Hauge po jedné sezoně opouští AC Milán, vypůjčil si ho Frankfurt

10.08.2021, 11:11
Aktuality
Jens Petter Hauge (© AFP)
Jens Petter Hauge si nedokázal vybojovat místo v základní sestavě AC Milán a minimálně letos o něj usilovat ani nebude. Norský křídelník byl delší dobu spojován s odchodem a dnes bylo zrealizováno jeho hostování v Eintrachtu Frankfurt, německý klub si zajistil i opci na trvalý přestup.

"Rádi bychom hráči poděkovali za jeho profesionalismus, s nímž k angažmá u nás vždy přistupoval a po osobní stránce mu popřáli vše nejlepší do další budoucnosti," stojí mimo jiné v oficiálním prohlášení Rossoneri.

Stále teprve jednadvacetiletý Hauge přišel na sever Apeninského poloostrova loni za pět milionů eur z domovského Bodø/Glimt a na své konto si připsal 24 soutěžních startů, v nichž dal pět branek. Ve většině případů ho ovšem kouč Stefano Pioli na trávník poslal jen jako střídajícího hráče.

Frankfurt bude v příštím roce disponovat opcí na trvalý přestup. Pokud opci aktivuje, vyinkasuje AC Milán dvanáct milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (52)

Přidat komentář
Malresi

Tak tento ťah od vedenia nechápem. Vždy keď hral, tak bol solídny.

Reagovat
Rybinho85

Zřejmě nějaký problém s přístupem či Piolim. Jinak si tento odchod nedokážu vysvětlit. Očekávám stejný průběh jako u A. Silvy.

Reagovat
guzman

Taky to nechápu, rozhodně měl dostat víc šancí

Reagovat
exot12

Tiež mi toto uniká. Za Silvu dali myslím 30M, nedokázali ho využiť a posielali ho kade tade, potom ho vymenia a Silva zrazu hrá super.

Tento prestup detto mladý nádejný útočník, to že ho poslali na hosťovanie OK, ale opcia? Oni mohli mať poriešený útok na roky, ale miesto toho tu máme hráčov na konci kariéry.

Mám dojem, že AC nemá žiadnu koncepciu a všetko robia na náhodu.

Reagovat
Rybinho85

Já myslím, že tam fakt bude něco v pozadí. Nechce se mi věřit, že si raději na levé křídlo necháme flegmouše bez zájmu Leãa a pulsezonního Rebiče.

Reagovat
exot12

To asi áno, ale je to už druhý hráč v krátkom čase preto si nemyslím, že chyba bude v hráčoch.

Reagovat
swatm

Silva to tehdy rekl ze se nepohodl s Gattusem a nemeli moc v lasce, mozna tohle je neco podobneho

Reagovat
exot12

Čo je dosť smutné odpáliť takto 2 útočníkov

Reagovat
CubONE

Ved Hauge nic neukazal okrem par momentov a slusnych driblingov v EL. V lige splasene pobehoval, maximalne tak vracal loptu Theovi a ani tie driblingy mu az tak nesli, dozadu tiez nie ziadna slava.

Treneri ho videli na treningoch tiez cely cas, ktovie aky ten pristup bol...ale to, ze aj Krunic dostaval na LM prednost, hovori za vsetko.

Mne osobne chybat nebude a nemyslim, ze z neho vyrastie nieco viac ako hrac v priemernych kluboch, ale drzim mu palce. A diky za ten gol proti Sampe.

Reagovat
El-Pistolero-68

Ale taky má 5 gólů za necelých 900 minut na hřišti. Na týpka, co došel z norské ligy, slušné.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Sparte a najhorsiemu Celticu za neviem kolko rokov...

Reagovat
exot12

Myslíš, že to vidia rovnako ako to videli pri Silvovi?

Áno mohli tam byť nejaké problémy, ale podľa mňa trošku iný prístup potrebuje mladý hráč a trošku iný zas hráč ako Ibra. Toto je podľa mňa cesta ako sa AC môže vrátiť na vrchol, kúpou a výchovou mladých hráčov a doplnením pár skúsených. A hlavne v súčastnej situácii si nemôže dovoliť odpáliť hráčov, ktorý stáli “iba” 5M nie to hráča za 30M ako bol Silva

Reagovat
CubONE

Ja si myslim, ze odpalit hraca, ktory bol stvrta moznost na svoj post, Milan moze. O to viac, ze z neho bola plusvalenza.

Silva bol specificky, u nas mu to nesadlo (aj ked predviedol ovela viac nez Hauge), Sevilla az na par zapasov na zaciatku to iste, Eintracht mu uz vysiel, ale pod Hutterom zaziarili aj ini, uvidime, co dalej. Teraz je skvely, ale myslis, ze by sa na ten level dostal aj u nas?

Reagovat
Eldarion

Amen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rybinho85

Jinak Milanisti, jak zatím hodnotíte mercato? Nečekal jsem zázraky, ale přeci jen jsem doufal v nákup tvořivého záložníka a hlavně pravého křídla. Jasně, je skoro ještě měsíc, ale nějak začínám být nervózní.

Reagovat
Setwo

minuli sme takmer 60 mega, už nie sú peniaze na ďalšieho hráča.. pokial nie je nejaky free agent, tak už podla mňa nikoho neprivedieme

Reagovat
Rybinho85

Tak myslím, že Florenzi je už tutovka. A aspoň takhle hostovačkama snad někoho ještě odchytneme.

Reagovat
Eldarion

Určite ešte príde niekto (trequarista, pravé krídlo), otázkou ale je akej kvality. Aj tieto prípravné ukazujú, že obrana a záloha budú síce fungovať skvelo, ale vpredu chýba rozdielový hráč ktorý tie šance vytvárať bude, Leao aj Giroud na hrote boli úplne odrezaní. Rebic ma minulý rok a ani na Eure moc nepresvedčil, Saelemaekers je skôr wingback ako produktívne krídlo a aj keď mám Brahima rád, neverím, že to bude rozdielové číslo 10. Príchod hráča ako Ziyech a pod. by to mohol celé zmeniť, ale to je asi nereálne.

Reagovat
Kucka

Suso nakonec přestoupil do té Sevilly? Na EF je, že se vrátil zpátky.

Reagovat
El-Pistolero-68

Neee, přestoupil. Zaplaťbůh.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kaka14

asi pride okrem Florenziho este Ilicic a to bude asi vsetko

Reagovat
1899-1995

Iličić se prý nakonec domluví s Atalantou, bohužel. Florenzi asi jako backup dobrý. Bojím se, že nakonec v základu s Brahimem a k němu přijde nějaký průměrák nebo nejhůř, se bude s Krunićem počítat jako backup za Brahima.

Reagovat
El-Pistolero-68

Kurde, neee. Ten Iličič by byl vlastně dost fajn. Vlasič taky padl?

Reagovat
1899-1995

Vlašić by chtěl do AC, nicméně CSKA chce jedině prachy na dřevo, nikoliv hostování + povinná opce. Zenit za něj nabízí to co CSKA chce. Těžko říct jak to dopadne, nevsázel bych na to, že přijde.

Reagovat
VojtovaChelsea

Hauge, odegaard, haaland..je v norsku jeste nejaky mlady nadejny masicko?

Reagovat
Setwo

Berge a Ajer - uvidime aku budu mat sezonu v anglicku

Reagovat
Rudnevs

Tjaland

Reagovat
Rarášek

Ceïde a Evjen

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Yanek

Renesancni hrac. Na kridlo nema rychlost, na CAM neni dostatecne kreativni. Za me dobre ze odchazi, v Nemecku mu to pujde.

Reagovat
Zark

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Bakary3

za tu cenu bych to zkusil na rok i do Arsenalu... ten potencial podle me ma

Reagovat
10

Tohle letní mercato je od italských týmů naprosto vrcholný. Přeskočilo se několik úrovní najednou. Gradovat to bude Locatellim někde v Evertonu, kterýho Juve nahradí Pjanićem a Khedirou, kterýho vytáhnou z hrobu. Na konci sezony pak bude záloha Juve hrát ve složení Khedira, Pjanić a Padoin, kterýho mezitím povýší z podavače balonů. Tři největší týmy v Itálii budou mít útok s průměrným věkem 38 let a budou se strašně divit, že skončili ve skupině s Ferencvárošem, Shakhtem a Gladbachem, nebo přinejlepším vypadli v prvním kole play-off s Wolfsburgem.

Reagovat
Votas

Reagovat
Votas

Vy aspoň dostanete z prvního koše někoho lehčího, ale ten druhej koš je letos za trest.

Reagovat
danko10

Rím, zdá sa, nakoniec ešte zaplatí Interu za to, že podpíšu Džeka. To hovorí o úlohe toho legendami opradeného GM z Benfiky, ako aj o športových ambíciach klubu, všetko. Len nechápem, prečo sa zaplatili asi 3 miliardy Mourinhovi. Myslím si, že by sa našli aj lacnejší ľudia so smiešnym instagramom.

Reagovat
10

Serse Cosmi se doslova nabízel

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

zatím parádní diskotéka, všude se GM chovají, jak kdyby neuměli do pěti napočítat, jen v Interu je Marotta bitej od asiatů, kteří mu "seberou výplatu a dají mu desetinové kapesné" aktuální formát evropských pohárů je za mě totální sračka a sledovat to nebudu, takže o to víc se těším na pravé italské calcio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Morgue

Stále čekám na nějakou přestupovou "bombu", Obávám se, že letos se jen prodávalo. Protože jsem nezaznamenal nikoho na koho bych se mohl těšit. Buď odsloužilce a nebo brankáře. Snad jsem náročný, ale doufal jsem v něco lepšího. Nějký kvalitní křídelník nebo ofenzivní záložník... Chci toho moc??

Reagovat
Eldarion

Dúfal som v tom aj ja, ale po prečítaní tohto dlhšieho článku som sa už s tým zmieril, že príde buď iba niekto na hosťovanie, alebo nákup typu Saelemaekers.

https://sempremilan.com/lessons-from-the-past-and-optimism-for-the-future-an-analysis-of-ac-milans-financial-situation

Reagovat
Rox

Obrana a střed zálohy solidní, ale zbytečně si sezonu posereme tou ofenzivou. Někoho na CAM a křídlo je prostě nutnost. Leao na křídle mě děsí, jedna z našich největších zbraní Theo si nebude mít ani s kým narazit.

Reagovat
Airus

třeba je nějaký GEM v juniorce?

Reagovat
smazaný uživatel

iba ak budu verit Maldinimu

Reagovat
Airus

Tak ten křídla hraje ne? I když jsem teda myslel že už trénuje s Ačkem

Reagovat
smazaný uživatel

ten je AM

Reagovat
smazaný uživatel

Velká chyba , jediné co se nemůže zapřít je to, že frajer neměl charisma, jinak kvalitní je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele