Hidding se postavil proti Perugii

21.06.2002, 13:54
Aktuality
Trenér korejského národního týmu Guus Hidding označil chování Perugie, která propustila útočníka Ahn Jung-Hwana, za "dětinské". Ahn se gólem v prodloužení postaral o vyřazení Itálie z mistrovství světa a jeho klub, italská Perugia, jej za to propustila. Z úst prezidenta klubu Luciana Gaucciho zaznělo, že se Ahn zachoval nečestně vůči italskému fotbalu, který mu za poslední dva roky hodně pomohl. Přestože Gaucci popírá, že by vyřazení Ahna z kádru bylo přímým důsledkem jeho zlatého gólu, trvá na tom, že už Ahna v Perugii nechce ani vidět.

Ať už je pravý důvod jakýkoliv, proti Perugii se postavil trenér a strůjce úspěchu korejského týmu, Holanďan Guus Hiddink. "Je to dětinská reakce, nepřijatelné chování. Je to přece sport a ve sportu jde o to, že hráči hrají v různých zemích. Když hraje Francie s Anglií, říká někdo třeba Leboeufovi nebo Desaillymu, aby nedávali góly? Je směšné o tom mluvit," řekl Hiddink.

FIFA se od celé záležitosti distancuje. Ředitel pro komunikaci Keith Cooper řekl: "Je to mezi hráčem a klubem, my nejsme kompetentní do toho zasahovat."

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele