Hagi: Zasloužili jsme si lepší výsledek

20.09.2007, 11:43
Aktuality
Na historicky první vystoupení pražské Slavie v Lize mistrů se bude vzpomínat ještě hodně dlouho, fantastická atmosféra a výhra 2:1 nad Steauou Bukurešť z hlav samotných hráčů, funkcionářů a fanoušků jen tak nezmizí. Ohlasy z kabiny sešívaných na zápas tak jsou pouze pozitivní...

Slavii příliš nevyšel první poločas, v němž díky standardním situacím dominoval soupeř. Přesto šli domácí do vedení, ve 13. minutě sice Zapata skvěle vychytal Vlčka, míč do sítě ovšem poslal nepokrytý Šenkeřík. "Jestli jsem dal někdy lehčí gól? Těžko se mi to tom mluví, ale mám nádherný pocit," řekl po utkání autor úvodní branky.

Následující minuty patřily rumunskému klubu, který měl navrch a ve 33. minutě se zásluhou přesné hlavičky Goiana dočkal vyrovnání. "Začali jsme výborně, ale jejich gól nás zaskočil. Navíc jsme v poločase museli střídat dva hráče," připomněl kapitán Stanislav Vlček odstoupení Martina Latky a Ericha Brabce, která měla do druhé půle soupeři hodně pomoci.

Vše ale nakonec bylo jinak a Slavia odehrála skvělou druhou půli. Steauu nepustila ke standardním situacím a v 63. minutě sama rozhodla o vítězi, když se po Dřížďalově centru trefil Belaid. "Já s tím centrem vlastně ani nic jiného dělat nemohl. Šlo mi to na stehno, tak jsem spíš uhýbal a doufal, že tam někdo naběhne," popisuje gólový moment Vlček, který byl prvním adresátem gólového centru.

"Věděli jsme, že to utkání bude těžké. Do utkání šel od začátku Martin Latka, hrál ve středové řadě, měl doplňovat naše hráče dopředu a chodit do pokutového území. Nechtěli jsme nechat soupeře zahrávat standardní situace, protože jsme věděli, že je má nebezpečné. Bohužel v průběhu první půle jsme nehráli to, co jsme chtěli, byli jsme pasivní, cítil jsem z hráčů nervozitu, byla tam spousta nevynucených chyb, z naší strany to nebylo ono. Soupeři jsme nechali příliš mnoho prostoru. Ve druhém poločase se náš styl hry změnil, praktikovali jsme to, co jsme chtěli hrát od začátku, tedy hlavně míče po zemi. Steaua se v druhé půli nedostala do vážnější příležitosti, hráli jsme dobře," prohlásil po utkání trenér Karel Jarolím.

S výkonem svého týmu byl nakonec spokojen i Jarolímův protějšek Georghe Hagi. "Slavia se dvakrát dostala před naši branku a dala z toho dva góly. My jsme tolik štěstí neměli. Byl to dobrý zápas. Odvedli jsme slušnou práci a zasloužili jsme si lepší výsledek. S výjimkou posledních dvaceti minut jsem s výkonem mužstva spokojen," řekl Hagi.

Autor: Tomáš Pavlík / idnes.cz, slavia.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*

Hagi byl asi na jinym stadionu, když takhle mluví. Jestli jsme měli jen 2 šance či se dostali jen 2x před jejich branku pak nechápu kde se vzalo těch 7 střel na branku

Reagovat
HOST*M11

presne... Hagi

Reagovat
HOST*

Hagi dal pekny gol proti Kolumbii na MS94

Reagovat
HOST*M11

a co jako?

Reagovat
Marv

hm tak to sem na tom stadionu byl asi s nim.. naprosto s nim totiz souhlasim

Reagovat
HOST*M11

ja byl doma u televize a videl ze slavia byla pred branou Steaua vicekrat nez dvakrat... za to steaua se nezmohla na nic nez na centry na ty jejich tycky...

Reagovat
HOST*

No, ze to bol dobry gol. Taky pekny.

Reagovat
HOST*M11

aha tak to jo

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

hagi ty kurvo

Reagovat
smazaný uživatel

nahody sa deju

Reagovat
HOST*

podle me jste meli presne tri sance a dve jste promenili, to ze jste meli sedm strel neznamena, ze bylo sedm sanci

Reagovat
HOST*

to neznamená, ale rozhodně Hagi mluví nesmysly, když říká že jsme se dostali 2x před jejich branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia si zasloužila vyhrát díky lepšímu výkonu z druhé půle, kdy prakticky nepustila Stuau do šance. BTW měl Vlček dát alespoň jeden gól, vypadá to, že už je to zase starej dobrej dříč, který potřebuje na jednu branku čtyři šance. Tím nechci zahazovat jeho včerejší výkon, protože byl pro Slavii platný a odvedl hodně práce.

Reagovat
HOST*M11

souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele