na něj kromě toho gólu ani nic dalšího nešlo . Xaviho řeči o historickým vítězství beru s velkou nadsázkou a pochopením, že ten mladý a nezkušený tým potřebuje dodat kuráž a sebevědomí, aby se zvednul a zlepšoval.

Ano, za šanci pro mladý hráče si Koeman jednoznačně zaslouží velkou pochvalu, však nikde ani netvrdím, že dělal všechno špatně. Pouze škoda, že Pedriho přetěžováním na několik měsíců odstavil od fotbalu a tlačil na to, aby Nico byl odstaven Wijnalduem. Suáreze vyhnal sám, Grieze nedokázal využít (legitimní, asi těžko by to někdo dokázal). Já v Xaviho hře vidím pokroky, zejména v defenzivě, chování po ztrátě míče a celkové organizaci. Samozřejmě těch možností pro zlepšení jsou tam stále mraky. O kterým normálním trenérovi mluvíš? Koho bys v tý situaci angažoval místo Xaviho?

Reagovat
roman1978

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
celeb

Odstupne Koemanovi (zlavil len 1m) + odstupne Al Sadd, kde sa spociatku hovorilo o 1 - 1.5m, ale nakoniec to malo byt 4.5-5m.

Ja by som nechal Koemana dohrat sezonu a v lete sa pokusil o ten Haga. Pripadne nemeckych trenerov, talianov, po MS kludne Lucha, ktory konecne dozrel ako trener a nesprava sa tak despoticky - tvrdohlavo ako v sezonach po trebble.

Ja Xavimu neverim. 1. zapas vyzeral dobre, potom to slo horsie a horsie. On moze byt dobrym trenerom, ale na to potrebuje cas a vela odvelenych zapasov. Nie sa ist ucit do Barcelony. Nehovoriac o tom, ze pracuje so svojimi byvalymi spoluhracmi.

Na dalsi rok mozme mat uz slusny tym, ktory moze zacat hrat o titul. Xavi ho moze brzdit este aj dalsiu sezonu, lebo odvolat Xaviho bude takmer nemozne - ak nebude chciet odist sam, co by bral ako vzdanie sa.

A to ma este stale strasi Morata za 90m, ktoreho (zevraj) Xavi velmi chce. Tuto vsak dufam, ze je to len hoax.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
LFC182

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Billy McClane

Pane boze to je klaun

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Xavi

Reagovat
jany kozak

Reagovat
F.Torres

Konecne ma ten cirkus vhodneho principala malokdy je principalem sasek

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

spis prekvapeni sezony, i pres ty marodky jsem tipoval neprohru Mallorky

Reagovat
mastakillah

Správně. Je potřeba mít cíle adekvátní svým ambicím

Reagovat
PH8

Reagovat
Y.N.W.A

málokdo si uvědomuje ten bordel co tam je, a že ten klub nebyl nezdravej jen ve věcí financí... s hráči z béčka hrála Barca dobrej fotbal a Mallorcu přehrávala

Xavi to zvedá, je otázkou, zda bude mít na to, vrátit Barcu až do top formy, nebo to bude jen takovej Kotal, po kterým bude muset přijít Vrba

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych zase brzil s tema "hracema s becka", protoze takovy hraci byli v zakladu akorat 2.

Reagovat
Seydou Doumbia

no a k těm dvoum v základu hráli i další čtyři mladíci, co mají +- piču odkopano...takže můžeme uznat objem jeho odpovědi

Reagovat
dextroza_m

Ale... povídej, kteří dva? Nebylo jich více? A ve druhém poločase?

Reagovat
smazaný uživatel

V zakladu byli pouze 2 - Ilias a Jutgla. Nico s 1000 minutama za acko se da tezko chapat jako hrac becka.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nico je papírově stále hráč béčka, dokud se nějakých členů soupisky áčka nedokážeme zbavit. Takže opravdu tvou argumentaci nechápu, to jich měl postavit víc a zápas zkontumovat ve prospěch Mallorcy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se jen ohradil proti tvrzeni, ze se Mallorca porazila s hraci z becka. Clovek co si to precte muze nabrat dojmu, ze Xavi s partou nezkusenych floutku porazil prvoligovy klub. Realne takovy byli v zakladu akorat jen dva. Zbytek byli hraci hraci s furou zkusenosti z LaLigy.

Reagovat
CHONG

Měli zraněné hráče a i přesto dokázali porazit slovutnou Mallorcu a stačilo jim k tomu zdržovat až od 50. minuty, nechápu, proč musíš dehonestovat takové významné historické vítězství

Reagovat
EaP

Jo no, zato Real neporazil v top zostave ani trapiace sa Getafe. A to som este zvedavy, co bude Ancelotti robit, ked sa zacne pohar, LM vyradovacka a bude sa finisovat v lige. Ja som skalopevne presvedceny, ze liga dopadne bodovo velmi tesne aj napriek tomu, ze teraz ma Real taky naskok. A to maju stastie aj v tom, ze im viac - menej nechybaju viaceri clenovia zakladnej zostavy pre zranenia. Byt Real v pozicii Barcelony, ze im naraz vypadne 17 hracov, by sa modlili za odlozenie zapasov.

Reagovat
JM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Fůru zkušeností bych si určitě představoval jinak, ale jinak souhlas.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Y.N.W.A

jako jestli s něčím brzdit, tak s tím "historickým" ... to jako s ostatními souhlas, ale zrovna s tím vybrakovaným kádrem a s tím, s čím tam jeli, tam není co zpochybňovat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Xavi každý zápas využívá plný limit hráčů z béčka a je naprosto zřejmý, že pokud by nebyl omezen nesmyslnými pravidly, tak by je využíval ještě víc. Takže tady podle mě fakt není na místě mluvit o nějakým brzdění.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Neutron

ako ano, chybalo im fakt vela hracov, ale...zapas proti tymu co hra o zachranu...a historicka vyhra? No tak Xavi...tymto tempom urobis zo seba debila rychlejsie ako Stevie...

Reagovat
Anacron

To ze sebe udělal už dávno. Teď to jenom potvrzuje.

Reagovat
Liquid

Reagovat
PH8

Nedej bože aby ještě navrch ve středu porazili čtvrtoligový Linares.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už víme, že není nejostřejší tužka

Reagovat
Tony Stark

Bože, to je ale kus nagélovaného chumaja

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
CHONG

Já mám tohoto maníka stejně rád, je s ním fakt prča

Reagovat
The Krupy

Ak nás fakt oslobodí od Moratu, bude to môj najobľúbenejší tréner.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tam si myslím, že to spíš zarazí Atlético.

Reagovat
Gazdo

Vdakabohu

Reagovat
drussbarb

Moc dobré tři body, jsem s tím OK, umístění do 4. místa je reálné

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
Shottack

Xavi zabojoval o nejlepší hlášku EF

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím od Xaviho velmi dobrá práce. Všichni víme, že ještě zabere spoustu času, než se ten kádr vyčistí a bude opět bojovat o tituly, ale nervozita u konkurence začíná stoupat .

Reagovat
2miguel1

A to je dobre znamenie..

Reagovat
F.Torres

To jo. Betis se uz klepe

Reagovat
el Principito

já jsem si tady v poslední době udělal několik printscreenů ... myslím, že se brzo budou hodit

Xavi a hlavně Laporta ještě nekterým vytřou zrak

Reagovat
REPLIKATOR

Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdyby mohl, tak tam vletí ještě na posledních 30 minut a ještě rozdá 2 golové přihrávky a ještě trefí břevno z 20ti metrů. .....jde z něho jak tam trpí jak hladový pes za lajnou

Reagovat
valloire

Xavi.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
celeb

Dalsie historicke vitazstvo nad Deportivom Linares ani neviem z kolkej ligy - 2:1 sa berie a nikto sa nepozera, ze do vedenia mali ist oni, kedze to bol jednoznacne mrtvy ofsajd - nastastie nebol VAR.

Jednoznacne ideme dopredu a plody Xaviho genialnej prace uz musi vidiet kazdy ignorant. Ved sa ucil u najlepsich v Katarskej lige, kde za 2 roky pojedol celu mudrost sveta a teraz uz len do Katalanska priniesol ucenie najlepsich majstrov remesla ...

Reagovat
celeb

V Linares asi este nikdy nevideli hraca s cenovkou cez 100 milionov. Som zvedavy, kolko podobnych klubov by sa zmestilo do Dembeleho cenovky, cela ta liga?

Reagovat
sokar

mrtvy ofsajd

Reagovat
celeb

sa dotkol lopty, alebo blokoval vyhlad brankarovi? Alebo preco by jeho postavenie malo byt mimo hry?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele