Hejda pokračuje v Plzni, prodloužil smlouvu do června 2025

08.02., 15:34
Aktuality

Viktoria Plzeň prodloužila s kapitánem Lukášem Hejdou smlouvu do léta příštího roku. Původní kontrakt se západočeským prvoligovým klubem by třiatřicetiletému obránci vypršel po sezoně. Viktoria o tom informovala na svých internetových stránkách.

Hejda působí v Plzni už od léta 2012. S Viktorií získal pět z šesti klubových ligových titulů a třikrát si s ní zahrál skupinu Ligy mistrů. Bývalý zadák Jablonce, Příbrami a pražské Sparty má v nejvyšší soutěži na kontě 283 startů a 28 branek. V aktuální sezoně Hejda za třetí tým tabulky naskočil do 15 kol, v nichž dvakrát skóroval.

"Ve Viktorce jsem doma, přirostlo mi to tady k srdci. Chtěl bych poděkovat vedení klubu, na všem jsme se domluvili velmi rychle a naprosto korektně pro obě strany. Jsem rád, že moje další budoucnost je spojena s Viktorkou," uvedl Hejda, který má na kontě jeden start za reprezentační A-tým.

"Prodloužení smlouvy s naším kapitánem je pro nás důležitou zprávou. Lukáš patří k nejzkušenějším hráčům týmu, dokáže ho řídit na hřišti i v kabině, je i partnerem pro diskuse s trenéry či vedením. Navíc z jeho zkušeností čerpají i mladší spoluhráči, jeho přínos pro celý klub je obrovský," doplnil sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Pony Slaystation

Z hlediska přínosu pro hru je to nesmysl. Za zásluhy asi OK.

Reagovat
Blasphemer

Málokdo si to zaslouží víc než on. Když to srovnám s tím, jak tady přesluhuje takovej Řezník.

Reagovat
Salfovic

Ten snad po sezoně půjde, ne ?

Jinak musíš mít, alespoň na lavičce, zkušeného stopera.

Reagovat
Blasphemer

Určitě půjde, smlouva mu končí po sezóně a Koubek hraje na beku raději Jirku a Kopice než jeho, což samo o sobě vypovídá dost. Viděl to bych na Domažlice, Limba jako sportovní ředitel to zařídí.

Jinak proti prodloužení Hejdy fakt nic nemám, mám ho hrozně rád, ale letos už je hodně vidět, že nestíhá a snad bude postupně jeho minuty dostávat Paluska. Ale nevadí mi, že ho prodlužujem, on si ukončení kariéry v Plzni fakt zaslouží.

Reagovat
Salfovic

S tím Hejdou to byla reakce na PS, nechtělo se mi psát dva příspěvky

Reagovat
Bex5

A casem treba k mladezi ... takovy typka bych poslechl, bejt nejakej zacek

Reagovat
Martin9719

Na podzim až na nějaké výjímky (Teplice) bych naopak řekl, že stíhal víc než třeba jaro pod Bílkem. A taky trochu vylepšil pod Koubkem disciplínu.

Reagovat
Bex5

Jako mentor pro mlady ok, solidni stoper na prumerny soupere. Proti SS a na Evropu uz moc ne

Reagovat
kattos

Slušná záloha do obrany + mentor. Co víc by jsi chtěl

Reagovat
kattos

Ty vole i když na to koukám, největší výprasky dostala Viktorka když Hejda nehrál

Reagovat
Salfovic

Tak Plzeň na podzim prohrála jen 2x více než jednobrankovým rozdílem a pokaždé s Jemelkou

Reagovat
Nuno čomes

Si pamatuji, jak kdysi v žácích si vodil ve středu zálohy půlku republiky. Zajímavé, že vlastně téměř celou kariéru spojil s Plzní a nešel nikam do zahraničí.

Reagovat
Bex5

Puvodne hral ve Sparte podhrot si myslim. Ale karieru mel zajimavou ne ze ne.

Reagovat
Martin9719

Ne, hrál např. pod Chovancem DM.

Reagovat
Bex5

Ok, pak v mladezi ... pamatuju si na ten rozhovor s nim, jak popisoval svoje posouvani v rozestaveni

Reagovat
Lemond Laws

Ty posty se strašně mění od mládeže až pak do dospělých

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele