Hamburger SV od Tottenhamu natrvalo získá Holtbyho

11.10.2014, 11:52
Aktuality
Šikovný záložník Lewis Holtby si svůj pobyt v přístavním městě Hamburku o něco prodlouží. Na základě předběžné dohody s Tottenhamem včera HSV přetavilo jeho hostování v trvalý přestup. Odstupné bylo stanoveno na 6,5 milionů eur...

Vedení Hamburgeru SV mělo možnost Holtbyho natrvalo podepsat již po třech odehraných zápasech, nakonec se však s 24letým hráčem na podmínkách další spolupráce dohodlo s menším zpožděním.

Odchovanec Aachenu by teď v předposledním celku německé Bundesligy měl být vázán až do roku 2018.

Opce na trvalý přestup byla ve smlouvě o hostování zakotvena hlavně z toho důvodu, že si HSV nemohlo dovolit Holtbyho okamžitě zaplatit. Nyní má finančními problémy sužovaný klub na zaslání částky ve výši 6,5 milionů eur čas až do konce ročníku.

Zřejmě ne náhodou se tedy zrovna včera finanční ředitel Rothosen Frank Wettstein vyjádřil v tom smyslu, že se severoněmecký celek poohlíží po nových investorech. "Jsem si jistý, že můžeme inspirovat lidi, aby do Hamburku investovali," prohlásil přitom sebevědomě.

Lewis Holtby zatím za HSV stihl nastoupit v pěti ligových zápasech a nadále se jen marně pokouší rozpomenout na solidní formu z let 2011 až 2013, která mu vynesla přestup do Tottenhamu.

Tam se už bývalá opora německé "21" nikdy naplno neprosadila a do Hamburku se v poslední den letního přestupního období vydala již na druhé hostování v rozmezí pár měsíců.

Autor: Tomáš Daníček / transfermarkt.de, sport1.de

Komentáře (517)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele