Guardiola hlásí první posilu, z Dortmundu přichází Gündogan

02.06.2016, 10:23
Aktuality
Německý reprezentant Ilkay Gündogan, který o nadcházející Euro přijde kvůli zranění, si po Borussii Dortmund zahraje za další velkoklub - a první celek mimo Bundesligu. Odchovanec Bochumi se stává první velkou rybou ulovenou Guardiolovým Manchesterem City, s nímž podepsal kontrakt na čtyři roky...

Gündogan byl s Manchesterem City spojován v podstatě od doby, kdy vyšlo najevo, že ho od příští sezony povede bývalý kouč Bayernu Pep Guardiola.

Už v polovině dubna některá média přinesla zprávu o tom, že už Gündogan se Citizens definitivně podepsal, nakonec ale k takovému kroku došlo až s odstupem měsíce a půl.

V britských médiích se prozatím neoficiálně hovoří o částce ve výši 21 milionů liber.

"Je to inteligentní a všestranný záložník, který může operovat v různých rolích. Myslím, že naši fanoušci budou aplaudovat jeho pracovní morálce a vyspělé technice, a věřím, že pro nás v nadcházejících letech bude velmi důležitý," vyjádřil se po podpisu fotbalový ředitel City, Txiki Begiristain.

Pětadvacetiletý středopolař si za Dortmund v minulých pěti sezonách odkroutil 157 soutěžních startů a k tomu přidal 16 zápasů za německou reprezentaci. Oněch startů přitom mohlo být i více, kdyby Gündogana zejména v uplynulých třech ročnících netrápila zranění.

Aktuálně rodák z Gelsenkirchenu laboruje s kolenem a dle informací Mirroru by se mohl do tréninku zapojit už koncem srpna, nikoliv až na přelomu září a října, jak se původně odhadovalo.

Autor: Tomáš Daníček / mcfc.co.uk, mirror.co.uk

Komentáře (1396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele