Håland v příští sezóně zůstane hráčem Dortmundu, prohlásil Kehl

04.05.2021, 19:56
Aktuality
Erling Håland (© AFP)
Borussia Dortmund se spoléhá na góly Erlinga Hålanda, což by mělo platit i v příští sezóně. Podle Sebastiana Kehla, jenž pracuje ve vedení BVB, norský kanonýr v létě neodejde...

Håland přišel do Dortmundu v lednu loňského roku ze Salzburgu a okamžitě se zařadil k oporám, když v 15 jarních ligových zápasech vstřelil 13 branek a další dvě přidal v Lize mistrů.

Ještě lépe je na tom dvacetiletý kanonýr v probíhajícím ročníku, když ve 26 bundesligových duelech se prosadil 25krát a s deseti zásahy je nejlepším střelcem milionářské soutěže, kde BVB vypadlo ve čtvrtfinále. Zájem o Hålanda se tak neustále zvyšuje.

Norský reprezentant je v hledáčku prakticky všech evropských velkoklubů, nejvíce se přitom spekuluje o Realu Madrid, Barceloně, Manchesteru City i United nebo Chelsea.

Budoucí sportovní ředitel vestfálského klubu Sebastian Kehl se však nechal slyšet, že Håland v létě z Dortmundu neodejde. "Jsem přesvědčený, že Erling Håland bude i v nadcházející sezóně hrát za Borussii Dortmund," řekl Kehl v Doppelpassu na "Sport1". "Erling se s klubem naprosto ztotožnil," uvedl bývalý záložník na adresu rodáka z Leedsu, jemuž bude za rok platit výstupní doložka ve výši 65 milionů liber.

Další budoucnost Hålanda může být závislá také na tom, jestli Dortmund postoupí do Ligy mistrů, přičemž tři kola před koncem ztrácí bod na čtvrtý Frankfurt a dva na Wolfsburg.

Autor: Jiří Vojík / dailymail.co.uk

Komentáře (52)

Přidat komentář
Salfovic

A co na to na kurva Raiola ?

Reagovat
oli9

Už by tu vyzranou mrdku mohl trefit infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mu selze srdce pak spis kvuli kokainu nez obezity .. dnes se operuje i pri vedomi takze by ho vyradil "z uradu" sotva na jeden den

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund delal pred par tydny prohlaseni, ze je ochotny jednat, pokud prijde zajimava nabidka nad 180 mil. euro .. tj tohle je jen vykrik do tmy ... pokud Barca proda do Evertonu Countinha a Umtiti nejak prida do pokladny prestupem alespon 25mil. euro (ackoli nechapu jak je mozne ze je o nej zajem kdyz hraje takovou bidu) je sance ze na nej budou mit. Ve hre je ale stale moznost ze Neymar nepodepise prodlouzeni a pristoupi na zruseni zaloby a snizeni platu, pak by projekt Halland sel do kytek neb by si ho nemohli dovolit kvuli platu :/

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda ho tam, se současným kádrem Dortmundu nemá šanci cokoliv vyhrát. Měli bychom ho vysvobodit a koupit do Liverpoolu. Vydělají na tom všechny strany.

Reagovat
TheMally11

a tam by měl šanci vyhrát co? z bláta do louže

Reagovat
Rich

Předně v současné době má větší šanci na Ligu mistrů s Dortmundem, než s Liverpoolem... To je jedna věc, druhá věc je, že Dortmund má silný kádr, akorát tam nebyl trenér, který by dostatečně udělal nějaký progres... Jsou tam dobří hráči a Marco Rose je vhodný trenér, který může pomýšlet na úspěchy, ne že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Odvazne tvrzeni, pokud neudela Dortmund LM, tak muzou zapomenout

Reagovat
Salfovic

Bohužel udělá, Frankfurt to teď dost sere.

Reagovat
Beči

Dortmund teď má formu a naopak Eintracht začal ztrácet. Tu LM udělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem či sledujeme rovnakú ligu ale to už to asi skôr sere wolfsburg ani Frankfurt ktorý ich dobieha

Reagovat
Beči

Beru to tak, že Frankfurt z posledních tří zápasů dvakrát prohrál a naopak Dortmund má 5 vítězství za sebou.

Reagovat
Liquid

to by byla jeho škoda, další rok bez trofeje....

Reagovat
Remt

To se cvalíkovi nebude líbit ten by nejradsi aby jeho zlate slipky meli za sebou v triadvaceti nejlepe tak tri mega prestupy

Reagovat
Arnar Resmusonn

Výkupní klauzule (myslím někde kolem 80mega) se aktivuje v roce 2022

Takže jeden rok a pápá

Reagovat
bobis21

Myslím že to je 75m. Právě proto se spekulovalo o letošním létě, kdy by mohl Dortmund chtít získat více než to.

Reagovat
db18

To by byl teda dáreček pro nového trenéra.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Chápu ale asi málokdo by ty peníze dal. Třeba 110 milionů za něj někdo těžko vyplatí. Počkají si a s klauzulí půjde podle mě do Realu. Ten si ještě jeden ročník zahraje s benzemou a pak výměna

Reagovat
bobis21

Tak za rok těch zájemců přes klauzuli bude asi hodně, takže můžou kluby chtít předběhnout ostatní tím že ho koupí hned. Otázka je jen kolik by BVB chtělo navíc.

Reagovat
celeb

a ktore TOP kluby s nabuchanou penazenkou potrebuju surne hrot, aby ospravedlnili 120m nakup.

V Reale sa slusne rozbehol Benzema, Barca ma financne problemy, City az tak hrot nepotrebuju, ale ti by boli povedzme 1. vaznym zaujemcom, ak Aguero po sezone odide. MU konecne zda sa pochopili, ze Cavani je paradny striker, navyse maju Martiala, Rashforda, cize hrot ich az tak netrapi, CFC ma kopec utocnikov, ktori sa potrebuju zapracovat pod Tuchelom a nie dalsieho navyse, v Bayerne je Lewa, PSG Mbappe, Neymar, ... FFP.

Inter je ok, Juve mozno?

Ako jedna vec je, ze fanusik snad kazdeho timu by si prial mat Haalanda v time, ved co ked sa zrani Lewa, Mbappe, Benzema, ... ale realnych zaujemcov, co ho potrebuju a su ochotni cvakat o 30-40m viac ako bude jeho hodnota o rok je malo.

Mozno my, ak by sa Laportovi podaril zazrak a zrazit dlh + zbavit sa hracov s obrovsymi platmi ako Coutinho, Dembele, Umtiti, Pique(v obrane bude velky pretlak na dalsi rok, Araujo potrebuje byt v zaklade), ci plevelu ako Roberto, Braithwaite, Pjanic, Junior Firpo.

Reagovat
sokar

Prave si myslim, ze vsetci tebou zmieneny by ho brali hned... Lewa s Benzemom su prave argument pre prichod Haalanda, ne naopak. Prvu sezonu by alternoval, zvykal si na prostredie a novy klib a v dalsej uz by mohol byt utocnikom c. 1. Inter nema prachy, spekuluje sa dokonca o odchode Lukakua kvoli financiam, takze asi nie. Rovnako tak Juve. Dedko Cavani nemoze byt dlhodobym planom v United, a Martial s Rashfordom su oproti Haalandovi maximalny polovicny.

Pre mna je najvacsi favorit City, a (mozno zaujate) Barcelona, kde pri odchodoch toho plevelu a aspon 2 z tria Coutinho (ten bezpodmienecne), Dembele a Griezz mi to az tak nerealne nepride. Len znova tu je telenovela s Neymarom,tak kto vie ake priority bude mat Laporta

Reagovat
r.mrazik

bral by ho kazdy...realne na nej ma leda tak PSG, CIty a Chelsea

Reagovat
bobis21

Myslíš že MU ne?

Reagovat
r.mrazik

myslim,ze 100 mega za hrace ted urcite nedame...i bez covidu by to byla otazka a v dnesni dobe fakt dost pochybuju

Reagovat
bobis21

No otázka je jestli by to opravdu bylo 120m. Za rok dostane BVB 75, takže nemá úplně skvělou vyjednávací pozici na to aby si určovali výrazně vyšší cenu.

Myslím že hráč jeho kvalit by se určitě hodil všem, nenapadá mě klub u kterého by se dalo říct že ho vyloženě nepotřebuje, snad jen PSG.

Benzema není nejmladší a určitě nového hrota budou potřebovat.

Barcelona letos asi ne, ale za rok by se o to podle mě taky pokusila.

V Anglii lepšího hrota nemá nikdo, takže kterýkoliv tým bude schopen zaplatit by do toho šel.

Lewa taky stárne, i když to na jeho hře není zatím moc vidět.

Že by ho nalákal nějaký tým do Itálie si nedovedu představit, to je podle mě utopie.

Reagovat
celeb

Ale vsak to pisem, chcel by ho kazdy, ale 100+ za neho uz kazdy nie je ochotny dat, hlavne ak ma v sucasnosti kvalitnych hrotov.

Benzema hra momentalne snad v najlepsej forme vobec, Zidane mu 100% veri a nikoho cez neho nepusti. Erling by bol blazon, aby tam TERAZ siel. Detto Lewa. Bayern nekupoval hraca s cenovkou cez 100m. Navyse pojde robit Erling 2ku do Bayernu??

Robit 2ku hocikde moze znamenat jeho koniec. Je to mlady hrac a potrebuje hrat, nie sediet s obrovskou cenovkou na lavicke a trapit sa. Psychika uz odrovnala aj lepsich hracov.

JUVE si ho dovolit moze. Ci by tam chcel ist je otazne, ale zda sa, ze Seria A sa pomaly dviha.

Osobne si myslim, ze pojde do City ako jeho otec.

Reagovat
Witcher

pfff už 20??

Reagovat
vceradnesazitra

Měl by jít do MU, byl by to chybějící článek co potřebují na to, aby získali titul a CHL.

Reagovat
Salfovic

Nor k Norovi

Reagovat
noustres

A co ten plat co chce?

Reagovat
kilobyte

Rash mu zařídí obědy zdarma, tak bude moct slevit.

Reagovat
Frantszek

přesně. K tomu pár stravenek a je ruka v rukávu.

Reagovat
Bakary3

Neznám manažera, který by na tyhle benefity slyšel víc, než Raiola

Reagovat
Vsadim gule

Proč myslíš, ze je tak vypasenej? Přece ty stravenky nevyhodí

Reagovat
Front hell

A nebo jít do city kteří už to vyhrávají teď a udělat z nich ještě větší válec

Reagovat
Ranoth

Na 98% pojde o rok do Bayernu

Reagovat
db18

Spíš čekám, že se Bayern pokusí o Wernera, kterému to v Chelsea nelepí.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi taky prijde pravdepodobnejsi. Raiola chce pro Haalanda 35mil/rok a to bayern rozhodne neda, kdyz nejlepe placenej lewa ma “jen” 19mil a vidime, jak skoncil alaba, kdyz si rekl o vic

Reagovat
janinho

no Raiola sa teraz tusim vyhrazal ze ak ho nepustia toto leto tak buduce leto zariadi jeho prestup do Bayernu

Reagovat
vladino10

Vraj to bol hoax

Reagovat
janinho

u raiolu clovek nikdy nevie. to prasa je schopne vsetkeho. a uz som cital aj ze lewa sa nevie dohodnut na novej zmluve aj ked sucasnu by mal mat platnu este 2 roky. ale ze ak sa nedohodnu, tak ho buduce leto mozno predaju a ak by to urobili tak by urcite sli po haalandovi.

uvidime, myslim ze toto leto budu urcite velke prestupy.

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

Takže už má podepsáno v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako náhrada za Lewu, proč ne

Reagovat
Rich

Je otázka vedení chce prodloužit smlouvu s Lewou, tam tlačí zase agent, který zastupoval Alabu, čili se uvidí... Je to možné, kort když Nagelsmann převezme Bayern... Někde jsem četl, že Nagelsmann by ho chtěl v budoucnu trénovat... Jenomže co je na tom pravdy, je otázka... Každopádně Bayern určitě sleduje i Silvu z Franfkurtu a jiné... Taky otázka za kolik by měl přijít.

Reagovat
Jacks11

Kezby do Barcy, ale nejsou prachy a spíš si myslím že spokojíme s Depayem a podobnou lůzou.. Ačkoliv by se mi kromě Haalanda líbil u nás i Lautaro nebo Mallen, ale Haalanda tipuji za rok do Bayernu jako dlouhodobá náhrada za stárnoucího Lewu

Reagovat
GrimeBaller98

Depay je paradni hrac, zadna luza.

Zminis, ze bys chtela Malena, ale ten je o level niz nez je Depay. U Memphise je akorat problem to,ze je casto zraneny, jinak si myslim, ze by to byla super posila

Reagovat
Jacks11

vážně? Malen letos 25 golů Depay 21 depay datum narození 1994 Malen 1999. Trošku lepší perspektiva kemo? nemyslíš?

Reagovat
sokar

Len nie Lautaro... Pozadovanych 100 milionoch je az nechutne prestrelenych, mozno tak polovicu z toho. Keby nemali Lukakua tak ten titul s Lautarom nedaju

Reagovat
LAM

To není Němec,a by neuměl odejít nikam jinam než do Bayernu

Jeho si dokáže představit jenom ve 4 klubech City,United,Real,Barca.

Reagovat
Rich

Proč by ne? V Bayernu by pravidelně sbíral trofeje, navíc Bayern hraje pravidelně Ligu Mistrů, kdyby se nezranil letos Lewa, tak by hrálo se City... Tam už je to sporné, kdo by šel dál... Ale títmo chci říct, že Bayern má v Evropě silnou pozici a může pomýšlet na LM zase... City by ho mohlo chtít, proč ne mají na to... United těžko, sotva hrají LM a když se tam dostanou, vypadnou do EL... Real má Benzemu, reálně dva roky ještě... A sorry, ale Barca se utápí v dluzích, ta bude ráda, že se z toho vyhrabe a nepřijde o Messiho... Čili pokud letos nikam nepůjde, Bayern má příští rok šanci na něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele