Gündogan ukončil spekulace a podepsal novou smlouvu s Citizens

09.08.2019, 10:12
Aktuality
İlkay Gündogan udělal tlustou čáru za spekulacemi o možném odchodu z Manchesteru City. Osmadvacetiletý záložník měl kontrakt na poslední rok a původně přerušil jednání o prodloužení spolupráce, v průběhu jara ovšem znovu začal vyjednávat a výsledkem je nová čtyřletá smlouva...

Gündogan na rozhodnutí o další budoucnosti nespěchal a začátkem tohoto roku přerušil jednání o nové smlouvě. Vrátil se k nim až koncem května a s vedením našel společnou řeč na konci minulého týdne, dnes pak bylo vše podepsáno.

"Z podpisu nové smlouvy mám velkou radost. Uplynulé tři roky tady v City jsem si obrovsky užil a klub mi pomohl k tomu, abych se zde od prvního dne cítil jako doma," prohlásil německý reprezentant.

"Je privilegiem být součástí tohoto týmu, hrát náš styl fotbalu a vyhrávat trofeje. To je hodně náročné a já jsem nadšený, že mohu být součástí toho všeho. A jsem nadšený i z toho, co můžeme dokázat v následujících sezonách," dodal.

Gündogan přišel do Manchesteru před třemi roky z Dortmundu a v Premier League za Citizens odehrál 71 zápasů, v loňské sezoně týmu pomohl k triumfu v lize a obou domácích pohárech, na úvod nového ligového ročníku si nad hlavou potěžkal trofej pro vítěze Community Shield.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

No konecne s vynimkou minuleho tyzdna proti Liverpoolu kde dodrbal skoro vsetko si iny vylozene zly vykon z jeho strany nepamatam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Je to kvalitní hráč, který se ale nehodí svým stylem hry proti určitým soupeřům, ale i tak je hodně dobré pro City, že ho udrží. Minulý rok ukázal naplno, jak dokáže být platný.

Reagovat
LyEX

Mnoho zlych zapasov predviedol, ktore ja si pamatam, napr. v lige majstrov s fernandinhom co stvarali, akoby im vecerna hodina uz prekazala, ma svoje vydarene zapasy, ale vacsinou je vystraseny nieco vymysliet, ked je na ihrisku bez D.Silvu, alebo KDB hned je vidiet ako stagnuje hra City, ale na lavicku dobry

Reagovat
MCFC_8

Mozno v niektorych zapasoch tak nevynikal, je nenapadnejsi, ale zastupil skvele Fernu ku koncu sezony a co je hlvane tak posledne 2 sezony bez zraneni

Reagovat
Taiger

Čus, bude hrát Zinch v základu? Popřípadě jak dlouho? (Vím, že záleží na Mendym)

Reagovat
salami

Hlavne dorazil i Angelino.

Reagovat
MCFC_8

Zatial vyzera ze bude, mame tam teraz 3, som zvedavy ako sa chyti Angelino a ci Mendymu dlhsie vydrzi zdravie, pokial by bol zdravy tak to vidim zaklad Mendy, 2. Zinchenko, 3. Angelino

Reagovat
Taiger

Díky oběma!

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, ja ze uz ma daleko pres 30..Toho sme meli vzit misto Xhaky tenkrat..

Reagovat
Dody10

Občas mi přijde, že se málo pohybuje a hraje dost alibisticky, ale jinak velmi kvalitní squad player, který nebýt mnoha zraněních, tak je ještě jinde. :)

Čekal jsem teda, že odejde a jeho minuty dostane Foden, ale vzhledem nabitému kalendáři budou asi potřeba oba dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Taký hrač na lavičku City hocikde inde v anglicku by hral zaklad,mozno s vynimkou Tottenhamu

Reagovat
mimi_united

Parádny takzvaný box to box hráč

Reagovat
mistr129

Dost často je kritizován, ale já pro něj mám slabost a bral bych ho v podstatě do každýho týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele