Hinteregger ve 29 letech překvapivě ukončil kariéru

23.06.2022, 15:11
Aktuality
Eintracht Frankfurt nečekaně opouští Martin Hinteregger, jenž se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Rakouský reprezentant se dohodl na předčasném rozvázání smlouvy...

Hinteregger přišel do Frankfurtu před třemi a půl lety, okamžitě se zařadil mezi nepostradatelné hráče a výraznou měrou se podílel na vítězství v Evropské lize.

Smlouvu platnou do roku 2024 však nedokončí, Eintracht vyhověl žádosti obránce, který se rozhodl pověsit kopačky na hřebík.

"Za působením ve Frankfurtu se budu ohlížet s velkou vděčností a radostí. Chtěl bych poděkovat spoluhráčům, trenérům a všem dalším zaměstnancům, především děkuji fanouškům, kteří mě vždy podporovali," řekl Hinteregger, jenž za Eintracht nastoupil do 136 soutěžních zápasů s bilancí 14 gólů.

Sedmašedesátinásobný rakouský reprezentant byl dlouhé roky hráčem Salzburgu, s nímž vyhrál pět ligových titulů. Na bundesligové scéně si posléze udělal jméno v Augsburgu.

Hinteregger byl v poslední době kritizován kvůli spojení s kontroverzním politikem Heinrichem Sicklem. S bývalým členem FPÖ měl spolupracovat při organizaci amatérského turnaje.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (89)

Přidat komentář
Abaddon

Důvod?

Reagovat
Abaddon

Děkuju.

Reagovat
FC Porto FC

Ten důvod je hodně wtf

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Tak bejt štvavou zvěří ,,liberálů´´ není žádný med.

Reagovat
lampas

Čtu, to je tak odporná lůza tyhle lidi. Je mi z nich ještě víc na blití, jak z typického voliče SPD.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

"Víťazstvo v Európskej lige som si veľmi užíval, pretože som vtedy vedel, že to bude moja posledná veľká oslava víťazstva s fantastickými fanúšikmi v tomto meste, ktoré sa stalo mojím druhým domovom. Na svoje pôsobenie v Eintrachte budem spomínať s veľkou vďačnosťou a radosťou."

To uz pocas finale EL vedel, ze sa v juni stane "stvavou zverou liberalu"?

Reagovat
Abbe Faria

co ty vis, treba chtel prestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Logicky by to daval do svojho vyjadrenia k ukonceniu kariery, keby sa to tykalo prestupu.

Reagovat
Rudnevs

Nechcem byt zly, ale aj keby ostal vo Frankfurte dalsich 10 rokov, bola by to zrejme jeho posledna oslava takeho velkeho titulu ale chapem jak to myslel samozrejme

Reagovat
Kejza

jojo, tak tak. a proto už loni na podzim po sérii zranění o konci kariéry po letošní sezóně uvažoval (jeho vyjádření). prostě věděl, že ten moment, kdy se stane štvavou zvěří liberálu, musí někdy přijít

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hlahart

Reagovat
db18

Ještě minulý týden řekl, že chce ukončit kariéru ve Frankfurtu... a najednou bum. To vypadá, že se ho Eintracht chtěl zbavit. Ale smlouva neni zrušená, tak buď do jejího konce nesmí hrát jinde, nebo to musí Frankfurt povolit, kdyby si to rozmyslel po nějaký době...

Reagovat
mistr129

Vždyť ji ve Frankfurtu ukončil

Reagovat
andrew96

Z vyjádření Krõscheho to tak zase nevypadá. Buď to přišlo od samotného Hintiho (a můžeme se ptát, zda se na jeho decizi nepodepsala i uplynulá nepovedená sezóna), nebo došlo k vzájemné dohodě s ohledem na to, jak Frankfurt jasně vystupuje proti krajní pravici.

Reagovat
db18

Je pravda, že už minulý rok vydal autobiografii, no. (odkud se pak taky hodně témat probíralo v médiích, ale to musel čekat...)

Reagovat
Rudnevs

Spolu s Jürim Vipsom dve podobné pičoviny, ktoré niekomu posrali kariéru. Nechcel som byť jeden z ľudí, čo toto píše, ale tento svet je v niečom veľmi zvrátený, keď stačí niečo takéto na kariérne odstránenie človeka a zničenie niečoho tak pekného ako Hintiho angažmá vo Frankfurte.

Reagovat
smazaný uživatel

svět je velmi zvrácený. A je jedno jestli koukáme na západ nebo východ. Každý má to svý wtf.

Reagovat
okokolo

Reagovat
Čenda

Reagovat
andrew96

K tomu dnešnímu světu viz předešlé vlákno.

Jinak nechce se mně věřit, že Hinteregger o Sicklovi tolik nevěděl. Sicklovo napojení na krajní pravici bylo dost probíráno a že by se to k Hintimu nedostalo, ještě k tomu z malé vesnice... nevím.

Poslední rok nebyl pro Hintiho lehký, takže bych angažmá v Eintrachtu úplně neidealizoval. Každopádně stopu nechal velkou a klub i fanoušci (alespoň většina) na něj budou vzpomínat s láskou.

A abych se Hintiho i trochu zastal... měl i do jisté míry smůlu na klub. Kdo ví, jak by se kauza řešila uvnitř takového Augsburgu. Přece jen, Frankfurt stojí v čele fotbalového boje proti krajní pravici.

Reagovat
okokolo

Politický postoj sportovce, pokud je v mezích zákona, by neměl mít vliv na pozici v klubu. Připouštět společenský tlak a brát ho jako normu k odsouzení hráče je nedemokratické a neliberální.

Reagovat
andrew96

To ať si rozhoduje sám klub, zda připouští jisté politické postoje svých zaměstnavatelů. A zda vyslechne hlasů zvenku.

Reagovat
mistr129

Ale teda ke tvému prvnímu příspěvku, vidím rozdíl kdyby třeba podporoval Stracheho na kampani apod., ale jestli to správně chápu, tak tady podporoval nějaký amatérský turnaj ve spolupráci s nějakým starostou místní samosprávy ne? Zrovna v takové situaci bych asi taky neměl problém spolupracovat s někým od ANO, socanů nebo zelených, ačkoliv by to v žádném případě neznamenalo, že bych je nějakým způsobem podporoval.

Reagovat
andrew96

Sickl byl dříve členem neonaciatického uskupení a jako podnikatel obchodoval s krajně pravicovými organizacemi. To už je ostřejší profil než být politikem systémových stran.

Reagovat
Rudnevs

Vyjadril tým Hinteregger nejaky politický postoj alebo urobil niečo ilegálne? Že chcel s nejakym miestnym boháčom zorganizovať futbalový turnaj pre ľudí? Že chcel spraviť dobrú vec? Nezapájal sa nijak do jeho politických aktivít či názorov a na otázku odpovedal, že nie je nijak pravicovo orientovaný, ináč by to vo futbale nikdy tak ďaleko nedotiahol a taktiež povedal, že politiku nijak nerieši a ani ho to nezaujíma. Riešili spolu čisto len turnaj, ktorý bol legálny a s dobrou myšlienkou. To by potom muselo byť odstránení všetci ľudia, s ktorými sa Sickl kedy bavil alebo robil bussiness.

Reagovat
andrew96

Já Hintereggera odstranit nechci, stačilo by distancování se, pokud tedy přistoupíme na to, že o neonacistické minulosti i nedávným kontaktům Sickla nevěděl. Pořádat charitativní turnaj s osobou s takovou minulostí? To navzdory dobrému účelu (alespoň ze strany Hintiho) smrdí.

Jinak Hinteregger se o politiku nezajímá, ale novináře, který informace zjistil, osočil oslovením "extrémní levičák". Tak ať jde do prdele.

Reagovat
Rudnevs

Tak úprimne čo tak sledujem fanúšikov Schalke, tak tam panuje celkom nenávisť voči napr. Bildu a v tíme to zrejme nie je ináč, preto aj po príchode Schrödera sa čiastočne podarilo obmedziť kontakty na Bild, čo znamená, že tam nie je preberané každé slovo, ktoré sa v tíme povie. Pokiaľ sú tieto médiá proti vám, dokáže vám to dosť zničiť plány. Viem si predstaviť, že akonáhle sa Hinti dozvedel, že nejaky otravný novinár, ktorý sa na tom chcel priživiť, to vyťahuje a robí z toho obrovský škandál, určite bol naňho nasraný a nečudujem sa, že mu proste ušli nervy. Treba chápať aj kontext, že Hinteregger je tak trochu stará škola, povaha typu Basler, Matthäus; nemá rád novinárov, médiá, je to veľmi citlivý a emotívny hráč. Ja to chápem, že na toho novinára povedal niečo trocha aj ostrejšie. Ale nemyslím si, že by bol skutočne nejaky extrémista a pravičák, to by sa s takými postojmi skutočne moc ďaleko vo futbale nedostal.

Inak teda, Hinteregger nakoniec ten pohár robil bez Sickla a distancoval sa od akéhokoľvek spôsobu diskriminácie… čiže to, čo píšeš, že by stačilo, tak spravil.

Reagovat
okokolo

Samozřejmě, že si to klub rozhodne sám. Ale je absurdní, že bojuje za určité hodnoty způsobem, kteým tyto hodnoty sám porušuje.

Reagovat
Freedo

Píšeš tam, že to není otázka doby, ale bylo to tak vždy. Rozhodně si nemyslím, že v takové míře. Jakýkoliv komentář z minulosti nebo to, že se objevíš na stejné akci s někým společensky neakceptovaným, ti může ukončit kariéru a zničit pověst navždy. Média a veřejnost tě zničí. Můžeš mi říct nějaké obdobné případy z konce 20. století v západních demokraciích?

Tvá rada, aby si to rozhodl sám klub, je směšná. Kvůli tlaku společnosti nemají šanci se postavit na stranu hráče, aniž by si pošramotili renomé.

Reagovat
Pablos

ten hajlující brankář z Crystal Palace ještě v klidu chytal dál a dokonce přestoupil do Burnley ještě

Reagovat
andrew96

Nehodlám hodnotit, co je společensky akceptovatelné a co nikoliv. Z této diskuze je například Hintereggerovo jednání spíš v cajku. Opravdu je to ale dnes tak hrozné? Na jedné straně máme Kúdelu, avšak na druhé Gündogana, kterému fotka s autokratem očividně nijak neuškodila. Co by za to dal Ali. Abdul-Raufovi v 90. letech taktéž hrozila suspendace za společenský postoj. No a o tom, co hrozí v nedemokraciích, se snad nemusíme bavit. Jinak se možná modelují společenské konvence, ale skutečně směrem k horšímu? Viz Ali, proti němuž represivně zasáhla veřejná správa. To má být lepší než nezávislá investigativa médií?

Například na West Ham se nedávno tlačilo kvůli Zoumovi. Podlehl? Toť příklad, nakolik jsou kluby v rukou společenské svévole.

Reagovat
Vinci

To určitě nemůže být pravý důvod

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
bayern987

Reagovat
Witcher

Václav Kadlec taky skončil brzo to není náhoda

Reagovat
Keeper117

Hej len jeho nenaháňali blázni ale urval si dvakrát koleno

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Smutne, najma s prihliadnutim na to, ze sa verejne distancoval a nesuhlasil s tym pozadim danej veci. Vraj o tom netusil. Popravde, radsej nejdem ani sudit, kedze o tom moc info nemam.

Reagovat
db18

Reagovat
Kejza

vždyť tam ta spojitost konce kariéry s tou kauzu kolem Hinti Cupu nikde není - nebo jsem slepej? pro četná zranění prý uvažoval o konci kariéry od loňskýho podzima (o těžkym období se zdravím psal i na instagramu), načež se na jaře zase zranil. ta kauza je tak maximálně kontext posledních dní. navíc ve Frankfurtu má dveře otevřený, takže kdyby ho měli za kámoše nácků, asi by to tak nebylo

Reagovat
ACSeRw!n

nacek

Reagovat
SaianSupaCrew

"I have to admit the mistake of not finding out who he is, what his background is, but who is doing this? That's my own fault," Hinteregger admitted on the ORF programme "Aktuell nach Fünf". And further: "Mr Sickl has not been in Carinthia for 30 years. For many of my generation (...) he is completely unknown. If you heard the story afterwards, it is very shocking."

The twenty-nine year old young man ended his cooperation with the company "Hinti Event GmbH" on the same day the report was published. Still, it will leave a "small dent" on his career, although any connection with the right-wing corner is "absolute nonsense".

Small dent

Zjevně jen další hon na čarodějnice.

Reagovat
smazaný uživatel

"Víťazstvo v Európskej lige som si veľmi užíval, pretože som vtedy vedel, že to bude moja posledná veľká oslava víťazstva s fantastickými fanúšikmi v tomto meste, ktoré sa stalo mojím druhým domovom. Na svoje pôsobenie v Eintrachte budem spomínať s veľkou vďačnosťou a radosťou."

"Už minulú jeseň som uvažoval o tom, že po sezóne skončím."

Zaujimave, ze nad tym uvazoval uz pred tym "honom"

Reagovat
Kejza

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kejza

slučujou se dvě situace - tahle kauza (ve který je nevině) a konec kariéry - jako by to mělo přímou souvislost. přitom je to podle mě konstrukt.

Reagovat
fabec1222

Hitleregger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
vladino10

Hitlenegger?

Reagovat
kattos

U těch Němců/Rakušanů se z toho začíná stávat normální věc.

Reagovat
Didier Drogba

OK, ale ať se dělají hony i na ty, co se zapletou s nějakýma socanskýma gumama, obě krajní strany spektra jsou špatně

Reagovat
cortan

Kecy v kleci. I kdyby to byl, jak zdejší antidemokrati tvrdí, hon na čarodějnice, určitě by kvůli tomu ukončil kariéru

Reagovat
Rudnevs

Tak Hinti je taky zvlastny, velmi senzitivny clovek. Viem si predstavit, ze akonahle sa citil nechceny, tak sa rozhodol skoncit.

Reagovat
Jordi Alba

V tom případě se Hinti dost podobá jedný mojí ex.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je překvapivé, že když se cítí nekdo nechtěný, tak jde dál

Reagovat
Salfovic

antidemokrati

Reagovat
JohnKoul

O jednoho nacka ve svete fotbalu min, jen houst.

Reagovat
PtákOhnívák

Ááá, cancel culture úřaduje. Neskutečný.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Witcher

Aspoň může s Feninem řádit na tribuně

Reagovat
ACSMan
Reagovat
mario23

Vlastenec

Reagovat
guerro

Přesně

Reagovat
guerro

https://paste.pics/HC240 Vlado jsi to ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Hinteregger sa vyjadril, ze ukoncenie zvazoval uz od jesene minuleho roku, ale to samozrejme nesedi do rozpravky o hone na carodejnice miestnych bojovnikov. Ten turnaj sa udial iba pred par tyzdnami.

"I was having thoughts about stopping at the end of the season as early as last autumn,"

Reagovat
dinss

Vtipný je, že vždycky takový jako ty řvou nejvíc. Pod každej komentář okopíruješ to samý. Jak by řekl Braňo: ,,To je HNUS!”.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne nieco som si dovolil, bojovat faktami proti hysterickym reakciam. Dat az 3 komentare s citaciami z Hintereggerovho vyjadrenia, wow, ze mi hanba nie je.

Btw. "Pod každej komentář okopíruješ to samý" - v case pisania tohto prispevku tu bolo 44 komentarov, z toho ja som zareagoval na niekoho ineho az 2 krat a ani jeden komentar nie je uplne rovnaky. Takze ziadna cast tvojho prispevku nie je pravdiva. A taki ako ja urcite "nervou nejvice", moc si sa netrafil. A tvojho kamarata "Braňa" tiez nepoznam.

Reagovat
inferno08

Jenže to co píše Belmont je docela zásadní informace, která hází vidle do 99% zdejších příspěvků. A napsal to pod tři. Nalijme si čistého mléka.

Reagovat
AnnelieseMichel

Ty si čo za dementa

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

*

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nevím proč, ale něco mi říká, že ukončil svoji kariéru kvůli homosexualitě

Reagovat
Kejza

zatím nejlepší tip

Reagovat
AnnelieseMichel

Hm.. komentáre dosiahli úroveň zatrpknutých dôchodcov z facebooku. Nikto nič nevie, ale už z toho dementi robia politiku.

Reagovat
verv

Reagovat
fenixLFC

to vies, nehra sa futbal, nikto neklaci tak si miestna fasounska uderka musi najst nieco voci comu sa bude vymedzovat a tvrdit ako su ich "konzervativne, tradicne" hodnoty poakodzovane zlymi, zlymi liberalmi

Reagovat
Rudnevs

No tak toto je uplne vyhanané do extrému. Väčšina z nás je akurát nasratá za to, kvôli akej sprostosti bol hráč donútený ukončiť kariéru.

Reagovat
fenixLFC

1, nie je to sprostost

2, nie je to pravda

co viac na tom treba viac vysvetlovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho, co jsem četl a slyšel v jeho rozhovorech, tak za tím rozhodnutím je spíš burn-out, vyhoření, únava. On je dost známý, že občas neodolá alkoholu , bojoval se závislostí na hazardu. napsal o tom i knihu "Innensicht". Kde zmiňuje i tlak, jakému je vystaven vrcholový fotbalista, třeba na něj už toho bylo moc a chce začít novou životní dráhu. Neříkám, že aféra popsaná v článku neměla na rozhodnutí vliv, ale určitě to nebyl důvod jediný. A možná, že mu ve Frankfurtu řekli : " Jestli neodejdeš dobrovolně, tak tě vyhodíme. ".

Reagovat
Kejza

Já jse četl díky Rudnevsovi tohle https://amp.dw.com/en/frankfurts-martin-hinteregger-announces-shock-retirement-after-far-right-controversy/a-62076909 , kde se píše, že o konci kariéry uvažoval od loňskýho podzima a že už před finále EL věděl, že skončí. Červnová kauza s náckem na to mohla mít těžko vliv, kort když to vztahy s Frankfurtem nijak nepokazilo. Jak to chápu já, je to jen nesmyslnej konstrukt. Když měl v průběhu kariéry teda i tyhle problémy, o kterých píšeš, tak mi to přijde celkem jasný..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele