Henderson se rozloučil s fanoušky, Liverpool opouští do 12 letech

26.07.2023, 22:06
Aktuality
Jordan Henderson (© AFP)

Liverpoolský kapitán Jordan Henderson se ve videu na sociálních sítích rozloučil s fanoušky a potvrdil, že klub po dvanácti letech opouští. Očekává se, že třiatřicetiletý anglický záložník odejde do saúdskoarabského týmu Al-Ettifaq, který za něj podle médií zaplatí 13 milionů liber (365 milionů korun).

"Těžko se dá těch dvanáct let shrnout do pár slov a ještě těžší je říct sbohem. Díky za všechno. Nikdy nepůjdeš sám," zakončil Henderson rozloučení s fanoušky slovy z liverpoolské hymny "You'll never walk alone."

Henderson přišel na Anfield v roce 2011 z rodného Sunderlandu a za Liverpool odehrál 492 utkání. V roce 2020 dovedl "Reds" jako kapitán k prvnímu anglickému titulu po dvaceti letech. S týmem také vyhrál Ligu mistrů, Anglický pohár, Ligový pohár a mistrovství světa klubů. V reprezentaci odehrál 77 zápasů a je vicemistrem Evropy z roku 2021.

V Al-Ettifaqu se Henderson sejde s bývalým spoluhráčem a předchůdcem v roli kapitána Liverpoolu Stevenem Gerrardem, jenž tento měsíc v klubu podepsal jako trenér tříletou smlouvu.

Autor: ČTK

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele