Guardiola před závěrem sezony: Pokud někde ztratíme, Premier League nevyhrajeme

29.04., 11:32
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Pep Guardiola, manažer Manchesteru City, přirovnal napínavý boj o titul v anglické lize k výstupu na horu. Uvědomuje si, že pokud jeho svěřenci v jednom ze zbývajících čtyř zápasů Premier League zaváhají, na čtvrté prvenství v řadě a šesté za posledních sedm sezon nedosáhnou. Řekl to na tiskové konferenci po nedělní výhře 2:0 v 35. kole na hřišti Nottinghamu Forest.

"Citizens" ztrácejí bod na vedoucí Arsenal, k dobru ale mají odložené utkání. Ve zbytku ligové sezony je čekají Wolverhampton a londýnské celky Fulham, Tottenham a West Ham. "Zbývají čtyři zápasy, je to jako výšlap na horu. Budou to těžká utkání. Jisté je, že to stále máme ve svých rukách. Pokud ale někde budeme remizovat, Premier League nevyhrajeme. Tak to je," prohlásil Guardiola, který vedl Manchester v 300. ligovém duelu.

Arsenal před zápasem City vyhrál na hřišti londýnského rivala Tottenhamu 3:2. "Byli bychom raději, kdyby prohráli, ale to nemůžeme ovlivnit. Povedl se jim dobrý výsledek. Nemyslím si, že ztratí nějaké body. Víme přesně, co musíme udělat," řekl třiapadesátiletý Španěl.

Vítězství na stadionu Nottinghamu bojujícího o záchranu se nerodilo lehce. Domácí si vytvořili vyložené šance. "Bylo to hodně nebezpečné. Vzhledem k tomu, kolik utkání máme za sebou, jsem věděl, že to tak bude. Minulou sezonu jsme tu hráli tisíckrát lépe. Tentokrát jsme měli mnohem blíž remíze, ale ukázali jsme charakter," podotkl někdejší hráč Barcelony, Brescie nebo AS Řím.

Jeho svěřenci si díky triumfu zajistili čtrnáctou po sobě jdoucí účast v Lize mistrů, kterou v minulém ročníku premiérově ovládli. "Vedení klubu bude mít velkou radost. Zahrajeme si Ligu mistrů, kolik týmů by něco takového chtělo? Je to skvělá zpráva. Už jsem říkal opakovaně, že je to ten nejdůležitější cíl. Povedlo se nám to čtyři zápasy před koncem sezony. Hráčům za to patří velká gratulace," uvedl bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Rozdílový gól v Nottinghamu vstřelil v prvním poločase Joško Gvardiol, pojistku přidal po změně stran střídající Erling Haaland. Norský kanonýr, jenž minulé dva soutěžní duely zmeškal kvůli zranění, přišel na hřiště po více než hodině hry a po necelých 10 minutách zařídil konečný výsledek.

"Pep dokázal úžasné věci, je opravdu výjimečný. Spolupráci s ním si moc užívám. Snad bude trvat ještě několik let," mínil třiadvacetiletý Haaland, s 21 góly lídr tabulky nejlepších střelců anglické ligy.

Jedinou kaňkou na utkání s Nottinghamem je zranění gólmanské jedničky Edersona. Třicetiletý Brazilec kvůli poraněnému ramenu o poločase vystřídal. Podle Guardioly to s ním "nevypadá dobře", podrobnější informace zatím nejsou.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
35
25
5
5
85 : 28
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82 : 32
79
3
Liverpool FC
35
22
9
4
77 : 36
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73 : 52
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67 : 52
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52 : 51
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74 : 55
53
8
West Ham United
35
13
10
12
56 : 65
49
9
Chelsea FC
33
13
9
11
63 : 59
48
10
AFC Bournemouth
35
13
9
13
52 : 60
48
11
Wolverhampton Wanderers
35
13
7
15
48 : 55
46
12
Brighton & Hove Albion
34
11
11
12
52 : 57
44
13
Fulham FC
35
12
7
16
51 : 55
43
14
Crystal Palace
35
10
10
15
45 : 57
40
15
Everton FC
35
12
8
15
37 : 48
36
16
Brentford FC
35
9
8
18
52 : 60
35
17
Nottingham Forest
35
7
9
19
42 : 62
26
18
Luton Town
35
6
7
22
48 : 77
25
19
Burnley FC
35
5
9
21
38 : 70
24
20
Sheffield United
35
3
7
25
34 : 97
16

Autor: ČTK

Komentáře (48)

Přidat komentář
Csaplárova past

Arsenal má ještě zápas s nevyzpytatelnými United, každopádně se dá počítat s tím, že City mají teď náskok 2 body.

Reagovat
Pokahontas

Reálně pouze 1 a půl - vzájemný zápasy...

Reagovat
pobody's nerfect

Skóre

Reagovat
Csaplárova past

rozhoduje bilance skóre, pokud si pamatuju správně

Reagovat
Nizzie

Což ale máme také lepší.

Reagovat
Csaplárova past

Já vyvracím tvrzení o vzájemném zápase, nikdo vám to první místo ještě nebere

Reagovat
_Franklin_

Tak se snazte, Arsenalu ten titul opet vyfouknete

Reagovat
_Franklin_

Mate to ve svych rukou

Reagovat
Cuntona

City jsou v klidu. Arsenal se při náznaku šance na titul sesype

Reagovat
aramaki

To je docela možné, ale momentálne tá šanca prakticky neexistuje, tak Ars šlape ako hodinky. Ak by City včera prehrali, tak to úplne vidím ako doma zremízujú s Bournemouthom. Takto sa o titule snáď rozhodne v poslednom kole, keď už nebude čas sa zosypať zo šance na titul

Reagovat
PP

Reagovat
Kucka

No nevím, na OT vyhrál Arsík od roku 2006 dvakrát a MU sice letos nic moc nehrají, ale proti silným týmům se umí hecnout a obrali je. To beru jako srovnatelný zápas se včerejškem.

Reagovat
aramaki

Ten koment treba brať s nadsázkou. Jasné, ten titul je na 95% v rukách City, Arsenal môže stratiť v ktoromkoľvek z tých 3 zápasov, nielen vonku s United, kde je to vysoko pravdepodobné. Ja si užívam každý zápas, pretože takto dobre nehral Arsenal už veľmi dlho. Bez ohľadu na to, či získajú titul (ktorý by bol čerešničkou na torte).

Reagovat
afc

Everton príde na ES na výlet, to sú isté 3 body.

Reagovat
Coutinho10

už se stalo s Aston Villou, nicméně přiznám se, myslel jsem si, že odpadnou dřív než my

Reagovat
martin.b

EXCL: Liverpool expect Mo Salah to stay & are planning with him for at least another campaign. 31yo has given no indication of wanting out + contract to be addressed in due course. Saudi view is Salah intends to remain at #LFC next season @TheAthleticFC

Pokud nechce odcházet, pak je to pochopitelný, pokud ho chceme primárně my udržet, jen oddalujem problém na příští rok, kdy za něj nedostanem ani libru

Reagovat
Mönchengladbach

Jen se šponuje cena, letos půjde.

Reagovat
castelL

zdieľam názor

Reagovat
SunFells

"contract to be addressed in due course" třeba ho ještě prodloužíte

Reagovat
Coutinho10

kdyby Klopp pokračoval, tak asi už odejde, takto se pojede na novo, uvidíme, jestli se ještě nastartuje na top úroveň

Reagovat
martin.b

ale prosím tebe, zase nedělej z komára velblouda

Reagovat
Coutinho10

nejde ani o ten poslední zápas, ale tak nějak dlouhodobě po tom jeho návratu po zranění, tak už nehraje pořád 90 minut, jak bylo zvykem a že by z posledních 3 PL zápasů odehrál jenom 1x celý zápas a 2x ne víc jak 17 minut, tak zvykem nebylo

takže určitě na tom něco je a není všechno ok jako bylo třeba na podzim nebo v minulých sezónách

Reagovat
Svandik68

tak především není ok jeho forma, to bude ten hlavní problém

Reagovat
Coutinho10

když se podívám na jeho poslední zápasy, tak nedal gól on i celý tým proti CP a pak přestal pravidelně hrát, tak nevím, jestli třeba na základě jednoho zápasu se hned musí říkat, že nemá formu, není to jenom o něm, ale to je jedno

Reagovat
fenixLFC

lenze on ju nema uz nejaku dobu, od toho zranenia ma v lige za 8 zapasov dva goly a to oba z penalt. a aj ked budeme tvrdit ze to nie je len o goloch tak jeho hra je proste mimo. najskor bol nerozohrany a musel sa do toho dostat ale formu stale nema

Reagovat
O.Giroud

Snáď majú nejaký termín napr. do Augusta sa dohodnúť a ak nie, tak ho predajú.

Reagovat
EZ

tak, zase tam nema kto strielat goly. Vasi juhoamericania su v zakonceni strasni, Jota nevydrzi celu sezonu a Gakpo snad ani nie je utocnik. Pod novym trenerom moze dostat impulz.

Reagovat
janinho

cokolvek ine ako predaj by bola blbost. keby vymyslal tak by som mu kludne slubil % z tej transfer fee od arabov. LFC by nieco zarobili a zbavili sa jeho velkeho platu. a slot by dostal pekny budget na hancka a mozno toho gimeneza

Reagovat
martin.b

Reagovat
vodka

Reagovat
avicii

Ťažká otázka toto..ja by som čakal ze ho budeme chcieť streliť aspoň za 50 ak by dali také peniaze saudi... najväčší problém vidím v tom ze kto miesto neho..

Reagovat
rave

Wirtz.

Reagovat
avicii

Práve krídlo? Možno v tom Slotovom 4.2.3.1 ?

Reagovat
SunFells

Sranda, jak ho tolik scouserů posílá k Saudům, aby z toho měli nepřiměřenou sumu To ho nyní vůbec motivovat nemusí, bude mu 32 a stará se o sebe evidentně velmi dobře. Má co nabídnout na velmi dobré úrovni v top klubu v PL a může tak fungovat ještě déle v Juventusech, Bayernech atd.

Reagovat
SunFells

S ním srovnatelní hráči, kteří nebyli zmrzačení zraněními a šli tam jsou jen Benzema a Ronaldo, 35+ letí. Na jejich level se hráč asi nedostane, když nemá hlad něco dokazovat.

Reagovat
martin.b

Saudi se nabízí skrz loňský léto, ale myslím, že v momentální náladě převažuje názor, ať jde kamkoli, hlavně ať jde

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
masly008

Jako rezervu za Saku bych ho bral

Reagovat
martin.b

Tak by pokřikoval místo na Artetu místo Kloppa

Reagovat
DonAndres

OT:

Hodí mi sem někdo pls link na diskuzi k MS v hokeji? Díky

Reagovat
bbbauch

Ano

Reagovat
patas92

Reagovat
Euphael

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky bych chtěl, snad fabec založí

Reagovat
Man__United

Ty vole Ludvo ty seš hlava

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Werkrider

Jak jedou všichni tyhle mind-games.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele