Hertha BSC má nového trenéra, vsadila na Čoviče

12.05.2019, 13:27
Aktuality
Ante Čović se stal novým trenérem Herthy BSC. Bývalý záložník, jenž ve funkci nahradí Pála Dárdaie, za celek z hlavního města Německa nastupoval již během hráčské kariéry a nyní působil u rezervy...

Bývalý mládežnický reprezentant Chorvatska je odchovancem Hajduku Split, odkud se přes Stuttgart a Norimberk dostal do Herthy BSC, za kterou nastupoval čtyři sezóny.

Následně se Čović po působení v Bochumi a Saarbrückenu do "Staré dámy" vrátil a ještě sedm let oblékal dres rezervního týmu. Po ukončení hráčské dráhy se perspektivní kouč vrhl na trenérskou profesi a po mládežnických týmech od roku 2013 působil u rezervy.

Od nové sezóny se potom berlínský rodák přesune k bundesligovému týmu, kde nahradí Pála Dárdaie. "Po zkoumání různých uchazečů jsme se rozhodli znovu pro vlastního trenéra. Ante má nesporné odborné kvality a ztělesňuje klubovou oddanost," prohlásil generální ředitel Michael Preetz na adresu nového kouče.

"Pro mě jakožto pro místního rodáka, který hrál za Herthu BSC a nyní dlouhé roky pracuji jako trenér, se splnil dětský sen. Hertha BSC pro mě nikdy nebyla obyčejným zaměstnavatelem," řekl Čović, jemuž bude z pozice asistenta pomáhat bývalý záložník Mirko Dickhaut.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Berlínsky rodák, ale odchovanec Hajduku od roku 88. Vyzerá to na návrat ešte pred pádom. Vie o tom niekto viac?

Reagovat
Rudnevs

To skoro vyzerá, akoby sa s vyhadzovom Dardaia prepočítali. Chceli zmeniť kurz, myslieť na vyššie méty a ísť tou cestou ako Gladbach s Wolfsburgom, ale očividne ich všetci tréneri odmietli, tak zobrali vlastného mládežníckeho trénera.

Ale kto vie, trebárs bude tým progresívnym kvalitným trénerom práve on, pri mládeži odviedol skvelú prácu.

Reagovat
jany kozak

Duda by mal ostat v Herte alebo ma o neho niekto zaujem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele