HAŠEK VE ŠTRASBURGU PO SEZÓNĚ KONČÍ

14.04.2003, 13:57
Aktuality
Kouč Racingu Štrasburg Ivan Hašek se po víkendovém vítězném zápase, v němž jeho svěřenci doma porazili Nantes 2:0, oznámil, že po sezóně z rodinných důvodů své účinkování v tomto francouzském klubu, ve kterém na počátku 90. let účinkoval i jako hráč, ukončí.

"Je mi to hrozně líto. Mám rád Racing, své hráče, Štrasburg a francouzský fotbal, ale miluji svou rodinu. A ta je pro mě nejdůležitější,"uvedl kouč důvody ukončení angažmá. Lítost nad Haškovým odchodem vyjádřil i generální manažer týmu Mark Keller: "Moc jsme si přáli, aby Ivan v Racingu zůstal. Snad poprvé v historii klubu jsme dělali vše pro to, abychom si udrželi trenéra. Aby Ivan zůstal mezi námi." Keller dále řekl, že si přál, aby Hašek v týmu zůstal čtyři roky.

Haškova práce ve Štrasburgu je opravdu neocenitelná. Tento bývalý trenér pražské Sparty přebíral Štrasburg ve druhé lize. Hned ve své první sezóně se mu povedlo dovést klub zpět do nejvyšší soutěže. Letos si dal Hašek za cíl udržení v Le Championat, a to se mu s největší pravděpodobností podaří. Pět kol před koncem okupují Haškovi svěřenci čtrnáctou pozici a od sestupu je dělí děvět bodů. "Mark Keller mi sliboval dvě těžké sezóny, což se stalo, ale byly to také dvě úchvatné sezóny. Byl ke mně upřímný a stejně bude postupovat i k mému nástupci," řekl Hašek. Hašek Kellera dobře zná, na počátku 90. let si spolu zahráli ve Štrasburgu jako aktivní hráči. Hašek do týmu také přivedl dva české hráče - Davida Kobylíka a Václava Drobného.

Hašek ale upozorňuje na to, že sezóna ještě neskončila a jeho tým se bude snažit vyhrát co nejvíce zápasů. "Ještě máme před sebou pět zápasů. Můj tým může ještě ledacos předvést, pokud bude mít stejnou chuť do hry jako dosud," řekl trenér. Keller uvedl, že hledání Haškova nástupce by mělo začít příští týden. O osudu Karla Jarolíma, Haškova asistenta, se zatím jedná.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm doufam ze nepude do sparty, to by se ji zas mohlo zacit darit. Kurnik ale tohle me stve, takhle se nigdy nedostane do poradnyho klubu. Kdyby v tom Štrasburgu vydržel plánovaný 4 roky tak by o nej projevil na 100% zajem nakej good klub.

Reagovat
PJ

Já naopak doufam že do Sparty půjde, Kotrba je tragickej, nevim proč ale nemam ho rád...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele