Hilála mrzelo, že jeho góly nepřinesly fandům radost z výhry

03.11.2018, 10:44
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (55)

Přidat komentář
Pablos

opravdu Hilál ? to je zase nějáký počeštění přiblblý jo ?

Reagovat
veikko

Ach jo Rozhodně se to tak čte spíš než Helal. Se stim smiř.

Reagovat
Pablos

smířenej s tím jsem ...ale, že se mi to nelíbí přece můžu dát najevo.

Reagovat
veikko

V pohodě, mě to akorát vždycky vytočí, že se pokaždé řeší ty přepisy, i když jsou ty naše foneticky mnohdy téměř dokonalé. Němci taky používají své fonetické přepisy, Rusové svoje.

Reagovat
Pablos

mně vadí spíš ta nejednotnost teda... na fotce tady bude Yusuf Helal, v zápisu utkání bude Yusuf Helal, na dresu taky nemá určitě Hilál ...tak spíš tak.

Reagovat
veikko

Jo, to je trochu problém. Mi osobně ty anglické přepisy vadí proto, že výslovnosti těch jmen často vůbec neodpovídají (Helal ještě budiž, protože oni to přečtou jako Hílal). S nejednotností u jmen, která nejsou psaná latinkou, se asi počítat musí, bohužel. Extrém je to třeba u Korejců. Ty naše přepisy vypadají sice fakt divně, ale anglické zase neodpovídají výslovnosti. Pak člověk kouká na zápas Korey proti někomu a vůbec netuší, kdo je zrovna u míče.

Reagovat
Pablos

Ale ten problém v té výslovnosti je prostě i skrze Evropu ...třeba rumuni a ty jejich koncovky a nebo i se španělskýma hráčema je někdy problém ...nebo respektive pak zjistím, že se to vyslovuje jinak, než jak jsem si kdy myslel ( i když to je tak jeden z 50 možná ze 100 jinak mívají ty jména jednoduchá), takže tak jako tak někdy prostě se musíš pídit... a třeba u těch korejců mi to je jedno i v češtině, páč si nikoho pořádně nezapamatuju, jedině, že by musel doslova vynikat na hřišti.

Reagovat
veikko

Jenže tam se to nepřepisuje, protože píšou latinkou. Tam už je to jen na komentátorovi, jestli si najde, jak se který znak čte. Já jsem se třeba půl roku rumunsky učil a ta výslovnost je složitá jen u znaků î a â. Třeba mě zaráží, že si jediný komentátor (hlavně v hokeji) nezjistil, že finské ä se čte jinak než v němčině... Ale jsou to prkotiny, štve to jenom mě, protože mě tyhle věci baví.

Reagovat
Pablos

Já vím, že se to nepřepisuje. jen ten problém s výslovnosti je stejný... teda pokud to není jednotně napsaný v českém přepisu.

Reagovat
Pablos

to už jsem se do toho něják zamotal mi příjde

Reagovat
Azazelo RD

Normálně počeštit na Josef Hejkal a nemazat se s tím. Vietnamcům se taky říká "Karle".

Reagovat
mesyas

uprchlík

Reagovat
monty25

Podobně jako on školil Teplice v Ďolíčku snad jenom Páťa Schick...

Reagovat
Kang & Kodos

Schick, Tetteh, Jusuf. Docela kvalita na to, že to je jenom Bohemka.

Reagovat
db18

To ma za repre jen 5 minut?

Reagovat
Tigerinho

podle wiki má 40 zápasů a 5 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, on odehrál za repre 40 minut dal 5 gólů a přitom čistýho času hrál jen 5 minut?

Reagovat
smazaný uživatel

*40 zápasů

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

má to v noze .. musí se usadit tady což ale vhledem k tomu že lítá na repre srazy do hajzlu moc nepujde ... neprosadí se a to kvůli tomu že je špatný fotbalista ale kvuli tomu že vše hraje proti němu a nedá to ..

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak bohemka má výborny skauting na to jak žumpa klub to je ...

Reagovat
ThePigFeathers

Reagovat
ratusek

Už když tehdy nastoupil v prvním zápase, tak ukázal za těch pár minut, že je hodně kvalitní utočník a lepší než většina v ČR. Myslím, že v zimě po něm sáhne někdo z TOP3.

A tuším, že ho Hašek ani nechtěl dávat na hřiště, že nezná taktiku enbo co

Reagovat
Blasphemer

Pokud si dobře pamatuju, tak říkal že nemá dostatečnou fyzičku a musí to dohnat.

Reagovat
ratusek

myslím, že to bylo oboje

Reagovat
HorajzmAmmann

do TOP3 se teď počítá Sparta nebo Baník?

Reagovat
ratusek

jo vlastně, no nám by se hodil, ale myslím, že radši půjde do Plzně.

Reagovat
Blasphemer

Já nevím, z těch tří cizinců co tady na fóru s náma spojujete (Komličenko, Beaugel, Yusuf) bych asi nejvíc bral Rusáka. Nekouká se na něj sice tak hezky, ale tak nějak mám pocit, že by mohl zapadnout nejlíp a nejrychleji.

Reagovat
ratusek

u rusa je problém že patří Krasnodaru ne? jinak je provařenej už naší ligou takže dobrý. Beaugel je víc zraněn než zdráv, ale zdá se, že mu ted zdraví drží.

Za Yusufa by Klokani mohli chtít hodně když ted má fazonu, ale kdo ví

Reagovat
Blasphemer

Někdo tu psal, že ho v Krasnodaru stejně asi chtít nebudou, tak kdoví.

U Beaugela mám strach, že by pod nikým jiným než pod Bílkem nebyl tak dobrý, a v těch předchozích sezónách jako hráč pro Plzeň nevypadal.

Yusuf je zatím super, ale furt odehrál jen pár zápasů. Aziz taky tenkrát vypadal po prvních zápasech za Příbram skvěle.

Reagovat
ratusek

jo Aziz vypadal výborně, ani envím kde skončil

Reagovat
KingMaster13

Beauguel je v lize dlouho a nic moc, je to kopyto. Buď Yusuf nebo Rus a co si budeme ten Rus by k vám zapadl líp do kabiny než Arabáč, navíc když většina kádru volila SPD

Reagovat
KingMaster13

Rus je hlavně zakončovatel což Plzeň potřebuje, sice patří Krasnodaru ale ten se ho chce zbavit takže tak drahej by asi taky nebyl. Navíc Bolka na něj má myslím opci, takže by to mohli udělat tak, že ho vykoupí a za dvojnásobek pošlou do Plzně Nicméně být Plzní tak i těch třeba 50 mega bych za něj dal. Vyplatil by se jim. Ve Slávii nemít tolik útočníků tak ho beru hned

Reagovat
ratusek

reálně v utoku moc konkurenci nemáte ne? když proti nám tam hrál Baluta. Tecl, Škoda pryč, Matoušek není utočník

Reagovat
KingMaster13

Taky ale u nás byla neobvyklá kalamita se zraněními Až se všichni uzdraví tak abychom měli 6 útočníků i s Rusákem když hrajeme na 1 je blbost Škoda, Buren, Tecl, Mešanovič, Olayanka, může tam hrát i Baluta a Matoušek

Reagovat
ratusek

jako kvantita dobrý, ale kvalitou ani jeden nedosahuje kvalit vašich budoucích ambicí. neříkám, že to Komličenko splňuje, ale do budoucna byste na pozici hroťáka mohli trpět.

Reagovat
KingMaster13

Tak vzhledem k tomu jak hrajeme tak ani nepotřebujeme golovýho útočníka. Hlavně aby nám zapadnul do hry, což hlavně Tecl, Buren i Mešanovič splňují. Olayanku ještě nemám tak načtenýho ale taky by mohl. No a Škoda do zálohy jako kladivo na betonáře Baluta a Matoušek taky do kombinace parádní. Nám stejně ty goly obstarává hlavně záloha a koukám, že i obránci se dost činí

Reagovat
ratusek

tak na ligu to stačí, urvete to individuální kvalitou ale v pohárech záleží na soupeři a v EL vám los přál takže tam to stčí taky

Reagovat
KingMaster13

Tak hlavně máme kvalitní defenzivní část a v tý ofenzívě tam vždy něco padne no Je pravda, že ten post útočníka by se asi v budoucnu řešit měl, teď bych to ale zatím asi nechal.

Reagovat
Pablos

těžko soudit kvality Olayinky, když kvůli zranění toho moc neodehrál... a odkazovat se na Duklu v jeho letech je asi taky docela neprůkazný, páč ten progres v mladém věku může být výrazně větší.

Reagovat
Blasphemer

Jo, typologicky určitě teď potřebujeme spíš hráče jako Komličenko než hráče jako Yusuf.

Reagovat
smazaný uživatel

50 mega.. ty ses regulerne zblaznil

Reagovat
KingMaster13

Myslíš že by stál víc?

Reagovat
smazaný uživatel

netusim, kolik by rusaci chteli, ale Plzen takovy rakety nikam neposila ne?

Reagovat
KingMaster13

Neposílá ale tady by měli si myslím

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Nebrat každého do Baníku, komu se podaří pár zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

v zimě si myslím, že určitě né ...tihle nový hráči ligy se většinou oťukávají víc jak skauting někde v prdeli a čeká se až co předvede dlouhodobějš.. tzn. třeba rok aspoň. Teda alespoň mě to tak příjde.

Reagovat
ratusek

ono pokud nebude stát moc, tak "na zkoušku" ho koupit můžou.

Reagovat
Pablos

tak jasný otázka ceny je asi nejzásadnější ...ale to nevim nevim, jestli by Bohemka nechtěla naopak právě na takovým hráči něco i spíš ,,pořádněji" trhnout.

Reagovat
REPLIKATOR

Už jsou tady, Okamura měl zase pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme to dopracovali, už tady vyučuje fotbal i hráč z bahrajnu tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele