Guľa bere Plzeň jako obrovskou výzvu, chce hrát ofenzivní fotbal

27.12.2019, 11:45
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (178)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ofenzivní fotbal v českých podmínkách je docela utopie

Reagovat
Bakary3

Aha, zajímavá myšlenka...

Reagovat
Kang & Kodos

Znalec

Reagovat
dexik

Toto se líbí uživateli Michal Bílek

Reagovat
smazaný uživatel

Guľatý Aďo vždy preferoval ofenzívny futbal a forsíroval ho vo všetkých svojich pôsobiskách. Plzeň však doteraz hrala niečo iné než na čo je naučený on, v zime to zrejme bude chcieť nejaké zmeny v hráčskom kádri aby mohol začať pracovať podľa svojich predstáv.

Reagovat
oli9

Reagovat
Y.N.W.A

Plzen a Slavia v posledních 10 letech ci obcas Sparta, treba pod Hřebíkem, dokazaly, ze jsi mimo.

Reagovat
Uwe háže buly

Sparta hlavně pod Lavičkou, Plzeň hlavně první roky pod Vrbou, pak to taky nebylo vždy úplně ofenzivní.

Reagovat
Infi

klídek, pane Pulpit

Reagovat
PlackaSKS

Doufám, že bude jako kombinace stramy a Jílka, ale spíš se obávám, že Plzeň zvedne...

Reagovat
FORZAMILAN

To chce mít na to v první řadě hráče, další věc je taky to, kdo odejde...

Reagovat
PlackaSKS

Udělali to dobře. Má zimní přestávku, předpokládám, že dostane prostor na konsolidaci i možnost ten tým sestavit podle sebe a nebude se bát zapracovat hráče jako je Bucha.. navíc asi nepřivede 20 predrazenejch hráčů ze zahraničí... V plzni to dlouhodobě dělají dobře. Podle mě to může posrat vyloženě gula, případně třeba zranění..

Reagovat
Kang & Kodos

Za jednu přípravu to celý nepřekope, ten hráčskej materiál je tam až na výjimky bídnej. Nedivil bych se, kdyby na jaře spadli z 2. místa. I když nevim, kdo by je měl sundat

Reagovat
Blasphemer

Na podzim hrála spousta hráčů, kteří se za bídnej materiál označit dají. Ale náhrady za ně jsou téměř na všech postech (vyjma asi brankáře a levýho beka) připravený. A právě proto přišel tenhle trenér, aby ten potenciál převedl na realitu.

Reagovat
db18

levý bek by ale taky byl, i když si myslím, že připravený bude tak za dva roky, ale třeba už aspoň občas dostane šanci v tréninku (Žilák)

Reagovat
stas87

Nemá slovenské korene? Žilák je slovenské priezvisko.

Reagovat
Blasphemer

Jo, tak já se rovnou přiznám, že toho moc nasledovanýho nemám. Určitě bych chtěl chtěl vidět Gabriela z těch našich mladých, ten se mi líbí hrozně.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Bakary3

Proč bídnej?

Na beky mají Limbu, můžou stáhnout Havla, mají Hlouška, kterej si svoje odkope.

Na stopery Brabce... Pernice nic moc, často zraněnej Hejda a starej Hubník, jo, tam by něco mohli vymyslet.

V záloze skvělej Kalvach, moc se mi líbí Janošek, mají mladý Buchu, Šulce, asi dostane šanci Herc.

Když by byl zdravej Čermák, prostředek by měli parádní. -- to jsem nepočítal Hořavu, Procházku, který vidím jako takovou údržbu.

Když v zimě zamaká Kopic..., mají Kayambu..

V útoku Krmenčík, když neodejde, v lize kromě Komličenka asi nic lepšího nenajdeš.

Nemyslím si, že by na tom byli tak špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespomínal si Ondru Mihálika... Ako vidiš jeho šance po Guľom? Ja už za tie roky trochu poznám Guľov štýl a trúfam si odhadnúť, že Mihálika na pravom krídle uprednostní pred Kayambom. Guľa keď sa má rozhodnúť, tak radšej postaví talentovaného domáceho hráča než priemerného legionára (výnimkou bolo možno jeho pôsobenie v Trenčíne, kde mal tých cudzincov na súpiske mrte a vzhľadom k hráčskej politike majiteľov klubu ich musel stavať) a zrovna Kayamba ma doteraz nepresvedčil, že je viac než priemerák...

Reagovat
db18

Kayamba trochu ztratil drajv, jako žolík by zatím asi byl i platnější než v základu... ale spíš si myslím, že na kraji dostane šanci jeden z dvojice Bucha/Šulc... Mihálik byl dost špatný, a spíš si myslím, že by měl hrát na hrotu... (což je asi taky možnost, protože Beauguel zvažuje svoje možnosti, i když to je spíš tím, že s ním Vrba přestal úplně komunikovat)

Reagovat
Bakary3

Tezko rict, Plzen tolik nesleduju, ale Mihalik me nicim nechytl, ryze prumernej hrac. Na kridla (Kopic, Kayamba, Hlousek, dost mozna i Kovarik a Ekpai) i hrot (Krmencik, Beauguel, Chory) ma Plzen lepsi, nebo alespoň uzitecnejsi hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Michalík přímo tragickej. V zimě bych ho poslal zpět do AZ

Reagovat
Houfi

pravidelně nejhorší hráč na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

No ona je otázka, kdo z toho výčtu bude vlastně k dispozici. Hloušek si myslím, že se zasune zpět na beka, případně na stopera, kterého hrál v Polsku. Kovařík a Ekpai předpokládám, že tým opustí. Pak ti na křídla zůstávají Kopic a Kayamba + Mihálik, možná si stáhnou Buchu (minimálně do přípravy), nevím jaké plány jsou ze Šulcem a netuším koho posila je Alvir, ale asi dostane čuchnout.

V útoku si myslím, že taky nezůstane tohle složení. Buďto bude Beauguel pryč, nebo Krmenčík. Předpokládám, že si stáhnou zpět Havla a možná budou řečit i stopera. Střed zálohy je vcelku silný - Kalvach, Janošek do rotace Čermák a Procházka jako ten zkušený do počtu. Na post desítky by konečně mohl dostat čuchnout Herz a zas čekám, že se tam bude dost alternovat, ale třeba to bude Šulc.

Reagovat
martin1

bídnej hráčskej materiál až na výjimky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

Jo, tenhle půlrok může bejt z jejich strany slabší. Ale pokud to zvládne do začátku příští sezony, tak to beru jako úspěch. Nikdy nestačí pár týdnů...

Reagovat
smazaný uživatel

To načasování je super. Na titul už to dávno není a liga je tak vyrovnaná, že i když pár zápasů ztratí, tak Evropu by měli ukopat. Hráčský potenciál tam je víc než slušný, takže kdyby se jim povedla 1 či dvě zajímavé posily, a pak vhodně doplnit v létě, tak mohou zase Slávii konkurovat, kde naopak čekám mírný pokles.

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

Když my máme bídnej materiál... Co má Sparta?

Reagovat
ratusek

tak žádná hitparáda to není, ale ty výkony byly dány i tím klimatem s Vrbou, takže ti hráči hráli, jak kdyby to měli fakt v piči. Nicméně hráči jako Hořava, Procházka, Chorý, Ekpai a další vás rozhodně nikam neposunou. dále otázka co krají beci, Řezník je naprosto zoufalej a Limba už to dlouho dávat nebude ten rychlej styl co chce hrát Gula. A Hloušek je hádanka, i když na křídle se trochu vzpamatoval

Reagovat
andrew96

U Řezníka i věřím, že stagnoval právě kvůli Vrbově "klimatu" a pod Guľou může jít zase nahoru.

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo tá kritika zrovna Procházku? Po tom čo prišiel do Viktorie podľa mňa zatiaľ nesklamal a javí sa ako dobrá posila. Navyše prišiel z Levski Sofia ako voľný hráč...

Reagovat
ratusek

dyt je to jen posunovač míče na nejbližšího hráče, hlavně nic nezkazit. Ale zase dal nějaké ty důležité goly, ovšem jinak bída

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

Není špatný hráč ale úplně se nehodí do našeho systému hry. Nikdo z nás moc nechápe proč hrál vedle Kalvacha, který je podobný typ jako on. On pro nás může být přínosem ale jen v určitých utkáních.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak může to být docela spolehlivý náhradník.

Reagovat
db18

já spíš nechápu, proč mohl hrát vedle Hořavy... to je jak když máš uprostřed jen jednoho fotbalistu... ale s jednou nohou v sádře.

Reagovat
dinss

Ty vole Hořava-Procházka.. To bylo zlý.

Reagovat
Blasphemer

Je to rozbíječ a posouvač. Což se tady hodí párkrát do roka, proti Spartě, Slavii a těch pár zápasů v Evropě. Navíc máme Kalvacha, který to dozadu odmaká podobně a navíc předvede i nadstavbu do ofenzivy.

Jako jo, dal strašně důležitý góly, i v docela důležitých zápasech, ale většinu zápasů je spíš zbytečný než platný. Zadarmo se určitě povedl a jako náhradníka bych ho určitě bral, ale nemůže odehrát většinu zápasů v základu, když se na to systémově ani nehodí.

Reagovat
dinss

Hořava půjde, Procházka bude spíš jako ten druhý v řadě za Kalvacha, Chorý jako náhradník good, u Ekpaie těžko říct...

Řezník šel herně dolů hlavně v pozdní fázi sezóny a to nehrál snad nikdo nějak výrazně lépe kromě Kalvacha. Hloušek se zvedá...

Na všechny posty kromě beku a brankáře máme mladý kluky.

Reagovat
Kang & Kodos

navíc u většiny z nich jde s úspěchem pochybovat o tom, že by je Gula probral.

Reagovat
Kang & Kodos

okay, konečně nějakej idiot s tímhle "argumentem". Už bylo načase

Reagovat
dinss

No a s jakým argumentem jsi přišel ty?

Reagovat
Kang & Kodos

Já jsem nechtěl dávat žádný argumenty, to jenom tobě přijde jako největší forma stěru kouknout se na oblíbený týmy a pak napsat podobný hovno. A pak za to ještě po někom chtít argumenty.

Reagovat
dinss

Nemusím koukat na tvoje oblíbený týmy, když je znám.

Reagovat
Salfovic

Vždyť jen považuje jejich kádr za bídný, to nemůže ?

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost

Reagovat
Lof

Podle mě nahoru půjdou, ale až na podzim. Změna přišla ideálně před zimní pauzou, na jaře je naučí, co po nich na hřišti chce a v létě doplní kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako, že vyhrajou titul? Nebo, jak to myslíš. Vrba si v klidu uhrál druhej flek

Reagovat
PlackaSKS

V klidu to podle mě zatím není, ten náskok není veliký. Ale nejde mi ani tak o umístění jako o předváděnou hru. Nedalo se na to dívat a s tím souvisely i bodový ztráty. To se podle mě změní.. časem teda

Reagovat
Sosi

Proc mu tehdy nevysla ta Sparta? Nechteli ho pustit? Nebo nechtel on?

Reagovat
ACSeRw!n

mam dojem, ze majitel klubu ho nechtel uvolnit

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo v tom prvom prípade, keď ho Sparta chcela v roku 2016, no Antošík ho neuvoľnil, no horúcim kandidátom na post trénera Sparty bola aj tento rok po odvolaní Zdeňka Ščasného a vtedy ani neviem, prečo to nakoniec nevyšlo...

Reagovat
kecipep

Sympatak v nesympatickem berbrovskem klubu, skoda.

Reagovat
Pablos

Fotak ....jsem nevěděl, že si po událostech na čt odskočil k fotbalu

https://www.youtube.com/watch?v=ymYaj2mbcbw

Reagovat
Pablos

*fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to mit tezke, kdyz mistr po sobe nechal jako vzdy vyzdimany mancaft bez budoucnosti

Reagovat
Salfovic

OT: O Látala se zajímají nějací Poláci. To by byla pro Olomouc výhra, zbavit se ho a ještě za to dostat zaplaceno.

Reagovat
Pablos

Látal je pro mě největší zklamání... nebo spíš jsem odkopal svou neznalost, měl jsem ho prostě za progresivního fajn trenéra... což fakt není no.

Reagovat
exse

Naprostej souhlas, to co provádí se Sigmou je na odebrání licence.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych mu ještě čas, na hodnocení po půl roce je ještě brzy

Reagovat
BílíAndelDrcKo

priemerák s obrovským egom, kt. hrá nepozerateľne

Reagovat
stas87

Keď šiel do Olomouca tak mu väčšina Slovákov predpivedala rýchly koniec. No a je to tu..zasa odíde ako tragéd a spraskany pes. Možno mu fakt svedčí len Poľsko.

Reagovat
smazaný uživatel

V Poľsku bol trénerská hviezda aj Kocian

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

ryba smrdi vod hlavy.. v Holomoci bude problem nekde jinde..

Reagovat
Pablos

jako bude tam toho víc, to zase jako jo

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Kepy_FCB

od hlavy a spoda chlastem

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud nevyhodi tak 8 hracu zakladu a nekopi nove, perspektivni, tak z toho zas bude jen bitva o druhy flek.

Reagovat
db18

I druhý flek bude skvělý, když se při tom občas dostanem do Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

To že zrovna Kentoš v slovenskej 21tke promptne nahradil odchádzajúceho Guľu, opäť len potvrdzuje slová Jána Kozáka z legendárnej tlačovky po jeho rezignácii na ktorej upozorňoval na to, že MŠK Žilina na Slovensku ovláda mládežnícky reprezentačný futbal od žiackych výberov až po 21tku

Reagovat
Grahf

však to je najlepšie, čo može byť, tak čo mudruješ. Žilina to robí s mládežou najlepšie, preto je dobre, keď má pod palcom aj nižšie repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Choď do riti s takou plytkou obhajobou... Efektívna práca sa mládežou je jedna vec, no centralizácia slovenských futbalových talentov do jedného klubu, ktorý má pod palcom všetky mládežnícke reprezentácie a zrejme ovplyvňuje aj nominácie na tejto repre úrovni to v žiadnom prípade nie je v poriadku

Reagovat
smazaný uživatel

Na základe čoho tvrdíš, že Žilina má pod palcom repre všetkých kategórií? Daj, nech sa pobavíme

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa pýtam na nejaký relevantný fakt. Výrok majstra egotripov na tlačovkách, ktorý pourážal a krivdil kadekomu, asi nie je úplne podložiteľný

Reagovat
smazaný uživatel

Kozákovo vystrájanie a hulvátstvo pred zástupcami médií či už z čias keď bol trénerom na klubovej alebo reprezentačnej úrovni si pamätám a nestotožňoval som sa s ním. Rešpektujme ale fakt, že to je najdlhšie pôsobiaci a najúspešnejší slovenský reprezentačný tréner a keď už niečo takéto vyriekol, tak to asi nebolo len tak a musel mať na to dôvod. V tomto smere mu verím. Určite by som nepodceňoval vplyv viceprezidenta SFZ, majúceho na starosti štátnu reprezentáciu a zároveň športového manažéra MŠK Žilina p. Belaníka na toto dianie. Ako príklad si môžeme pokojne zobrať novovymenovaného trénera slovenskej 21tky Jaroslava Kentoša. Kentoš nemá na konte nejaké väčšie trénerské pôsobenia či úspechy (ešte nedávno trénoval žilinské béčko), no napriek tomu sa stal trénerom druhej najdôležitejšej štátnej reprezentácie... Podľa jeho vlastných slov ho ohľadom nástupu na post trénera 21tky v mene SFZ oslovil práve Belaník, ktorý dostal mandát na rokovanie s "kandidátmi". Keď Kentoš prikývol prebehli veľmi rýchle rokovania medzi SFZ a MŠK Žilina a celá vec bola hotová... Boli vlastne aj nejakí iní reálni kandidáti alebo to bolo proste tak, že Belaník tam Kentoša jednoducho dosadil a bodka? Pamätám si ešte pár rokov dozadu, keď sa o post trénera 21tky uchádzali Kitka, Barmoš, Galád, Fieber, Jurkemik, Pivarník, Rosinský a Tarkovič ako si všetci ôsmi museli podať do stanoveného termínu prihlášky na tento post, ako na nich boli kladené určité kritéria aby ovládali to a ono, ako potom prebiehalo užšie výberové konanie, pričom celé to dianie bolo zároveň medializované... Od tých čias to však už pár rokov prebieha tak, že Belaník povie "oslovili sme pána XY a on ponuku prijal", pričom post trénera 21tky dostane vždy kouč, ktorý je spätý so Žilinou (Hapal, Guľa, Kentoš...) To ti príde ako férový a korektný postup?

Reagovat
exot12

Hapal postúpil na ME, Guľa tam bol krátko a nedá sa povedať, že by bol neúspešný a podľa mňa to bola celkom jasná voľba. Čo ti prekáža? To, že ich spája Žilina? To je jediné?

Spýtam sa inak kto by bol pre teba lepšia voľba ako Kentoš?

Reagovat
aurelio

Šoltis?

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal dostal do rúk dobrú generáciu, ktorá v podstate bola predurčená na úspech. Hapal ani Guľa mi neprekážajú. Vadí mi skôr spôsobom, akým boli vymenovaní do funkcie. Neprebehlo žiadne výberové konanie a nejakí iní kandidáti v podstate nemali absolútne žiadnu šancu sa o ten post uchádzať tak ako tomu bolo za čias, ktoré som spomínal v príspevku. Vymenovaný bol ten, koho určil Belaník z fiktívneho okruhu kandidátov, ktorí bol v jeho hlave. Ja verím tomu, že na Slovensku máme dosť schopných trénerov, ktorí by mali záujem o post kouča 21tky.

Reagovat
Luis_Figo

uplne s tebou suhlasim. je to do oci bijuce ako tam maju vyaredovany post treneri spojeni s MŠK...v minulosti mali 21 na starosti treneri ktori nieco dosiahli a hlavne mali odtrenovane...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to som mal na mysli. Posledným trénerom, ktorého menovanie pôsobilo ako-tak objektívne bol Galád, ktorý vzišiel z 8 kandidátov (aj keď je jasné, že aj on vtedy musel mať svoje páky na SFZ). Od tých čias sú do funkcie trénera 21tky jednoducho dosadzovaní kouči, kariérne spätí so Žilinou, pričom ostatní popri nich prakticky nemajú šancu bez ohľadu na kvality či skúsenosti.

Reagovat
Luis_Figo

a Galad navyse takmer urobil uspech keby nas nezarezali rozhodcovia v ITA

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Grahf

kozák je typický slovák, sedlák, čo za všetkým vidí konšpirácie.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď pôsobil na klubovej úrovni tiež som ho vnímal ako neurotického hulváta, vyvolávajúceho zbytočné kotroverzie a keď sa stal trénerom seniorskej repre bol som nemilo prekvapený. Myslel som si, že vyhorí ako iní tvrdohlaví sedláci pred ním, napríklad Adamec, Jurkemik či Galis. Časom ma však svojou prácou a výsledkami pozitívne prekvapil a presvedčil, že rozumie robote, ktorú robí.

Reagovat
Luis_Figo

Kozak tomu viac nez rozumel, bol to nas najlepsi trener ale nemyslim si ze Galis vyhorel... Mal slabsiu generaciu ako teraz a bol kusok od postupu z kvalifikacie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z tých spomenutých troch sa k tomu staval relatívne najprofesionálnejšie. Na rozdiel od nich nestaval protekčných futbalistov z ligy a ako-tak reagoval aj na aktuálnu formu hráčov. Do mužstva napríklad vtedy zapracoval Ďuricu, Kozáka či Borbélyho, ktorí podávali výborné výkony v drese vtedajšej Petržalky, hrajúcej skupinovú fázu LM. Bol však tvrdohlavý a ješitný rovnako ako Adamec. Keď si niečo zaumienil, ani boh mu to nevyvrátil...

Reagovat
Luis_Figo

ty si typicky blb. videl do toho asi viac ako ty

Reagovat
Rolf

My to máme komplet pod pakcem slátanské bandy od předsedy FAČR,trenéry všech

mládežnických kategorií-bývalé nekopy,rozhodčích.Pouze Stbáček je vyjímkou.

Zapoměl jsem na komentátory,novináře=jedna obr banda.

Reagovat
Grahf

jaká centralizácia? O čom to trepeš? Žilina má najlepšiu akadémiu, roky boli jediní, ktorí sa mládeži poriadne venovali, tak je samozrejmé, že pri junior repre budú prevládať jak ich hráči, tak aj tréneri. Len blbeček, čo potrebuje vyhľadávať kontroverzie tam vidí nejaké sprisahanie.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Najlepšiu akadémiu má objektívne DAC. ZA robí celkovo najlepšiu robotu, o to pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto netvrdí, že Žilina nemá úspešnú mládežnícku akadémiu. Deje sa však aj to, že Šošoni si k sebe sťahujú futbalové talenty z celého Slovenska, ktoré trochu vypiplajú a v krátkom časovom horizonte presadia na seniorskej ligovej, mládežníckej reprezentačnej a následne aj seniorskej reprezentačnej úrovni. Keď takýto futbalista získa istý kredit na hráčskom trhu, je následne predaný do zahraničného klubu a Žilina na takomto transfere logicky profituje. Že si si nevšimol, že by sa niečo takéto dialo? Tu máš pár príkladov:

Róbert Mazáň (do Žiliny prišiel ako 21 ročný, predaný do Celty Vigo)

Samuel Mráz (prišiel zo Senice, predaný do FC Empoli)

Jaroslav Mihalík (prišiel zo Spišskej Novej Vsi, predaný do Slavie Praha)

Michal Škvarka (prišiel z Martina, predaný do Ferencvárosu)

David Hancko (prišiel z Prievidze, predaný do Fiorentiny)

Denis Vavro (prišiel z Partizánskeho, predaný do FC Kodaň)

Milan Škriniar (prišiel zo Žiaru nad Hronom, predaný do Sampdorie)

Nikolas Špalek (prišiel z Trnavy, predaný do Brescie)

To sú len tí, čo ma z ostatných rokov námatkovo napadli, keby som začal googliť, nájdem toho aj viac. Hups... ale nie sú práve toto najvýstavnejšie klenoty žilinského mládežníckeho futbalu? Sú a práve toto je tá centralizácia slovenských futbalových talentov, ktorú som spomínal vyššie...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako OK, Škriniar či Vavro prišli do žilinskej futbalovej akadémie v žiackom veku, takže sa vlastne považujú za žilinských odchovancov. V dobe keď do tej akadémie išli ale už hrali futbal a ukazovali, že majú predpoklady presadiť sa, preto aj akadémia o nich mala záujem...

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom špatnýho?

Reagovat
smazaný uživatel

No v zásade nič, konieckoncov podobnú stratégiu majú aj mnohé iné svetové futbalové kluby, napríklad Ajax Amsterdam či FC Porto, len som reagoval na tvrdenie, že v Žiline neexistuje centralizácia slovenských futbalových talentov.

Reagovat
exot12

Prepáč, ale to čo tvrdíš je úplne mimo. Žilina má svoju filozofiu, robí to ako to robí, no že sa ti to nepáči je vec jedna, ale to je tvoj názor, ale rozhodne to nie je “centralizácia” ako to vidíš ty.

Reagovat
smazaný uživatel

OK. Stále tu ale spomíname žilinskú filozofiu práce s mládežou. Presuňme sa teraz ale do seniorského futbalu. Aká je filozofia klubu MŠK Žilina na seniorskej úrovni? V sezóne 2017/2018 zo Žiliny odišli hráči z vydarenej generácie, ktorých som už spomínal ako Mazáň, Vavro, Hancko, Špalek, Mráz, rok po nich odišiel ďalší dôležitý hráč Šošonov Škvarka, v súčasnosti je na spadnutie prestup Boženíka a počítam, že zanedlho príde na rad aj Bernát, keď sa trochu viac zviditeľní. Aké adekvátne náhrady za nich Žilinčania priviedli? Kto zo súčasného kádra Žiliny okrem Boženíka hrá v slovenskej seniorskej reprezentácii alebo je aspoň adeptom na reprezentačný dres? Aké sú vlastne ambície klubu MŠK Žilina na seniorskej úrovni? Pamätáš sa keď v sezóne 2010/2011 Žilina postúpila do skupinovej fázy LM, za čo mimo iného zinkasovala pár miliónov eur? O to by ani tak nešlo, ale Antošík vtedy vyhlasoval, že tam nechcú byť len do počtu a primerane posilní hráčsky káder... Napokon to boli len drísty a do do kádru pritiahol iba exžilinského hráča, extrémne problematického Bosniaka Vladaviča, ktorého za jeho povahu chvíľu predtým vyhodili zo Salzburgu a v Žiline tiež prd ukázal. Zahral si LM, následne zo Žiliny ušiel a narobil len problémy. Źilina vlastne ani nemá reálny záujem niečo dokázať na seniorskej úrovni. Stále sa to tam celé točí len okolo mladých hráčov, ich dochovania, presadenia v mužskom futbale a následného predaja do zahraničia, ale čo seniorský tím Žiliny?

Reagovat
Grahf

a čo je na tom zlé? Tí hráči tam šli, lebo vedeli, že je to najlepšie miesto pre ich vývoj. Si myslíš, že im držali pištol pri hlave, aby podpísali?

Reagovat
smazaný uživatel

Však ja im nezazlievam, že po nejakom čase išli skúsiť šťastie do zahraničia. Aj keď nie všetci sa vo svojich nových kluboch presadili a v pár prípadoch sa aj nechali nabulíkať hráčskymi agentmi, je logické, že mali ambície ochutnať legionársky chlebík a nezostať trčať v Žiline do konca kariéry. Tých hráčov som uviedol len ako príklad toho, ako si žilinská futbalová akadémia sťahuje futbalové talenty z celého Slovenska, keďže si písal, že trepem...

Reagovat
Losinho

To dokazuje leda to, že Žilina umí.

Reagovat
Ferguson6

Tak jediného hráča, pri ktorom by sa im dalo vyčítať, že kradnú talenty v tom tvojom zozname vidím Mráza. Inak Mazáň tam prišiel už v dospelom veku potom čo úplne vyhorel v slabom poľskom klube. Špaleka zobrali potom, čo sa v Trnave absolútne nepresadil a ani o neho nejaký veľký záujem nemali. U tých zvyšných je pochopiteľné, že prišli do Žiliny, keďže ich materské kluby hrajú dedinské ligy a absolútne nemajú podmienky na rast hráčov. Keby tých hráčov nezískala Žilina, získal by ich iný ligový klub. Ale keďže má Žilina najlepšie podmienky, tak je logické, že skončili tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako oki, ale nenapísal som, že talenty kradnú, len že si ich centralizujú. Ako spomínaš, majú pre ich ďalší kariérny rast určite vytvorené lepšie podmienky než Spišská Nová Ves, Martin, Prievidza či Žiar nad Hronom v časoch, keď bol Škriniar žiak a koniec koncom aj teraz. Toto im určite nezazlievam a ani to, že je v tom aj biznis, však zarábať chce určite každý jeden profesionálny futbalový klub na svete. Pôvodne som vlastne písal o tom, že mi trochu vadí, že Žilina má prostredníctvom Belaníka pod palcom reprezentačný mládežnícky futbal na Slovensku a najciteľnejšie asi 21tku. Na druhej strane 21tka mala už pod žilinským vplyvom aj výsledky a urodila sa jej výborná generácia, takže úplne kritizovať sa toto smerovanie asi nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto toho aby sa kritizoval Slovan , Trenčín , Trnava , Košice , Bystrica alebo Prešov zato že ich práca s mládežou je poslednú dekádu na úrovni Andorry sa kritizuje Žilina ktorá vyprodukuje každý rok 5-6 hráčov schopných hrať ligu a 1-2 hráčov ktorí majú na top ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Slovan dlhodobo kritizujem za to, že prínos tohto klubu pre reprezentáciu je nulový. Vybrali sa cestou preferovania legionárov a momentálne im to vychádza, reprezentácia však z toho v podstate nemá ani prd... S tým Trenčínom by som to možno až tak biedne nevidel, z aktuálnej dekády hráčov odtiaľ vzišli reprezentanti Lobotka, Bero či Mazáň, takže na slovenské pomery je to stále nadpriemer.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nevyvracia podstatu Nigrovho príspevku. Žilina je v podstate jediný klub, ktorý dokáže desať rokov v kuse predávať hráčov do TOP 10 líg, ale niekto tu rieši protekciu v nomináciách. Je to smiešne.

Reagovat
Luis_Figo

praca slovanu s odchovancami je na vysokej urovni. minulu sezonu vyhrali 3! vybery svoje ligy. problem je so zaclenenim odchovancov do seniorskeho timu. Staci ked spomeniem Strelca a

Greifa,

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si pamätám ze vyhrali iba 2 sútaže... U15 a U19

U16 a U17 vyhrala zilina

Reagovat
smazaný uživatel

Jerabek v becku Teplic bo nechce prodlouzit smlouvu. Toho by mohl Jankul vyuzit kdyz ma na takove hrace fetis

Reagovat
Bakary3

Aby takhle pak neplachl i vam, zrejme se v tom tak.nejak vyziva, viz jeho pribeh na bezfrazi

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jo no, nevím čím je v Teplicích očkujou, viz Luftner a Král

Reagovat
Witcher

Zrovna ty co odešli normálně

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já mám pocit, že někde Jeřábek říkal, že chce do zahraničí. Já bych ho bral do Slavie jako backup, když teď máme jen tři stopery.

Reagovat
andrew96

Chtít může.

Reagovat
3M

Je to nekopa bez rozehrávky co se bojí balonu, žádný terno

Reagovat
smazaný uživatel

Ceska klasika

Reagovat
smazaný uživatel

To už radši Svozila...

Reagovat
Kepy_FCB

měl by na Baník?

Reagovat
icka

Balon mu hodne prekazi, nebral bych ho.

Reagovat
dinss

Tohle je u českých klubů hrozná sračka...

Reagovat
smazaný uživatel

Chce do zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Pro celej svět je Česká republika zahraničí. To mu nestačí?

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak zvládne plzeňskou kabinu spiťarů, kokešů a točvolantů ......Čest vyjímkám ...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

V Žiline mal top talent čo bol po treningu regeneráciu na automatoch a chalana čo z TESCA ukradol televízor. Má super skúsenosti.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

To mají v Žilině tak mizerné platy

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
doshcz

Reagovat
Pablos

borec z Tesca ...už bych zase na něj málem zapomněl, ten je nejvíc

Reagovat
3M

Odkaz?

Reagovat
Pablos

to nemám, někdo ze Slováků to tu kdysi dával

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To byl ten Kačer?

Reagovat
stas87

Áno.

Reagovat
Euphael

aco udelal

Reagovat
db18

Reagovat
KnoxXx

presne

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Wambasen

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Toho Káčera by měla Plzeň zkusit. Přesně průserář co by u nich hrál dobře

Reagovat
Salfovic

Jako Pičinda

Reagovat
KingMaster13

Tak Pičinda nehrál pořádně ani na Slovensku. Káčer je nechci říct hvězda ligy ale je mezi top tvářema tam

Reagovat
dinss

Reagovat
martin1

Koukám, že je mu teprve 23. Jsem si myslel, že je mu o dost víc, protože hraje už dost dlouho.

Reagovat
KingMaster13

No právě A už mohl být i jinde v Evropě kdyby nebyl debil

Reagovat
BílíAndelDrcKo

takto nejako začína report každého skauta o ňom. Inak je to solídny hráč s nevyrovnanými výkonmi.

Reagovat
KingMaster13

Já si myslím že on by pro naší ligu a i konkrétně pro Plzeň byl dobrej. Navíc má auru blbce takže by tam zapadl Navíc v Plzni mají skvělé pivo a tesco je tam taky, líbilo by se mu tam Jedinej problém je, že on hraje mám pocit post na kterém v Plzni hraje Kalvach.... je to DM, že? Protože jestli jo tak to by zrovna šel na post, kde hraje asi nejlepší hráč jejich sestavy

Reagovat
BílíAndelDrcKo

No DM.... taká moderná 6, rád hrá ofenzívny futbal zo svojej pozície. Záleží od rozostavenia ale Guľa to podľa mňa bude tlačiť do 4-3-3.

Reagovat
KingMaster13

Takže takovej trochu Souček V Plzni by to měl blbý protože tam hraje fantasticky Kalvach

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To vôbec. Už len ten výškový rozdiel 30 cm

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Skôr Lobotka pre chudobných s horšou rozohrávkou.

Reagovat
Spejbl

Nevědět o koho jde a nemít ta jeho fotka popisek, skoro bych si myslel, že ho Plzeň přivedla z Vyšehradu.

https://ibb.co/s5JKFrx

Reagovat
Nadržený šimpanz

Plešoun

Reagovat
Kepy_FCB

Berbr je důležitější pro ně

Reagovat
dinss

Jono

Reagovat
smazaný uživatel

To bude pro plzen fotbalove jaro jak z hovna Gula

Reagovat
Spalovač šancí

Tým má slušný. Otázka, zda mu to bude fungovat i v kvalitnější, taktičtější a běhavejší lize.

Reagovat
Kepy_FCB

bez Berbra uhrajou velký guĺový

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele