Haaland ovládl anketu novinářů o nejlepšího hráče roku v Anglii

12.05.2023, 13:01
Aktuality
Erling Haaland (© AFP)

Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland ovládl anketu Asociace fotbalových novinářů (FWA) o nejlepšího hráče roku v Anglii. Dvaadvacetiletý Nor získal 82 procent hlasů, což se před ním v historii Premier League nikomu nepovedlo.

Haaland po přestupu z Dortmundu v první sezoně v dresu "Citizens" nastřílel 51 branek ve 47 soutěžních zápasech. Díky 35 ligovým trefám vytvořil rekord v počtu gólů v jednom ročníku Premier League.

"Vážím si toho, že jsem ve své první sezoně vyhrál anketu FWA. Znamená to pro mě hodně. Působení v City miluju. Mám neuvěřitelné spoluhráče, kteří mi vytvářejí šance. Chci jim poděkovat, bez nich bych na ocenění nedosáhl. Nyní se soustředím na to, abych co nejlépe zvládl závěr sezony a pomohl City k trofejím," citoval klubový web Haalanda, za nímž skončilo duo z Arsenalu Bukayo Saka a Martin Ödegaard.

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly bojují o tzv. treble. Na dosah mají obhajobu anglického titulu, jelikož tabulku vedou o bod před Arsenalem, oproti němuž sehráli o zápas méně. Dobře rozehrané mají i semifinále Ligy mistrů proti obhájci triumfu Realu Madrid, na jehož hřišti v úterním úvodním duelu remizovali 1:1. Třetího června je navíc čeká finále Anglického poháru proti městskému rivalovi United.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Lexi Belle

Nebejt tohoto robota, tak Odegaard jasnej. Ale prostě tohle je výkon z jiného koutu vesmíru

Reagovat
2miguel1

Noti musia ist bomby nasledujuce roky

Reagovat
Squinty

jj a KdB je vzduch

Reagovat
fenixLFC

nebyt haalanda tak je to pravdepodobne kane

Reagovat
jk

Jeslti je to stejná anketa ve který vyhrál Rodri když Kane měl 23+14 tak těžko

Reagovat
Gunner14

Ne byl by to Saka, protoze skoncil druhej

Reagovat
Seydou Doumbia

nebyl, protože ti co hlasovali pro hollandera by hlasovali pro někoho jiného

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Wtf prej Odegaard

Reagovat
Spalovač šancí

Proč jako zrovna on?

Reagovat
Kinky7

A kdo jiny

Reagovat
Csaplárova past

Neodpovídej na otázku otázkou, a odpověz.

Reagovat
Kinky7

Překonal rekord Premier League v gólech. K tomu myslím 8 asistenci? City vedou ligu. Stačí ti to jako důvod? Teď prosím odpověď na svou otázku

Reagovat
Csaplárova past

To jsi fakt nepochopil ten trolling Spalovače šancí?

Reagovat
Kinky7

Upřímně po tom co jsem viděl vážně míněna videa na YouTube kde tvrdí že to je robbery vůči Sakovi tak mám s tím rozeznáváním potíže

Reagovat
Mastný Chobot

Nórski chlapi (znova) ovládli Britániu

Reagovat
smazaný uživatel

Priste snad Saka

Reagovat
Gunner14

Reagovat
LyEX

Zaslúžene, ale aby KdB chýbal v prvej trojke, to mi hlava neberie.

Reagovat
andkoo

KdB pred a hlavne po MS nehral az tak dobre ako sme u neho zvyknuti...dalej urcite treba este spomenut Rodriho, Rashforda

Reagovat
vceradnesazitra

Je to novej GOAT, Pessi před ním prchá do pouště

Reagovat
smazaný uživatel

Slava je polni trava, cili Messiho era skonci, pomalicku upadne v zapomneni, a ted je na rade beast. Pristi rok zacne serie zlatych micu, jedine Saka, Vini a Mbappe budou moct konkurovat

Reagovat
Salfovic

To jo, třeba Maradonu nebo Pelého už dnes taky skoro nikdo nezná.

Reagovat
smazaný uživatel

Beze srandy v mem okoli neznaji, to spis vic Leose

Reagovat
eder

...Mareše

Reagovat
VTID94

Emery za Apríl

Reagovat
Salfovic

Další rekord

Reagovat
mimi_united

Haalaland

1. Haaland

2. Ode

3. Bruno

Reagovat
Benzema

Najlepši individuálny vykon v sezóne PL?

Suarez 2013/14 33z 31h (0 PK) 17a

Salah 2017/18 36z 32g (1 PK) 11a

Haaland 2022/23 32z 35g (5 PK) 7a

Kvalitou tímy Liverpoolu z tých sezón sa nedajú rovnať kvalite City z tejto sezóny.

Reagovat
fenixLFC

najlepsi individualny vykon je pre mna furt suarez ale je to v tomto ohlad fuk, haaland prekonal rekord

Reagovat
Bowie

Reagovat
Kejza

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Benzema

Reagovat
Kinky7

Ještě není konec sezóny. Taky to může být 36z 40g 10a

Reagovat
Kejza

Reagovat
adoxx

Suarez pořád jasně nejlepší, tenkrát byl absolutně nezastavitelnej

Reagovat
Gazdo

Za mna aj Suarez aj Salah vyssie ako sucasny Haaland. Len na vysvetlenie - vtedy ti hraci boli tim timom. Haaladn aj ked je jasne vynimocny a zrejme zo sucasnych futbalistov by ten jeho golovy rekord dal malokto, tak stale potrebuje na ten zapis velakrat svoj tim a keby sa zranil tak pre city sa jedna o stratu ale dokazali by ho docasne nahradit. Kdezto v case Suarezovej a Salahovej sezony bolo proste nemyslitelne aby jeden z tych dvoch ten tim nepotiahol. Oni boli tvarou toho timu a urcovali jeho vykon. Dost dobre si pamatam ked Salaha v tom finale LM zranil Ramos ako zrazu prestal Pool existovat. To by sa napr zranenim Haalanda nestalo

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Hachim Mastour

jakoze je pravda, ze boli dolezitejsi. ale smial som sa z toho ze pool bez nich prestal existovat. to vypoveda dost o kadri, nielen o skvelej individualite. tiez ked ste sa zo zaciatku nevedeli spamatat z odchodu maneho

Reagovat
eder

Ano, to je pravda. Zlehčovat to mohou jen neobjetivní ignoranti...

Reagovat
Benzema

Reagovat
Zdechlina

A kdo jinej vole? je to zvíře

Reagovat
iamek

Ole Gunnar Solskjær on Erling Haaland: "I called #mufc about six months before I took over and told them that I’d got this striker that we had but they didn't listen."

Ole Gunnar Solskjær on Erling Haaland: "I asked for £4m for him [six months before taking over] but #mufc didn’t sign him."

Reagovat
Ešte

Reagovat
r.mrazik

“I got in contact with United because we had this talented striker who they should have had,” said Solskjaer. “But they didn’t listen, unfortunately. Four million, I asked for. But they never signed him. Four million!"

Reagovat
SunFells

A Sir Alex chtěl aby podepsali Deleho až z Tottenhamu no. Kolik takových doporučení dostávají, nedejbože že zavolá Roy Keane.

Reagovat
LyEX

Každý tu môže prísť a dávať svoj uhol pohľadu na najlepšiu individuálnu sezóne hráča zo svojho obľúbeného klubu a napasovať si to zo všetkých strán z juhu zo severu, z tramtarie len aby to vyhovovalo, fans United Ronalda, RvN, fans Arsenalu Henryho, fans TT Kanea, atď., ale zaujímavé je, že nikto z iných klubov sem nedolieza a nevylieva svoje menejcenne komplexy len kloppofajciari z LfC stále a dookola sem vhodia presviedčať svojim slovom ostatných, choďte už do pice a jedzte Haalandove góly s kyslím ksichtom.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nizzie

TT jsou Tottenham Titspurs?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele