Hašek k Sadílkově zranění: Byla to prostě nešťastná náhoda, je to pro nás poučení

10.06., 22:06
Aktuality
Ivan Hašek (© Profimedia)

Michal Sadílek se v sobotu na soustředění reprezentace v Rakousku nezranil na kole, jak původně uvedlo vedení národního týmu, ale při jízdě na tříkolce. Pětadvacetiletý záložník kvůli tržné ráně v oblasti bérce na poslední chvíli přišel o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy. Trenér Ivan Hašek odmítl, že by jeho svěřenec jakkoliv porušil týmová pravidla, aktivitu měl povolenou. Zároveň na tiskové konferenci po dnešní vítězné generálce se Severní Makedonií zdůraznil, že na tříkolce ve Schladmingu jezdily i desetileté děti.

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění během individuálního programu nešťastně upadl na kole. Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem.

"Je mi hrozně líto, že Michal s námi není. Ale prostě se to stalo. Nevím, ale zakazovat hráčům věci, které jsou dovolené dětem od 10 let... Nepřijde mi to jako taková tragédie. Mohlo se to stát kdekoliv, je to prostě smůla. Ale že bychom hráče posílali domů za to, že šli na volnočasovou aktivitu, kde se mohou pouštět i malé děti? Takhle jsme neuvažovali," řekl Hašek po vítězství 2:1 nad Makedonci v Hradci Králové.

"Hráči vyjeli na lanovku, zeptali se, jestli mohou jet. Ano, mohli. Nejeli dolů na kole nebo neprovozovali paragliding, což by bylo ostré. Byla to prostě nešťastná náhoda. Teď už si budeme dávat bacha i na tyhle věci, je to pro nás poučení," doplnil šedesátiletý kouč.

Reprezentanti před zápasem připomněli dresem zraněného Michala Sadílka (©Profimedia)

Vedení národního týmu dnes ráno připustilo, že původní verze nesedí. "Ta komunikace byla naše chyba. Měli jsme náročný den, večer jsme řešili, jestli se (Sadílek) může nebo nemůže vrátit zpět. Jestli by to stihnul. Udělali jsme to blbě, omlouvám se," uvedl Hašek.

Sadílek, který má v reprezentačním "áčku" na kontě 24 startů a jeden gól, byl podle všeho blízko k tomu, aby hrál na Euru v základní sestavě. O případném povolání náhradníka pro šampionát se Hašek teprve rozhodne, kontaktoval už ale možné adepty.

"Ještě musíme zkontrolovat zdravotní stav po dnešním zápase. Byla tam nějaká nakopnutí. Sedneme se s realizákem a dáme vědět. U dvou hráčů jsme již zjistili, zda třeba nejsou v zahraničí. Máme dvě varianty. Hráči jsou připraveni pomoci, mají individuální plány," řekl Hašek.

Sadílkovo zranění tým zasáhlo, hráči před zápasem s Makedonci při tradičním focení drželi spoluhráčův dres. "Ten dres s námi pojede celou dobu. Michal určitě dorazí na Euro. Kluci na něj budou myslet a budou hrát i pro něj," dodal Hašek.

Uzávěrka finálních nominací byla v pátek, kdy český tým v přípravě v Rakousku rozdrtil Maltu 7:1. Hašek může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který jeho svěřenci odehrají 18. června proti Portugalsku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje. Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Jan Horáček

Ve Sportu dnes psali, že ti tři týmová pravidla porušili. Možná si to novináři vymysleli. Možná jim ale tu informaci dal někdo z týmu, ale Hašek teď bude říkat, že nic neporušili, aby to nevypadalo, že tam má stejný bordel jako Šilhavý.

Reagovat
kilobyte

V těch týmových pravidlech bude, že se mají vyhýbat adrenalinovým činnostem a celkově předcházet zraněním. Což bude dost o výkladu. Protože jízda na tříkolce není adrenalinová činnost. I když pro novináře asi jo.

Reagovat
zorz767

Tak záleží, jak na ní jedeš. Pokud na ní jedeš jako 10tileté dítě nebo těhotná žena, tak je vše v pohodě. Pokud na ní ale jedeš jako závodník formule 1, vymlátíš se a rozerveš si nohu, tak bych to už bral jako porušení pravidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ještě nepřestal? Bazírovat nad blbostma je tvůj koníček viď?

Reagovat
kilobyte

A jak víš, jak na to jeli? Tys tam s nimi byl?

Reagovat
rave

Tržnou ránu na 40 stehů si na tříkolce asi nepřivodíš úplně opatrnou jízdou.

Reagovat
Moshe Dajan

Prý když máš smůlu, a náhodu, tak jo. Říkali včera.

Reagovat
kilobyte

Můžeš. A i kdyby jel jako hovado, tak to hned neznamená, že tak jeli i ostatní.

Reagovat
Bakary3

Docela souhlasím, že je z toho velký halo, neskakali padákem a za tohle je tepat je blbost.

Jestli jeli jako hovada (ví jen oni), tak jsou hovada a Sadílek se potrestal sám.

Ta komunikace k tomu byla na hovno, to je trapas.

Jestli to nebylo v pravidlech týmu, ze toto nemohou, tak ale nevidím problém.

Ale že se budou fotit se sadilka dresem, jak kdyby umřel, po takhle směšným zranění, je směšný, to sorry jako.

Reagovat
Nuno čomes

Nee oni se fotili s jeho dresem?

Reagovat
Nuno čomes

A jo už to vidím, články nečtu. To je komedie

Reagovat
Simas92

Lhani je 'trapas'? Neni problem ze se to stalo, ale to lhani je na rezignaci v momente kdy se to provalilo. Hasek na to rekl "Sorry, nezvladli jsme to", ani se normalne neomluvi za lhani. Maji z lidi p*del.

Reagovat
zeroberto

Tak podle tvý logiky asi třeba takovej Cruyff byl absolutní lhář, který už nikdy neměl nic ve fotbale dělat po tom, co neřekl pravdu o tom proč nejel na šampionát.

Kde se v lidech bere přesvědčení, že mají právo na to znát vše, okamžitě podle 100% pravdy a to ještě pravdy, která se líbí jejich narativu.

Reagovat
Simas92

Nevim jestli je to jen pokus o flame ale pises hned nekolik blbosti v jedne vete, takze to rozeberu:

- nepisu ze by uz nikdy nemel Hasek nic delat ve fotbale, ale je to jednoznacne na rezignaci trenera/realizaku v okamziku kdy se takova umyslna lez provali

- je rozdil nesverovat se nikomu o tom ze ti nekdo prepadl rodinu (za coz ty nemuzes a je to choulostive tema) oproti tomu kdyz vedome lzes verejnosti o tom jak se ti zranil hrac jenom proto ze se bojis jak bys pred verejnosti jako trener vypadal

- nikdo nema pravo znat vse (napriklad veci tykajici se specifik nejakych mensich zraneni se nezverejnuji, nebo se dokonce lze o typu zraneni aby to super nezneuzil), ale kdyz lzes jen proto abys nevypadal pred lidma jako nula co nema tym pod kontrolou, tak okamzite ztracis integritu üo provaleni lzi a mel bys rezignovat nejpozdeji druhy den, to je na zapade automaticke

Reagovat
zeroberto

A kde bereš jistotu, že to první tiskový prohlášení odklep Hašek a i kdyby ho odklep, vždyť je to taková píčovina.

Tyhle debility vždy děli, vždy se dít čas od času budou a se vždy drželi pod pokličkou, ale dnes jsou i všichni v tom nejbližším okruhu tak zdebilněný, že musí ve jménu pravdy a možná spíš jen kvůli pocitu nedoceněnosti okamžitě novinářský hyeně napráskar, že spadl na tříkolce pro děti a ne na kole!

Míto toho, aby si Haška uznával, za to, že svýho hráče podrží když udělá takovou pitomosti, že spadne z hračky pro děti a roznrdá se u toho, tak ho odvoláváš za lži.

Protože zranění na kole a tříkolce je diametrální rozdíl. Ty jsi dobrej magor.

Sadílek udělal píčovinu ve volným čase, udělal úplnou klukovinu, pro všechny strany to je prostě trapas, který se decentně má zahrát do autu a ty tu ještě chceš aby padali hlavy. Protože jezdit na tříkolce je to samí jako se vylejt před rozhodujícím zápasem.

Reagovat
Explicitni_Euler

Podle informací tady z článku a fotek, co jsem dohledal na Mapy.cz, by ta aktivita měla vypadat nějak takto:

https://d34-a.sdn.cz/d_34/c_img_gW_x/0ranCg.jpeg?fl=res,2200,2200,1

https://d34-a.sdn.cz/d_34/c_img_G_n/1iEBmXP.jpeg?fl=res,2200,2200,1

Reagovat
Shottack

Jaká bude třetí verze?

Reagovat
Neon

Jen se namočil a vyskočil, jenže vono začlo náhle pršet, takže se přece jen rozmočil.

Reagovat
IgorMičinec

"Lhali jsme, protože jsme měli náročný den" doufám, že pojedou z Eura s ostudou za tyhle výmluvy debil*í. Maj lidi/fanoušky za úplný trotli. A pak se můžou vymlouvat, že měli nejmladší tým na turnaji a sbíraj zkušenosti

Reagovat
doshcz

priste se nekdo obesi na retizkaci

Reagovat
Langi

Takže Šilhavý je za Belmondo vyřadil z repre...Hašek řekne, že měli náročný den, když do médií lhali co a jak se stalo...jako Sadílek se potrestal nejvíc sám, ale to lhaní okolo teda OK není.

Reagovat
Greny

A co má Hašek podle Tebe udělat? Novou nominaci??

Reagovat
Langi

Já neříkám, že má nějak trestat hráče...ale sám ať se chytí za nos...vedení reprezentace se chová zcela neprofesionálně...informaci, že se Sadílek zranil na kole nepustili hráči, ale bylo to oficiální vyjádření reprezentace. Jesi takhle přistupují k přípravě na EURO a potom k následné komunikaci k fanouškům, tak to at jdou prostě do prdele. Nějak to na mě působí, že to všichni berou jako prdel a výlet.

Reagovat
Simas92

Ma normalne rict co se stalo a vsechny kdo porusili nejake dohody vyradit z kadru i kdybysme kvuli tomu meli dostat trikrat 9:0 v zakladni skupine, to by byla normalni reakce v kazde civilizovane zemi

Reagovat
Greny

Tak prý tam bylo devadesát procent hráčů takže by ani nemohli hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

kdyby Sadílka takhle potopili, tak je to klidně na vyhazov z Twente a na jakýkoliv přestup mohl zapomenout

Reagovat
Simas92

V Twente by to resili asi stejne jako ve West Hamu resili Coufalovo vyrazeni z repre pote co si sel zachlastat, tzn. hral za 4 dny v zakladu. Sparta s Kuchtou a Aris s Brabcem to 'resili' uplne stejne, bylo jim to uplne ukradene.

A to slo o mnohem zavaznejsi poruseni z vlastni blbosti uprostred sezony.

Reagovat
Imos

tak jít se normálně vylejt a zrakvit si nohu 40 stehy je teda o dost něco jiného

Reagovat
Simas92

Nejde o nasledek, ale o to jak zodpovedne se stavi hrac stavi k tymu, zivotosprave a verejnemu mineni/sponzorum.

Jit se vylejt behem represrazu kdyz vis ze te u toho 100 lidi bude natacet je umyslne poruseni vseho, kdy hrac rika mam vas vsechny v p**i a je mi jedno ze tim zkazim jmeno vsem kteri delaji pro narodak.

Kdyz se nekdo zrakvi omylem na trikolce tak to samozrejme je smula a castecne nezodpovednost, ale ne zamer. A to je podstatne pri posuzovani zavaznosti techto prohresku. Je asi vsem jasne ze kdyby nekdo Sadilkovi rekl ze ma sanci i treba jen 0,1% ze se takhle zrakvi, tak ho ani nenapadne na to lezt.

Reagovat
Imos

Já jsem právě chtěl říct, že ty kluby spíš zajímá následek

Přeci jen West Ham Belmondo vůbec nezajímalo, jak se tu píše

Kdyby se jim ale zrakvil na pár měsíců jen protože je debil a takhle si něco udělá, to je nasere spíš

Reagovat
Sosi

Proc ti vsichni furt hrotite, akorat delate dusno... proste se vysekal, nejede na euro potrestal se sam, to je zivot, karavana jede dal...

Reagovat
Simas92

Nikdo nic nehroti, jen pravidla jsou od toho aby se dodrzovala, v momente kdy je ok pravidla porusovat tam bude jen bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ale žádná pravidla neporušili.

Reagovat
Simas92

Pokud zadna pravidla neporusili tak je vsechno v poradku.

Jen nechapu proc trener potom musi lhat a vetsina lidi to jeste obhajuje, tady je uz lhani asi norma

Reagovat
Sosi

Presne proto lhali, aby se toho kdejaky vocas v novinach nechytl a nedelal peklo pred eurem

Reagovat
Simas92

Lidi hroti prave tu lez, nikdo nehroti to ze se Sadilek rozsekal na trikolce. To se stava i v lepsich oddilech.

Trener muze rict ze je to ok nebo ze to neni ok co se stalo, ale tim ze si misto toho vybere lhani jen aby vypadal trochu lepe, a kdyz se na to prijde tak si ani nenasype popel na hlavu a rekne 'sorry jako', tak to je prave ten problem ktery vsichni rozebiraji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele