Haaland splnil výzvu a opět hýbal rekordy. Muž svého slova, potěšil kanonýr Drogbu

08.11.2023, 11:06
Aktuality
Erling Haaland (© AFP)

Když na konci října vystoupal na pódium pařížského divadla Chatelet, musel se spokojit "pouze" s oceněním pro nejlepšího útočníka uplynulé sezony. Na Zlatý míč tentokrát navzdory fenomenálním výkonům kanonýr Erling Haaland (23) nedosáhl, přesto měl během prestižní ceremonie velmi dobrou náladu.

K ní ostatně přispěl i pohotový moderátor a legendární útočník Didier Drogba (45), který Nora popíchl, aby další gól oslavil jako on v minulosti. Vlasatý blonďák na výzvu kývl, slovo dodržel a navíc opět hýbal rekordy.

Oslavu, bez níž se neobešel takřka žádný gól legendárního útočníka Chelsea, předvedl Haaland hned při první možné příležitosti. Během víkendu se sice forvard Manchesteru City pod vysoké vítězství nad Bournemouthem (6:1) ještě nepodepsal, v úterý v Lize mistrů už se ale radoval hned dvakrát.

Citizens ve čtvrtém zápase základní skupiny Ligy mistrů potvrdili výhrou 3:0 nad Young Boys Bern postup do vyřazovací fáze a Nor si svůj dvougólový večer náležitě užíval. Reflektory si uzmul poprvé jen pro sebe už po 20 minutách hry, kdy bezpečně proměnil pokutový kop a následně dal krátce vzpomenout na "sázku" s Drogbou. "Muž svého slova!" reagoval bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny na Instagramu.

Autor 56 branek z uplynulé sezony se druhou trefou po úterní noci navíc přiblížil dalšímu rekordu, aktuálně totiž atakuje bilanci Ruuda van Nistelrooije. Legendární Nizozemec potřeboval na 40 gólů mezi milionářskou smetánkou 45 zápasů. Kanonýrovi z modré části Manchesteru už tak zbývá jediný zásah, na nějž má rovnou 11 zápasů.

To však není vše. Haaland svým vystoupením rovněž pomohl k tomu, že Citizens vstřelili v historii Ligy mistrů už 250 branek. Rozjetá mašina z Manchesteru to z dosavadních 12 týmů zvládla vůbec nejrychleji, když potřebovala pouhých 119 zápasů.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele